Translate

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Εξελίξεις στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης: Άγνωστο πότε θα εκτελεστεί δρομολόγιο - Νέα ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ Δήμου Σαμοθράκης - Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου για τη Σαμοθράκη - Τις βραδινές ώρες σήμερα μεταφορά εγκλωβισμένων προς και από Αλέξ/πολη με σκάφος του Λ.Σ. - Πρόταση του blog - Συνέντευξη Αθ. Βίτσα - Ηρθε, έφυγε και θα επιστρέψει το «ΓΑΥΔΟΣ». 7 το πρωί από Αλεξ/πολη το «ΑΝΑΞ» για τα φορτηγά

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαμοθράκη βουνοΜετά το χθεσινό ανεκτέλεστο δρομολόγιο του ΖΈΦΥΡΟΣ, πριν λίγο επικοινώνησα τηλεφωνικά με το λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για να ρωτήσω αν θα γίνει το σημερινό και μου απαντάει ο υπάλληλος:
"Όχι βέβαια και το ΖΈΦΥΡΟΣ έχει σοβαρή μηχανική βλάβη."
Πότε υπάρχει περίπτωση να εκτελεστεί δρομολόγιο με οποιοδήποτε πλοίο;
"Άγνωστο, δεν έχουμε καμία ενημέρωση"
...
Και εμείς περιμένουμε πότε θα γίνει δημοτικό συμβούλιο...


Χθες 29/12/2018 στις 20:00 από το Γραφείο Δημάρχου Σαμοθράκης εκδόθηκε η παρακάτω νέα ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ:
(Επειδή δεν διαθέτω προσωπικό λογαριασμό στο facebook, μέσω κινητού η διαδικασία αντιγραφή επικόλληση δεν είναι επιτρεπτή από το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης και το κείμενο είναι αρκετά μεγάλο για την ακριβή χειρόγραφη αντιγραφή, προτίμησα το screenshot της σελίδας, αν χρειαστεί πάλι θα ακολουθηθεί ο ίδιος τρόπος για την δικήσας έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση)

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου για τη Σαμοθράκη

Επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς σχετικά με τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, από το βράδυ της Παρασκευής 28/12/2018, καθώς το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί τη σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη διέκοψε τα δρομολόγιά του λόγω βλάβης, ενώάκαρπη απέβη η προσπάθεια προσωρινής λύσης με δρομολόγηση άλλου πλοίου.
Ο κ. Πέτροβιτς ζητά από τον Υπουργό να συνδράμει με την αποστολή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, που θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά προσώπων, ειδών πρώτης ανάγκης και οχημάτων, για να αποφευχθεί ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης.


ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Σαμοθράκη ωρα 14.05 της 30.12.2018
Το βράδυ περίπου ώρα 21.00 θα κάνει κίνηση μεγάλο σκάφος του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ για να μεταφέρει τους εγκλωβισμένους επιβάτες από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη και περίπου 22.30 θα μεταφέρει τους εγκλωβισμένους από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΌΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Θα ακολουθήσουν εφόσον απαιτηθεί νεότερες πληροφορίες από την παρούσα σελίδα (ΔΗΜΟΣ Σαμοθράκης facebook).

Εν τω μεταξύ η εταιρεία έχει εξαφανιστεί, μετά την μία και μόνη ανακοίνωση του απογεύματος της Παρασκευής... Που είναι οέο...;;;
Επίσης οι υποψήφιοι δήμαρχοι πού είναι... οέο...;;;

Από αυτό εδώ το βήμα κάνω έκκληση στην δημοτική αρχή με κάθε τρόπο να ενημερώσει όλους τους κατοίκους ώστε αύριο το πρωί να κατέβουν στα πλακάκια της Καμαριώτισσας ή να ανέβουν στην Χώρα ή οπουδήποτε κρίνει να παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, τα καταστήματα (και που είναι ανοιχτά, άδεια από προϊόντα είναι) να συνδεθούμε με τηλεοπτικούς σταθμούς και να τους ψάλλουμε τα δικά μας κάλαντα, καθαρά και ξάστερα, ώστε να φέρουμε την εταιρεία - αιώνιο εκβιαστή αλλά και το Υπουργείο, προ των ευθυνών τους. Μάλιστα τα κάλαντα στο Υπουργείο να κλείνουν μιας και αύριο είναι ημέρα πολλών πληρωμών:
"Εμείς καράβι αν δεν δούμε,
εσείς ευρώ μας δεν θα δείτε..."

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. 090 «ΓΑΎΔΟΣ», ένα από τα πιο σύγχρονα του στόλου, που τον περασμένο Φεβρουάριο εμβολίστηκε από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, θα είναι εκείνο που θα μεταφέρει τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες προς και από την Αλεξανδρούπολη.

Αποκλεισμένη η Σαμοθράκη - «Σανίδα σωτηρίας» από το Λιμενικό

Γύρω στις 9:00 σήμερα το βράδυ μεγάλο σκάφος του λιμενικού θα προσαράξει στο λιμάνι της Σαμοθράκης, την Καμαριώτισσα, προκειμένου να μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, ενώ περίπου 2,5 ώρες αργότερα θα βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για να μεταφέρει στη Σαμοθράκη κατοίκους του νησιού, οι οποίοι εδώ και δύο μέρες δεν μπορούν να πάνε στις οικογένειές τους.
Επίσης, από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί ότι ένα ακόμα πλοίο, το οποίο θα βρίσκεται το βράδυ της Κυριακής ή το αργότερο το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα μεταφέρει οχήματα στο νησί, προκειμένου να τροφοδοτηθεί η Σαμοθράκη με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνοντας ότι μετά από δύο μέρες αποκλεισμού του νησιού, επειδή χάλασε το απόγευμα της Παρασκευής το μοναδικό πλοίο που εκτελεί δρομολόγια από και προς τη Σαμοθράκη, υπάρχει πλέον ανεπάρκεια σε γάλατα και ζαρζαβατικά. 
Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι μόνο τη φετινή χρονιά η Σαμοθράκη έχει εγκλωβιστεί τρεις φορές ακτοπλοϊκά. «Δυστυχώς, δε είναι η πρώτη φορά, που η Σαμοθράκη αντιμετωπίζει αυτό το αδιέξοδο. Ακόμα κι αν η βλάβη στο πλοίο φαίνεται ως τυχαίο γεγονός, θα μπορούσε να αποφευχθεί, αφού στο συγκεκριμένο καράβι έγινε λεπτομερειακό σέρβις επί 3,5 μήνες την περασμένη άνοιξη, Κλείνω 48ωρο στο δημαρχείο και βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, αλλά και με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Διονύση Τεμπονέρα. Έχουμε θέσει στο τραπέζι όλα τις πιθανές λύσεις και όλα τα πιθανά σενάρια. Αυτό που ζητάνε κάποιοι για συνδρομή πλοίου του πολεμικού ναυτικού, είναι ανέφικτο να γίνει», σημείωσε ο κ. Βίτσας.
Τραγελαφικές καταστάσεις
Ο κ. Βίτσας παρουσίασε στο ethnos.gr τραγελαφικές καταστάσεις που έζησαν δημότες του το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η εταιρεία που έχει την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, έβαλε άλλο πλοίο, για να αντικαταστήσει αυτό που χάλασε. «Πήραν την έγκριση του υπουργείου για να μπει άλλο πλοίο. Ο κόσμος έκοψε εισιτήριο, περίμενε για 3,5 ώρες στο πλοίο, προκειμένου να αναχωρήσει και τελικά τους είπαν ότι και σε αυτό η μηχανή θέλει διόρθωση. Το δε τρίτο πλοίο που διαθέτει η εταιρεία, είναι αγκυροβολημένο, διότι τα χαρτιά του έληξαν από τις 5 Σεπτεμβρίου. Εμάς δε μας ενδιαφέρει, ποια εταιρεία θα εκτελεί τα δρομολόγια, αρκεί να γίνονται σωστά από ασφαλή πλοία που πληρούν όλες τις προϋοθέσεις», τονίζει ο κ. Βίτσας.
Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι συνεχίζονται πυρετωδώς οι επαφές με τα υπουργείο, προκειμένου να αναζητηθούν μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις για τη Σαμοθράκη.
ethnos.gr

Μετά από καθυστέρηση περίπου μίας ώρας έφτασε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας το Λ.Σ 090 «ΓΑΥΔΟΣ» για να μεταφέρει αρκετά μεγάλο αριθμό επιβατών στην Αλεξανδρούπολη. Το γεγονός ότι πλαγιοδέτησε στην απέναντι πλευρά του λιμανιού , ήταν μία επιπλέον ταλαιπωρία για όσους επρόκειτο να ταξιδέψουν, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως από τους λιμενικούς ώστε να πάνε ήρεμοι στον τόπο όπου θα γίνονταν η επιβίβαση. Αναχώρησε λίγο μετά τις 10, στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να φτάσει πριν τις 11:30, όπου θα αποβιβάσει, θα επιβιβάσει τους από εκεί ταξιδιώτες και θα ξεκινήσει τον πλου της επιστροφής.
Αυτήν την ώρα από την περιοχή της Καβάλας προς την Αλεξανδρούπολη πλέει το υπερσύγχρονο αμφίπλωρο (το πρώτο που καθελκύθηκε το 2018) «ΑΝΑΞ», το πλοίο αναμένεται αύριο το πρωί στις 7 να ξεκινήσει από εκεί για την Σαμοθράκη φορτωμένο με τα φορτηγά και τα λοιπά οχήματα που έχουν μείνει αποκλεισμένα εκεί  από την Παρασκευή, κυρίως για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων, ενόψει της Πρωτοχρονιάς. 
Από Σαμοθράκη θα υπάρχει αναχώρηση για Κεραμωτή Καβάλας επίσης μόνο για φορτηγά και άλλα οχήματα συνοδευόμενα μόνο από τους οδηγούς τους.
Η ακριβής ώρα αναχώρησης από Σαμοθράκη θα ανακοινωθεί έγκαιρα αύριο το πρωί. (από alexpoli.gr)
Σχετική εικόνα

Από αύριο οποιαδήποτε νέα πληροφορία ή ανακοίνωση σε νέα ανάρτηση.