Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

19 Δεκεμβρίου, 2018

Κείμενα υποψηφίου Δημάρχου Γ. Χαμού για τα έργα της Περιφέρειας, την στήριξη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκη και το έργο της λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου

1.   ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ,  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΡΕΜΜΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ .
ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ,  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΡΕΜΜΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ .
ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΝΤΑΓΜΕΝΑ  ΣΤΟ Γ' ΚΠΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ; ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ 

Η Περιφέρεια απαντά στον Δήμο Σαμοθράκης
Σε απάντηση του από 9/2/2015 Δελτίου Τύπου του Δήμου Σαμοθράκης, ενημερώνουμε σύμφωνα με τη Διαχειριστική Αρχή ότι:

Το ενδιαφέρον της νέας Περιφερειακής Αρχής για τη Σαμοθράκη είναι απεριόριστο και θα αποδειχθεί στην πράξη, πλην όμως η διαχείριση των προγραμμάτων 2007-2013 και 2014-2020 υπακούει σε κανόνες υποχρεωτικούς για τη Διαχειριστική Αρχή και τον Περιφερειάρχη.
Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 ο Δήμος Σαμοθράκης ήταν δυνητικός δικαιούχος για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων σε πλήθος προσκλήσεων τόσο τομεακών προγραμμάτων όσο και στο Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης για την Περιφέρεια ΑΜΘ. Παράλληλα η ΜΟΔ ΑΕ υποστήριξε το Δήμο Σαμοθράκης με χρηματοδότηση από πόρους της Τεχνικής Βοήθειας.
Στο ΕΣΠΑ 2007-2013 έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται από λοιπούς δικαιούχους πλην του Δήμου Σαμοθράκης τα παρακάτω έργα αρμοδιότητας διαχείρισης ΕΥΔ ΕΠ ΠΑΜΘ.
ΗΜ/ΝΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Π/Υ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗΣ ΔΔ
17/4/2013 ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 175.000,00
26/11/2010 ΣΤΕΡΕΩΣΗ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΒΡΟΥ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ) 800.000,00
25/10/2011 'ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 'ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 346.350,78
1/11/2012 Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στους Δήμους Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης Α.Σ. "ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ" 378.213,00
26/11/2010 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) 964.000,00

Επιπλέον ο Δήμος Σαμοθράκης αποτέλεσε ένα από τους βασικούς Δικαιούχους του Προγράμματος «Διατήρησης και Βιώσιμης Ανάπτυξης παράκτιας Ζώνης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» η κατάρτιση του οποίου χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Τεχνικής Βοήθειας.
Συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπεριελήφθησαν 7 έργα προϋπολογισμού 11,2 εκατ. € ως ακολούθως:
1. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΧΙΑΣ ΑΜΜΟΥ ΚΑΙ ΚΗΠΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, π/υ 743.133,95 €
2. ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ (ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, π/υ 640.000 €
3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Δ. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, π/υ 1.606.175,79 €
4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, π/υ 6.050.000 €
5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, π/υ 2.145.493,40 €.
6. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΜΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ-ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΩΛΗΝΑΡΙ, π/υ 4.369.516.30 €
7. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΧΩΡΑΣ-ΑΛΩΝΙΩΝ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΧΩΡΑΣ, π/υ 1.545.000 €.
Από τα ανωτέρω 7 έργα, ο Δήμος Σαμοθράκης ολοκλήρωσε την ωρίμανση μόνο των δύο έργων οδοποιίας (6 & 7) τα οποία και εντάχτηκαν στις 24.10.2013 και 16.01.2014 αντίστοιχα.
Για τα υπόλοιπα 5 έργα (1 έως 5) ο Δήμος Σαμοθράκης δεν υπέβαλε το σύνολο των απαραίτητων στοιχείων ώστε τα έργα να καταστούν ώριμα.
Έως την 16.04.2014 δεν είχε υπογραφεί σύμβαση κατασκευής των δύο επίμαχων έργων, μετά την οποία σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης πάγωσε η υπογραφή συμβάσεων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και δεν ήταν δυνατή η χρηματοδότησή τους. Αυτό έγινε μήνες πριν την ανάληψη της διοίκησης από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή.
Έκτοτε δεν είναι επιτρεπτή με κυβερνητικές αποφάσεις η συνέχιση καμιάς διαδικασίας των έργων, σύμφωνα με τις οδηγίες και αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την εξυγίανση του ΕΣΠΑ.
Πλέον αυτού, με βάση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δύο ενταγμένων έργων (24 και 20 μήνες αντίστοιχα) ήταν αδύνατη η ολοκλήρωση τους εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, δηλαδή έως 31.12.2015, ενώ μετά την ημερομηνία αυτή έπαυε να έχει επιλεξιμότητα.
Στο κείμενο της εταιρικής σχέσης ΕΣΠΑ 2014-2020, ορίζεται ρητά πως η τοπική οδοποιία δεν είναι κατά κανόνα επιλέξιμη, δηλαδή δεν χρηματοδοτείται.
Η παραπάνω απόφαση της Επιτροπής δεσμεύει όλες τις Περιφέρειες της χώρας και το Ε.Π. «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020». Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ προέβη σε έντονες παρεμβάσεις προς την Ε.Ε. και το Υπουργείο Ανάπτυξης προς άρση αυτής της προϋπόθεσης ώστε να παραμείνουν τα έργα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Συνεπώς στην παρούσα χρονική στιγμή τα δύο οδικά έργα που υποχρεωτικά απεντάχθηκαν σύμφωνα με απαίτηση της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ δεν ήταν δυνατόν να ενταχθούν ως «έργα υποψήφια για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020» καθώς δεν πληρούν τα γενικά κριτήρια επιλεξιμότητας. Επιζητούμε ακόμη την αλλαγή των κριτηρίων επιλεξιμότητας για να είναι εφικτή η εκ νέου ένταξή τους και να υπάρξει η δυνατότητα να υποβληθούν στο Ε.Π. ΑΜΘ 2014 – 2020.
Τέλος, πρόθεση της Περιφέρειας είναι να προταθεί να ζητηθεί από την Ε.Ε στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου (2014 – 2020) διά της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ ΑΜΘ 2014 – 2020 και εφόσον αυτό επιτραπεί, να επανενταχθούν τα δύο έργα που αποτελούσαν μέρος Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης και δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.


2.   Δήλωση Λαμπάκη για τη θεομηνία.
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΕΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ!!!!

Ο Β. Λαμπάκης για την κατάσταση που επικρατεί στη Σαμοθράκη
Προκαλώ και προσκαλώ όλους, με αγωνία και αγάπη για το νησί μας να αποφασίσουμε ότι δε θα είναι αποσπασματική η παρέμβαση, ότι θα γίνει μία ολοκληρωμένη μελέτη για την εκ θεμελίων ή όπου δεν είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση των υποδομών.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται άμεση συγκρότηση ομάδας επαϊόντων που θα προέρχονται από το Υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον μητροπολιτικό δήμο Αλεξανδρούπολης.

Αυτή η ομάδα κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνει το έργο που παρήγαγε,

α) για να μη μειωθεί η δράση της και β) για να ολοκληρώσει γρήγορα μέσα στο χρόνο που διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εκμεταλλευόμενη τη διαδικασία fast track.

 Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και εγώ προσωπικά ήδη ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  αναλάβαμε υποχρεώσεις υπέρ του δήμου Σαμοθράκης και συγκεκριμένα:

1) Προγραμματική σύμβαση για «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ»

2) Προγραμματική σύμβαση για » ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ   ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ»

 3) Προγραμματική σύμβαση για ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ : «ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ  ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ  ΤΟΥ  ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ’ ΕΚΤΑΣΗ ΔΙΩΡΟΦΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ»  



Συμφωνήθηκαν οι κάτωθι προγραμματικές:

  1)   α) Αλλαγή Ρυμοτομικού σχεδίου και  αλλαγή χρήσης του Γυμνασίου σε Δημαρχείο

       β) Μελέτη αλλαγής χρήσης από  μελέτη στατικής ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του κτιρίου 

2)  Προς απόφαση Προγραμματική σύμβαση: Μελέτης  Αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο της Νήσου Σαμοθράκης που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες και τον σεισμό  κατά τα έτη 2014 – 2015. Κωδικός:  2014  ΣΕ 57100004 της ΣΑΕ 571 του Π.Γ.Δ

Την 28-09-2017 μετέβην στην Σαμοθράκη έχοντας μαζί μου τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, μηχανικούς κι ένα φορτηγό με υλικά από την ΔΕΥΑΑ αξίας περίπου 10.000 ευρώ για άμεσες παρεμβάσεις στα δίκτυα του νησιού.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τον δήμαρχο και τους λοιπούς αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Σαμοθράκης δεσμεύτηκα πέραν των προειρημένων να ολοκληρώσω με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης τη μελέτη ενός νέου δημαρχείου δίπλα στο κατεστραμμένο και την ολοκλήρωση της μελέτης του κέντρου υγείας που ήδη είχαμε αρχίσει, αναλαμβάνοντας με γρήγορες διαδικασίες και τη δημοπράτησή τους. Έστειλα υδραυλικό στη Σαμοθράκη για άμεσες αποκαταστάσεις και όλα αυτά από αγάπη για το νησί και αυτοδιοικητική συνείδηση, χωρίς νομική υποχρέωση.

Με αληθινά λόγια όσο και σκληρά, τοποθετούμαι στο θέμα της ανάγκης ανασυγκρότησης της Σαμοθράκης εκ θεμελίων:

α) Απεδείχθη περίτρανα ότι η Σαμοθράκη δεν είχε υποδομές με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα. Η ανυπαρξία των υποδομών προκύπτει από την αποδεικνυόμενη συνεχώς εγκατάλειψή της.

β) Ευθύνονται όλοι εκείνοι που έκτιζαν χωρίς οικοδομικές άδειες μέσα στα ρέματα χωρίς καν να υπολογίζουν την ύπαρξή των ρεμάτων με βαριά αμέλεια.

γ) Ευθύνονται κρατικές υπηρεσίες που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους να γίνονται τα πιο πάνω τερατουργήματα και έμειναν αδρανείς.

δ) Ευθύνονται όλοι εκείνοι που έταζαν αεροδρόμια εδώ και χρόνια, ενώ είναι  κλειστό το λιμάνι των Θέρμων και αδύναμο  για μεγαλύτερη δραστηριότητα  από την υφιστάμενη το λιμάνι της Καμαριώτισσας.  

ε) Ευθύνονται  όλοι  αυτοί που είχαν καταδικάσει τη Σαμοθράκη τόσα χρόνια με μία γραμμή όλο κι όλο, αρνούμενοι πεισματικά σε όλες τις προσπάθειες των δημοτικών αρχών Σαμοθράκης και  Αλεξανδρούπολης από το 2011 μέχρι σήμερα.

στ)Τέλος, ας λειτουργήσει το κράτος, περιορίζοντας την υπερβόσκηση, για να σωθεί το νησί και όχι ως συνήθως μικροσυμφέροντα ομάδων.



Δε ζητώ ευχαριστίες με όλα αυτά, αλλά θέλω να ζητήσω από αυτούς που έχουν και νομική υποχρέωση να επιδείξουν την απαραίτητη για την ανασυγκρότηση του νησιού συμπεριφορά, για να βοηθήσουμε  αληθινά το νησί. Επίσης, δεν υπαινίσσομαι ότι δε λειτούργησαν κράτος και περιφέρεια αυτές τις πέντε ημέρες, αλλά το αντίθετο δούλεψαν επαρκώς, απλά ζητάω να γίνουν από δω και πέρα τα παραπάνω, γνωρίζοντας πως ξεφτάει το μεράκι στην Ελλάδα μέρα με την μέρα. Αν συμβούν αυτά μαζί με τις υποδομές θα έλθει και η ανάπτυξη στο νησί, πάντα συνδυασμένα με την Αλεξανδρούπολη.

Τέλος γνωρίζοντας επί 7 χρόνια ως δήμαρχος, τι τραβάει ο δήμαρχος Σαμοθράκης, εν προκειμένω  ο συγκεκριμένος χωρίς χρήματα (και πριν την καταστροφή) χωρίς δομές και δημαρχείο, είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι με στωική υπομονή, προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τον δήμο του ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με ορθολογισμό, με  αγωνία και διαρκή παρουσία, έχοντας όλα εκείνα τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας δήμαρχος. Είναι ένας από τους λόγους που βρίσκομαι δίπλα στο Θανάση Βίτσα.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

3.   Απόφαση λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου Σαμοθράκης.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΩΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΡΓΟ . Σ 'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ . ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ , ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ Σ'ΑΥΤΟ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ  ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΒΑΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ  ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗ!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ;

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr