Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

28 Ιουλίου, 2018

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά: Κάνε κουράγιο μάνα μου, Ελλάδα!

-Γιατί αναστενάζεις μάνα;
-Πώς να μην αναστενάζω παιδί μου, το κεφάλι μου ενέχυρο, το σώμα μου καμένο ,τα πόδια μου στα λασπόνερα .
-Τι λες ,τώρα δεν είσαι καλύτερα από πρώτα;
-Ψάχνω τα πρωτινά τα μεγαλεία ,πόσο δύσκολο να κοιτάζεις μπροστά και να εύχεσαι να ήσουν στο χθες!
-Μα ,ο πόθος σου ήταν η ανάπτυξη ,γιγαντώθηκε η Αθήνα ,μεγάλωσαν οι πόλεις ,έγιναν έργα ...
-Έγιναν έργα αλλά πώς !Έργα πολλά καλά αλλά και άλλα στο πιτς φιτίλι ,στο φιτίλι που άναψε και κόρωσα! Κι άιντε να ξανάρθω με τον καιρό στα καλά μου αλλά τα παιδιά μου ,τόσα θύματα ,τόσοι αθώοι ,τόσοι άνθρωποι ,τόσες περιουσίες ,τόση χλωρίδα και πανίδα ....τι θα πουν πάλι οι ξένοι .Εκεί που πάω να γλιτώσω το κεφάλι μου από το χρέος ,φαπ και κάτω, παραζαλισμένη ,μη γνωρίζοντας ποιος ,γιατί !
-Ε ,τώρα παραλογίζεσαι ,παλιότερα δεν τα έλεγες αυτά .

-Πάντα τα έλεγα ,κάποιοι ευτυχώς άκουγαν και κάποιοι  όχι. Φορούσαν οι εγωιστές παρωπίδες και τραβούσαν μπροστά ,ούτε δεξιά ούτε αριστερά ,μπροστά, στον καιάδα.
-Κάνε κουράγιο μάνα μου, Ελλάδα!
-Βλέπεις ,τις Σειρήνες δεν τις ακούνε κι ας έχει απ' αυτές κάθε πατρίδα.
-Και γιατί δεν τις ακούνε !
-Το ασθενοφόρο για παράδειγμα όταν κουβαλάει έναν ασθενή που κινδυνεύει να πεθάνει ,βάζει μπρος την σειρήνα ,που σημαίνει: κίνδυνος κάντε οδηγοί στην άκρη τα οχήματά σας! Εάν δεν υπολογίσουν τον ιδιαίτερο ήχο θα πεθάνει ο ασθενής .Έτσι και μ' εμένα, οι Σειρήνες φωνάζουν ,σηματοδοτούν τα λάθη αλλά κανείς δεν υπολογίζει τον κίνδυνο και όλοι μαζί καταστρεφόμαστε. Με κατέστρεψαν οι ασυμβίβαστοι...
-Δηλαδή!
-Αυτοί οι πολίτες που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα ,οι ξερόλες ,οι επικριτές ,οι ενοχλητικοί ,οι καταπατητές ,οι διεφθαρμένοι ,οι απατεώνες , οι υστερόβουλοι με τη βούλα του λαού ,με την υπογραφή σου, με την ψήφο σου παιδί μου !
-Καλά εγώ που ψήφισα μία φορά ,δεν σε καταλαβαίνω και δεν γνωρίζω ποιοι είναι όλοι αυτοί οι συνάνθρωποι ...
-Συνάνθρωποι λες, και αυτό δείχνει ότι είσαι στον δρόμο της υπομονής και της αγάπης ,της αλληλεγγύης και της συμπόνιας
-Δυστυχώς ,δεν κινδυνεύω από τους ανθρώπινους ανθρώπους ,κινδυνεύω από τους άπληστους, τους ανεμπίστευτους, τους δουλοπρεπείς, τους νεόπλουτους ,τους λαοπλάνους, τους επιτήδειους ,που παίζουν επικίνδυνα, πολύπλοκα παιχνίδια στην πλάτη μου κι έρχεται η ώρα που με πνίγουν ,με καίνε ,με πληγώνουν βαθύτατα, με το υπολογιστικό τους βλέμμα !
-Είσαι άδικη! Να υποθέσω ότι η παγκοσμιοποίηση τα έχει αυτά. Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει;
-Παιδί μου , ζούμε μόνο για το παρόν. Η λογική του κέρδους ,το χρήμα ,η πλεονεξία ,έκαναν τους πολίτες να μην αρκούνται στα λίγα που έχουν, αλλά να θέλουν συνεχώς κι άλλα, πολύ περισσότερα. Ε, αυτό τους έφερε σε ποικίλες συνδιαλλαγές με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Και ενώ γίνονταν παραβάσεις και η πολιτεία, δια των νόμων ,έπρεπε να επιβάλλει ποινές ,καταπατήθηκαν και αυτοί οι νόμοι της φύσης ,δηλαδή επιχειρεί ο άνθρωπος προς όφελός του, κατά της βούλησης του Θεού!
-Κατά της βούλησης του Θεού !
-Το παραβλέπω αυτό -είναι μεγάλο κεφάλαιο- για την άλλη φορά ,αν θα υπάρξει μια τέτοια ευκαιρία! Όμως ,πρέπει να κουβεντιάζονται τα προβλήματα που χρονίζουν και δυστυχώς  με καταστρέφουν!
Θα σου πω όμως ότι οι άρχοντες του τόπου, αν θέλουν πράγματι το καλό όλων και όχι της τσέπης  τους , επιβάλλεται δια των έργων τους να προκαλέσουν θετικά τους πάντες ,ώστε να γίνει αντιληπτή η  ενέργειά τους.
Άρα ,οι νόμοι που μας προστατεύουν, εάν τηρούνται, θα κάνουν τους πολίτες χαρούμενους και ευτυχισμένους από τη διαβίωση σε ένα υγιές περιβάλλον.
-Τι να κάνει δηλαδή η εξουσία όταν ανοίγουν οι ουρανοί και πλημμυρίζει ο τόπος κι όταν μια σπίθα φωτιάς ,εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κατακαίει τα πάντα!
-Έχω καταστραφεί ως χώρα, ως γεωγραφικός τόπος από τον θρίαμβο του καπιταλισμού,  που δημιούργησε παθητικά όντα ,άβουλα, κλεισμένα στην ιδιωτική τους σφαίρα ,με μοναδική επιδίωξη το χρήμα και τη δύναμη .
Πάσχουμε από έλλειψη πρόνοιας, ανιδιοτελούς προσφοράς, από ωφέλιμα έργα, από εντιμότητα ,από έλλειψη αγάπης και ανθρωπιάς!
Για τον σύγχρονο άνθρωπο όλα μεταφράζονται με όρους αποτελεσματικής ωφελιμότητας .Εδώ ψάξε και θα βρεις απαντήσεις .Μηδενικά έργα, πακτωλός σκανδάλων ,επί σειρά ετών ,με υποβαθμίζουν και οι πολίτες ανίσχυροι ,πλήττονται βάναυσα.
-Τελειώνουμε. Να κάνουμε ταμείο που λέμε στη γλώσσα μας!
-Καταφύγιο ελπίδας η δράση! Άμεσα να περιοριστούν δυσθεώρητα λάθη ετών ,όχι με τη μέθοδο της σφαλιάρας αλλά με σχέδιο και σοβαρότητα. Ας μην αναλωθούμε άλλο σε ρίξιμο ευθυνών, δεν ωφελεί!
-Κάνε κουράγιο μάνα μου, Ελλάδα!

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Φιλόλογος,συγγραφέας,κριτικός

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr