Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

06 Ιουλίου, 2022

Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης έχουν δωρεάν νοσηλείας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών - Πρόσφατη εμπειρία κατοίκου

Όσο άγνωστη στους περισσότερους κατοίκους της Σαμοθράκης είναι η υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών του οποίου κλιμάκιο επισκέφτηκε την Σαμοθράκη τον Ιούνιο του 2018 με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο και έχω αναφερθεί πολλές φορές, υπενθυμίζοντας το, μάλιστα την τελευταία ανάρτηση μου με τίτλο "Ετήσιο τσεκ απ: Οι εξετάσεις που σώζουν ζωές και πρέπει να κάνετε κάθε χρόνο / Σχόλιο για Σαµοθράκη και υιοθεσία από Όμιλο Ιατρικού Αθηνών (Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης) - Προσθήκη 14/9" την έχω τοποθετήσει στο πλαίσιο με τα χρήσιμα θέματα κάτω από την εικόνα τίτλου, που εμφανίζεται σε όσους χρησιμοποιούν την έκδοση ιστού (όχι κινητού). Άλλο τόσο άγνωστο είναι για τους περισσότερους η δωρεάν νοσηλεία αν χρειαστεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Σήμερα μάλιστα μίλησα με άτομο που έκανε χρήση του συγκεκριμένου πλεονεκτήματος, πριν μερικές μέρες και μου ανέφερε την εμπειρία του.
Εκτός από τα εισιτήρια μετακίνησης προς και από Αθήνα και μία επίσκεψη πριν την νοσηλεία που χρειάστηκε στο ιδιωτικό ιατρείο του γιατρού που θα έκανε το χειρουργείο, δεν πλήρωσε απολύτως τίποτα για μία επέμβαση που υπό άλλες συνθήκες θα κόστιζε περίπου 2.000€.
Μάλιστα μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το νοσοκομείο, για την άρτια επιστημονική κατάρτιση των ιατρών (άλλωστε οι στρατιωτικοί γιατροί φημίζονται για αυτό), για την άψογη εξυπηρέτηση και συμπεριφορά του ιστρονοσηλευτικού προσωπικού, για την καθαριότητα όλων των χώρων του νοσοκομείου, γενικά για την συνολική εικόνα που αποκόμισε από το νοσοκομείο. Μάλιστα συνιστά ανεπιφύλακτα σε όποιον χρίζει κάποιας χειρουργικής επέμβασης και νοσηλείας να επισκεφθεί το 401 Γ.Σ.Ν.
Νομίζω σίγουρα τα εισιτήρια θα είναι πολύ πιο οικονομικά από το να κάνει μία επέμβαση μαζί με την νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική. Πλέον στις μέρες πρέπει να εκμεταλευόμαστε οτιδήποτε μας χορηγείται δωρεάν ή με έκπτωση... Είτε λέγεται Διαβαλκανικό, είτε 401, είτε μεταφορικό ισοδύναμο, είτε διάφορα επιδόματα...

Μάλιστα στην σελίδα του 401 Γ.Σ.Ν. αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι μόνιμοι κάτοικοι της Σαμοθράκης (και άλλων νησιών δικαιούνται δωρεάν νοσηλείας:

Δικαιούχοι νοσηλείας στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών βάσει κανονισμού είναι οι κάτωθι κατηγορίες ασθενών:

  • Στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. (κατ’ απόλυτη προτεραιότητα σύμφωνα με ΣΚ 410-1).
  • Στρατιωτικό προσωπικό ΠΝ, ΠΑ, ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (Σε εξαιρετικές περιπτώσεις περιστατικών ασθενών, μη δυνάμενες να αντιμετωπισθούν από τα Νοσοκομεία Ναυτικού – Αεροπορίας)
  • Μέλη οικογενείας εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στρατιωτικών του ΣΞ και των εν ενεργεία και εν αποστρατεία δικαστικών λειτουργών του Δικαστικού Σώματος των ΕΔ, πρώτου βαθμού συγγενείας εξ αίματος (γονείς, τέκνα) και εξ αγχιστείας (σύζυγος, γονείς συζύγου).
  • Εν αποστρατεία Στρατιωτικοί του Σ.Ξ. και εν αποστρατεία δικαστικοί λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος των ΕΔ
  • Αδέλφια των ε.ε. και ε.α. Στρκών του Σ.Ξ.
  • Στρκοί συνταξιούχοι και μέλη οικογενειών τους (δωρεάν παροχή οδοντοπροσθετικών εργασιών που δεν βαρύνουν το δημόσιο).
  • Μέλη οικογενείας (γονείς, σύζυγοι, τέκνα) Στρατιωτικών πεσόντων σε διατεταγμένη υπηρεσία.
  • Ένστολο εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ και της Ελληνικής Αγροφυλακής και προστατευόμενα μέλη οικογενείας τους (σύζυγος, ανήλικα άγαμα τέκνα ηλικίας 14 έως 18 ετών καθώς και τα ενήλικα άγαμα τέκνα που δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους και σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες Σχολές του εσωτερικού ή εξωτερικού).
  • Εν ενεργεία και συνταξιούχοι Πολιτικοί Υπάλληλοι του ΓΕΣ και μέλη οικογενείας τους, πρώτου βαθμού συγγενείας εξ αίματος (γονείς, τέκνα) και εξ αγχιστείας (σύζυγος, γονείς συζύγου).
  • Αδέλφια των εν ενεργεία και συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του ΓΕΣ
  • Εν ενεργεία και διατελέσαντες τέως βουλευτές, καθώς και μέλη οικογενείας τους, πρώτου βαθμού συγγενείας εξ αίματος (γονείς, τέκνα) και εξ αγχιστείας (σύζυγος, γονείς συζύγου).
  • Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του ΥΠΕΘΑ, καθώς και μέλη οικογενειών τους, πρώτου βαθμού συγγενείας εξ αίματος (γονείς, τέκνα) και εξ αγχιστείας (σύζυγος, γονείς συζύγου).
  • Στρατιωτικό προσωπικό των διαπιστευμένων στην Ελλάδα Διπλωματικών και Στρατιωτικών Αποστολών.
  • Κατηγορίες προσωπικού που αγωνίστηκε στην Κύπρο, καθώς και μέλη οικογενειών τους [συζύγους, χήρες τους εν ειρήνη που παραμένουν άγαμες), συγγενείς α΄ βαθμού εξ αίματος (γονείς, τέκνα) ή εξ αγχιστείας (γονείς συζύγου)].
  • Κατηγορίες μη μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού που απολύθηκε (οριστικά ή προσωρινά) από τις τάξεις του ΕΔ για λόγους υγείας (για την πάθηση που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας τους) και μόνο εφόσον είναι άποροι και ανασφάλιστοι (δωρεάν παροχή νοσηλείας επί διετίας).
  • Τραυματίες και Ανάπηροι Πολέμου.
  • Συνταξιούχοι διπλωματικοί υπάλληλοι και σύζυγοι αυτών.
  • Μόνιμοι κάτοικοι των νήσων Σαμοθράκη, Άγιος Ευστράτιος, Αστυπάλαια, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Χάλκη, Καστελόριζο και Σύμη.
  • Ιδιώτες παραπεμπόμενοι στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΕΔ προς Κρίση της Σωματικής τους Ικανότητας.
  • Υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (νοσοκομειακή περίθαλψη σε σαράντα (40) υπαλλήλους, ετησίως).
  • Μοναχοί του Αγίου Όρους και της Ι.Μ. Σινά.
  • Λοιποί Τρίτοι ασθενείς (μόνο μετά από έγκριση του Προϊστάμενου Σχηματισμού).

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr