Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

25 Ιουλίου, 2017

Παραδόθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο νέος γραμμικός επιταχυντής στο ΠΓΝΑ - Δ.Αδαμίδης: Με δωρεά, ξεκινά η ανακαίνιση της μονάδας τεχνητού νεφρού του ΠΓΝΑ!!!

Σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που είναι μία δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και υπογράφηκε επίσημα η παράδοση – παραλαβή, που δίνει στην κυριότητά του στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

“Είναι μια δωρεά εξαιρετικά σημαντική που θα αλλάξει τελείως την κατάσταση στην θεραπεία των καρκινοπαθών. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ από νοσοκομείο και τους ασθενείς στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΓΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Καθάριο εκπρόσωπος του τμήματος διαχείρισης δωρεών του Ιδρύματος, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του γραμμικού επιταχυντή και εξήγησε:
“Η συγκεκριμένη δωρεά αφορά την εγκατάσταση 10 γραμμικών επιταχυντών σε 7 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Βρισκόμαστε περίπου στη μέση του προγράμματος, έχουν εγκατασταθεί πέντε γραμμικοί επιταχυντές με αυτόν της Αλεξανδρούπολης, έχει ξεκινήσει η κλινική λειτουργία στα δύο, και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και σε άλλα δύο νοσοκομεία. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του τον Οκτώβριο και τότε θα φανεί η αξία της δωρεάς στους ασθενείς. Το όλο πρόγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2018”.
Από την πλευρά της η Τασούλα Σπυρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου καρκινοπαθών “ΣυνεζίΖΩ”, ιδιαίτερα συγκινημένη τόνισε πως η εγκατάσταση του νέου επιταχυντή είναι ένα σημαντικό δώρο ζωής για τους καρκινοπαθείς.
“Αυτή η ευλογία που έχουμε σήμερα να ζούμε αυτή την καινούρια πραγματικότητα, εδώ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, νομίζω ότι είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που όλοι οι ασθενείς, αλλά και αυτοί που δουλεύουν τα μηχανήματα, το προσωπικό, θα τη ζήσουμε και θα μπορέσουμε να έχουμε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για μας”.
Ο Γιώργος Πισσάκας πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας αναφέρθηκε με τη σειρά του στην ποιότητα ζωής που θα προσφέρει το συγκεκριμένο μηχάνημα στους ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοβολίες, αφού θα μειώσει πάρα πολύ τις παρενέργειες.
“Μπορούν να γίνουν πολύ σημαντικά πράγματα, τόσο με την ποσότητα, όσο και με την ποιότητα ζωής των ασθενών. Η μεγάλη διαφορά στα νέα μηχανήματα είναι ότι βγαίνεις λιγότερο λαβωμένος από την ακτινοθεραπεία. Κι αυτό είναι σημαντικό γιατί η συνέχειά σου είναι πολύ καλύτερη. Ότι δεν έχεις πολλές παρενέργειες είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει”.
Αξίζει να σημειώσουμε πως όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η εκπαίδευση του προσωπικού, ο νέος γραμμικός επιταχυντής θα μπορεί να εξυπηρετεί περίπου 70 άτομα τη μέρα, αφού θα λειτουργεί σε δύο βάρδιες.
Ωστόσο σε ερώτησή μας, αν υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργήσει στην ώρα του, γιατί δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης, ο πρόεδρος του νοσοκομείου φάνηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας μας πως όλα θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο.
“Οι προσλήψεις έχουν δρομολογηθεί. Δεν έχει βγει ακόμη ΦΕΚ διορισμού τους, υπήρξαν κάποιες ενστάσεις τελείωσε όμως τώρα αυτό. Οι θέσεις εγκρίθηκαν τελεσίδικα. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έρθουν” δήλωσε.
Λεμονιά Σακαλάκη - evros24.gr

Δ.Αδαμίδης: Με δωρεά, ξεκινά η ανακαίνιση της μονάδας τεχνητού νεφρού του ΠΓΝΑ!!!

Σε τέσσερις με πέντε μήνες από σήμερα, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, θα έχουν την τύχη να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Κι αυτό γιατί μια δωρεά 600.000 ευρώ από σύλλογο ομογενών του εξωτερικού, που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι, θα επιτρέψει την εξ ολοκλήρου αντικατάσταση όλων των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, αλλά και την ανακαίνιση του χώρου της κλινικής.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΓΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης μας είπε: «Είμαστε σε διαπραγμάτευση από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβα υπηρεσία και καταλήξαμε στη συμφωνία.
Η δωρεά περιλαμβάνει αντικατάσταση όλων των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και ανακαίνιση συνολικά της μονάδας του νεφρού. Η δωρεά, συνοδεύεται από κάποιες προϋποθέσεις, όμως μια αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργεί full time, δηλαδή σε τρεις βάρδιες, αφού τώρα λειτουργεί σε δύο»
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αδαμίδη μέσα στο επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης, που θα κρατήσουν τρεις με τέσσερις μήνες.
Λεμονιά Σακαλάκη - evros24.gr

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr