Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

05 Μαρτίου, 2019

Στ. Κεχαγιόγλου: Σαμοθράκη - «Από το έλεος της κακοκαιρίας… στο έλεος της Περιφερειακής αδιαφορίας. Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν.»

Η σταθερή ασυνέπεια στα λόγια και τα έργα της περιφέρειας, τα πολιτικά πυροτεχνήματα και η τέλεια απραξία στα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό της Σαμοθράκης, πρέπει επιτέλους να τελειώσουν.
Η Σαμοθράκη πρέπει να πάρει την θέση που της αξίζει πάντα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Ποιες όμως είναι αυτές οι δράσεις ώστε να δημιουργηθεί εκείνη η τουριστική δυναμική που θα δώσει την ώθηση ώστε να απογειωθεί τουριστικά και πάντα βέβαια μέσα απο το  πολύτιμό όνομα της ( Σαμοθρακης ) της (Νίκης ) και τον (Καβειρίων μυστηρίων).
Και φανταστείτε τι προσπάθεια που θα χρειαζόταν εάν δεν είχαμε και το Brand name εμείς....... και το ψάχναμε!!!...... ένα όνομα αντιπαροχή τον πολιτισμό μας δυστυχώς (ανεκμετάλλευτο).
Σκέφτομαι και θέλω λοιπόν δράσεις προβολής- και εκδηλώσεων -να συμβαδίζουν μαζί.....
Η αντιμετώπιση και οι λογικές εκ μέρους  της περιφέρειας δεν επιτρέπει στον τουρισμό να παίξει τον ρόλο που μπορεί στο νησί μας.
Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει σήμερα καμιά ολοκληρωμένη άποψη........ πόσο μάλλον να μιλάμε για συντονισμό δράσεων .
Ο τουρισμός είναι η γέφυρα για την ανάπτυξη και σε άλλους παραγωγικούς τομείς και συμβάλλει πάντα στην οικονομική και κοινωνική ευημερία.......... είναι εθνική και περιφερειακή επένδυση...... αλλά και περιφερειακή και εθνική υποχρέωση.
Έχω την αίσθηση πως υποβαθμίζονται όλες οι θεσμικές λειτουργίες που την αφορούν με αποτέλεσμα να ζημιώνεται η Σαμοθράκη.
Δεν έχω δει ποτέ  το Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης.....( ΜΑΖΙ ) με τον Δήμο Σαμοθράκης (ΜΑΖΙ ) με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ( ΜΑΖΙ ) με  ένωση πρακτόρων  ( ΜΑΖΙ ) με ένωσεις ξενοδόχων  ( ΜΑΖΙ ) με Περιφέρεια........ ( ΜΑΖΙ )......... εστω και μια συνολική πρόταση( ΜΑΖΙ ) για μία μεμονωμένη τουριστική σεζόν ......παραδείγματος χάριν για το 2019 η για  το 2020 ,παρότι είναι μέσα στην απόλυτη ευχέρεια τους.
Θεωρώ ότι μόνο έτσι θα υπάρξουν προϋποθέσεις αλλαγής της πορείας του τουρισμού του νησιού μας προς το καλύτερο.
................ΟΤΑΝ..........
Όταν ολοκληρωθεί η αξιοποίηση των ιαματικών μας πηγών....... η ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας, αρχαιολογικός τουρισμός, σε συνδυασμό με τις περιπατητικές  η και ναυταθλητικές δραστηριότητες που αναβαθμίζουν και αξιοποιούν τις όποιες υπάρχουσες υποδομές, ανάπτυξη θεματικών πολιτιστικών δράσεων μιας και η Σαμοθράκη είναι πλούσια σε ευρήματα.
Όταν αξιοποιηθεί ο φυσικός πλούτος και αυτή η μοναδικότητα του νησιού ,μπορούν μαζί να στηρίξουν την Αειφόρο ανάπτυξη της Σαμοθράκης.
Όταν δημιουργηθούν καθώς είναι επιβεβλημένη η ανάδειξη δημιουργίας θέσεων θεάς, σ’ ένα νησί καταπράσινο, άγριο, ορεινό, απείρου κάλλους, με οργανωμένες διαδρομές, δραστηριότητες αναψυχής, διατηρώντας αναλλοίωτα τα φυσικά χαρακτηριστικά και την υψηλή οικολογική αξία του νησιού.
Όταν συγκεντρωθούν φωτογραφίες και χάρτες και αποτυπωθούν σε ηλεκτρονικά μέσα και πλατφόρμες όπως GIS.... για την ευχερή αναγνώριση του προσδιορισμού  θέσεων και αξιόλογων περιβαλλοντικων στοιχείων .
Όταν δημιουργηθεί ένας οργανισμός τουριστικής ανάπτυξης Σαμοθράκης( Ο.Τ.Α.Σ ) με στήριξη από την περιφέρεια ,όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, θα καταθέσουν το στρατηγικό σχέδιο δράσεων και εκδηλώσεων για την επόμενη χρονιά για το νησί μας έτσι ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες για οποιαδήποτε ολιγωρία από κανέναν.
Όταν δημιουργηθεί ένα ταμείο ανάπτυξης της περιφέρειας για την Σαμοθρακη με στόχο την κινητοποίηση πόρων προς τις επιχειρήσεις που να συνδέονται με το τουριστικό τομέα ....πχ διενέργεια συνεδριων όπως των δημοσιογράφων...
Μόνο έτσι θα υπάρχει διαχρονικά ένα σχέδιο, που θα έχει συζητηθεί και συναποφασιστεί, από όλους τους εμπλεκόμενους, που θα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις δράσεις για την δημιουργία μιας ευρύτερης τουριστικής δυναμικής, με ταυτόχρονη ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του νησιού σε τρόπο ώστε η Σαμοθράκη να γίνει θελκτικός προορισμός χειμώνα -καλοκαίρι.
Έτσι και άλλες παράλληλες δράσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν όπως με μία Αγροδιατροφική σύμπραξη που χρόνια πασχίζει να υλοποιήσει ο πρώην δήμαρχος κύριος Γιώργος Χανος ,η οποία θα έπρεπε να είναι η αιχμή του δόρατος - δηλαδή με την δημιουργία μεταποιητικών μονάδων ώστε να εξάγουν , αλλά και να καλύπτουν την ζήτηση των τουριστικών επιχειρήσεων και όχι μόνο, με τα εκλεκτά προϊόντα της Σαμοθράκης .....( κτηνοτροφία ) ....κατσίκι... αρνί.... μέλι.. ρίγανη... φρούτα... ψάρια.... σιτηρά ....βότανα.... και λοιπά της Σαμοθράκης.......που σήμερα δεν υφίστανται.
Αντίθετα στις Κυκλάδες για παράδειγμα υλοποιείται με επιτυχία πρόγραμμα με στόχο την προώθηση της σύνδεσης Αγροδιατροφής με τουρισμό - με προφανή στόχο την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού αλλά και την στήριξη πρωτογενούς παραγωγής ,δίνοντας μια νέα εικόνα, και προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιφέρειας και του νησιού.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κακό ούτε υποτιμητικό ...........να υιοθετηθούν  και να αξιοποιηθούν εξειδικευμένες για το νησί προτάσεις από το εξειδικευμένο ερευνητικό δυναμικό που έχει το πανεπιστήμιο Αιγαίου........
Είναι κρίμα, είναι άδικο, και εθνικά επιζήμιο, να συνεχίζεται αλαζονικά ,αναποτελεσματικά, αντιαναπτυξιακά, αντί αυτοδιοικητικά και ψηφοθηρικά, η σημερινή κατάσταση για την Σαμοθράκη.
Δεν μπορεί να συνεχίζεται η συμμετοχή σε εκθέσεις και σε άλλες κλασικές δράσεις προβολής σαν να μην πέρασε μια μέρα χωρίς να έχει προστεθεί από το πρόγραμμα της περιφέρειας ....... έστω μία χρηματοδότηση άλλων δράσεων.
Και γεννούνται τα αμείλικτα ερωτηματικά.
Που είναι το όραμα που πρέπει να έχει ως περιφερειακή αυτοδιοίκηση για τον τουρισμό της Σαμοθράκης η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ;
Που είναι το όραμα για το παρόν -  για το μέλλον του νησιού μας, αλλά και για την ευημερία των πολιτών νησιωτών;
Που είναι το όραμα που θα διαμορφώσει ένα τεκμηριωμένο σχέδιο ανά τομέα ενδιαφέροντος ,και που είναι οι αρχές για το πως θα συνεργαστούν οι υπηρεσίες, φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες...... προς ένα κοινό στόχο για την τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης;
Δυστυχώς τα πράγματα φενονται να λειτουργούν με πρακτικές και λογικές όπως και στον προηγούμενο αιώνα.....
Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν από πουθενά και από κανέναν.
Η κοινωνία της Σαμοθράκης θυμώνει πολύ..........
Το επιχείρημα πως για όλα έφταιγαν οι άλλοι - οι προηγούμενοι......... ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ....... και πλέον δεν ΠΕΙΘΕΙ .

Σαμοθράκη  5 Μαρτίου 2019

ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
τ. Προεδρος Κ.Δ.Ε.Σ (κοινωφελής δημοτική επιχείρηση Σαμοθρακης .
τ. Αντιπροεδρος τουρισμού .
τ. Δημοτικός σύμβουλος Σαμοθράκης

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr