19 Μαΐου, 2024

"Ορθά Κοφτά" με τηλεφωνική παρέμβαση του Γ. Γλήνια από την Ρουμανία για το θέμα της εκεί παρουσίας τους με την Σ. Βασιλειάδου

Σήμερα η εκπομπή "Ορθά Κοφτά" έγινε χωρίς εμένα, μόνο με τον Φώτη Φωτεινό. Εγώ έλειπα για ανειλημμένης οικογενειακής κοινωνικής υποχρέωσης.
Τις τελευταίες ημέρες ο πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού κύριος Γιάννης Γλήνιας και η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Σόνια Βασιλειάδου, νυν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και οι δύο βρίσκονται στον αδερφοποιημένο με τον δικό μας Δήμο, Δήμο Ρόμαν στην Ρουμανία για τον εορτασμό των 100 χρόνων του. Από όπου και οι δύο έχουν κάνει σχετικές αναρτήσεις. Στην χθεσινή εκπομπή "Χωρίς Κανόνες" σχολιάζοντας την επικαιρότητα αναρωτηθήκαμε αν πήγαν ως απεσταλμένοι του Δήμου Σαμοθράκης, επειδή ουσιαστικά ήταν οι δύο από την προηγούμενη δημοτική αρχή έτρεξαν το θέμα της αδεφοποίησης. Μάλιστα σχολιάσαμε πως αν έτσι έγινε καλώς έγινε και μπράβο στην νέα Δημοτική αρχή, αν και θα έπρεπε να παραστεί και κάποιος από αυτήν.
Το απόγευμα στην σελίδα ΔΗΜΟΣ Σαμοθράκης (facebook) αναρτήθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περί "εκπροσώπησης" 
Υποστηρίξαμε την αδελφοποίηση του δήμου μας με τον δήμο Roman Ρουμανίας και θεωρούμε υποχρέωσή μας να τιμούμε τις σχέσεις και τις υποχρεώσεις του δήμου μας.
Προσκληθήκαμε από τον δήμαρχο να συμμετέχουμε στις φετινές εκδηλώσεις της πόλης αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων για τις οποίες δεσμευτήκαμε πριν την πρόσκληση, δεν ήταν εφικτό.
Απαντήσαμε ως οφείλαμε με επιστολή στις 19 Μαρτίου ( φωτ.)
Δεν εξουσιοδοτήθηκε κανένας για να μας εκπροσωπήσει κι αν ίσως κάποιοι ή κάποιες δηλώνουν εκπρόσωποι έχουν κατά γελοίο τρόπο αυτοχρηστεί.
Δεν υπάρχει εξουσιοδότηση Δημάρχου ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου όπως απαιτείται.
Εχουμε δεσμευτεί στους Ρουμάνους εταίρους ότι εντός της θητείας μας θα ανταποκριθούμε με επίσημη επίσκεψη στην τιμητική για εμάς πρόσκλησής τους.
Σήμερα κατά την διάρκεια της εκπομπής ευρισκόμενος ακόμη στην Ρουμανία, θέλησε να βγει τηλεφωνικά ο κύριος Γιάννης Γλήνιας για να δώσει τις απαντήσεις του. Ακούστε την σημερινή εκπομπή "Ορθά Κοφτά", συμπεριλαμβανομένης και της παρέμβασης του κυρίου Γλήνια από το samothrakiradio.gr