Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

17 Ιουνίου, 2016

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΩΤΗ ΜΑΝΟΥΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ. ΔΡΙΤΣΑ


                                                           Σαμοθράκη, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Επιτρέψτε μου να σας ενοχλήσω για μια ύστατη φορά. Και είναι όντως η ύστατη φορά καθώς έχει εξαντληθεί η κάθε προϋπάρχουσα αντοχή μου στην αντιμετώπιση της αέναης δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας και λογικής των Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
Ως εκ τούτου παραιτούμαι.
Παραιτούμαι των προσπαθειών να βελτιώσω, με τις λιγοστές δυνάμεις μου, έστω και σε μικρό βαθμό την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Σαμοθράκης, στην οποία κι εγώ κατοικώ.
Σε κάθε μου βήμα έως και σήμερα αντιμετώπισα προβλήματα, πολλά εκ των οποίων ξεπεράστηκαν με την βοήθεια των τοπικών Βουλευτών.
Σταχυολογώ επιγραμματικά:
1. Άρνηση χορήγησης άδειας επισκευών στο πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ επί δίμηνο. Όταν  αυτή πλέον χορηγήθηκε, κατέστη αδύνατη χρονικά η ολοκλήρωση των εργασιών και επιθεωρήσεών του προκειμένου να αντικαταστήσει στα δρομολόγιά του το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ στην τότε επικείμενη ακινησία του για δεξαμενισμό. Αποτέλεσμα: Το νησί έμεινε χωρίς πλοίο για οκτώ (8) ημέρες.
2. Άρνηση χορήγησης άδειας επισκευών – συντήρησης στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ, εντός του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ημέρες απουσίας του από την γραμμή κατά τον προγραμματισμένο δεξαμενισμό του. Τελικά και αφού απευθυνθήκαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η άδεια χορηγήθηκε.
3. Εκπρόθεσμη επιθεώρηση του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ από το τοπικό κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να εξακριβωθεί η καταλληλότητά του για την γραμμή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ. Εν τέλει, η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την απόρριψη της συμμετοχής μας στον μειοδοτικό διαγωνισμό, με αιτιολογία… την έλλειψη του πορίσματος της ως άνω επιθεώρησης.
4. Οι επιθεωρήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν επί του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετασκευή του και να δρομολογηθεί, δεν έχουν μέχρι και σήμερα ξεκινήσει. Σε αντίθεση με τις επιθεωρήσεις του Ιταλικού Νηογνώμονα (R.I.NA.) οι οποίες προχωράνε κανονικά.
Το τελευταίο κρούσμα παρακώλυσης της προσπάθειάς μου συνίσταται στην μόλις χθεσινή απαγόρευσης επιβίβασης επιβατών στο πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ! Συγκεκριμένα η ίδια Λιμενική Αρχή που σε πρώτο χρόνο εξακρίβωσε και επιβεβαίωσε εγγράφως προς το Υπουργείο την επανατοποθέτηση των σωστικών συστημάτων του ΣΑΟΣ ΙΙ, η ίδια Λιμενική Αρχή (προφανώς κατ’ εντολή Υπηρεσιών του Υπουργείου) σε δεύτερο χρόνο επέβαλε την απαγόρευση έκδοσης εισιτηρίων επιβατών! Οι επιβάτες μη γνωρίζοντας, ευλόγως, τι πραγματικά συνέβη και διαπιστώνοντας πως δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στράφηκαν με ιδιαίτερο μένος κατά της πλοιοκτήτριας. Για άλλη μία φορά κατηγορηθήκαμε δημόσια και στα τοπικά ΜΜΕ ως ασυνείδητοι, «μονοπωλιακοί» επιχειρηματίες, υπηρέτες του καπιταλισμού κ.λ.π.!!!
Κύριε Υπουργέ,
Δεν παραπονούμαι γιατί δεν με δεχτήκατε σε συνάντηση, ώστε να σας εκφράσω τους προβληματισμούς μου, παραπέμποντάς με στον κατά τα άλλα αξιόλογο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Ούτε επιθυμώ να καταντήσω γραφικός αγωνιστής σε έναν πόλεμο, άδικο μεν, αλλά και εκ προοιμίου χαμένο.
Για το λόγο αυτό, παραιτούμαι της προσπάθειας μου και ας έρθει κάποιος άλλος επενδυτής να επενδύσει σε δεύτερο ή και τρίτο πλοίο αλλά και για την γραμμή του Λαυρίου και οποιαδήποτε άλλη γραμμή μέλλει προκύψει.
Δεν θλίβομαι ούτε για τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκα, ούτε για τον κόπο που πήγε χαμένος. Αυτά παρέρχονται και λησμονούνται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μόνο που μένει ανεξίτηλο είναι η απέραντη θλίψη μου, ως Έλληνας πολίτης, διότι δεν βελτιώθηκε τίποτα. Αντίθετα, ενώ το τέρας της γραφειοκρατίας έχει αφανίσει όλη την επιχειρηματικότητα και την πατρίδα μας, εμείς υποτασσόμαστε χωρίς αντίδραση….

Με τιμή,
Φώτης Μανούσης

Υ.Γ. 1: Προς αποφυγή οποιουδήποτε πιθανού ενδεχόμενου να θεωρηθεί πως μέσω της επιστολής μου ασκώ αντιπολίτευση, δεν διστάζω να ομολογήσω ότι εμπιστεύτηκα τον Πρωθυπουργό με την ψήφο μου, αφενός μεν διότι πίστεψα ότι είναι ο μόνος που θα μπορούσε να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο, αφετέρου δε διότι είχε εξαγγείλει προεκλογικά την πάταξη της γραφειοκρατίας.
Υ.Γ. 2: Οφείλω να ευχαριστήσω τους τοπικούς βουλευτές του Νομού Έβρου, τον Δήμαρχο Σαμοθράκης και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης για την πολύτιμη βοήθεια που μου παρείχαν στην έστω και αποτυχημένη προσπάθειά μου.

Προς: κ. Θοδωρή Δρίτσα, Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
Κοιν:  1. Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα
2. κ. Γεώργιο Καϊσά, Βουλευτή Ν. Έβρου
  3. κα. Νατάσα Γκαρά, Βουλευτή Ν. Έβρου
  4. κ. Δημήτριο Ρίζο, Βουλευτή Ν. Έβρου
  5. κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, Βουλευτή Ν. Έβρου
  6. κ. Γεώργιο Παυλίδη, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
  7. κ. Δημήτριο Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχη Ν. Έβρου
  8. κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
9. κ. Αθανάσιο Βίτσα, Δήμαρχο Σαμοθράκης
  10. κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, Πρόεδρο Επιμελητήριου  Έβρου
  11. κ. Χρήστο Δούκα, Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο Ο.Λ.Α. Α.Ε.
  12. Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Δημήτριο Συμεωνίδη, Κεντρικό Λιμενάρχη Αλεξ/πολης
13. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr