Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

01 Μαρτίου, 2019

Λόγω «εσκεμμένης» μη απαρτίας αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο, αλλά η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου επέβαλλε να γίνει μια επoικοδομητική συζήτηση

Αποτέλεσμα εικόνας για πνευματικο κεντρο σαμοθράκης νικολαος φαρδυςΓια Σήμερα Παρασκευή 1/3 ήταν προγραμματισμένη από τις 12/2 να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αρχικά είχε αναβληθεί λόγω μη απαρτίας στις 3/1, με βασικό θέμα Αιτήματα, όροι και προϋποθέσεις εκτέλεσης της δημόσιας υπηρεσίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης από 01/11/2019. Τελικά και σήμερα η συνεδρίαση και πάλι αναβλήθηκε, λόγω μη απαρτίας. Ο δήμαρχος Σαμοθράκης κατήγγειλε ως εσκεμμένη αυτή την πρακτική ορισμένων ανεύθυνων, όπως τους αποκάλεσε, δημ. συμβούλων. Τους κάλεσε να παραιτηθούν. Όπως είπε από τα 9 δημοτικά συμβούλια που έχουν προγραμματιστεί να συνεδριάσουν εντός του 2019, έχουν γίνει μόνο τα 4.
Προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου όλο αυτό το σκηνικό. Αυτή η στάση δεν τους τιμάει καθόλου ειδικά σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν απαξιώνουν μόνο το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τους κατοίκους που παραβρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση και ομολογουμένως ήταν πάρα πολλοί, αυτοί οι κάτοικοι και είναι εκείνοι που με τις ψήφους τους τους ανέδειξαν σε δημοτικούς συμβούλους και σε ελάχιστους μήνες θα ζητήσουν εκ νέου τις ψήφους τους.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Παν. Παπάς, ορισμένοι δικαιολόγησαν τις απουσίες τους.
Παρόντες ήταν:
Ο δήμαρχος κύριος Αθ. Βίτσας
Ο πρόεδρος του Δ.Σ κύριος Παν. Παπάς
Ο αντιδήμαρχος κύριος Χρ. Πρόξενος
Οι κυρίες/κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι:
Άννα Φράγκου
Ευγενία Κορδώνια
Αθανάσιος Σκαρλατίδης
Γιάννης Βογιατζής
Φώτης Φωτεινός

Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των παρευρισκομένων κατοίκων ο δήμαρχος Σαμοθράκης ανακοίνωσε πως το συμβούλιο δεν θα πραγματοποιηθεί αλλά θα διεξαχθεί μία συζήτηση και τα συμπεράσματα της θα περάσουν ως η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου προς ψήφιση όταν αυτό συνεδριάσει, που όπως είπε ελπίζει να γίνει σύντομα γιατί και ο χρόνος για την κατάθεση των προτάσεων στενεύει ασφυκτικά.
Αρχικά ο κύριος Βίτσας διάβασε τις προτάσεις που του έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΕΠΣΑ Γιάννης Γλήνιας μετά και την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημέρων στο Samothraki Village καθώς και τις προτάσεις του ιδιοκτήτη της SAOS FERRIES κυρίου Φώτη Μανούση.
Κατόπιν γύρω από τις προτάσεις αυτές, οι οποίες κινούνταν σχεδόν στο ίδιο πνεύμα, ακολούθησαν τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων και παριστάμενων επαγγελματιών και κατοίκων.

Σε γενικές γραμμές τα όσα προτάθηκαν και συζητήθηκαν ήταν:

  • Να ζητηθεί επιδότηση όλο τον χρόνο, 7 δρομολόγια την εβδομάδα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια
  • Να υπάρχει όρος στην σύμβαση ώστε η εταιρεία να υποχρεούται να αντικαθιστά το πλοίο της σύμβασης σε περιπτώσεις ακινησίας ή βλάβης.
  • Να εξεταστεί το κόστος των εισιτηρίων ακόμα και των επιδοτούμενων αν επιδέχεται μείωσης
  • Να υπάρχουν δρομολόγια με ημερήσια διάρκεια, τουλάχιστον 2 την εβδομάδα από κάθε λιμάνι (Σαμοθράκη, Αλεξανδρούπολη). Δηλαδή να φεύγει πρωί και να επιστρέφει αργά το απόγευμα.
  • Κορμός δρομολογίων σταθερός για όλο το έτος.
  • Δέσμευση της εταιρείας ότι το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ σε περίπτωση που αυτό υπογράψει εκ νέου σύμβαση να βρίσκεται στην γραμμή όλο το έτος με σταθερό πρωτόκολλο (αριθμό επιβατών).*
Καθώς και πολλά άλλα τα οποία στο τέλος συνοψίστηκαν από τον δήμαρχο σε μία πρόταση 5 σημείων. Η οποία θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση και να κατατεθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 
Τα σημεία αυτά είναι:
  1. Επιδότηση 7 δρομολογίων την εβδομάδα για όλο το έτος, με πρόβλεψη επιπλέον ελεύθερων δρομολογίων ανά μήνα (αναλόγως της επιβατικής κίνησης)
  2. Μέγιστη διάρκεια σύμβασης.
  3. Δρομολόγια με την μέγιστη μεταφορική δυνατότητα για την πλήρη εξυπηρέτηση μεταφορέων, επαγγελματιών, κατοίκων και επισκεπτών με τις προδιαγραφές πλοίου της προηγούμενης σύμβασης κατ' ελάχιστον.
  4. Δυνατότητα σε Δήμο και φορείς να συνδιαμορφώνουν το πρόγραμμα των δρομολογίων.
  5. Πλοίο αντικατάστασης σε περίπτωση ακινησίας ή βλάβης.
* Όλοι οι παρευρισκόμενοι: δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς, επαγγελματίες και κάτοικοι θεωρούν σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι η SAOS FERRIES (καλώς ή κακώς) θα είναι εκείνη που θα υπογράψει και την καινούργια σύμβαση και θα έχει τα πλοία της εδώ.

Επίσης μέσα στην εποικοδομητική και πολύ ήπιων τόνων όπως εξελίχθηκε συζήτηση, έγινε εκτενής αναφορά και στις υπόλοιπες γραμμές για φέτος καθώς και για κάτι μακροπρόθεσμο. Χωρίς βέβαια το τελευταίο να οριστικοποιηθεί ακόμη μιας και ούτε αφορούσε την σημερινή συζήτηση ούτε προέχει αυτή την χρονική στιγμή.
Θα υπάρξει προσπάθεια αλλαγής ορισμένων όρων που έχουν τεθεί από το ΥΝΑΝΠ και το Σ.Α.Σ στην τρίτη προκήρυξη των γραμμών Καβάλας, Λήμνου που αναμένεται ότι θα υπάρξει. Όπως:

  • Αντί 2 και 1 δρομολόγια αντίστοιχα να προταθεί να αυξηθούν σε 2 και 2 σε συνδυασμό με το γεγονός εκείνα της Λήμνου να έχουν ανταπόκριση από Λαύριο.
  • Η διάρκεια από 12 εβδομάδες να αυξηθεί τουλάχιστον σε 20.
  • Να επιδοτείται και το τμήμα προς Αλεξανδρούπολη που τώρα η προκήρυξη αναφέρει ότι πρέπει να καταλήγουν εκεί άνευ επιδότησης.
  • Ο αριθμός του πληρώματος να μην αυξηθεί.

Όλα τα παραπάνω συν την διεκδίκηση ενός δρομολογίου για Λαύριο θα διεκδικηθούν στο μέλλον σε συμβάσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερης διάρκειας.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα καταφέρουν να αφήσουν στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια, να συμπληρώσουν απαρτία και να περάσει η διαδικασία. Τέλος καλό θα ήταν να παρευρίσκονταν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι γιατί το θέμα σε περίπτωση που εκλεγούν των Μάιο μπορεί να χρειαστεί από αρχές Σεπτέμβρη να συνεχίσουν να το χειρίζονται, αν δεν έχει κλείσει που είναι και το πιθανότερο.

Και το σωστό θα το πω ή θα το γράψω και με το λάθος το ίδιο θα κάνω κι αν είναι μεγάλο λάθος σαν καρφί στον τοίχο με μιας θα το καρφώσω. Αύριο όμως ξημερώνει μια άλλη μέρα, που τα λάθη του σήμερα αν με διδάξουν, μετά ξεχνιούνται...

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr