Η Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης είναι μία οικογενειακή – συλλογική προσπάθεια με κοινό παρανομαστή την αγάπη για τη μπύρα και τον νησί της Σαμοθράκης.
Όλα ξεκίνησαν το 1981 όταν ο τότε ερασιτέχνης ζυθοποιός Θανάσης Αποστολάκος άνοιξε στην Αθήνα το μπαρ Γρανάζι, επεκτείνοντας έτσι τους ζυθογευστικούς του ορίζοντες σε ευρωπαϊκές μπύρες.
Αργότερα, το πάθος και το μεράκι για την μπύρα τον οδήγησε στο Home brewing / οικιακή ζυθοποίηση.
Έτσι το πάθος και η αγάπη του για την απόλαυση και την παραγωγή μπύρας μεταδόθηκε και στην υπόλοιπη οικογένεια.
Χρόνια μετά, στο νησί που η οικογένεια αγάπησε, τη Σαμοθράκη, το όνειρο για παρασκευή υψηλής ποιότητας φρέσκιας μπύρας, με κύριο συστατικό το νερό του νησιού, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, πήρε σάρκα και οστά.
Η εταιρεία μικροζυθοποιίας δημιουργήθηκε με μετόχους που έχουν το ίδιο πάθος για δημιουργία, και έτσι η ιδέα απογειώθηκε.
Το 2016 μετά από 3 χρόνια αγωνίας και σκληρής δουλειάς, η πρώτη μπύρα της Μικροζυθοποιίας Σαμοθράκης, γεννήθηκε στο ακριτικό αυτό νησί, με συνταγή του Θανάση Αποστολάκου.
Μία μπύρα φρέσκια και δυναμική όπως ο μεγαλύτερος καταρράκτης, και χείμαρρος του νησιού, ο ΦΟΝΙΑΣ.
ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
Η εναλλακτική μικροζυθοποιία με τη γευστικότερη φρέσκια μπύρα.
Παράγουμε φρέσκια μπύρα ιδιαίτερης γευστικής αίσθησης, που γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης των πελατών μας.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Φιλοσοφία μας είναι η ‘φρέσκια’ μπύρα και επίσης η ιδιαιτερότητα στην γευστική αισθητική που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εγχώριας και της διεθνής αγοράς. Γνώμονας της παραγωγής μας είναι πάντα η ποιότητα και όχι η ποσότητα.
Η μικρή μας παραγωγή απευθύνεται σε ανθρώπους που εκτιμούν τις νέες γεύσεις και επιθυμούν να ανοίξουν τους γευστικούς τους ορίζοντες στον τομέα της ‘φρέσκιας’, μη παστεριωμένης μπύρας.
Επιπλέον στοχεύουμε στην ανάδειξη του ιδιαίτερου και ιερού νησιού της Σαμοθράκης και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
samothrakibeer.gr
Όλα ξεκίνησαν το 1981 όταν ο τότε ερασιτέχνης ζυθοποιός Θανάσης Αποστολάκος άνοιξε στην Αθήνα το μπαρ Γρανάζι, επεκτείνοντας έτσι τους ζυθογευστικούς του ορίζοντες σε ευρωπαϊκές μπύρες.
Αργότερα, το πάθος και το μεράκι για την μπύρα τον οδήγησε στο Home brewing / οικιακή ζυθοποίηση.
Έτσι το πάθος και η αγάπη του για την απόλαυση και την παραγωγή μπύρας μεταδόθηκε και στην υπόλοιπη οικογένεια.
Χρόνια μετά, στο νησί που η οικογένεια αγάπησε, τη Σαμοθράκη, το όνειρο για παρασκευή υψηλής ποιότητας φρέσκιας μπύρας, με κύριο συστατικό το νερό του νησιού, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, πήρε σάρκα και οστά.
Η εταιρεία μικροζυθοποιίας δημιουργήθηκε με μετόχους που έχουν το ίδιο πάθος για δημιουργία, και έτσι η ιδέα απογειώθηκε.
Το 2016 μετά από 3 χρόνια αγωνίας και σκληρής δουλειάς, η πρώτη μπύρα της Μικροζυθοποιίας Σαμοθράκης, γεννήθηκε στο ακριτικό αυτό νησί, με συνταγή του Θανάση Αποστολάκου.
Μία μπύρα φρέσκια και δυναμική όπως ο μεγαλύτερος καταρράκτης, και χείμαρρος του νησιού, ο ΦΟΝΙΑΣ.
ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
Η εναλλακτική μικροζυθοποιία με τη γευστικότερη φρέσκια μπύρα.
Παράγουμε φρέσκια μπύρα ιδιαίτερης γευστικής αίσθησης, που γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης των πελατών μας.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Φιλοσοφία μας είναι η ‘φρέσκια’ μπύρα και επίσης η ιδιαιτερότητα στην γευστική αισθητική που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εγχώριας και της διεθνής αγοράς. Γνώμονας της παραγωγής μας είναι πάντα η ποιότητα και όχι η ποσότητα.
Η μικρή μας παραγωγή απευθύνεται σε ανθρώπους που εκτιμούν τις νέες γεύσεις και επιθυμούν να ανοίξουν τους γευστικούς τους ορίζοντες στον τομέα της ‘φρέσκιας’, μη παστεριωμένης μπύρας.
Επιπλέον στοχεύουμε στην ανάδειξη του ιδιαίτερου και ιερού νησιού της Σαμοθράκης και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
samothrakibeer.gr
- irineossamothraki Blog
- Καταρχήν καλές δουλειές στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που επιλέξατε να κάνετε αυτό νέο επαγγελματικό ξεκίνημα και μάλιστα σε ένα πρωτότυπο εγχείρημα για την Σαμοθράκη.
- Δεν γνώριζα πως η μονάδα σας ήταν έτοιμη, σερφάροντας στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα από την ελεύθερη σελίδα στο facebook "Σαμοθράκη: σκιά του παραδείσου" και εν συνεχεία από το beeroskopio.gr, πληροφορήθηκα το όνομα και όλα τα σχετικά, μάλιστα από εκεί δανείστηκα και τον τίτλο <<η μπύρα που σκοτώνει>>.
- Βέβαια αφού ζείτε τόσα χρόνια στο νησί, θα γνωρίζετε ότι η μπύρα καταναλώνεται ευρέως, κάποτε μάλιστα είχε κυκλοφορήσει μια φήμη ότι η Σαμοθράκη ήταν πρώτη ή από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα με την υψηλότερη κατανάλωση μπύρας ανάλογα με τον πληθυσμό.
- Συγχαρητήρια λοιπόν και από καρδιάς καλές δουλειές.
- Να γνωρίζετε πως τούτο το βήμα όσο θα υπάρχει εν λειτουργία θα είναι πάντα στην διάθεση σας για οτιδήποτε θέλετε να δημοσιεύσετε, είτε είναι κάποια ανακοίνωση, είτε οτιδήποτε άλλο.