Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

FAST FERRIES: Το πλοίο “ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗ Π” ξεκινάει δρομολόγια Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη στις 23/12 15:00 // Προγράμματα δρομολογίων εορταστικής περιόδου και έως 31/1 // Οι γενικοί όροι ταξιδιού της εταιρείας

Εκ μέρους της εταιρείας Fast Ferries και της υπεύθυνης των εκδοτηριων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έλευση του Ε/Γ Ο/Γ πλοίου Αικατερίνη Π. Το πλοίο της Fast Ferries Αικατερίνη Π. θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 02:00 πμ την Δευτέρα 23/12 με άφιξη στην Σαμοθράκη την ίδια μέρα στις 14:30. Στη συνέχεια, θα εκτελέσει το προγραμματισμένο για τις 15:00 δρομολόγιο του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου και θα καταπλεύσει στις 16:40. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Δικαιούχοι του Μ. Ι. επιβατών και καυσίμων οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στην Σαμοθράκη

Αυτήν την περίοδο ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται νέοι προσωρινά μεν αλλά μόνιμοι δε κάτοικοι στο νησί μας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν στην Σαμοθράκη. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

26 Νοεμβρίου, 2019

Πρόσκληση στην 5η Συζήτηση Υπαίθρου με θέμα την προστασία και αναγέννηση των εδαφών - Τι είναι το "Κοινό Έδαφος" και ποιο το έργο του

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο "Νικόλαος Φαρδύς" στη Χώρα, η 5η Συζήτηση Υπαίθρου με θέμα την προστασία και αναγέννηση των εδαφών μας.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες αγρότες, ερασιτέχνες καλλιεργητές, εκπροσώπους συλλογικών φορέων αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται για τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας.

Οι Συζητήσεις Υπαίθρου περιλαμβάνουν μία ενότητα ενημέρωσης και μία ενότητα διαβούλευσης με στόχο τη χαρτογράφηση προβλημάτων και την καταγραφή αναγκών σε κάθε περιοχή στόχευσης.
 Μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με αειφόρες και επιζήμιες πρακτικές διαχείρισης της γης και θα συνδιαμορφώσουν προτάσεις για πολιτικές και δράσεις αποκατάστασης υποβαθμισμένων εδαφών.
SAMOTHRAKI ( ΣΚΙΆ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ) - Δημόσια Ομάδα facebook

Τι είναι το "Κοινό Έδαφος" και ποιο το έργο του
To έργο “Κοινό Έδαφος για την Αειφορία” αποτελεί μία πλατφόρμα ενημέρωσης, συμμετοχής και δράσης για τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους, την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων εδαφών και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών και γεωργικών πόρων.
Στόχος είναι να αναδείξει στο ευρύ κοινό τη σημασία του εδάφους για την αγροτική παραγωγή, την προσαρμογή και τη μετρίαση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Με πιλοτικό πεδίο εφαρμογής σε χωριά της υπαίθρου και σε αστικά κέντρα του Νομού Έβρου, το έργο προτείνει την εκπόνηση διεπιστημονικής έρευνας και την υλοποίηση συμμετοχικών βιωματικών εργαστηρίων σε χωριά. Αυτά εμπλέκουν τους κατ’ εξοχήν διαχειριστές της γης και των εδαφών (καλλιεργητές, παραγωγούς, γεωπόνους, επιχειρηματίες του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα), προκειμένου να αναδειχθούν προκλήσεις, προτάσεις, αφηγήματα και λύσεις που σχετίζονται με τις χρήσεις γης, την βιώσιμη αγροτική παραγωγή και την προστασία και βελτίωση των εδαφών.
Οι δράσεις αυτές θα διαμορφώσουν “από τα κάτω” στρατηγικές κατευθύνσεις και θα παρέχουν περιεχόμενο για μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το ευρύ κοινό η οποία αποτελείται από:
1. εκπαιδευτικά προγράμματα για το έδαφος για παιδιά και εφήβους
2. ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης για φορείς που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη διαχείριση των εδαφών και το ευρύ κοινό
3. διάχυση πρωτότυπου περιεχομένου (άρθρα, βίντεο, infographics) μέσα από παραδοσιακά ΜΜΕ και ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η καινοτομία του έργου έγκειται στη διεπιστημονική μεθοδολογία ανάπτυξης του, η οποία βασίζεται στη σύνθεση σύγχρονων εργαλείων που γεφυρώνουν τις φυσικές επιστήμες με την εθνογραφία, και την πολιτισμική ταυτότητα τόπου με την κοινωνική καινοτομία για την αειφορία.
Κατά τη διάρκεια του έργου, τα εργαλεία αυτά θα εφαρμοστούν πιλοτικά στο Νομό Έβρου για την επίτευξη των στόχων του έργου, παράγοντας ανοιχτά εγχειρίδια και πρωτότυπες εφαρμογές επικοινωνίας προς διάχυση, αξιοποίηση και εξέλιξη από ένα επιβεβαιωμένο δίκτυο υποστηρικτικών φορέων αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα που επιχειρεί συμμετοχικές δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ελλάδα.
To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Μέτρου «Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες», με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, με φορέα υλοποίησης τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Place Identity .  Σε τοπικό επίπεδο οι δράσεις υποστηρίζονται από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και την κοινότητα GROW Place Greece του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Πολιτών για το έδαφος GROW Observatory.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr