Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

30 Ιουνίου, 2023

Απόγευμα Παρασκευής 30 Ιουνίου ξεκινά η εκκαθάριση 200 εκατ. ευρώ για ενιαία και προγράμματα του 2022

Όπως αναφέρεται από τον οργανισμό, «συνολικά θα εκκαθαριστούν και θα πληρωθούν 56 καθεστώτα και ως εκ τούτου, λόγω του μεγάλου πλήθους των πληρωμών, οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθούν σταδιακά. Το σύνολο των πληρωμών αφορά 630.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορεί να είναι δικαιούχοι σε ένα ή και περισσότερα καθεστώτα».

Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ τονίζονται τα εξής:

Διοικητικές Πράξεις: Στην παρούσα πληρωμή θα συμπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μηχανογραφικά από τον Οργανισμό. Για όσους δικαιούχους δεν συμπεριληφθούν σε αυτή την πληρωμή θα υπάρξει η δυνατότητα νέας συμπληρωματικής πληρωμής, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με ακρότατο χρονικό σημείο την 15η Οκτωβρίου 2023.

Δεσμεύσεις Εθνικού Αποθέματος: Από τα 5.400 ΑΦΜ που έχουν δεσμευθεί για το Εθνικό Απόθεμα των ετών 2021-2022, δικαιολογητικά απόδειξης της νόμιμης κατοχής έχουν επισυνάψει 1.900 δικαιούχοι από τους οποίους θα συμπεριληφθούν στην παρούσα πληρωμή μόνο όσοι έχουν αξιολογηθεί θετικά κατόπιν ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν υπάρχει εκκρεμότητα στον έλεγχο νομιμότητας.

Οι εντολές πληρωμής στη Διαύγεια

Το δρόμο για την πληρωμή άνοιξε η δημοσίευση στη Διαύγεια μιας σειράς εντολών πληρωμής για τα προγράμματα. Κάτι παραπάνω από 40 εκατ. ευρώ για τα Βιολογικά, 48 εκατ. ευρώ για Νιτρικά, 2,3 εκατ. ευρώ για το Κομφούζιο, καθώς και μια σειρά με μικρότερα ποσά για Γενετικούς πόρους, ελαιώνας Άμφισσας, αμπελώνα Θήρας και προστασία ορνιθοπανίδας.

Οι εγκρίσεις πιστώσεων αφορούν τα εξής:

Βιολογικές καλλιέργειες 3η πρόσκληση

1,5 εκατ. ευρώ

Βιολογικές καλλιέργειες 4η πρόσκληση

600.000 ευρώ

Βιολογικές καλλιέργειες 5η πρόσκληση - μελισσοκομία

3,8 εκατ.  ευρώ

Βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία 5η πρόσκληση διατήρηση

30 εκατ. ευρώ

Βιολογική Κτηνοτροφία

5,3 εκατ. ευρώ

Νιτρικά 1η πρόσκληση

12 εκατ. ευρώ

Νιτρικά 2η πρόσκληση

14 εκατ. ευρώ

Νιτρικά 3η πρόσκληση

22.000 ευρώ

Κομφούζιο 2η πρόσκληση

750.000 ευρώ

Κομφούζιο 3η πρόσκληση

1,55 εκατ. ευρώ

Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία

1 εκατ. ευρώ

Παραδοσιακός αμπελώνας Άμφισσας

310.000 ευρώ

Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας

276.000 ευρώ

Αμπελώνας νήσου Θήρας

175.000 ευρώ


Στο πλάνο των αρμοδίων του υπουργείου και του Οργανισμού Πληρωμών είναι να ξεκινήσει η πίστωση των λογαριασμών την Παρασκευή 30 Ιουνίου, όπως ορίζει ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός, προκειμένου να αποφευχθούν καταλογισμοί και πρόστιμα. Ωστόσο, η διαδικασία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί γι’ αυτό δεν αποκλείεται μεγάλη μερίδα παραγωγών να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από βδομάδα. Άλλωστε, στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται λόγος για μεγάλο πλήθους πληρωμών και πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων που θα ολοκληρωθούν σταδιακά.

Εκεί που ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα είναι με τα υπόλοιπα της ενιαίας. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι διενεργεί καθολικό επανέλεγχο των αγροτεμαχίων στα οποία υπήρξαν μειώσεις κατά τους ελέγχους που έχουν διεξήχθησαν με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης στο πλαίσιο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2022 (για όλα τα καθεστώτα), με την αιτιολογία «αδυναμία τεχνικής υποστήριξης». Μάλιστα και από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται σαφές ότι «στην παρούσα πληρωμή θα συμπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μηχανογραφικά από τον Οργανισμό».

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει: 

Ανακοινώνεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ολοκληρώνει την εκκαθάριση των πληρωμών των άμεσων ενισχύσεων και των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης όπως προβλέπονται στο άρθρο 75 του Καν. 1306/2013. 

Από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου, ξεκινά η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών για τις ενισχύσεις της βασικής, του πρασινίσματος και των γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς και οι πληρωμές των συνδεδεμένων καθεστώτων, Μικρών Νησιών Αιγαίου, των ειδικών ενισχύσεων, των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας και της εξισωτικής.

Συνολικά θα εκκαθαριστούν και θα πληρωθούν 56 καθεστώτα και ως εκ τούτου, λόγω του μεγάλου πλήθους των πληρωμών, οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθούν σταδιακά.

Το σύνολο των πληρωμών αφορά σε 630.000 δικαιούχους οι οποίοι μπορεί να είναι δικαιούχοι σε ένα ή και περισσότερα καθεστώτα. 

Το ύψος των πληρωμών θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Διοικητικές Πράξεις: Στην παρούσα πληρωμή θα συμπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μηχανογραφικά από τον Οργανισμό. Για όσους δικαιούχους δεν συμπεριληφθούν σε αυτή την πληρωμή θα υπάρξει η δυνατότητα νέας συμπληρωματικής πληρωμής, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με ακρότατο χρονικό σημείο την 15η Οκτωβρίου 2023.

Δεσμεύσεις Εθνικού Αποθέματος: Από τα 5.400 ΑΦΜ που έχουν δεσμευθεί για το Εθνικό Απόθεμα των ετών 2021-2022, δικαιολογητικά απόδειξης της νόμιμης κατοχής έχουν επισυνάψει 1.900 δικαιούχοι από τους οποίους θα συμπεριληφθούν στην παρούσα πληρωμή μόνο όσοι έχουν αξιολογηθεί θετικά κατόπιν ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν υπάρχει εκκρεμότητα στον έλεγχο νομιμότητας.

agronews.gr

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr