Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

22 Φεβρουαρίου, 2019

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχονται χιόνια από την Β. Αττική μέχρι και την Αλεξανδρούπολη - Πρόγνωση ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Όλες αυτές τις μέρες όλοι μιλάνε και γράφουν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει την Ελλάδα το Σαβατοκύριακο και για το πόσο χειμωνιάτικο φαίνεται ότι θα είναι. Προχθές ο Γιάννης Καλλιάνος είχε γράψει ότι πρόκειται να είναι η πιο ισχυρή κακοκαιρία των τελευταίων 10 ετών. Αλλά σήμερα Πέμπτη βράδυ αναμένονταν να γράψει την πιο επίσημη πρόγνωση των φαινομένων, πιο κοντά στην εξέλιξη τους.
Δείτε λοιπόν τι έγραψε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμο στο facebook ο Γιάννης Καλλιάνος:

Είμαστε προ των πυλών μιας πιθανώς ιστορικής χιονοδρομίας, τόσο όσον αφορά τις επιφάνειες των χειμώνων όσο και όσον αφορά την έκταση των φαινομένων. Δυστυχώς αλλά τα προγνωστικά μοντέλα παρουσιάζουν μέχρι και αυτή τη στιγμή τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, κάτι που συμβαίνει σπάνια. Αυτό δυσκολεύει τους Μετεωρολόγους να πάρουν σαφή θέση με αποτέλεσμα οι πολίτες να είναι προβληματισμένοι για την εξέλιξη της επόμενης κακοκαιρίας.
Πριν από 2 ημέρες φαινόταν κάτι συγκλονιστικό. Σήμερα τα στοιχεία, αν και αμφιταλαντεύονται, συγκλίνουν σε ένα σενάριο που θα είναι πιο ήπιο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Πιο υγρή για την Αττική, όχι όμως για την υπόλοιπη κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Βέβαια ο χαλυβύρος θα υποχωρήσει σχεδόν στα περισσότερα από τα ηπειρωτικά της Ελλάδας κατά 8-10 και τοπικά ακόμη και 11-12 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.
Αυτός ήταν ο λόγος που κράτησε μια πιο μετριοπαθή στάση αφού έβαλε ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με την προσεχή ψυχρή εισβολή και, ως εκ τούτου, είχα σαφές ότι δεν θα πρέπει να ακούτε δεξιά και αριστερά γνωμες που θα μπερδέψουν.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα συμβεί:
ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ
Η Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει την περίοδο από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία ότι θα χιονίζει κατά διαστήματα μέχρι τις πεδινές περιοχές ή ακόμα και τοπικά σε παραθαλάσσια τμήματα.
Προφανώς από το πρωινό του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας, σχεδόν όλες οι μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης υποβάλλονται για υποψηφιότητα. Κατά τις περιόδους οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνοί και επομένως λόγω των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν θα υπάρξουν αξιοσημείωτες χιονοστρώσεις σε αρκετά τμήματα των διαμερισμάτων που προαναφέρθηκαν. Προφανώς θα χιονιστεί κατά περιόδους και στην Θεσσαλονίκη.
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΙΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ
Από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά και ειδικά από την ίδια την ημέρα, φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και περιοχές χαμηλού υψόμετρου (μέχρι και τα πεδινά σε πολλές περιπτώσεις) της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας (κυρίως στο κεντρικό Στερεά οι πεδινές περιοχές). Στην Εύβοια και την Πελοπόννησο θα χιονίσει κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά προσωρινά σε περιοχές που ξεπερνούν τα 300-350 μέτρα κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια αλλά και στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο.
ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Η ημέρα του Σαββάτου θα είναι αρχικά βροχερή για την Αττική. Ασφαλώς στα πολύ ορεινά θα έχουν ξεκινήσει ήδη τις χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα ορεινά τμήματα του νομού πάνω από τα 700 μέτρα, ενώ αργά το απόγευμα θα κατακλύσουν τα 450-500 μέτρα. Βέβαια, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία θα χαλαρώσει κατά καιρούς σε πολύ χαμηλές ύψους, περίπου στα 200-250 μέτρα. Επίσης, αργά το βράδυ του Σαββάτου, οι χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής θα επηρεάσουν τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα από την υψόμετρο των 350-400 μέτρων ενώ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα χιονίσει πιθανώς και στα βόρεια προάστια της πόλης.
Αν και ο χρόνος πολλές φορές είναι απρόβλεπτος, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να επηρεάσουν περιοχές χαμηλότερης υψόμετρου στο νομό Αττικής, όπως για παράδειγμα το Σύνταγμα ή το ευρύτερο κέντρο της πόλης. Έτσι τα υπόλοιπα τμήματα θα εκδηλώνονται χιονόνερο ή κατά βάθος λόγω του ότι οι θερμοκρασίες στις κεντροθετημένες περιοχές δεν θα είναι τόσο χαμηλές. Όλα τα παραπάνω ασφαλώς με κάθε επιφύλαξη γιατί ορισμένες φορές η ίδια η εποχή έχει τον τελευταίο λόγο.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ
Κατά τη διάρκεια της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν και θα απασχολούν κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς (περίπου τα ίδια υψόμετρα στην Αττική), της Εύβοιας αλλά και της ανατολικής Πελοποννήσου. Στην περιοχή της Θεσσαλίας ειδικά θα χιονίζονται κατά τους τόπους έως τα πεδινά ενώ στα υπόλοιπα διαμερίσματα που προανέφερα θα χιονίσει κυρίως μέχρι και τα ημιορεινά (400-500 μέτρα).
ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ
Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης κακοκαιρίας θα επικρατήσουν οι βροχές και οι καταρρεύσεις στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο και επομένως οι πυκνοί χιόνιο θα περιοριστούν μόνο στα πολύ ορεινά τμήματα κυρίως της Κρήτης.
ΣΦΟΔΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ
Από το πρωί του Σαββάτου θα πνέουν οι ανέμους 9-10 στην Ιόνιο (νοτιοανατολικά) και 9-10 στο βορινό και νότιο Αιγαίο (βορειοανατολικά)
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ
Εάν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα και την Δευτέρα να χιονίζει κατά διαστήματα στις ίδιες περιοχές και περίπου στα ίδια υψόμετρα. Αυτό όμως είναι κάτι που θα δούμε και τις επόμενες μέρες.
ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ
Με λίγα λόγια και ανακεφαλαιώνοντας, οι περιοχές που θα χιονιστούν έως και τη Δευτέρα είναι αυτές που φαίνονται στον παρακάτω χάρτη. Ασφαλώς όσο πιο σκούρα μπλε είναι τα χρώματα, τόσο πιο πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις. Σε περιοχές όπου τα χρώματα είναι χρυσά, οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές!
No photo description available.

Πολλές φορές σας έχω γράψει ότι για βροές και χιόνια εμπιστεύομαι το Σύστημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ γιατί ΄συνήθως επαληθεύεται στις προγνώσεις του. Δείτε λοιπόν τους σημερινούς διαδραστικούς χάρτες μέχρι την Τρίτη για βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.




Όπως όλα δείχνουν έρχεται το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας του φετινού (τουλάχιστον) χειμώνα. Με χιόνια, πολύ δυνατούς ανέμους και θερμοκρασίες ίσως και κάτω από 0°C (που μέχρι στιγμής δεν είχαμε φέτος).

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr