Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

09 Απριλίου, 2020

Υπουργείο Παιδείας: Προαιρετικά τηλεμαθήματα μέχρι Μεγάλη Τετάρτη και από Τρίτη του Πάσχα - Πληροφορίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Σαμοθράκη - Πανελλαδικές και προαγωγικές εξετάσεις: Όλα τα σενάρια στο τραπέζι - Ανακοινώθηκε η νέα μειωμένη ύλη των πανελλαδικών λόγω κορονοϊού - Κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια μέχρι 10/5

Λιγότερες (έγκλειστες) διακοπές του Πάσχα για όσα σχολεία και μαθητές θέλουν να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, θα δύναται να παρέχεται σε προαιρετική βάση εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κατά τη διάρκεια των δύο επερχόμενων εβδομάδων, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από Μεγάλη Τετάρτη 15.04.2020 έως και Τρίτη του Πάσχα 21.04.2020. Το ακριβές πλαίσιο θα οριστεί με σχετικές διατάξεις.
alfavita.gr

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Σαμοθράκη
Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση η συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στο Λύκειο Σαμοθράκης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα για την συμμετοχή των μαθητών όπως μου είπε η αξιόπιστη πηγή μου είναι σχεδόν καθολική, πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων.
Γεγονός που με εξέπληξε ευχάριστα. Μακάρι να συμβαίνει κάτι ανάλογο και με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού μας. 

Πανελλαδικές και προαγωγικές εξετάσεις: Όλα τα σενάρια στο τραπέζι
Εν αναμονή των ανακοινώσεων για την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται μαθητές της Γ' Λυκείου και εκπαιδευτικοί, καθώς μέχρι αύριο Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας θα προβεί στην ενημέρωση των υποψηφίων. Η εξεταστέα ύλη πρόκειται να μειωθεί αρκετά δεδομένου ότι τα σχολεία έχουν κλείσει ήδη από το Μάρτιο και είναι αμφίβολο αν τελικά θα ανοίξουν μετά το Πάσχα.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πάντως πως η ύλη θα περιοριστεί σε εκείνη που πρόλαβαν να διδαχθούν τα παιδιά στη φυσική τάξη μέχρι και το κλείσιμο των σχολείων. Ενδεχομένως, σύμφωνα με την υπουργό, να περιλαμβάνει και την ύλη που θα διδαχθούν οι μαθητές σε περίπτωση που ανοίξουν τελικά τα σχολεία πριν την καθιερωμένη λήξη της σχολικής χρονιάς. 
«Έχω πει ότι η ύλη θα περιοριστεί σε ό,τι διδάσκεται στη φυσική κανονική τάξη. Είναι η 11η Μαρτίου, έως τώρα. Όπως έχω δηλώσει, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ανακοινώσει μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.
Υπενθυμίζεται πως την περικοπή της ύλης έχουν ζητήσει επανειλημμένα με επιστολές τους προς το alfavita.gr μαθητές καιμαθήτριες της Γ' Λυκείου, εκπαιδευτικοί φορείς και κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μην παραταθεί η αγωνία των υποψηφίων και να μπορέσουν να εστιάσουν στο διάβασμα και τις επαναλήψεις τους.
Θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα;
Η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση στο άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα, διευκρινίζοντας όμως ακόμα είναι πρώιμο να ανακοινώσει κανείς αν θα ανοίξουν ή όχι. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας και τις εισηγήσεις των ειδικών.
«Για μετά τις 27 Απριλίου, στο τέλος των διακοπών του Πάσχα υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί μια παράταση στο άνοιγμά τους. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Οι προβλέψεις του κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξες» δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει εισήγηση που να λέει να μην ανοίξουν τα σχολεία αλλά ούτε εισήγηση για το πότε θα ανοίξουν.
Διστακτικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό.
«Προσωπικά, θα ήμουν πολύ διστακτικός για το άνοιγμα των σχολείων. Είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί» ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, καθώς όπως εξήγησε πολλοί μαθητές θα μπορούσαν επί το πλείστον να είναι ασυμπτωματικοί και ως εκ τούτου να κάνουν και τη μεγαλύτερη διασπορά στον πληθυσμό σε περίπτωση που επανέλθουν μαζικά στα σχολεία. 
Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε πως αν αποφασιστεί το άνοιγμα των σχολείων αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο για την Γ' Λυκείου και μάλιστα σε διαφορετικές ζώνες -πρωινά και απογευματινά τμήματα- ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός. 
Πανελλαδικές
Αναφορικά με την ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να διεξαχθούν τέλος Ιουνίου ή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες.
«Μετά τις 15 Ιουλίου είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει η έναρξη να είναι πριν από τότε. Προσπαθούμε να πάμε όσο πιο κοντά στον Ιούνιο γίνεται» δήλωσε η υπουργός, σημειώνοντας πως ο μόνος λόγος να διεξαχθούν το Σεπτέμβριο θα ήταν αν ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσίοδρας εισηγηθεί ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει συγχρωτισμός υποψηφίων στην ίδια αίθουσα μέσα στο καλοκαίρι.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διεξαχθούν οι πανελλαδικές μέσα στο καλοκαίρι και σε καμία περίπτωση τον Σεπτέμβριο. 
Προαγωγικές εξετάσεις
Όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι και αναφορικά με τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων. «Είναι όλα τα σενάρια στο τραπέζι. Προφανώς θα μας ενδιαφέρει πρωτίστως να καλύψουμε χαμένο έδαφος. Εξετάζουμε σενάρια, δεν είμαι σε θέση να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή» ανέφερε η υπουργός.

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκε η νέα μειωμένη ύλη των πανελλαδικών λόγω κορονοϊού

Δείτε αναλυτικά την εξεταστέα ύλη ανά μάθημα - Άγνωστη παραμένει λόγω των συνθηκών η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών
Σε μείωση της εξεταστέας ύλης για τους μαθητές της Γ' Λυκείου προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. 
Άγνωστη παραμένει λόγω των συνθηκών η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών, με το υπουργείο Παιδείας να ενημερώνει πως θα γίνει προσπάθεια να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες και πάντα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. 
Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις:
Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:
Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.
Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.
Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.
alfavita.gr


Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας σχολείων - πανεπιστημίων έως τις 10 Μαΐου

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ με την οποία παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr