Translate

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Τελευταίος μήνας με μειωμένο ΦΠΑ, τι κάνουμε για το μετά;

Καλημέρα και καλό μήνα, τελευταίος μήνας του 2016, τελευταίος μήνας με μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά, μεταξύ των οποίων και η Σαμοθράκη.
Ναι καλά ακούσατε οι εκτός νησιού. Μπορεί χθες στις ειδήσεις να μην ακούσατε ότι μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι και οι φορείς της Σαμοθράκης και του Έβρου (οι φορείς). Όμως ναι, είναι αλήθεια, είμαστε κι εμείς στα τελευταία <<προνομιούχα>> νησιά που ο ΦΠΑ θα αυξηθεί κατά 7 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες και θα αγγίξει το ένα τέταρτο της αξίας του κάθε προϊόντος (24%). Θα αναρωτιέστε λοιπόν γιατί κανείς δεν ξεσηκώθηκε από και για την Σαμοθράκη; Δικαίως.
Γιατί λοιπόν κύριοι;

Για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού είναι γνωστό τοις πάση ότι ζουν στον όμορφο αγγελικά πλασμένο κόσμο τους. Αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος που αποσύρθηκα από την ενεργό συμμετοχή μου στον σύλλογο επαγγελματιών Σαμοθράκης (ΣΥ.ΕΠ.ΣΑ). Όμως οι φορείς τι έχουν πράξει για να αποτρέψουν αυτήν την αύξηση;
Ερωτόνται λοιπόν:
Ο δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Αθ. Βίτσας
Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΕΠ.ΣΑ κύριος Γιαν. Γλήνιας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου κύριος Δημ. Πέτροβιτς
Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακ. & Θράκης κύριος Χρ. Μέτιος
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κύριος Χριστοδ. Τοψίδης
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης κύριος Κων. Χατζημιχαήλ
Οι βουλευτές Έβρου κύριοι (...)
1. Αν. Γκαρά
2. Δημ. Ρίζος
3. Γ. Καΐσας
4. Αν. Δημοσχάκης
Τι κάνατε κύριοι για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στο 24% από 17 που είναι σήμερα από 1/1/17 στα ακριτικά νησιά μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Σαμοθράκη; Όταν μάλιστα η κυβέρνηση είχε σιγοψιθυρίσει οτί λόγω του λαθροπροσφυγικού υπάρχουν σκέψεις να μην αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές στην τελευταία ομάδα νησιών.
Σας το ρωτάει ένας επαγγελματίας της Σαμοθράκης, ο οποίος ειδε τον ΦΠΑ να αυξάνεται από 13% σε 15, μετά σε 16, μετά σε 17 και απορρόφησε αυτές τις αυξήσεις. Τώρα αν τελικά αυξηθεί στο 24%, τι θα κάνουμε που είναι σχεδόν διπλάσιο από το αρχικό 13%; Πως μπορώ να αυξήσω τις τιμές όταν οι πελάτες δυσανασχετούν με το δίκιο τους λόγω της κατάστασης με τις υπάρχουσες τιμές;
Σας δίνω ένα παράδειγμα ένα jeans παντελόνι των 15€ με 13% ΦΠΑ έδινα 1,73€, με 17% σήμερα δίνω 2,18€, ενώ αν αυξηθεί στο 24% θα δίνω 2,90€. Μπορεί στο 1 παντελόνι να μην σας φαίνεται μεγάλη διαφορά, αν όμως σε ένα τρίμηνο πουλήσω 60 παντελόνια η διαφορά με σήμερα θα είναι 43,42€ επιπλέον. Με τις αναδουλειές που υπάρχουν είναι σημαντική επιβάρυνση.
Ανέφερα εσκεμμένα και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης, διότι ναι μεν η Αλεξανδρούπολη δεν θα επιβαρυνθεί επιπλέον, επιβαρυνόμενη η Σαμοθράκη θα έχει ζημία και η Αλεξανδρούπολη.
Ας δράσουμε λοιπόν όλοι μαζί έστω και τώρα, ένας μήνας είναι υπεραρκετός για να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ από το 17 στο 24% στα ακριτικά νησιά μεταξύ των οποίων και η Σαμοθράκη.
Με αγωνιστικούς, επαναστατικούς, πατριωτικούς χαιρετισμούς
Ειρηναίος Παπαντίδης
Η ισχύς εν τη ενώσει, με την νίκη...
Δείτε εδώ τι έγινε στα υπόλοιπα νησιά χθες.

Η ανάρτηση εστάλη μέσω email σε όλους τους αναφερόμενους φορείς και κοινοποιήθηκε και σε άλλα ΜΜΕ του Έβρου. Αναμένουμε απαντήσεις με πράξεις...

3 σχόλια:

 1. Κύριε Ειρηναίο Παπαντίδη δεν σας γνωρίζω, δεν γνωρίζω καν το νησί σας, απλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για αυτό, εντελώς τυχαία διάβασα το άρθρο σας στο myblogs.gr, σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σας. Μάλιστα πίστευα και πιστεύω ότι τα νησιά που σήμερα ακόμη βρίσκονται με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, έπρεπε να ήταν ανέκαθεν μόνο αυτά. Από που κι ως που η Μύκονος, η Πάρος, η Σκιάθος κ.α που βουλιάζουν τα καλοκαίρια από τουρισμό να θεωρούνται παραμεθόριο και να είναι στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ; Ή έστω τα νησιά αυτά να είχαν κανονικό ΦΠΑ Απρίλιο-Σεπτέμβριο και τους υπόλοιπους μειωμένο. Αν λοιπόν συνέβαινε 1 από τα 2 είμαι της άποψης ότι το μειωμένο καθεστώς ποτέ δεν θα καταργούνταν για να μην πω ότι όλοι οι συντελεστές σε όλη την χώρα θα ήταν πιο χαμηλά.
  Σήμερα θα έπρεπε λόγω του καρκινώματος από το οποίο νοσεί η Πατρίδα μας και δεν είναι άλλο από το λαθροπροσφυγικό όπως σωστά το ονομάζεται τα πάσχοντα νησιά θα έπρεπε να απαλλαχτούν από την καταβολή ΦΠΑ προς το κράτος και όχι να αυξάνεται όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αλλά για πιο κράτος μιλάμε; Όλο το μεταπολεμικό πολιτικάντικο σύστημα συγγνώμη για την έκφραση κατουριέται επάνω του μόλις τα αφεντικά τους, που δεν είναι άλλα από αυτά της ΝΤΠ κουνήσει τα βλέφαρα του. Πόσο μάλλον τα πολιτικά ανδρείκελα της μνημονιακής εποχής.
  Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά αυτό που ζητάτε δεν πρόκειται να επιτραπεί από τα αρπακτικά, τοκογλύφους, δανειστές, δυνάστες.
  Όπως ανέφερα στην αρχή δεν έχω έρθει Σαμοθράκη, έχω καταλάβει όμως από διάφορα θέματα ότι όντως όπως γράφετε οι κάτοικοι του νησιού δεν διεκδικούν όπως κάτοικοι άλλων νησιών, πχ της γειτονικής Λήμνου. Κρίμα...
  Βαγγέλης Παπαγεώργιου - Πειραιάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο Ειρηναίο πολύ καλά τους τα ψέλνεις, είδες έπρεπε εσύ να ασχοληθείς με το θέμα για να βγει μετά ο Βίτσας. Όντως ζούμε οι Σαμοθρακίτες σε έναν όμορφο, αγγελικά πλασμένο κόσμο. Πόσο δίκιο έχεις και για τους απέναντι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μου είχε διαφύγει εντελώς, αν και υπήρξε σχετική δημοσίευση, ότι τελικά το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ θα ισχύει μέχρι τέλος του '17 και έχει ο Θεός.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας παρακαλώ, τουλάχιστον τα σχόλια που αναφέονται σε πρόσωπα, οργανισμούς, εταιρείες να είναι με ονοματεπώνυμο κανονικό, είτε ως ανώνυμος να αναγράφεται κάπου, είτε σην επιλογή Όνομα URL (στο όνομα). Σχόλια ανώνυμα που θα αναφέρονται σε πρόσωπα και θεσμούς θα διαγράφονται ΟΛΑ.
Ευχαριστώ
Irineossamothraki Blog