Συνολικές προβολές σελίδας


Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγιο ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π & ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 31/10 έως 11/1/26

Σήμερα αναρτήθηκαν στην σελίδα κρατήσεων της FAST FERRIES τα δρομολόγια από 31 Οκτωβρίου 2025 μέχρι 11 Ιανουαρίου 2026. Να θυμίσω εδώ πως μία ακτοπλοϊκή χρονιά λήγει στις 31 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα δρομολογίων που δημοσιεύτηκε ήταν έως τις 30 του τρέχοντος μήνα. ...

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ // ΣΧΟΛΙΟ

«Είναι γεγονός ότι οι εν δυνάμει στρατηγικοί στόχοι κάθε τοπικής κοινωνίας αποκτούν διαφορετικό νόημα για διάφορες πλευρές, ανάλογα με τα φίλτρα πρόσληψης της πραγματικότητας που χρησιμοποιούν και ενώ λοιπόν, όλοι μιλούν για το κοινό μέλλον, για συμμετοχή, συναίνεση και βιώσιμη ανάπτυξη, στη πράξη και κάτω από ένα πέπλο συμβατικότητας, διαμορφώνονται σοβαρές πολώσεις και στρεβλώσεις που οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο απαξίωσης των όποιων πρωτοβουλιών, ακόμη και των πιο αναγκαίων ή κρίσιμων δυναμιτίζοντας την κοινωνική συνοχή, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Πωλείται ταξί στην Σαμοθράκη, όχημα και άδεια

Πωλείται στην Σαμοθράκη όχημα και άδεια ταξί λόγω συνταξιοδότησης. Πληροφορίες κύριος Νίκος. Τηλ. Επικοινωνίας: …

Δικαιούχοι του Μ. Ι. επιβατών και καυσίμων οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στην Σαμοθράκη

Αυτήν την περίοδο ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται νέοι προσωρινά μεν αλλά μόνιμοι δε κάτοικοι στο νησί μας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν στην Σαμοθράκη. …

Η Αιμοανάλυση Έβρου συμμετέχει στο Εθνικό Πρόγραμμα «Προλαμβάνω τα καρδιαγγειακά νοσήματα» - Δωρεάν χωρίς ραντεβού σε άτομα 30-70 ετών

Η Αιμοανάλυση Έβρου συμμετέχει στο Εθνικό Πρόγραμμα «Προλαμβάνω» που στοχεύει στην αντιμετώπιση και πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Εάν είστε από 30 έως 70 ετών μπορείτε να κάνετε ΔΩΡΕΑΝ εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς ραντεβού στον χώρο μας . Οι αιματολογικές εξετάσεις περιλαμβάνουν : • Ολική χοληστερόλη • Χοληστερόλη LDL …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

11 Οκτωβρίου, 2016

Η Κατσίκα, ο Φονιάς και η Κουκουβάγια!

Οι νέες μπίρες από τη Φολέγανδρο, τη Σαμοθράκη και το Γκάζι προκαλούν το ενδιαφέρον με τα brand names που επέλεξαν - και όχι μόνο
Τι σχέση μπορεί να έχει μια Κατσίκα, ένας Φονιάς και μια Κουκουβάγια που ομιλεί απταίστως την αγγλική γλώσσα, αν και γέννημα θρέμμα Αθηναία; Όσο και αν φαίνεται -προς στιγμή- παράδοξο υπάρχει ένα κοινό νήμα σύνδεσης μεταξύ τους. Η Κατσίκα, ο Φονιάς και η Noctua (αγγλιστί,  η Κουκουβάγια) αποτελούν εμπορικές ονομασίες προϊόντων μικρών ζυθοποιείων από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η Κατσίκα μας έρχεται από τις Κυκλάδες και πιο συγκεκριμένα από το μικρό νησί της Φολεγάνδρου - αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει αρχίσει στο νησί η Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου. Ο Φονιάς αντλεί την καταγωγή και την έμπνευση του από τη Σαμοθράκη και τη Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης και η ονομασία του παραπέμπει στις φυσικές ομορφιές του νησιού του Βορείου Αιγαίου. «Μία μπίρα φρέσκια και δυναμική όπως ο μεγαλύτερος καταρράκτης και χείμαρρος του νησιού, ο Φονιάς», σύμφωνα με το προσεγμένο site της μικροζυθοποιίας.
Τέλος, η Noctua γεννήθηκε και μεγαλώνει στο Γκάζι και είναι μια από τις ελάχιστες μπίρες του αστικού χώρου. Τέσσερις φίλοι έφτιαξαν το μικροζυθοποιείο τους και του έδωσαν την επωνυμία Athens Noctua Microbrewery. Στις 3 Οκτωβρίου διαβάζω μια ανάρτηση στη σελίδα της μικροζυθοποιίας στο Facebook: «Από σήμερα η μπίρα μας διαθέσιμη σε tap και στο μπαρ καφενείο 4 Νάνοι στην Πανόρμου... Cheers!». Όπως και τη συνέχεια: «Από το πρώτο μικροζυθοποιείο της Αθήνας, Noctua Brewery Athens, μας έρχεται το πρώτο guest βαρελάκι για τη φετινή σεζόν που ακούει στο όνομα head twister pale ale και θα είναι από σήμερα στην παρέα μας και για λίγες ακόμα μέρες».
Πάλι στο Facebook βρήκα τις πρώτες φωτογραφίες για τις δύο μπίρες που φτιάχνει η Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου. Φωτογραφίες με τα μπουκάλια με την κατσίκα ως σήμα κατατεθέν -μια Pilsner και μια Pale Ale- στα ανηφορικά σοκάκια ή στις παραλίες του νησιού αναρτήθηκαν στις αρχές του περασμένου Ιουλίου.
Τέλος, η ιστορία του Φονιά έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς ο δημιουργός του είναι ένα πρόσωπο γνωστό στον χώρο της αθηναϊκής εναλλακτικής σκηνής. Στο site της μικρής ζυθοποιίας της Σαμοθράκης διαβάζουμε: «Όλα ξεκίνησαν το 1981 όταν ο τότε ερασιτέχνης ζυθοποιός Θανάσης Αποστολάκος άνοιξε στην Αθήνα το μπαρ Γρανάζι, επεκτείνοντας έτσι τους ζυθογευστικούς του ορίζοντες σε ευρωπαϊκές μπίρες. Αργότερα, το πάθος και το μεράκι για την μπίρα τον οδήγησε στο home brewing/οικιακή ζυθοποίηση.
»Έτσι, το πάθος και η αγάπη του για την απόλαυση και την παραγωγή μπίρας μεταδόθηκε και στην υπόλοιπη οικογένεια. Χρόνια μετά, στο νησί που η οικογένεια αγάπησε, τη Σαμοθράκη, το όνειρο για παρασκευή υψηλής ποιότητας φρέσκιας μπίρας, με κύριο συστατικό το νερό του νησιού, ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, πήρε σάρκα και οστά. Η εταιρεία μικροζυθοποιίας δημιουργήθηκε με μετόχους που έχουν το ίδιο πάθος για δημιουργία, και έτσι η ιδέα απογειώθηκε. Το 2016 μετά από τρία χρόνια αγωνίας και σκληρής δουλειάς, η πρώτη μπίρα της Μικροζυθοποιίας Σαμοθράκης, γεννήθηκε στο ακριτικό αυτό νησί, με συνταγή του Θανάση Αποστολάκου».
ΘΕΜΑ.gr

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr