Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

FAST FERRIES: Το πλοίο “ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗ Π” ξεκινάει δρομολόγια Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη στις 23/12 15:00 // Προγράμματα δρομολογίων εορταστικής περιόδου και έως 31/1 // Οι γενικοί όροι ταξιδιού της εταιρείας

Εκ μέρους της εταιρείας Fast Ferries και της υπεύθυνης των εκδοτηριων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έλευση του Ε/Γ Ο/Γ πλοίου Αικατερίνη Π. Το πλοίο της Fast Ferries Αικατερίνη Π. θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 02:00 πμ την Δευτέρα 23/12 με άφιξη στην Σαμοθράκη την ίδια μέρα στις 14:30. Στη συνέχεια, θα εκτελέσει το προγραμματισμένο για τις 15:00 δρομολόγιο του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου και θα καταπλεύσει στις 16:40. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Δικαιούχοι του Μ. Ι. επιβατών και καυσίμων οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στην Σαμοθράκη

Αυτήν την περίοδο ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται νέοι προσωρινά μεν αλλά μόνιμοι δε κάτοικοι στο νησί μας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν στην Σαμοθράκη. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

20 Φεβρουαρίου, 2020

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σε νησιωτικές περιοχές, στον τομέα της Κατάρτισης και της Δια Βίου Μάθησης

Υπογράφηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Γενικών Γραμματειών: α) Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, β) Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, γ) Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ), που αποτελεί την κεντρική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης που στοχεύει στην ολιστική βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το Δημόσιο προς τους πολίτες. 
Στόχος του Μνημονίου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους των νησιών και ιδίως των μικρών και απομακρυσμένων, μέσω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών  σε νησιωτικές περιοχές, στον τομέα της Κατάρτισης και της Διά Βίου Μάθησης, με έμφαση στη Νεολαία. 

Το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπογράφηκε από τους Γενικούς Γραμματείς κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο, κ. Γιώργο Βούτσινο και κα. Χριστιάνα Καλογήρου και, ειδικότερα, στοχεύει:
-Στον εντοπισμό των δράσεων εκείνων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση ενηλίκων και τη σύνδεση ή επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία.
-Στην ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.
-Στην ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην κατάρτιση και κατ’ επέκταση στην αγορά εργασίας.
-Στη συμμετοχή στην «κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας».
-Στην ανάπτυξη της ικανότητας του ενεργού πολίτη.
-Στην καλλιέργεια θετικής στάσης ως προς τη μάθηση.
-Στην ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων.
-Στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
-Στην αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης, εργασίας και κοινωνικής κατάστασης, της Νεολαίας και των μελών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σε κοινή τους δήλωση οι τρεις Γενικοί Γραμματείας ανέφεραν: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εξελίσσεται και δικτυώνεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, εθνική προτεραιότητα αποτελεί η μέριμνα για τους νησιώτες μας, ειδικά των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών.
Με τη χρήση νέων τεχνολογιών και με διαδικασίες προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των νησιωτών μας, στοχεύουμε στη δημιουργία της Ψηφιακής Νησιωτικότητας στον τομέα της Κατάρτισης και της Διά Βίου Μάθησης».
Ακολουθούν οι προβλεπόμενες δράσεις- έργα:
-Μελέτη χαρτογράφησης για τον εντοπισμό των διαδικασιών εκείνων που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων  της νησιωτικής Ελλάδας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του μηχανισμού διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας για την πρόταση και επιλογή ειδικοτήτων αρχικής ή και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
-Εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή (π.χ. Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο, Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή, Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Δημιουργία Ιστοσελίδας, Ηλεκτρονική εφημερίδα, Χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας κ.ά.) προσαρμοσμένες στις ανάγκες των νησιωτικών περιοχών.
-Διερεύνηση εναλλακτικών εργαλείων εκμάθησης σε πεδία όπως ο  τουρισμός (π.χ. Οικοτουρισμός, Αγροτουρισμός) και ξένων γλωσσών που χρησιμεύουν για τον τουρισμό όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Κινεζικά, Τουρκικά κ.ά., ανάλογα με τον τουρισμό κάθε περιοχής).

Διερεύνηση εναλλακτικών εργαλείων ενίσχυσης βασικών γνώσεων οργάνωσης της καθημερινής ζωής (π.χ. Περιβάλλον και καθημερινή ζωή, Οικολογικές λύσεις για το σπίτι, Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής, Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες, Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού, Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές  κ.ά.).
-Εντοπισμός παροχής εναλλακτικών τρόπων απόκτησης δεξιοτήτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας (π.χ. Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη, Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων, Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση, Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν, Πράσινη Επιχειρηματικότητα, Δημιουργία ατομικής επιχείρησης – Πηγές χρηματοδότησης για νησιωτικές περιοχές ).
-Διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων εκπαίδευσης των εκπαιδευτών και των στελεχών, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των νησιωτικών περιοχών, όπως εκπαίδευση εκπαιδευτών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και ενηλίκων, επιμόρφωση στελεχών διοίκησης, επιμόρφωση στελεχών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, επιμόρφωση εκπαιδευτών και στελεχών για Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, επιμόρφωση εκπαιδευτών ΙΕΚ και ΣΔΕ, Επιμόρφωση εκπαιδευτών και στελεχών στη διαδικτυακή μάθηση.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr