Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

19 Αυγούστου, 2019

Διπλή σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Σαμοθράκη - Το απόγευμα θα συμμετέχουν και οι τοπικοί φορείς - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Δήλωση του Βουλευτή Έβρου Αν. Δημοσχάκη εν όψει της σύσκεψης στο Μαξίμου - Φάκελο με υλικό για τα «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» κατέθεσε στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης η οικεία Λιμενική Αρχή - Ποιες είναι οι 5 αποφάσεις της πρώτης σύσκεψης - Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη με τους τοπικούς φορείς

Διπλή η σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Σαμοθράκη
Δύο συσκέψεις θα γίνουν τελικά σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να δοθεί μόνιμη λύση στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης.
Η πρώτη κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 13:00με τη συμμετοχή των υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του κυβερνητικού έργου, 'Ακη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου.
Θα ακολουθήσει σύσκεψη το απόγευμα στις 17:00
 σύσκεψη με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου, επίσης υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του Κυβερνητικού έργου, 'Ακη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, των βουλευτών Έβρου, Αναστάσιου Δημοσχάκη, Χρήστου Δερμεντζόπουλου, Σταύρου Κελέτση, του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, του απερχόμενου δημάρχου Σαμοθράκης, Αθανάσιου Βίτσα και του νέου δημάρχου Σαμοθράκης, Νικόλαου Γαλατούμου.
newsbeast.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Δήλωση του Βουλευτή κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αν. Δημοσχάκη εν όψει της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης
Εν όψει της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  

Φίλες & φίλοι
Σήμερα ξημέρωσε μια σημαντική ημέρα για τον Έβρο & τη Θράκη !
Η σημερινή σύσκεψη (17.00’) στο Μαξίμου στην οποία θα συμμετάσχουν 6 Υπουργοί, 3 Βουλευτές, 2 Δήμαρχοι & λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες & όχι μόνον αποτελεί ευχάριστη είδηση & δημιουργεί ελπιδοφόρο κλίμα στην Χώρα & στην περιοχή μας στο οποίο κυριαρχεί μόνο η ελπίδα !
Θέματα που θα προτείνω για συζήτηση:
1. Σταθερότητα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξ/πολη. 
2. Ακτοπλο’ι’κή σύνδεση της Μυτιλήνης με την Αλεξ/πολη. -Σύζευξη στην Αλεξ/πολη της Οδικής Ν.Εγνατίας με τη Θαλάσσια Ν.Εγνατία .
3. Άμεσος καθαρισμός του Λιμένα της Καμαριώτισσας από τα φερτά υλικά καθώς & η εκβάθυνση του! 
4. Ίδρυση Ελικοδρομίου στη Χώρα & Υδατοδρομίου στην Ν/Δ πλευρά της Καμαριώτισσας. 
5.Συνδιασμένες αεροπορικές & ακτοπλοϊκές μεταφορές στη γραμμή Αθήνα- Αλεξ/πολη- Σαμοθράκη & αντιστρόφως. 
6.Μέτρα στήριξης & ανακούφισης των επαγγελματιών & των εμπόρων της Νήσου! 
7.Ενθάρρυνση των Θρακών, Σχολικών Μονάδων, Συλλόγων κλπ άλλων Φορέων να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα τους τη Σαμοθράκη ως προορισμό έστω & για μια ημέρα μέχρι τη λήξη του τρέχοντος έτους!
8. Επικαιροποίηση & παράδοση του Μaster Plan που συντάχθηκε μετά τα πλήγματα που δέχθηκε το Νησί της Νίκης εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων της 25/9/2017 τα οποία σήμερα ακόμα είναι εμφανή...

Φίλες & φίλοι,
Η απελθούσα Κυβέρνηση παγίδευσε το πεδίον της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξ/πολη & όχι μόνον .
Αδιαφόρησε περιφρονώντας τη Σαμοθράκη, τον Έβρο & τη Θράκη καθώς & τα Νησιά του Β/Α Αιγαίου .
Ο ζωτικός χώρος της Θράκης είναι το Θρακικό Πέλαγος & το Β/Α Αιγαίο. Στα πόδια της Θράκης υπάρχει πλούτος & η Αθήνα τα τελευταία χρόνια αρνείτο την ανάπτυξη μας !
Ζητήθηκε μέσω του πλούσιου Κοινοβουλευτικού μου ελέγχου επίμονα & σταθερά πέραν του δρομολογίου Σαμοθράκη - Αλεξ/πολη (ένα Ferry Boat ) & ένα επί πλέον ( F.B ) Αλεξ/πολη- Μυτιλήνη με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σαμοθράκη & τη Λήμνο. (δείτε τις σχετικές Ερωτήσεις στους συνδέσμους http://www.dimoschakis.gr/κατάθεση-ερώτησης-σχετικά-με-ακτ…/ & http://www.dimoschakis.gr/η-νέα-θαλάσσια-εγνατία-μοχλός-αν…/ καθώς και τις Ομιλίες μου στην Βουλή http://www.dimoschakis.gr/συζήτηση-επίκαιρης-ερώτησης-για-…/ & http://www.dimoschakis.gr/η-θράκη-απαιτεί-έμπρακτη-στήριξη…/)
Στόχος ήταν η μεταφορική διασύνδεση της Αλεξ/πολης με τη Μυτιλήνη να αποτελούσε ταυτόχρονα & το εναλλακτικό, στο πρώτο δρομολόγιο για οποιαδήποτε αιτία όπως δυσλειτουργία ή ανατάραξη σαν & αυτή που ζούμε σήμερα ..με καταστρεπτικές συνέπειες για το νησί της Νίκης !
Ο βασικός λόγος ήταν η επιδίωξη & εξασφάλιση της εξωστρέφειας μας με βραχίονα ανάπτυξης τις ακτοπλοϊκές & θαλάσσιες μεταφορές.
Όπως η οικονομική, τουριστική & εμπορική ανάπτυξη των δυο Περιφερειών που αναδείχθηκε στην Ημερίδα (βλ. http://www.dimoschakis.gr/χαιρετισμός-στην-ημερίδα/) που διοργανώθηκε στην Αλεξ/πολη το 2016 ενώ δυστυχώς ακόμα εκκρεμεί η πραγματοποίηση της δεύτερης στη Λήμνο μολονότι σχεδιάστηκε αλλά δυστυχώς υπονομεύτηκε από την απελθούσα & εχθρική Κυβέρνηση!
Η πρώτη πρόταση που υποβλήθηκε στον υπογράφοντα ως νεοεκλεγέντος Βουλευτού το 2015 από παράγοντες του πρωτογενούς & δευτερογενούς τομέα του Έβρου & της Θράκης ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θράκης με το Β/Α Αιγαίο & από εκεί με ανταπόκριση με το Ν/Α & Κεντρικό Αιγαίο.
Ο απώτερος μελλοντικός & εθνικός στόχος ήταν η καθιέρωση , η βιωσιμότητα, της ως άνω γραμμής & με το πέρασμα του χρόνου να συμπεριλάμβανε στην πορεία της & τα πονεμένα νησιά Ίμβρο & Τένεδο που αποτελεί & πάγιο αίτημα των καταγομένων από αυτά.
Σημειώνεται ότι πάνω από τη Λήμνο μέχρι τη χερσαία χώρα της Θράκης κινούνται, ένα ferry Boat, 10 Ελληνικά αλιευτικά σκάφη χωρίς κρατική ‘στοργή’ με αποτέλεσμα να καταπατώνται προκλητικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ως δυσμενής συνέπεια αποτελεί & η ερημοποίηση των αλιευτικών μας πεδίων από τους γείτονες μας & η παραβίαση των θαλασσίων συνόρων μας , αφού μειώθηκαν επικίνδυνα οι δυνάμεις & τα πλωτά μέσα του Λ Σ & αποσύρθηκε η Κανονιοφόρος του Π Ν που ναυλοχούσε στο Θρακικό Πέλαγος & Β/Α Αιγαίο!!!
Η ίδρυση Ελικοδρομίου & η λειτουργία του σε 24ωρη βάση για επείγοντα περιστατικά & όχι μόνο, αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση & σεβασμός του Κράτους προς τους Σαμοθρακίτες!


Η καινοτόμος επιλογή & μη κοστοβόρος επένδυση αποτελεί το μονόδρομο περαιτέρω βελτίωσης των συνδυασμένων μεταφορών με την ίδρυση, κατασκευή & λειτουργία Υδατοδρομίου στη Ν/Δ πλευρά της Καμαριώτισσας όπως αποδείχθηκε από σχετική μελέτη του Ο Λ Αλεξ/πολης από το 2014 !!
Τέλος θα ήταν σκόπιμο να αναφερθεί ότι η εκπόνηση από το Γραφείο μου, του master plan ( θέμα 8) με τη συνδρομή επιστημόνων φίλων μου, αποτελεί σημαντικό εργαλείο που μπορεί η χρήση του & η υλοποίηση του να καταστήσει το νησί της Νίκης πρότυπο ανάπτυξης όλου του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου όπως δήλωσε εν ενεργεία σήμερα Υπουργός!!

Αναστάσιος Σπ. Δημοσχάκης - Βουλευτής Έβρου Νέας Δημοκρατίας

Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. | Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας


Φάκελο με υλικό για τα «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» κατέθεσε στην Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης η οικεία Λιμενική Αρχή

Η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης υπέβαλλε σήμερα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης φάκελο με υλικό για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ».



Ένα απόλυτα επιτυχημένο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 18/8, δείχνει μία «βάρκα» γεμάτοι λαθρο-εισβολείς να φτάνουν στη Σαμοθράκη και να φωνάζουν σωθήκαμε (που θα πατήσουν και αυτοί Ευρωπαϊκό έδαφος), αλλά και οι αποκλεισμένοι στο λιμάνι της Σαμοθράκης βλέποντας πλεούμενο επίσης να φωνάζουν σωθήκαμε.
capture--25

Οι πέντε αποφάσεις της κυβέρνησης μετά το χάος στη Σαμοθράκη

Οι λύσεις που δρομολόγησε η κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Οι πέντε αποφάσεις της κυβέρνησης μετά το χάος στη Σαμοθράκη
Μόνιμες λύσεις για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης και οριστική αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στις λιμενικές υποδομές του νησιού, δρομολόγησε η κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, μέχρι 31/10/2019, οπότε και λήγει η παρούσα σύμβαση.
  2. Η βελτιστοποίηση του πλαισίου προκήρυξης για τις συμβάσεις που αφορούν στις άγονες γραμμές με καλύτερα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πλοίου αντικατάστασης.
  3. Η άμεση έναρξη, ύστερα από πολλά χρόνια, των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών. Ήδη, από σήμερα διατέθηκαν για το σκοπό αυτό τα πρώτα κονδύλια από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον, επιταχύνονται τα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των λιμένων του νησιού.
  4. Η προσθήκη κονδυλίων ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί μετά τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2017, αλλά δεν υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, στα έργα συντήρησης οδικού δικτύου, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που ήδη υλοποιούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  5. Η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί με άμεση ενέργεια την προσέλκυση τουριστών από τη Ρουμανία (αποτελούν περίπου το 1/3 των επισκεπτών) κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Τουρισμού με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία και, μεσοπρόθεσμα, με τη δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης - Λήμνου.
newsbeast.gr


Ολοκληρώθηκε η δεύτερη σύσκεψη στο Μ. Μαξίμου για το θέμα της Σαμοθράκης

Ολοκληρώθηκε η απογευματινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικράτειας Γιώργο Γεραπετρίτη με τη συμμετοχή τοπικών φορέων της Σαμοθράκης, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. 
Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης δήλωσε ότι ήταν θετική η ανταπόκριση της κυβέρνησης από την αρχή, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και ότι το υπουργείο Ναυτιλίας κινήθηκε άμεσα. Τεχνικά ζητήματα και ο καιρός δεν επέτρεψαν, πρόσθεσε, να βελτιωθεί η κατάσταση, ενώ είπε πως δεν υπήρχε πρόβλεψη για πλοίο αντικατάστασης όταν διαπιστώθηκε βλάβη και στο δεύτερο πλοίο της εταιρείας. 
Ο κ. Κελέτσης, ανέφερε ότι συζήτησαν και τα θέματα της αυστηροποίησης των προβλέψεων που θα έχει η νέα σύμβαση, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. 
Ερωτηθείς αν θα επιτρέπει στην εταιρεία να λάβει μέρος στο νέο διαγωνισμό, απάντησε πως αυτό δεν το γνωρίζει καθώς πρόκειται για νομικό ζήτημα. 
Ο απερχόμενος δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας ανέφερε ότι η δημοτική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας και τόνισε πως στη νέα σύμβαση πρέπει να υπάρχουν εκείνοι οι όροι που θα διασφαλίσουν ότι δεν επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. 
Ο κ. Βίτσας, χαρακτήρισε θετικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, θέτοντας παράλληλα ζητήματα αναβάθμισης του λιμανιού αλλά και θέματα υποδομών, ενίσχυσης του τουρισμού και των επιχειρηματιών. 
«Αιτηθήκαμε μια σειρά από μέτρα ώστε η Σαμοθράκη να πάψει να αποτελεί είδηση για τα προβλήματα της», υπογράμμισε. 

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr