Translate

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Κλείνει άμεσα το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Σαμοθράκη - Επιστολές διαμαρτυρίας από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου

Αποτέλεσμα εικόνας για εθνική τράπεζα υποκατάστημα ΣαμοθράκηςΣήμερα το απόγευμα σε μία τυχαία συζήτηση έμαθα ότι κυκλοφόρησε ότι τέλος του καλοκαιριού κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Σαμοθράκη. Ξαφνιάστηκα. Με την πρώτη ευκαιρία έκανα μία έρευνα στο ίντερνετ, αρχικά βρήκα μία δημοσίευση η οποία αναφέρονταν σε ανάρτηση του υποψηφίου δημάρχου κυρίου Ν. Γαλατούμου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, στην οποία παρέθετε διάλογο - ενημέρωση με την διευθύντρια, όπου του είπε ότι το υποκατάστημα κλείνει ΑΜΕΣΑ στις 25 Ιανουαρίου (τελικά και όχι το καλοκαίρι) από εκεί και πέρα βρήκα δημοσίευσεις με τις πρώτες άμεσες αντιδράσεις του δημάρχου Σαμοθράκης κυρίου Αθ. Βίτσα και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου (και μόνο με αυτήν την ιδιότητα) κυρίου Χρ. Τοψίδη, οι οποίοι έστειλαν επιστολές προς τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κύριο Κων. Μιχαηλίδη και την Περιφερειακή Διεύθυνση Καταστημάτων, μάλιστα ο δήμαρχος κοινοποιεί την επιστολή αντίδρασης στον Πρωθυπουργό, Υπουργό Οικονομικών, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τους βουλευτές. 

Και οι 3 άνδρες γράφουν για την χρησιμότητα του υποκαταστήματος της ΕτΕ Σαμοθράκης και την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτό.
Σίγουρα η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη για την Σαμοθράκη αν γίνει πράξη θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για την τοπική κοινωνία αλλά και για τους επισκέπτες του νησιού. Ναι μπορεί για την τράπεζα η Σαμοθράκη να αποτελεί ζημία, μιας και δεν έχει μεγάλο κύκλο εργασιών, αλλά δεν πρέπει να κλείσει κιόλας.
Ακολουθούν
Α] η ανάρτηση του κυρίου Ν. Γαλατούμου, όπως αναδημοσιεύτηκε

Β] Η επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Σαμοθράκης, από ΔΗΜΟΣ Σαμοθράκης (facebook)
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ:
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ,
ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Σήμερα το μεσημέρι ενημερωθήκαμε για επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. και άμεσα αντιδράσαμε με την παρακάτω επιστολή στους αρμόδιους αποδέκτες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σαμοθράκη, 11/01/2019 ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ Αρ. Πρωτ: 70
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
_____________
Ταχ. Δ/νση : Χώρα
Τ.Κ. : 68002 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Τηλ. : 2551350809
Fax : 2551041204
Email : dim@ samothraki.gr
ΠΡΟΣ: 1. Κεντρική Διοίκηση Εθνικής Τράπεζας
Υπ’ όψιν Διοικητή
2. Περιφερειακή Διεύθυνση Καταστημάτων Ομάδας ΙΙΙ. 4
Υπ’ όψιν κου Κ. Στάσα
Κοιν: 1. Γραφείο Πρωθυπουργού κου Α. Τσίπρα
2. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και ΥπουργόΟικονομίας και Ανάπτυξης κο Ι. Δραγασάκη
3. Υπουργό Οικονομικών κο Ευ. Τσακαλώτου
4. Περιφερειάρχη ΑΜΘ κο Χρ. Μέτιο
5. Βουλευτές Ν. Έβρου
6. Επιμελητήριο Έβρου
ΘΕΜΑ: «Κλείσιμο καταστήματος Εθνικής Τράπεζας στη Σαμοθράκη»
Με δυσάρεστη έκπληξη σήμερα πληροφορηθήκαμε την επιλογή της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το κατάστημα της στη Σαμοθράκη.
Πρόκειται για δραματική υποβάθμιση της οικονομικής λειτουργίας του νησιού με πολύ σοβαρές συνέπειες.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση μιας τράπεζας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει στηριχθεί με δημόσιο χρήμα να επιλέγει να πλήξει την οικονομία ενός ακριτικού νησιού.
Παρακαλούμε άμεσα να επανεξετάσετε το θέμα και να παραμείνει το κατάστημα ανοικτό.
Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Βίτσας
Γ] Η επιστολή διαμαρτυρίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου, από Φάρος Αλεξανδρούπολης

ΠΡΟΣ:
1.Κον Κώστα Μιχαηλίδη
Διοικητή Εθνικής Τράπεζας
2. Κον Κωνσταντίνο Στάσα
Περιφερειακή Διεύθυνση Καταστημάτων
Αξιότιμοι κύριοι,
Με τη παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε τον βαθύ προβληματισμό και την αγανάκτηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου για την απόφασή σας να κλείσετε το υποκατάστημα της Τράπεζάς σας στην Σαμοθράκη.
Το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί αδιαλείπτως τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του ακριτικού νησιού, οι οποίοι επί δεκαετίες εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την Τράπεζά σας. Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι ζωτικής σημασίας για το σύνολο των κατοίκων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης. Περαιτέρω, όμως, δημιουργείται άμεσα τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο υποκατάστημα για τις συναλλαγές του με το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές κ.λ.π.
Οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της αιφνίδιας και άδικης απόφασής σας θα είναι δυσβάσταχτες και δραματικές, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει το νησί της Σαμοθράκης.
Ενόψει των ανωτέρω και σε συνέχεια της με αριθμό πρωτοκόλλου 70/11-1-2009 επιστολής του Δημάρχου Σαμοθράκης, με την οποία συντασσόμαστε απόλυτα, παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε την απόφαση για το υποκατάστημα της Σαμοθράκης, η συνέχιση της λειτουργίας του οποίου είναι ζωτικής σημασίας για το ακριτικό μας νησί.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ