Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

28 Μαΐου, 2016

Ο Πούτιν στην Ελλάδα: Η υποδοχή - Στον Παυλόπουλο - Στον Τσίπρα (η ασέβεια) - Στο Βυζαντινό Μουσείο - Με τον Μητσοτάκη -Στο Άγιο Όρος - Το αεροπλάνο, η λιμουζίνα και η ασφάλεια του - Η παραφωνία 30 γκέι.

Χθες γύρω στις 5 το απόγευμα έφτασε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αθήνε, με περίπου 1,5 ώρα καθυστέρηση


Τα… ρωσικά του Καμμένου

Κατά τη χθεσινή άφιξη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πάνος Καμμένος τον υποδέχθηκε μιλώντας άπταιστα ρωσικά. «Κύριε πρόεδρε καλωσορίσατε στην Ελλάδα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον Ρώσο πρόεδρο.
Hellasforce

Πούτιν σε Παυλόπουλο: Να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς, όχι μόνο στον τουρισμό
Στο προεδρικό Μέγαρο υποδέχτηκε τον Βλάντιμιρ Πούτιν ο Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την άφιξή του στην Αθήνα.

«Η επίσκεψη σας αυτή είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.
«Είναι εξαιρετικά σημαντική για την εποχή η ειλικρινής και στενή συνεργασία της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ για να δοθεί οριστικά τέρμα στον πόλεμο στη Μ. Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία. Μόνο έτσι θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα του ISIS και της τρομοκρατίας που απορρέει από τον ISIS», είπε.
Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Από τη μεριά του ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις. Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.
«Πρέπει να συζητήσουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Πιο αναλυτικά αυτό θα το συζητήσουμε αργότερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υπάρχει κάτι που εντυπωσιάζει: Κατά το μήνα Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε κατά 523%», δήλωσε και συμπλήρωσε:
«Να προχωρήσουμε όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους τομείς. Είναι σημαντικό τώρα να συζητήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα για την ολοκλήρωσή τους».
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα έχει τετ α τετ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


iefimerida.gr

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ – Η ΕΡΤ «ΕΚΟΨΕ» ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

tsipras-poutin-650-620x330Κανονικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα έπρεπε να φοράει γραβάτα -που θα την έβαζε τις 24/5- για να υποδεχτεί τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι θέμα σεβασμού. Πρωτοκόλλου αν θέλετε. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει πως δεν φοράει γραβάτα. Εάν όμως προσβάλεις έναν αρχηγό κράτους αφήνοντάς τον να περιμένει στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου, είναι πολιτικό φάουλ. Πόσο μάλλον...
όταν πρόκειται για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας μετά από δέκα χρόνια και η Ελλάδα ψάχνει και στην Ρωσία κομμάτια του… αναπτυξιακού πάζλ.  Συγκεκριμένα, ο κ. Πούτιν πήγε από το Προεδρικό Μέγαρο στο Μαξίμου πεζός. Ο κ. Τσίπρας, αντί να βρίσκεται εκεί και να περιμένει τον επίσημο καλεσμένο του, όπως θέλει η ευγένεια και ο πολιτικός πολιτισμός, ήταν στο εσωτερικό του Μεγάρου και όταν είδε τον κ. Πούτιν κατέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά και του άπλωσε το χέρι.  Στη συνέχεια ανέβηκαν μαζί τα σκαλιά και ακολούθησαν τα προβλεπόμενα. Φωτογραφίες, χαιρετούρες κ.α.  Τη σκηνή την είδαμε στη ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ. Στη διάρκεια της μαραθώνιας εκπομπής – και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους καλεσμένους – ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ έβαζε πλάνα από την άφιξη Πούτιν και τις συναντήσεις του με τους κυρίους Παυλόπουλο και Τσίπρα. Το πλάνο που περιγράφουμε -και μπορείτε να δείτε στο βίντεο – έπαιξε μόνο μια φορά. Στα πλάνα που ακολούθησαν δεν υπήρχε… το τρέξιμο του πρωθυπουργού. Προφανώς κάποιος το παρατήρησε και αφαιρέθηκε το πλάνο για να μην φανεί από εκείνη τη στιγμή και μετά η συγκεκριμένη εικόνα.  Δείτε το βίντεο:
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Όσα συμφώνησαν με τον Τσίπρα και οι δηλώσεις στους δημοσιογράφους

Ο Πούτιν στην Ελλάδα - Όσα συμφώνησαν με τον Τσίπρα και οι δηλώσεις στους δημοσιογράφους
«Η συνεργασία με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Η επίσκεψη αποτελεί το επιστέγασμα σειράς επαφών και συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο έτος και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Με τον κύριο πρόεδρο είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε το 2015 δύο φορές, στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη και να θέσουμε τις βάσεις για την  ενίσχυση της πολυεπίπεδης συνεργασίας μας. Μιας συνεργασίας που αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα».
«Όχι μόνο επειδή το επιτάσσουν οι ισχυροί ιστορικοί, πνευματικοί και πολιτισμικοί δεσμοί των λαών μας αλλά επειδή η συνεργασία αυτή δεν μπορεί παρά να αποτελεί συστατικό στοιχείο οποιασδήποτε σύγχρονης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα του 21 αιώνα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Μια Ελλάδα, με σταθερές συμμαχίες στη Δύση και βαθιές ρίζες στην Ευρώπη αλλά και ταυτόχρονα μία Ελλάδα που δεν φοβάται, δεν διστάζει να ανοίγει τα κλαδιά της και στο Βορρά, τα Βαλκάνια και στην ευρύτερη παραευξείνια γειτονιά μας, στο Νότο, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση και Άπω Ανατολή» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:
«Η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν πραγματοποιείται σε μία πολύ σημαντική χρονική συγκυρία κατά την οποία η χώρα μας, με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφήνει πίσω της την περίοδο της αβεβαιότητας και με αυτοπεποίθηση δημιουργεί προϋποθέσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη επενδύσεων και οικονομικών συνεργιών».
«Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνομιλία για τις διμερείς σχέσεις με αιχμή τις προοπτικές επενδύσεων των δύο χωρών στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και των λιμένων, της μεταλλευτικής βιομηχανίας, της φαρμακοβιομηχανίας. Συζήτηση έγινε και για την προώθηση συμπράξεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα, και την συνεργασία στους τομείς της ενέργειας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
« Η ενέργεια αποτελεί κεντρικό τομέα οικονομικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα και έχουμε στρατηγική επιδίωξη η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο», είπε ο και πρόσθεσε ότι είμαστε ανοιχτοί στη δυνατότητα συνεργασίας και στο βαθμό που υπάρχουν δυνατότητες θα τις αξιοποιήσουμε κοιτώντας το εθνικό μας συμφέρον και με τη γνώμη ότι οι αγωγοί είναι γέφυρες συνεργασίας.
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι, «εκτός του τομέα του φυσικού αερίου, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες συνεργασίας όπως στις ανανεώσιμες πηγές, στο πετρέλαιο, γιατί πιστεύουμε ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας και όχι εφαλτήριο συγκρούσεων».
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι Ελλάδα και Ρωσία συμφώνησαν την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου για τις περιφερειακές εξελίξεις, μια πρωτοβουλία που έχει σημασία σε ένα ευρύτερο περιβάλλον εντεινόμενης αποσταθεροποίησης. «Στο κλίμα αυτό υιοθετήθηκε κείμενο πολιτικής διακήρυξης που θέτει το γενικότερο πλαίσιο όχι μόνο της διμερούς συνεργασίας αλλά και του πολιτικού διαλόγου για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η αναβάθμιση αυτού του διαλόγου μπορεί να συμβάλλει στην προώθηση των σχέσεων ΕΕ - Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ» τόνισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της αναβάθμισης του πολιτικού διαλόγου και για ζητήματα όπως το Κυπριακό όπου είναι σταθερή η υποστήριξη της Ρωσίας για δίκαιη λύση.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που τηρεί τις δεσμεύσεις της στους οργανισμούς που συμμετέχει, είναι μια χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά είναι και μια χώρα που εξαιτίας των παραδοσιακών της σχέσεων με τη Ρωσία είναι εξαιρετικά χρήσιμη και για την ΕΕ και για την Ρωσία», είπε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την ευρωπαϊκή ήπειρο με την ΕΕ και τη Ρωσία σε αντιπαλότητα.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που η χρησιμότητά της έγκειται στο ότι μπορεί να είναι η γέφυρα φιλίας και συνεργασίας και να εξαντλεί κάθε περιθώριο σε όλους τους διεθνείς που ανήκει για την άμβλυνση της αντιπαλότητας και προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις που συγκλίνουν ΕΕ και Ρωσία», πρόσθεσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε  ότι η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ότι δεν αποτελεί λύση ο φαύλος κύκλος της στρατιωτικοποίησης, της ψυχροπολεμικής ρητορικής και των κυρώσεων αλλά λύση είναι ο διάλογος.
«Σε ότι αφορά στην Ουκρανία αποδίδουμε σημασία στην σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «έχουμε εκφράσει με τον πιο επίσημο τρόπο την στρατηγική πεποίθηση μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς η Ρωσία να είναι μέρος αυτής της στρατηγικής και με βάση αυτές τις αρχές πορευόμαστε», είπε ο Πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ηγεσία της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία.
«Είχαμε πολύ ουσιαστικές συνομιλίες, εξετάσαμε ένα ευρύ φάσμα διμερών θεμάτων. Θα επισημάνω ένα μεγάλο πακέτο συμφωνιών που υπογράφει απόψε παρά τις αρνητικές επιδράσεις» δήλωσε ο κ.Πούτιν.
«Οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεχίζουν με προοδευτική τάση» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, φέρνοντας ως παράδειγμα το Αφιερωματικό Έτος Ρωσίας-Ελλάδας, σημαντικό μέρος του οποίου είναι η προοπτική της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι το διμερές εμπόριο ανήλθε πέρυσι σε 2,7 δισ. δολάρια.
«Συζητήσαμε τις προοπτικές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί  η 10η σύνοδος της μικτής διυπουργικής επιτροπής» ανέφερε.
Ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, στην περαιτέρω ανάπτυξη της οποίας θα συμβάλει και σχετική συμφωνία που υπεγράφη σήμερα.
«Συμφωνήσαμε να δώσουμε έμφαση και στη συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων» λέγοντας ότι οι επενδύσεις της Ρωσίας στην Ελλάδα αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της παιδείας.
Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ υπογράμμισε το ενδιαφέρον στον τομέα της ενέργειας. Για τον τουρισμό ο κ. Πούτιν είπε ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στις κρατήσεις των Ρώσων τουριστών.
«Αναμένεται 1 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα από την Ρωσία και αν επιλυθεί το θέμα των θεωρήσεων ο αριθμός θα τριπλασιαστεί» πρόσθεσε.
Ο Πούτιν για την κατάρριψη του μαχητικού από την Τουρκία: Ακόμα περιμένουμε εξηγήσεις – ΒΙΝΤΕΟ
Για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 ρωτήθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
«Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι το τουρκικό μαχητικό μπορούσε να καταρρίψει το δικό μας αεροσκάφος. Αν το ξέραμε θα κάναμε τα πράγματα αλλιώς από την αρχή. Δεν συνετρίβη μόνο το αεροσκάφος  αλλά πυροβόλησαν και τον πιλότο. Αυτό είναι ένα έγκλημα πολέμου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόσθεσε:
«Δεν ακούσαμε τις εξηγήσεις της τουρκικής ηγεσίας, δεν μας είπαν τίποτα για αποζημίωση. Εμείς κάναμε το παν για να έρθουν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις  στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και η φιλία του ρωσικού και του τουρκικού λαού ανήλθε σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό το εκτιμούμε πολύ. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν αυτό».
«Δεν χρειάζονται μόνο δηλώσεις για την αποκατάσταση των σχέσεων αλλά πρέπει και να γίνει κάτι. Εμείς είμαστε σε επαφή με του εταίρους μας, ξέρουν την απάντησή μας. Ακόμα περιμένουμε εξηγήσεις αλλά δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής» κατέληξε.
Σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας
Σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών υπεγράφησαν μεταξύ των δύο πλευρών, μετά το πέρας της κατ' ιδίαν συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών.
Μεταξύ άλλων υπεγράφησαν Πολιτική Διακήρυξη για ελληνο-ρωσικό διάλογο επί διεθνών και περιφερειακών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και Διακήρυξη Εταιρικής Σχέσης για Εκσυγχρονισμό (σχετικά με οικονομική συνεργασία).
Επιπλέον, υπεγράφησαν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ υπουργείων, μεταξύ άλλων, στον αγροτικό τομέα, τον τομέα των υποδομών, τον τομέα της μετεωρολογίας, τον τομέα του τουρισμού, της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Επίσης, υπεγράφησαν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και ρωσικών φορέων: Enterprise Greece - Invest in Russia, ΕΛΠΕ - Rosneft, Πανεπιστήμιο Πειραιά - Πανεπιστήμιο Ουραλίων, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Ρωσικό Ινστιτούτο Ενέργειας.
Παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με τσίπουρο για τον Πούτιν στο Μαξίμου
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα απόλαυσαν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η συνοδεία του στο δείπνο που παρέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυρίως μενού περιελάμβανε παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με κρέας και θαλασσινά. Στην αρχή, προσφέρθηκε τσίπουρο, με ψωμί, λάδι και ανθό αλατιού.

Έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο εγκαινίασαν Τσίπρας- Πούτιν

Εκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο εγκαινίασαν Τσίπρας- Πούτιν

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ έφθασε στο Βυζαντινό Μουσείο ο Βλ. Πούτιν για τα εγκαίνια της έκθεσης της εικόνας Η Ανάληψη του Χριστού, του Αντρέι Ρουμπλιόφ

Με την επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο ολοκληρώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα. Ο κ.Πούτιν μπήκε στο Μουσείο, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής και ξεναγείται από τη διευθύντρια του Μουσείου κ.Δελαπόρτα, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Υποδεχόμενη τους κ.Πούτιν και Τσίπρα, η διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου κ.Κατερίνα Δελαπόρτα επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η εικόνα της Ανάληψης του Χριστού του Αντρέι Ρουμπλιόφ, που αγιογραφήθηκε το 1428  και σημείωσε ότι βρίσκεται στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας ως πρόδρομο έργο των εκθέσεων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους Ρωσία- Ελλάς. 


Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «το 2016 είναι το αφιερωματικό έτος Ρωσίας- Ελλάδας. Αυτή η κοινή πρωτοβουλία αποβλέπει να υπογραμμίσει τους ισχυρούς δεσμούς που μας ενώνουν. Ενας από τους βασικούς μας στόχους ήταν να αναδείξουμε τις κοινές μας ρίζες, αυτά που συνιστούν τα θεμέλια της κοινής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι εγκαινιάζουμε σήμερα ένα τόσο σημαντικό και συμβολικό έργο, ένα τόσο σημαντικό έκθεμα στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας. Ο μοναδικός Αντρέι Ρουμπλιόφ,  μαθητής του Θεοφάνη στην Κωνσταντινούπολη, δίκαια θεωρείται η πηγή της μακράς συνεισφοράς της ρωσικής τέχνης στον ευρωπαϊκό ΄πολιτισμό που συνεχίζεται έως τις μέρες μας. Εχουθμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε έναν ρωσικό εθνικό θησαυρό, που σχεδόν ποτέ δεν βγαίνει από τη χώρα. Και μαζί με την Κόρη της Ακρόπολης που ήδη βρίσκεται στη Ρωσία, αποτελούν τεκμήριο της φιλίας που συνδέει τους λαούς μας. Η συνεργασία φορέων και μουσείων έκανε πράξη το παρόν σημαντικό γεγονός. Εγκαινιάζοντας σήμερα στο πλαίσιο της επίσκεψης του φίλου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν το σημαντικό τούτο έκθεμα έχουμε την ευκαιρία να τονίσουμε μαζί την ανάγκη της ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των δύο λαών και να εκφρράσουμε τη δέσμευση, αλλά και τη βεβαιότητα ότι αυτοί οι δεσμοί όχι μόνο θα διατηρηθούν, αλλά και θα ενισχθυθούν στο άμεσο μέλλον». 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η έκθεση, τόνισε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να παραβρεθεί στα εγκαίνια «της έκθεσης του έργου του Αντρέι Ρουμπλιόφ. Ο Ρουμπλιόφ όχι μόνο πήρε την τεχνοτροπία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά όπως είπε ο πρωθυπουργός για μεγάλο διάστημα τον όνομά του το ήξεραν μόνο οι ειδικοί και μόνο κατά τον 20ο αιώνα τα δημιουργήματά του έγιναν γνωστά.Σε μας διατηρήθηκαν μόνο πέντε τέτοιες εικόνες, η Ανάληψη του Χριστού είναι μία από αυτές. Ενα χαρακτηριστικό έργο της τέχνης του Ρουμπλιόφ είναι η αίσθηση της αρμονίας και της ισορροπίας. Αυτή την εικόνα τη δημιούργησε στις αρχές του 15ου αιώνα». 

Μητσοτάκης σε Πούτιν: Πρέπει να ενισχυθούν οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας
Μητσοτάκης σε Πούτιν: Πρέπει να ενισχυθούν οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας
Συνάντηση αργά το βράδυ της Παρασκευής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Καβούρι, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συζήτησή τους, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν περισσότερο οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες ενίσχυσης αυτών των δεσμών, όταν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ.
«Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι και στη Ρωσία και στην Ελλάδα, η ανάπτυξη των διακριτικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, υπερβαίνει την πολιτική. Κάναμε πολλά για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων όταν εδώ στην Ελλάδα, βρισκόταν στην κυβέρνηση οι εκπρόσωποι του κόμματός σας», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο διάλογο που είχαν μπροστά στους δημοσιογράφους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι βουλευτές της ΝΔ  «θα υποστηρίξουν τις κοινές μας πρωτοβουλίες».
Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για το γεγονός ότι βρήκε χρόνο για τη μεταξύ τους συνάντηση παρά το πιεσμένο πρόγραμμά του, συμπλήρωσε: «Οι δεσμοί των χωρών μας είναι πολλοί στενοί. Είναι δεσμοί που ανάγονται στις παραδόσεις μας, στη θρησκεία μας και στην κοινή γεωγραφική μας θέση. Νομίζω, ότι είναι σημαντικό ότι σε αυτήν τη συγκυρία υπάρχει μια συμφωνία διακομματική, ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία μπορούν να ενισχυθούν περισσότερο. Έχω και εγώ ένα προσωπικά έντονο ενδιαφέρον για την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων», και πρόσθεσε ότι η ΝΔ υπήρξε και παραμένει ανέκαθεν υπέρμαχο των αποκρατικοποιήσεων και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Και χαιρόμαστε - που έστω και με κάποια καθυστέρηση - η Κυβέρνηση κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση».
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις από τη Ρωσία στην Ελλάδα, τόνισε ότι η χώρα μας δεν θα βγει από τον φαύλο κύκλο χωρίς σημαντικές ξένες επενδύσεις. «Οι οικονομικές σχέσεις, προφανώς, μπορούν να πάνε πέρα από τη σύσφιξη απλά των σχέσεων σε επίπεδο τουρισμού – φιλοξενούμε κάθε χρόνο πολλές εκατοντάδες χιλιάδες από τους συμπολίτες σας - αλλά νομίζω ότι μπορούμε να πάμε πολύ παρά πέρα. Και βέβαια πιστεύουμε ότι και στα ζητήματα που αφορούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις η Ρωσία έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει ειδικά στη βοήθεια που μπορεί να παράσχει και για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Υπάρχει μια κινητικότητα που μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους, αλλά φυσικά ακόμα τα δύσκολα είναι μπροστά μας».
Μετά από το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι  «Η Ρωσία βλέπει στην Ελλάδα μια ιδιαίτερα σημαντική ευρωπαϊκή χώρα της Ανατολικής Μεσογείου. Και η Ελλάδα βλέπει στη Ρωσία μια σταθερή φίλη χώρα με την οποία μπορούμε και πρέπει να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς. Από τον τουρισμό έως τη γεωργία. Από τις διπλωματικές σχέσεις έως τον πολιτισμό. Και βέβαια στο σύνολο των τομέων της οικονομίας».
Ακόμη, ανέφερε ότι στη συνάντηση συζήτησαν την ανησυχητικά ρευστή κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως και για το Κυπριακό.
Ιστορικές στιγμές στον Αθωνα - Δέος και συγκίνηση
Με κωδονοκρουσίες και τις προβλεπόμενες τιμές υποδέχτηκε πριν λίγο το Άγιο Όρος τον Ρώσο πρόεδρο Βλανιμίρ Πούτιν ο οποίος έφτασε στις Καρυές, Πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να τιμήσει τον Πανηγυρικό εορτασμό της χιλιετής παρουσίας των Ρώσων μοναχών στον Αθωνα.
Στις Καρυές έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωτοεπιστάτη,γέροντα Παύλο Λαυρεώτη και τον Ρώσο μητροπολίτη Ιλαρίωνα.
Στον Προάυλειο χώρο του Ιερού Ναού του Πρωτάτου τον υποδέχτηκαν οι είκοσι Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών . Ο Πρόεδρος Πούτιν χαιρέτησε ευλαβικά έναν προς έναν τους Αγιορείτες και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου όπου προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας´´Αξιον Εστί´´ και θα παραστεί στην επίσημη Δοξολογία που θα ψάλλει προς τιμήν του .
Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα όσα κάνουν για την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία καθώς και την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία που του επιφύλαξε.
Συγκεκριμένα κ. Πούτιν ανέφερε:
«Θέλω να ευχαριστήσω το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδας για όλα αυτά που κάνετε για την ανάπτυξη των σχέσεων με τον ρωσικό λαό και με τη Ρωσία. Και θέλω να ευχαριστήσω την αγιορείτικη κοινότητα για τη φιλοξενία. Είμαι δεύτερη φορά εδώ και η φιλοξενία αυτή είναι τόσο θερμή. Είναι προς εμένα βεβαίως αλλά την εκτιμώ και ως φιλοξενία προς το πρόσωπο του ρωσικού λαού. Στο Άγιον Όρος γίνεται μεγάλο και σημαντικό έργο. Έργο το οποίο αφορά τις ηθικές βάσεις και τις ηθικές αξίες. Αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό και είναι κοινό.
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο».
Στην προσφώνησή του ο Άγιος Πρώτος, γέρων Παύλος, τόνισε:
«Σήμερα, η ειρήνη γύρω μας δοκιμάζεται από την τρομοκρατία, τη διάλυση κρατών, τον θρησκευτικό φανατισμό και άλλα. Επιβάλλεται συνεπώς η συνεργασία των φιλειρηνικών λαών με σκοπό την επικράτηση της ειρήνης».
Επίσης ευχήθηκε «καλή διαμονή έστω και προσωρινή» στον κ. Πούτιν και είπε ότι η ορθόδοξη πίστη είναι η κοινή βάση για τις σχέσεις των λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας και πως η Ορθοδοξία είναι αυτή που βάζει εμπόδιο σε κάθε απόπειρα διατάραξης των καλών σχέσεων. Τέλος είπε ότι οι Ρώσοι μοναχοί στο Άγιον Όρος είναι ένας ακατάλυτος δεσμός ανάμεσα στις δύο χώρες, και ότι στην ανάπτυξη των σχέσεων έχουν συμβάλει και οι Έλληνες Πόντιοι που έζησαν στη Ρωσία.
"Η Ορθοδοξία και ο πολιτισμός είναι δεσμοί υπερχρονικοί, που μας ενώνουν με τον ρωσικό λαό" ανέφερε από τν πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης και συμπλήρωσε: .
"Η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους είναι απόδειξη της πνευματικής σχέσης τού ελληνικού με τον ρωσικό λαό.Τιμή και ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας είναι η στήριξη και η ανάδειξη της υπερχιλιόχρονης προσφοράς του Αγίου Όρους, αλλά και της ιδιαίτερης ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής σημασίας, που διαμορφώθηκε ανά τους αιώνες και διατηρείται μέχρι σήμερα".

IMG_53.JPG
IMG_54.JPG
IMG_55.JPG
IMG_56.JPG
IMG_57.JPG
IMG_58.JPG
IMG_59.JPG
IMG_70.JPG
IMG_93.JPG
IMG_94.JPG
IMG_97.JPG
IMG_1001.JPG
Κατά την τελετή στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για την υποδοχή του Ρώσου προέδρου ο Βλαντιμίρ Πούτιν.  χαρακτήρισε άρρηκτους τους δεσμούς ανάμεσα στη Ρωσία και το Άγιον Όρος, σημειώνοντας ότι αυτοί θα ενδυναμώνονται συνεχώς.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επισήμανε ότι το Άγιον Όρος είναι κοιτίδα και λίκνο της Ορθοδοξίας.
Εκ μέρους της κυβέρνησης τον Πρόεδρο της Ρωσίας καλωσόρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Αμέσως μετά την Ιερά Κοινότητα, ο κ. Πούτιν αναχώρησε για την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, όπου βρίσκεται από χθες και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.
Κατόπιν ο κ. Πούτιν αποχώρησε από το κτίριο της Ιεράς Κοινότητας
Για το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Ανταπόκριση: Γιώργος Θεοχάρης - Άγιο Όρος

Ο Πούτιν και… ο μαίανδρος! Δείτε πως είναι εσωτερικά το αεροπλάνο του Ρώσου ηγέτη! Παντού έχει τα σύμβολα της Ορθοδοξίας! (ΦΩΤΟ)

putin aeroskafos aeroplanoΣε λίγη ώρα αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το ρωσικό “Air Force One” που μεταφέρει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόκειται για το Ilyushin-96-300PUο εξοπλισμός του οποίου συνάδει όχι μόνο με το μέγεθος του ηγέτη που μεταφέρει αλλά και με τα πιστεύω του...


Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ακόμη και μέσα στο αεροσκάφος υπάρχουν τα σύμβολα της Ορθοδοξίας (το λάβαρο του Αγίου Νικολάου) .

Το Ilyushin-96-300PU όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα μπει στο FIR-Αθηνών από τη Βουλγαρία και όχι από την Τουρκία λόγω βεβαίως των εχθρικών σχέσεων των δύο χωρών. Με το που θα μπει στο FIR Αθηνών τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα αναλάβουν να το συνοδεύουν στην Αθήνα.

Τα ελληνικά μαχητικά θα απογειωθούν από την αεροπορική βάση της Λάρισας και θα έχουν αποστολή να τιμήσουν την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν, αλλά και για κάθε ενδεχόμενο.
Αν και δεν πιστεύει κανείς πως θα μπορούσαν τουρκικά μαχητικά να προσεγγίσουν το προεδρικό αεροσκάφος της Ρωσίας. Ξέρουν πώς δεν τους παίρνει.

Θα λάβουν θέσεις δίπλα στον ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος και θα το συνοδεύσουν μέχρι να προσγειωθεί στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ όταν συμβεί αυτό, σύμφωνα με το “πρωτόκολλο” θα κάνουν και μία διέλευση πάνω από το αεροδρόμιο την ώρα που ο Β. Πούτιν θα κατεβαίνει τις σκάλες του αεροσκάφους.

Στην υποδοχή θα βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν θα επιβιβαστεί σε κάποιο αυτοκίνητο της πρεσβείας στην Αθήνα ή ελληνικό κυβερνητικό, αλλά σε ένα από τα θωρακισμένα οχήματα που έχουν ήδη αποσταλεί στην Ελλάδα για τις μετακινήσεις του Β. Πούτιν.

Στα θέματα ασφαλείας, οι Ρώσοι δεν κάνουν εκπτώσεις. Ειδικά όταν υπάρχουν ένα πολλά θέματα ανοιχτά στην διεθνή σκηνή.

Δείτε φωτογραφίες από το ρωσικό «Airforce one», το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν.

putin aeroskafos aeroplano the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-4 the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-5 the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-6
the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-7 the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-9
the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-14
the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-16 the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-17
the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-23
the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-26 the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-29
the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-30
the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-33 the-aircraft-of-the-russian-president-vladimir-putin-35
Η θωρακισμένη λιμουζίνα του Πούτιν -Το ρωσικό «Beast» [εικόνες-βίντεο]
Όλοι γνωρίζουμε το «τέρας», την τεραστίων διαστάσεων και μοναδική στον κόσμο λιμουζίνα του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστή και ως «The Beast» που του προσφέρει απαράμιλλη ασφάλεια σε κάθε του μετακίνηση, εντός ή εκτός των ΗΠΑ. 
(φωτογραφίες: Mercedes Benz)
Ως «αιώνιοι» ανταγωνιστές δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα ανάλογο όχημα και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν και κάπως πιο ταπεινό από αυτό του Αμερικανού ομολόγου του. 

Ο Πούτιν έχει ως επίσημο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του την Mercedes 600 Pullman Guard, σαν και αυτή που τον παρέλαβε την Παρασκευή από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όταν και προσγειώθηκε.
(φωτογραφίες: Mercedes Benz)
Το αυτοκίνητο δεν είναι απλώς μια διευρυμένη έκδοση της S-Class της Mercedes, αλλά είναι η κορυφαία εκδοχή της, με το όλο κονσεπτ να βασίζεται στην ναυαρχίδα της σειράς, την 600αρα, με μεγαλύτερο μήκος, δεκάδες επιπλέον αξεσουάρ άνεσης και με ειδική θωράκιση για να προστατεύει τους επιβάτες της από κάθε πιθανή απειλή.
(φωτογραφίες: Mercedes Benz)
Το αυτοκίνητο που κινείται από το κλασσικό 6λιτρο κινητήρα που έχει δεχθεί βελτιώσεις και τώρα φτάνει τα 6,6 λίτρα, έχει μεγαλύτερο πατωμα κατά 1,5 μέτρο, ενώ διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας, τα οποία και εξασφαλίζουν ένα πλήρες conference χώρο για τον Πρόεδρο.
(φωτογραφίες: Παντελής Σάιτας/ΑΠΕ)
Η Mercedes 600 Pullman Guard που πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Γερμανό κατασκευαστή το 2008 (ένα καινούργιο μοντέλο, η Mercedes Maybach Pullman παρουσιάστηκε πέρσι τέτοια εποχή) κόστισε στο Ρωσικό δημόσιο σύμφωνα με πληροφορίες 1.620.000 δολάρια.
(φωτογραφίες: Παντελής Σάιτας/ΑΠΕ)
Όπως είναι αναμενόμενο, τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου δεν ανακοινώνονται για λόγους ασφαλείας.
(φωτογραφία: Μενέλαος Μυρίλλας/SOOC)

Ένας στρατός για την προστασία του Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου προέβη σε μια μάλλον ασυνήθιστη δήλωση για ξένο ηγέτη που επισκέπτεται την Ελλάδα.
Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τους Αθηναίους για την αναστάτωση που προκάλεσε με την άφιξή του λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας.
«Να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Αθήνας για τη θερμή υποδοχή και θα ήθελα να τους ζητήσω συγγνώμη για ορισμένα προβλήματα που ενδεχομένως τους δημιουργήσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης.
Ένας ολόκληρος στρατός απλώθηκε χθες στην Αθήνα καλύπτοντας κάθε γωνιά όπου μπορεί να τρυπώσει και ο παραμικρός κίνδυνος.
Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί ήταν παραταγμένοι σε εμφανή σημεία ανά 150 μέτρα. Ελεύθεροι σκοπευτές, πάνοπλοι άντρες της ΕΚΑΜ, της αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ.
Από κοντά και οι δεκάδες Ρώσοι φρουροί του προέδρου του, βγαλμένοι λες από ταινίες αφιερωμένες σε υπερσύχρονες μυστικές υπηρεσίες. Γεμάτοι όπλα και καλώδια παρατηρούν κάθε εκατοστό όπου κινείται ο Βλαντιμίρ Πούτιν και όλοι οι άλλοι .
Οι Ρώσοι αγνόησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τους Έλληνες συνάδελφούς τους. Τα σχέδια φρούρησης του προέδρου τους ήταν αποκλειστική τους ευθύνη. Το ίδιο και ο έλεγχος του δωματίου όπου καταλύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Έτσι, δεν είχαν υποβάλει το παραμικρό σχέδιο στις ελληνικές αρχές που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αντέδρασαν, ούτε και διαμαρτυρήθηκαν για τον απλό λόγο ότι ήξεραν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο καθώς αποτελεί πάγια τακτική των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Και ενώ στον ουρανό της Αθήνας πετούσαν δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης Πούτιν, στον βυθό της Χαλκιδικής, στον κόλπο του Αγίου Όρους, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού κάνουν εκτεταμένες έρευνες τις οποίες θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στα Αθωνικά μοναστήρια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από σήμερα στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική λόγω της επίσκεψης του πρόεδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άγιον Όρος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, από τις 6:00, έως την Κυριακή, στις 18:00, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της επαρχιακής οδού Σταυρού-Ολυμπιάδος, από το ύψος της συμβολής της με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας έως το τέλος των ορίων του δήμου Βόλβης προς τη Χαλκιδική.
Το Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 21:00, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης της αυτοκινητοπομπής του Ρώσου πρόεδρου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους:
-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών, από το ύψος της αερογέφυρας ΜΑΚΡΟ έως το τέλος των ορίων του δήμου Μίκρας προς τη Χαλκιδική-ύψος Λακκώματος.
-Στην περιφερειακή οδό, από το ύψος του κόμβου του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» έως τον κόμβο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».
-Στον κλάδο που συνδέει την περιφερειακή οδό με την Εγνατία Οδό.
-Στην Εγνατία Οδό, από το ύψος του κόμβου ΤΙΤΑΝ έως τον κόμβο Ασπροβάλτα.
-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από το ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας έως το ύψος του κόμβου με την επαρχιακή οδό Σταυρού-Ολυμπιάδος.
-Στην επαρχιακή οδό Σταυρού-Ολυμπιάδος, από το ύψος του κόμβου με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας έως το τέλος των ορίων του δήμου Βόλβης προς τη Χαλκιδική.

30 ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΥΓΙΣΤΕΣ ΣΥΚΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΧΑΡΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΣΕΤΕ...


Θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στην πλατεία Συντάγματος κατά της βίας των ομοφυλόφιλων, με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου

Τρεις κλούβες και τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ χρειάστηκαν για να κόψουν το δρόμο στα μέλη γκέι κοινοτήτων που θέλησαν το απόγευμα της Παρασκευής να διαμαρτυρηθούν στην πλατεία Συντάγματος κατά της βίας των ομοφυλόφιλων, με αφορμή την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα για τη βία εις βάρος των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία.

Τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος κι αφού φώναξαν συνθήματα εναντίον του Ρώσου προέδρου στη συνέχεια με πορεία προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς την Ηρώδου Αττικού.

Ωστόσο, όταν 30 περίπου άτομα ξεκίνησαν να βαδίζουν προς την λεωφόρο Βασ. Σοφίας, σήμανε 
συναγερμός στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κέντρο.

Σε ελάχιστο χρόνο, τρεις κλούβες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά τους, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ με προτεταμένες τις ασπίδες τους, πήραν θέσεις μάχης!

Τα μέλη των ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων, όταν αντίκρισαν την παραπάνω εικόνα, σταμάτησαν σε απόσταση 10 μέτρων από τις αστυνομικές δυνάμεις και αποχώρησαν, αφού φώναξαν κάποια συνθήματα εναντίον της πολιτικής του ρωσικού κράτους. 

ΣΤΟΧΟΣ










Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr