Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

21 Νοεμβρίου, 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ!!! Η SAOS ανακοίνωσε την απόκτηση 2 ταχύπλοων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την απόκτηση δύο νεότευκτων ταχύπλοων σκαφών που προστίθενται στον στόλο του Ομίλου μας προς αποκλειστική εξυπηρέτηση της Σαμοθράκης.
Τα εν λόγω ταχύπλοα σκάφη ονόματι FLIP ONE και FLIP TWO, έχουν μήκος 25 μέτρα, πλάτος 7 μέτρα, φέρουν τρεις μηχανές Volvo (3 x 1050hp), αναπτύσσουν  μέγιστη και υπηρεσιακή ταχύτητα  32 και 29 κόμβων αντίστοιχα, ενώ η μεταφορική δυνατότητά τους ανέρχεται σε 120 επιβάτες (έκαστο) πέραν του πληρώματός τους. Δεδομένης της έναρξης του σχεδιασμού τους ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2015, θα παραδοθούν στον Όμιλό μας, έτοιμα για δρομολόγηση, με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ναυσιπλοΐας, το πρώτο στο τέλος Απριλίου και το δεύτερο στο τέλος Μαΐου του ερχόμενου έτους 2017.

Τα νεότευκτα σκάφη θα δύνανται να εκτελούν το δρομολόγιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ σε εξήντα περίπου λεπτά και το δρομολόγιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΡΜΑ σε σαράντα πέντε περίπου λεπτά, εξυπηρετώντας τρόπον τινά:
α) τους ημερήσιους εκδρομείς οι οποίοι θα μπορούν να αναχωρούν πρωινές ώρες από την Αλεξανδρούπολη και να επιστρέφουν απογευματινές ώρες από τη Σαμοθράκη.
β) τους Σαμοθρακίτες οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και μεταβαίνουν στο νησί κάθε Σαββατοκύριακο.
γ) τα τοπικά ξενοδοχεία της Σαμοθράκης τα οποία θα δύνανται να ναυλώνουν σε χαμηλό κόστος τα σκάφη προκειμένου να μεταφέρουν πελάτες τους σε ανταποκρινόμενες, με τις αφίξεις – αναχωρήσεις δρομολογημένων και ναυλωμένων αεροπορικών πτήσεων στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, ώρες.
δ) τα ξενοδοχεία της χερσαίας Θράκης τα οποία θα δύνανται να προγραμματίζουν ημερήσιες εκδρομές στην Σαμοθράκη αλλά και λοιπούς προορισμούς όπως π.χ. Λήμνο, Άγιο Όρος κλπ.
Τα καθημερινά τακτικά δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται κατά τους θερινούς μήνες από την Αλεξανδρούπολη προς την Σαμοθράκη και αντίστροφα, θα είναι τουλάχιστον τέσσερα, με ενδιάμεση στάση στα Θέρμα.
Επίσης, στην περίπτωση αυξημένου επιβατικού ενδιαφέροντος,  τα ταχύπλοα σκάφη θα δύνανται να πραγματοποιήσουν δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη ή Σαμοθράκη προς Λήμνο, Θάσο ή και Ίμβρο (απαραίτητη προϋπόθεση η λειτουργία Τελωνείου στη Σαμοθράκη) με τακτική ή έκτακτη δρομολόγηση.
Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η  ημερήσια συνολική μεταφορική ικανότητα επιβατών των πλοίων ΣΑΟΣ ΙΙ, ΣΑΟΝΗΣΟΣ, FLIP ONE, FLIP TWO με προορισμό την Σαμοθράκη, ξεπερνάει πλέον τον αριθμό των 3.000 ατόμων.
Είναι καιρός λοιπόν, όλοι μαζί, παραμερίζοντας τις γκρίνιες και τα παράπονα, να μεριμνήσουμε για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών του νησιού για την υποδοχή και φιλοξενία ενός τόσο μεγάλου αριθμού επισκεπτών.
Η βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου και των λιμενικών εγκαταστάσεων,  η ανέγερση και λειτουργία αξιόλογων τουριστικών καταλυμάτων, η αναβάθμιση του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών, η καθαριότητα και τόσα άλλα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε ας γίνουν το επίκεντρο των προσπαθειών και η πρώτη προτεραιότητα όλων μας.
                         
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Σαμοθράκη, 21 Νοεμβρίου 2016

Κοιν:  1. κ. Γεώργιο Καϊσά, Βουλευτή Ν. Έβρου
  2. κα. Νατάσα Γκαρά, Βουλευτή Ν. Έβρου
  3. κ. Δημήτριο Ρίζο, Βουλευτή Ν. Έβρου
  4. κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, Βουλευτή Ν. Έβρου
  5. κ. Χρήστο Μέτιο, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
  6. κ. Δημήτριο Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχη Ν. Έβρου
  7. κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
8. κ. Αθανάσιο Βίτσα, Δήμαρχο Σαμοθράκης
9. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr