01 Οκτωβρίου, 2024

Ν. Κοζάρης: Αρχές του 2025 τα υδροπλάνα με κανονικές πτήσεις. Δοκιμαστική πτήση, στις 18 Οκτωβρίου

Στις αρχές του Ιανουαρίου εκτιμά ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου Νίκος Κοζάρης ότι θα ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες πτήσεις με υδροπλάνα για τη Σαμοθράκη, τη Θεσσαλονίκη, τη Θάσο ακόμη και το Άγιο Όρος. Ο κ. Κοζάρης ανακοίνωσε επίσημα την αδειοδότηση των υδάτινων πεδίων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και δεν έκρυψε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την δρομολόγηση υδροπλάνων από πολλές εταιρείες. Είπε μάλιστα ότι πολλοί εφοπλιστές όπως ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ κ. Ηλιόπουλος ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε υδροπλάνα συνεργαζόμενοι κυρίως με εταιρείες του εξωτερικού.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δείτε όλα τα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό - Δείτε που μπορείτε να ψηφίσετε στην Σαμοθράκη - Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές την Κυριακή από 7π.μ μέχρι 7μ.μ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα εκλογικά τμήματα ανά την Ελλάδα, όπου θα μπορούν να ψηφίσουν την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
Τα προγνωστικά παραπέμπουν σε μαζική προσέλευση κόσμου στα περίπου 950 εκλογικά τμήματα (στην επικράτεια και σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού). Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει ένα tablet, μέσω του οποίου θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων και στο τέλος η καταμέτρηση των ψήφων.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, εκτός και αν λόγω της μαζικής προσέλευσης κριθεί αναγκαία η παράταση της εκλογικής διαδικασίας- κάτι που είχε γίνει στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, το φθινόπωρο του 2021.

Τα μέτρα με ορίζοντα το 2028 που αποφάσισε το υπουργικό – Στο επίκεντρο οικονομία, ανάπτυξη και βία ανηλίκων

Ο κυβερνητικός «οδικός χάρτης» του 2025, ο οποίος περιλαμβάνει 172 επενδύσεις και 151 μεταρρυθμίσεις (δημογραφικό, στεγαστικό, δημόσια υγεία και παιδεία), παρουσιάστηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο το οποίο διήρκεσε 4 ώρες, με πολλά και σημαντικά θέματα στην ατζέντα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών και τη στήριξη της οικογένειας. Έμφαση δόθηκε και στην καταπολέμηση της βίας των ανηλίκων, ένα κοινωνικό φαινόμενο που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Παράλληλα, στον νομοθετικό σχεδιασμό έχει ενσωματωθεί ο προγραμματισμός για την υλοποίηση των 45 μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Στη Βουλή συζητείται σήμερα το νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και το Ελληνικό Κτηματολόγιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανότατα θα κάνει παρέμβαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζοντας στην απλοποίηση των διαδικασιών, την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει σε γρήγορο χρόνο να διενεργούνται διοικητικές πράξεις, όπως μεταβιβάσεις, ψηφιακοί έλεγχοι εγγράφων κλπ.