Συνολικές προβολές σελίδας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ

Translate

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Μήνυμα Ειρηναίου προς υποψηφίους και ψηφοφόρους

Ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου θα ήθελα να στείλω και εγώ το δικό μου μήνυμα προς τους υποψηφίους Δημάρχους - δημοτικούς συμβούλους, μέσα από το βήμα που διαθέτω. Είχα σκοπό να το κάνω έτσι κι αλλιώς, αλλά τώρα πήρα το έναυσμα να το κάνω νωρίτερα, γιατί με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είδα σε σελίδα δημοτικής παράταξης υποψήφιοι διαφορετικών παρατάξεων να ανταλλάσσουν μεταξύ τους ευχές για καλή επιτυχία, να δείχνουν αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό μεταξύ τους. Έτσι πρέπει...
Κρατάω την φράση κυρίας που έγραψε: 
"... έτσι που μετά τις εκλογές, η ζωή να ηρεμεί στους λίγους κατοίκους του νησιού και να υπάρχει συνεργασία όλων, για το καλύτερο αύριο ! ..." 
αυτό είναι και το νόημα των δημοτικών εκλογών. Έγραψε σε 2 σειρές μία φράση με τεράστια σημασία, αυτό είχα στο νου μου να γράψω και εγώ αλλά με πολύ περισότερα λόγια.
Κλείνοντας αυτό το κομμάτι εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό και μακάρι αυτό το κλίμα σύμπνοιας και ομοψυχίας για το καλό της Σαμοθράκης όλων μας, να επικρατήσει ως το τέλος της προεκλογικής περιόδου και μεταξύ όλων των υποψηφίων αλλά και των υποστηρικτών τους. Κρατήστε στο μυαλό σας τούτο: είναι κρίμα για μία ψήφο να χαλνούνε σχέσεις φιλικές και κυρίως συγγενικές για μια ζωή...

Τώρα περνάω στην περίοδο μετά τις εκλογές.
Όσοι θέτετε υποψηφιότητα είτε για δήμαρχοι, είτε για δημοτικοί σύμβουλοι να έχετε κατά νου, ότι οι εκλογές γίνονται για να αναδειχθούν νικητές και ηττημένοι. Οι ηττημένοι αλλά εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση και καθήκον να υπηρετήσουν τον δήμο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μία καλή αντιπολίτευση εκτός του ότι στρώνει το χαλί για την επόμενη θητεία με το θετικό της έργο κάνει καλύτερη την όποια δημοτική αρχή, όταν παράγει και προάγει την ουσιαστική αντιπολίτευση, πράγμα που τις τελευταίες αρκετές θητείες λείπει από την Σαμοθράκη, γιατί επικρατεί ή η στείρα αντιπολίτευση επί παντός επιστητού ή επιλέγεται η παντελής απουσία της αντιπολίτευσης.
Όσοι από τους συμβούλους εκλεγούν και κρίνουν εξ αρχής είτε ότι δεν τους αρέσει η θέση είτε ότι δεν μπορούν να την υπηρετήσουν να την παραδώσουν και να αναλάβουν άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και προσφορά μέχρι το τέλος της θητείας, με συνεχή παρουσία στα δημοτικά συμβούλια.

Καλό θα είναι οι περισότεροι σύμβουλοι που θα εκλεγούν να είναι μόνιμοι κάτοικοι Σαμοθράκης, χρειάζονται ορισμένοι, αν θέλετε την γνώμη μου, όχι πάνω από τρεις, που να ζουν εκτός Σαμοθράκης, ώστε να μπορούν να εκπροσωπούν τον Δήμο όταν ο Δήμαρχος λόγω καιρού ή ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορεί να παραστεί στην Αλεξανδρούπολη ή ακόμη και στην Αθήνα (διόλου τυχαία η αναφορά)... Αλλά βασικοί προϋπόθεση οι σύμβουλοι που ζουν εκτός νησιού να έχουν άμεση σχέση με αυτό και να γνωρίζουν τα προβλήματα του.

Κλείνοντας κάνω έκκληση στους συντοπίτες που δεν ζουν στο νησί και κυρίως σε αυτούς που απουσιάζουν μόνιμα και έρχονται είτε μόνο για να ασκήσουν το εκλογικό τους αναφαίρετο δικαίωμα είτε ελάχιστες ημέρες στη διάρκεια των προηγούμενων 4 ετών, να προσπαθήσουν να μην αλλοιώσουν το αποτέλεσμα και την βούληση των  κατοίκων του νησιού που βιώνουν τα πολλά δυστυχώς προβλήματα του από επιλογή ή επιβολή...
Καλή δύναμη, καλό κουράγιο και καλή επιτυχία στους υποψηφίους.
Καλό βόλι για το καλό της Σαμοθράκης μας στους ψηφοφόρους.
Καλή Ανάσταση σε όλους και σύντομα Ελληνική Ανάσταση η οποία θα έρθει με Εθνική Επανάσταση
Ειρηναίος Παπαντίδης - διαχειριστής Irineossamothraki Blog

Y.Γ.1: Καλό είναι σιγά σιγά να μπει το νερό στο αυλάκι έτσι ώστε σύντομα (σε επόμενες εκλογές) να υπάρχει ένας υποψήφιος δημοτικός συνδυασμός ή το πολύ 2, έτσι ώστε να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται όσο το δυνατόν οι άριστοι τις τοπικής κοινωνίας. Στον έναν συνδυασμό θα ασκείτε η δημοκρατία μεταξύ των υποψηφίων συμβούλων.

Y.Γ.2: Εδώ και λίγο καιρό βλέπετε κάτω από την εικόνα - τίτλο του blog ένα banner (το παρακάτω), όσοι υποψήφιοι επιθυμείτε μπορείτε να στείλετε στο irineos76hemer@gmail.com ένα σύντομο βιογραφικό - παρουσίαση σας, με ποιον συνδυασμό κατεβαίνετε και γιατί οι ψηφοφόροι να επιλέξουν εσάς και τον υποψήφιο Δήμαρχο σας, συνοδευμένα από μία φωτογραφία. Μόλις τα λαμβάνω θα τα δημοσιεύω ως ανάρτηση, όχι ως διαφήμιση, ΔΩΡΕΑΝ.

Αναγνώστες

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr