Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

14 Αυγούστου, 2015

Ψηφίστηκε το 3ο Μνημόνιο: ΝΑΙ 222, ΟΧΙ 64, ΠΑΡΩΝ 11 Πηγή: Ψηφίστηκε το 3ο Μνημόνιο: ΝΑΙ 222, ΟΧΙ 64, ΠΑΡΩΝ 11 - Βαριές απώλειες στον ΣΥΡΙΖΑ -Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας Πηγή: Βαριές απώλειες στον ΣΥΡΙΖΑ -Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας.

Ψηφίστηκε το 3ο Μνημόνιο: ΝΑΙ 222, ΟΧΙ 64, ΠΑΡΩΝ 11

«Όχι» από 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  παρών και  απουσία. Η κυβερνητική πλειοψηφία βγαίνει ξανά τραυματισμένη από την ψηφοφορία του τρίτου Μνημονίου. Οι κυβερνητικές απώλειες είναι 32 ΟΧΙ, 11 ΠΑΡΩΝ και 1 απουσία.
Η ψηφοφορία προκάλεσε βαριές απώλειες τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαφοροποιήθηκαν 43 βουλευτές (32 «όχι» και 11 «παρών»), όσο και συνολικά για την κυβέρνηση, καθώς έπεσε κάτω από το όριο των 120 βουλευτών. 
Υπενθυμίζεται πως με τον σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση αριθμούσε 162 βουλευτές.
Στις εκπλήξεις της ψηφοφορίας το «παρών» από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μητρόπουλο.
Υπενθυμίζεται πως στις 15 Ιουλίου είχαν καταγραφεί 39 διαφοροποιήσεις, ενώ στις 23 Ιουλίου ο αριθμός έγινε 36 & 5.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να αποχωρήσει αμέσως από την ολομέλεια, ψήφισε μαζί μου τους βουλευτές που προηγήθηκαν στην ψηφοφορία προκειμένου να μην χάσουν τα μέσα μεταφοράς (αεροπλάνο, τρένο) για την επιστροφή στις περιφέρειες τους. 
«Όχι σε όλα» ψήφισαν:
Αγλαϊα Κυρίτση
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Γιάνης Βαρουφάκης
Νάντια Βαλαβάνη
Δημήτρης Στρατούλης
Κώστας Ήσυχος
Δημήτρης Κοδέλας
Κώστας Ζαχαριάς
Ελένη Σωτηρίου
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Γιάννης Σταθάς
Θανάσης Σκούμας
Θωμάς Κώτσιας
Κώστας Λαπαβίτσας
Μιχάλης Κριτσωτάκης
Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Ιωάννα Γαϊτάνη
Λίτσα Αμμανατίδου
Ηλίας Ιωαννίδης
Αλεξάνδρα Τσανάκα
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Στέφανος Σαμοϊλης
Ραχήλ Μακρή
Ευγενία Ουζουνίδου
Γιάννης Ζερδελής
Κώστας Δελημήτρος
Θανάσης Πετράκος
Ελένη Ψαρρέα
Στάθης Λεουτσάκος
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ζήσης Ζάννας
Βασίλης Κυριακάκης 
Παρών δήλωσαν:
Κατριβάνου Βασιλική
Καββαδία Αννέτα
Μητρόπουλος Αλέξης
Κανελλοπούλου Μαρία
Καραγιαννίδης Χρήστος
Μιχάλης Νίκος
Κορεμπές
Ηρώ Διώτη
Δερμιτζάκης Κων/νος
Τζήκας Δανάη
Λέβα Βασιλική 
Παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης. 

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
Τα όσα διαδραματίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Βουλή έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασπαστεί και ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει μετά τις βαριές απώλειες στην ψηφοφορία του Μνημονίου. 
Η ψηφοφορία προκάλεσε βαριές απώλειες τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαφοροποιήθηκαν 43 βουλευτές (32 «όχι» και 11 «παρών»), όσο και συνολικά για την κυβέρνηση, καθώς έπεσε κάτω από το όριο των 120 βουλευτών. 
Υπενθυμίζεται πως με τον σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση αριθμούσε 162 βουλευτές.
Τι προβλέπει το Σύνταγμα για την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης
Το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής προσδιορίζουν τη διαδικασία υποβολής πρότασης εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, της συζήτησης αυτής και της ψήφισής της.
Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει δύο ημέρες μετά από την υποβολή της σχετικής πρότασης και δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.
Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για 48 ώρες, αν το ζητήσει η κυβέρνηση.
Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.
Σύμφωνα με το άρθρο 141 του Κανονισμού, η Κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή. Στην περίπτωση αυτήν η πρόταση εμπιστοσύνης εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη.
Η συζήτηση αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της και τερματίζεται με ψηφοφορία, το αργότερο έως τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας από την έναρξη της.
Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης είναι πάντοτε ονομαστική και κατά τη διάρκεια αυτής ψηφίζουν και οι υπουργοί και υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr