Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

06 Αυγούστου, 2019

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ - SAOS FERRIES: Λόγω βλάβης στο ΣΑΟΣ ΙΙ δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της Τρίτης - Έκτακτα δρομολόγια από το ΖΈΦΥΡΟΣ - Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ - Συνεννόηση με το ΥΝΑΝΠ για την μεταφορά των οχημάτων - Τι συμβαίνει σε Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη - Ναυλώθηκε για αύριο το ΑΝΑΞ, πιθανόν σήμερα να κάνει δρομολόγιο το ΣΑΟΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι κατά την άφιξη του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκαν ενδείξεις στην αριστερή κύρια μηχανή που απαιτούν διερεύνηση ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα. Ως εκ τούτου τα προγραμματισμένα δρομολόγια του πλοίου της Τρίτης 6/8/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν. 
Η εταιρεία μας έχει ήδη δρομολογήσει την εκτέλεση έκτακτων δρομολογίων με το ΕΓ-ΔΡ ΖΕΦΥΡΟΣ για την μεταφορά των επιβατών του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ και εντός της ημέρας προβλέπεται η ολοκλήρωση των εργασιών και επιθεωρήσεων στο ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ ώστε να δρομολογηθεί άμεσα.
Παράλληλα είμαστε ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να  μεταφερθούν τα οχήματα με άλλο πλοίο. 
Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία. 

Σαμοθράκη, 6 Αυγούστου 2019

Το ΣΑΟΣ ΙΙ για το χθεσινό δρομολόγιο στις 19:00 ενώ ξεκίνησε κανονικά από την Αλεξανδρούπολη ή με μικρή καθυστέρηση, έφτασε στη Σαμοθράκη περίπου 18:40, ενώ θα έπρεπε να είχε καταπλεύσει στις 18:00 - 18:10...

facebook SAOS FERRIES

Όπως φαίνεται από το παραπάνω πρόγραμμα το ΖΈΦΥΡΟΣ έπρεπε να φτάσει περίπου στις 10:50 στην Σαμοθράκη και αμέσως στις 11:00 να αναχωρήσει, αυτό όμως έμπαινε στο λιμάνι στις 11:30, ενώ στο πρακτορείο της εταιρείας η ουρά των επιβατών έφτανε μέχρι έξω. Άλλοι θέλαν να ρωτήσουν τι μέλλει γενέσθαι με τα οχήματα, άλλοι να ρωτήσουν για την καθυστέρηση και φυσικά άλλοι να κόψουν ή να αντικαταστήσουν εισιτήρια.

Ρεπορτάζ για την ταλαιπωρία και τις διαμαρτυρίες των επιβατών στην Αλεξανδρούπολη από το pameevro.gr 

Απίστευτη ταλαιπωρία για περίπου 500 άτομα

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν οι επιβάτες του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ από νωρίς σήμερα το πρωί, αφού το προγραμματισμένο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, ακυρώθηκε.
Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση περί τις 2 τα ξημερώματα «ότι κατά την άφιξη του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκαν ενδείξεις στην αριστερή κύρια μηχανή που απαιτούν διερεύνηση».
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, οι περί τους 500-600 επιβάτες να μείνουν «ξεκρέμαστοι» μη γνωρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το καράβι ήταν «φουλ» κι εκτός αυτού, δεν ήταν λίγοι οι επιβάτες που θα ταξίδευαν με τα αυτοκίνητά τους.
Η εταιρεία προγραμμάτισε για σήμερα 3 έκτακτα δρομολόγια,στις 09:00, 13:00, 17:00 από Αλεξανδρούπολη και στις 11:00, 15:00, 19:00 από Σαμοθράκη με το ταχύπλοο Ζέφυρος, χωρητικότητας 150 επιβατών.
Οι επιβάτες προσέρχονται από τα πρωί στα εκδοτήρια με την ελπίδα να καταφέρουν να εκδώσουν ένα εισιτήριο, με τα δύο οχηματαγωγά της εταιρείας να βρίσκονται δεμένα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Οι λύσεις που εξετάζονται σύμφωνα και με τον Πρόεδρο των Επαγγελματιών του νησιού Γιάννη Γλήνια, είναι είτε η επίσπευση της επιστροφής στη γραμμή του έτερου πλοίου της εταιρείας ΣΑΟΝΗΣΟΣ το οποίο επίσης είχε υποστεί βλάβη, είτε η μίσθωση ενός πλοίου τύπου «παντόφλα» εφόσον φυσικά υπάρχει διαθέσιμο σε κοντινή απόσταση.
Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη από μακριά και δηλώνουν αγανακτισμένοι, αναφέροντας πως η ανακοίνωση βγήκε μέσα στη νύχτα, δεν υπήρξε επαρκής και έγκαιρη ενημέρωση.
Επιβάτες προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία χωρίς να τα έχουν καταφέρει, ενώ υπάρχουν μερικοί που σκοπεύουν να διεκδικήσουν την καταβολή του κόστους διαμονής τους στην Αλεξανδρούπολη από την εταιρεία, έως ότου επισκευαστεί το πλοίο.
Να σημειωθεί πως πρόσφατα το ΣΑΟΝΗΣΟΣ υπέστη βλάβηκαταμεσής του Θρακικού Πελάγους και ενώ μετέφερε 277 επιβάτες.
Το πλοίο επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους τουμέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Νεότερη ανακοίνωση της SAOS FERRIES: Ναύλωση για αύριο το οχηματαγωγό ΑΝΑΞ, πιθανόν εντός της ημέρας να ξεκινήσει δρομολόγια το ΣΑΟΝΗΣΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι ναύλωσε το οχηματαγωγό πλοίο ΑΝΑΞ προκειμένου να εκτελέσει έκτακτα δρομολόγια προς και από την Σαμοθράκη την Τετάρτη 7/8/2019 για την μεταφορά των οχημάτων σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. 
ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
ΛΙΜΑΝΙ
ΩΡΑ
ΑΦΙΞΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

09:00
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
12:00
12:30
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
15:30
16:00
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
19:00
19:30
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
22:30


Παράλληλα η εταιρεία έχει υποβάλλει αίτημα εκτέλεσης έκτακτων δρομολογίων του ΕΓ-ΔΡ ΖΕΦΥΡΟΣ για την μεταφορά των επιβατών, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
ΛΙΜΑΝΙ
ΩΡΑ
ΑΦΙΞΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

09:10
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
10:50
12:40
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
14:10
16:10
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
17:50
19:40
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
21:10


Τέλος, γίνεται προσπάθεια ολοκλήρωσης των επιθεωρήσεων του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ προκειμένου να δρομολογηθεί εντός της ημέρας με αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη γύρω στις 20:00 και άμεση επιστροφή από Σαμοθράκη γύρω στις 23:00. 
Παρακαλούνται οι επιβάτες να επικοινωνούν με τα κεντρικά πρακτορεία Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.
Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί.
Σαμοθράκη, 6 Αυγούστου 2019

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr