Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

13 Ιουνίου, 2019

ΕΟΠΥΥ – Γυαλιά οράσεως: Πώς γίνεται η αποζημίωση μέχρι 30 Ιουνίου - Δείτε που μπορείτε να κάνετε ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικές εξετάσεις, μόνο με παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ - Αναστολή των κινητοποιήσεων

παραπεμπτικάγυαλιά οράσεως
Όσες δαπάνες υποβλήθηκαν κατά το παρελθόν ή θα υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 για γυαλιά οράσεως, αποζημιώνονται απευθείας στους δικαιούχους, μετά από κατάθεση ατομικών αιτημάτων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ).

Πόσα χρήματα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για γυαλιά οράσεως

Το ποσό που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας, είναι 100 ευρώ για κάθε αγορά γυαλιών ή φακών επαφής. Αν η αγορά είναι μεγαλύτερη των 100 ευρώ, το ποσό θα το επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος από την τσέπη του.

Με το voucher των 100 ευρώ, πάντως,  ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να προμηθεύεται γυαλιά οράσεως, χωρίς να προπληρώνει.

Η παροχή θα καταβάλλεται στους ασφαλισμένους, ως εξής:

  • Ένα ζευγάρι γυαλιών κάθε 4 χρόνια ή 1 ζευγάρι φακών επαφής κάθε δύο χρόνια.
  • Σε παιδιά ως 12 ετών χορηγούνται άθραυστα γυαλιά ασφαλείας κάθε 2 χρόνια.
  • Για την προμήθεια γυαλιών πρεσβυωπίας, ο ΕΟΠΥΥ χορηγεί αποζημίωση μόνο σε ασφαλισμένους άνω των 40 ετών και με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν λάβει άλλα γυαλιά σε διάστημα τετραετίας, για άλλη διαταραχή όρασης.
  • Σε περίπτωση ”κερατόκωνου” χορηγείται ειδικός κερατοκωνικός φακός που αντικαθίσταται κάθε εξάμηνο.
Η απόδοση της δαπάνης γίνεται με βάση το παραστατικό αγοράς και την ιατρική γνωμάτευση που εκδίδεται ηλεκτρονικά και στην οποία αναφέρονται, εκτός από τα στοιχεία του γιατρού και του ασθενή, ο κωδικός νόσου (ICD10) της οπτικής διαταραχής, τα δεδομένα της μέτρησης οπτικής οξύτητας σε κάθε οφθαλμό, τα οποία τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα χορήγησης γυαλιών ή φακών επαφής.
iatropedia.gr


Δείτε που μπορείτε να κάνετε ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικές εξετάσεις, μόνο με παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ


Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις και δεν μπορούν να βρουν τα χρήματα για να καταβάλλουν το 85% του κόστους που απαιτείται, εξαιτίας των νέων κινητοποιήσεων των Διαγνωστικών Κέντρων. Δείτε που μπορείτε να εξυπηρετηθείτε, με τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ και χωρίς επιπλέον χρέωση.
Το υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει εγκύκλιο στα δημόσια νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις, να επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας τους και τα απογεύματα, αλλά και να δέχονται ασθενείς χωρίς ραντεβού.

Εξετάσεις και στις ιδιωτικές κλινικές και στα συνοικιακά διαγνωστικά κέντρα

Την ίδια στιγμή, έχουν αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), οπότε όσες από αυτές τις ιδιωτικές κλινικές πραγματοποιούν πρωτοβάθμιες διαγνωστικές εξετάσεις, μπορούν να εξυπηρετούν παραπεμπτικά ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Εξετάσεις γίνονται και στις ιδιωτικές κλινικές- μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).
Επίσης, δεν συμμετέχουν στην απεργία των Διαγνωστικών Κέντρων, μικρά και μεσαία Εργαστήρια, οπότε και αυτά θα μπορούν να εξυπηρετήσουν ασφαλισμένους με παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να απαιτείται η καταβολή του 85% της δαπάνης της εξέτασης.

Που μπορεί να απευθύνεται κάποιος που θέλει να υποβληθεί σε εξετάσεις

Συνοπτικά, εάν κάποιος ασθενής χρειάζεται να υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις μπορεί να απευθυνθεί χωρίς επιπλέον χρεώσεις:
  • στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων όλης της χώρας, χωρίς ραντεβού, πρωί και απόγευμα
  • στα Κέντρα Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου χωρίς ραντεβού
  • στις ιδιωτικές κλινικέςπου έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πραγματοποιούν διαγνωστικές εξετάσεις
  • σε ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα που δεν συμμετέχουν στην απεργία.

Παράταση μίας εβδομάδας στα παραπεμπτικά που λήγουν


Σε παράταση μιας εβδομάδας των παραπεμπτικών που λήγουν θα προχωρήσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Την ίδια στιγμή, όσοι έχουν ήδη παραπεμπτικά για ιδιωτικάδιαγνωστικά εργαστήρια, δεν θα χρειαστεί να εκδώσουν καινούργια, για να κάνουν τις εξετάσεις τους στις δημόσιες δομές. Θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα παραπεμπτικά που ήδη έχουν.

Διαγνωστικά κέντρα: Τέλος οι κινητοποιήσεις! Κανονικά η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Αναστολή των κινητοποιήσεωναποφάσισαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας από όπου ουσιαστικά έφυγαν με άδεια χέρια. 
Ο κλάδος αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις κυρίως για να μην ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου, ότι εκτίμησαν πως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να τους ικανοποιήσεις το βασικό τους αίτημα για κατάργηση των 55 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε χαράτσι για το 2018.
Στη διάρκεια της σύσκεψης αξιολογήθηκαν οι προτάσεις του Υπουργού Υγείας ,οι ιδιαιτερότητες της χρονικής συγκυρίας που διανύουμε καθώς και οι ανάγκες των ασφαλισμένων .Αξιολογήθηκε ως θετικό το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε τοδίκαιο αίτημα του εργαστηριακού κλάδου που βυθίζεται στα χρέη, μίλησε για αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά 0,8% του ΑΕΠ, εκ των οποίων μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό θα διατεθεί για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Κάτι που άλλωστε τους διαμήνυσε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος δήλωσε αδυναμία να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥλόγω εκλογών.
Όμως ο αγώνας του κλάδου θα συνεχισθεί όπως διαμηνύουν με τη νέα κυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου με την ίδια ενότητα και αποφασιστικότητα.
Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τους γιατρούς του εργαστηριακού κλάδου να ολοκληρώσουν τις εξουσιοδοτήσεις στους Ιατρικούς Συλλόγους για να προβούν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, αίτημα που θα διεκδικηθεί δυναμικά από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr