Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

23 Φεβρουαρίου, 2019

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ: Ήρθε με άγριες διαθέσεις η "Ωκεανίδα" - Μόνο για έκτακτη ανάγκη άνοιξαν οι δρόμοι προς Λάκκωμα και Χώρα - Κλείστα τα σχολεία την Δευτέρα - Ενημέρωση δημάρχου για τις προτεραιότητες

Τελικά η πολυαναμενόμενη κακοκαιρία είναι εδώ, ήρθε και μάλιστα με πολύ άγριες διαθέσεις.
Η πρώτη εμφάνιση της "Ωκεανίδος" έγινε αισθητή την νύχτα, όταν άρχισαν να ενισχύονται οι άνεμοι. Η θερμοκρασία έκανε κατακόρυφη βουτιά, ήδη είμαστε στους -2,2°C, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα χθες την ίδια ώρα είχαμε 10,5-11°C, δηλαδή εντός 24 ωρών πτώση περίπου 13°C.

Αντίστοιχα και ο άνεμος από εκεί που χθες τέτοια ώρα αλλά και το νωρίς το βράδυ είχε άπνοια, τώρα όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα αγγίζει τα 60km/h δηλαδή περίπου 7 μποφόρ.
Η χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 και συνεχίζει σε έντονους ρυθμούς, από το σπίτι μου, δεν υπάρχει καμία ορατότητα προς την θάλασσα.
Τα γραφήματα είναι από τον Μετεωρολογικό Σταθμό Σαμοθράκης ο οποίος είναι τοποθετημένος σε υψόμετρο 90 μέτρων, ιδιοντησίας του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εκδόθηκε απόφαση για προσωρινήαπαγόρευση της κίνησης λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα οδικά δίκτυα της Σαμοθράκης και πιο συγκεκριμένα:
α. Στην Επαρχιακή Οδό Καμαριώτισσας – Χώρας
β.   Στην Επαρχιακή Οδός Καμαριώτισσας – Αλωνιών
γ.    Στην Επαρχιακή Οδός  Καμαριώτισσας – Παλαιάπολης
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή φωτογραφιών.
Από την άλλη όπως ανακοινώθηκε από την σελίδα ΔΗΜΟΣ Σαμοθράκης στο facebook σταμάτησε ο εκχιονισμός προσωρινά λόγω έλλειψης ορατότητας. Παρακολουθείτε την συγκεκριμένη σελίδα γιατί συνεχώς οι άνθρωποι παρά το έργο που προσφέρουν ενημερώνουν παράλληλα και τους δημότες. Μπράβο τους...

6:20 το απόγευμα και η θερμοκρασία συνεχίζει να βρίσκεται σε καθοδική πορεία, -3,6°C.
Η παρακάτω φωτογραφία είναι λίγο μετά το μεσημέρι.

Κυριακή 24/2
Αυτή είναι η εικόνα γύρω από το σπίτι μου σήμερα. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στα οικιστικά. Ωστόσο, οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί. Τα συνεργεία εκχιονισμού δουλεύουν από τα ξημερώματα. Το χιόνι που έχει συσσωρευθεί κυρίως μεταξύ Χώρα, Αλώνια, Καμριώτισσα και Παλιάπολη είναι υπερβολικά πολύ.
Περιοχή Δημαρχείου ώρα 07:30 σήμερα
Image may contain: snow, sky and outdoor
Image may contain: snow and outdoor
Η εικόνα μπορεί να περιέχει: χιόνι και υπαίθρια
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΠΡΟΣ ΛΑΚΚΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ 4x4 με αλυσίδες και μόνο για έκτακτη ανάγκη.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΓΓΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗ ΜΑ. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ 25.02.20019 ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
Κλειστά θα παραμένουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Σαμοθράκης αύριο γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη λειτουργία τους.


Δ. Πέτροβιτς: “Αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς τα όποια προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στον Έβρο” (video)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ευτυχώς, δεν προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στο νομό Έβρου, καθώς δεν ήταν τόσο μεγάλης έντασης, όσο αναμενόταν, σύμφωνα πάντα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.
Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό ήταν ο παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ υπήρξαν έντονες χιονοπτώσεις στον ορεινό όγκο, με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, να χρειαστεί να προβεί στο κλείσιμο ένα τμήμα του οδικού δικτύου από το Δέρειο, μέχρι και το ύψωμα “ΑΡΗΣ”, εξηγεί ο Αντιπεριφερείαρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Εντούτοις, το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο νησί της Σαμοθράκης, με διακοπές ρεύματος, και το χιόνι να φτάνει μέχρι και τα  2 μέτρα.
Οι βλάβες αποκαταστάθηκαν, τα εκχιονιστικά δουλεύουν κανονικά από το πρωί σε μια προσπάθεια να ανοίξει το οδικό δίκτυο, και να διατηρηθεί καθαρό. Εχτές αυτό δε κατέστη δυνατό, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, εντάσεως 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα ο αποχιονισμός να κριθεί μη ασφαλής” υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης.
evros24.gr

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΥΛΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ
Με τη βοήθεια του στρατιωτικού οχήματος που ζητήσαμε στο έκτακτο Σ.Τ.Ο της Παρασκευής και με άμεση ανταπόκριση των Ενόπλων Δυνάμεων για άλλη μία φορά είναι στο νησί από την Παρασκευή.

Image may contain: snow, outdoor and nature
Image may contain: sky, snow, mountain, outdoor and nature
ΔΗΜΟΣ Σαμοθράκης(facebook

Οπότε εκτός από τις υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ κι ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στις Ένοπλες Δυνάμεις που όποτε τους ζητηθεί είναι πρόθυμες να βοηθήσουν. 
Μπορεί κάποιοι να δυσανασχετούν που βάζω πολλές ανακοινώσεις - ενημερώσεις μαζί στο ίδιο άρθρο, το κάνω για την δική σας εξυπηρέτηση, ανοίγετε ένα άρθρο που αφορά όλο το νησί και ενημερώνεστε για τις εξελίξεις, για αυτό άλλωστε το τοποθέτησα ψηλά και ανανεώνω τον τίτλο όταν υπάρχει κάτι σημαντικό.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Aντιμετωπίζουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση με μεγάλη χιονόπτωση μετά από δεκαπενταετία. Τα συνεργεία με μεγάλες προσπάθειες επιχείρησαν από το Σάββατο αλλά η έλλειψη ορατότητας καθιστούσε αδύνατη την κίνησή τους. Το ξημέρωμα της Κυριακής όλα τα διαθέσιμα μέσα βρέθηκαν στους δρόμους και με δυσκολίες αποκατέστησαν μια κάποια επικοινωνία μεταξύ των οικισμών καθώς και την πρόσβαση στο Ιατρείο της Καμαριώτισσας και το λιμάνι. Αποκαταστάθηκε πολύ γρήγορα και η ηλεκτροδότηση στο Δ και ΝΔ μέρος του νησιού.


Επειδή στις περιπτώσεις αυτές οι ανάγκες είναι πολλές έχει δοθεί εντολή στα συνεργεία για τις απαραίτητες προτεραιότητες οι οποίες με σειρά είναι: 1. Περαιτέρω καθαρισμός του επαρχιακού δικτύου 2. Καθαρισμός των οικισμών και βασικών βοηθητικών δρόμων 3. Αγροτική οδοποιία και μεμονωμένες κατοικίες.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ
Επειδή κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί την δύσκολη κατάσταση και ζητούν κατ΄εξαίρεση καθαρισμούς τους ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΈΣΕΙΣ.
Μόνο σε απόλυτη ανάγκη για θέματα υγείας ή ασφάλειας πρέπει να επικοινωνήσουν πρώτα με τις αρχές για να γίνει άμεση επέμβαση στα τηλέφωνα: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2551041203 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ 2551041199 ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 2551041156 ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ 2551041305
Ήδη έχει ζητηθεί βοήθεια για αλάτι και δύο μηχανήματα από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ώστε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.
ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σε απόλυτο συντονισμό με το δήμο, Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο μεγάλη κι αξιέπαινη είναι η προσπάθεια των χειριστών και των συνεργαζόμενων υπηρεσιών.
Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη ... κι όμως κάνουν σημαντική δουλειά.
ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Χειριστές δήμου: Καραγιάννης, Κολέτσας, Τσαούσης, Κατσίκιας, Γλήνιας, ΠΑΜΘ, Ένοπλες δυνάμεις, Ν. Αντωνόπουλος, Π. Βάβουρας, Αστυνομικό τμήμα, Ιδιωτικό συνεργείο μισθωμένο από την Περιφέρεια: Αφοι Αποστολούδια, Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαμοθράκης και το συνεργείο της ΔΕΗ για τις άμεσες επεμβάσεις και την πρόβλεψη παραμονής χειριστή στο νησί
Ο δήμος ανακοινώνει μέσω της σελίδας fb βασικές και χρήσιμες πληροφορίες.

Όπως έχω ξαναγράψει και παραπάνω άξίζουν πολλά ΜΠΡΑΒΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους εργάζονται αυτές τις μέρες σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Στην σελίδα του Δήμου μπορείτε να  βρίσκεται νεότερες ανακοινώσεις και πολλές φωτογραφίες.
Πάντως η θερμοκρασία έχει αλλάξει πορεία, είναι ανοδική και έχει ξεπεράσει τους 0°C. 
Εξωτερική θερμοκρασία

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/2
Τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα και αύριο. Αύριο θα εκδοθεί νέα σχετική απόφαση εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr