Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

26 Ιουλίου, 2020

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ - Περιπέτεια εν πλω για τους επιβάτες του “Αδαμάντιος Κοραής” - Πολύωρη καθυστέρηση για το επόμενο δρομολόγιο - Ιστορικό βλαβών πλοίου - 22:30 σε διαδικασία φόρτωσης - Ανακοίνωση ZANTE FERRIES - Σχόλιο καπετάνιου - Ανακοίνωση Λ.Σ

Τεχνικο πρόβλημα αντιμετωπίζει το πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” που αυτή την στιγμή προσπαθεί να επιστρέψει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Το πλοίο είναι γεμάτο, ενώ επιβαίνουν σε αυτό και οι Δήμαρχοι της ΑΜΘ, οι οποίοι συνεδρίασαν στο νησί.
Το πλοίο είχε ακινητοποιηθεί για κάποια λεπτά, αλλά τώρα συνεχίζει το ταξίδι του, με πολύ χαμηλή ταχύτητα, έχοντας προσεγγίσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το πλοίο συνοδεύουν σκάφη του Λιμενικού.



Η ΓΝΏΜΗ


Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μου με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης (18:40), με ενημέρωσαν ότι το πλοίο πρέπει να ελεγχθεί οπότε η καθυστέρηση για το προγραμματισμένο δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη (18:00) - Σαμοθράκη (20:30) - Λήμνο αναμένεται να είναι πολύωρη.

Για να μην αρχίσουν ανόμοιες συγκρίσεις (...) από ορισμένους... Οι βλάβες του πλοίου είναι:
  1.  12 Αυγούστου 2009 - Βλάβη στις ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου κατά την είσοδό του στο λιμένα Μήλου. Η βλάβη αποκαταστάθηκε σε λίγες ώρες και αφού ελέγχθηκε του επιτράπηκε ο απόπλους.
  2.  23 Απριλίου 2010 - Βλάβη στη ράμπα του πλοίου. Η βλάβη αποκαταστάθηκε σε λίγες ώρες και αφού ελέγχθηκε του επιτράπηκε ο απόπλους.
  3.  21 Φεβρουαρίου 2013 - Βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή στη Θήρα. Επέστρεψε Πειραιά. Επισκευάστηκε, ελέγχθηκε και επέστρεψε στα δρομολόγια 2 ημέρες αργότερα.
  4.  2 Μαρτίου 2013 - Βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή στην Μήλο. Επέστρεψε Πειραιά.
  5.  14 Νοεμβρίου 2018 - Κατέπλευσε καθυστερημένα στο λιμένα της Σερίφου με τη χρήση μίας μηχανής, λόγω σβέσης της αριστερής κύριας μηχανής που πιθανότατα προήλθε από βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας. - Από το Λιμενικό Σταθμό Σερίφου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», ο οποίος στη συνέχεια του επετράπη για λιμένα Πειραιά, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία θα αναρτηθεί εδώ.

21:00 - Νέα επικοινωνία με Κ.Λ. Άλεξ/πολης: Δεν υπάρχει νεότερη εξέλιξη

22:30 - Κ.Λ. Αλεξ/πολης: Το Κοραής είναι σε διαδικασία φόρτωσης, περιμένουμε τις τελευταίες εγκρίσεις για να ξεκινήσει.

Ανακοίνωση ZANTE FERRIES
H εταιρεία μας ζητεί συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που έχει υποστεί από την καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και είμαστε σε αναμονή έκδοσης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα (RINA).
Το πλοίο θα αναχωρήσει από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης στις 22:30 για τους λιμένες Σαμοθράκης και Λήμνου.
ZANTE FERRIES (facebook)

Σχόλιο καπετάνιου ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ
Κάτω από σχετική ανάρτηση για το θέμα της βλάβης, στην δημόσια ομάδα "Σαμοθράκης Ενημέρωση" στο facebook μαζί με τα πολλά σχόλια, δημοσίευσε και το δικό του ο καπετάνιος του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ, κύριος Κυριάκος Μουζάκης.
Νομίζω είναι όλη η είδηση σε 30 λέξεις...
Δείτε τι έγραψε:
  • Kiriakos Mouzakis 18 λεπτά βλάβη και αποκατάσταση βλάβης και 4,5 ώρες σκληρή μάχη με την γραφειοκρατία για διατυπώσεις προς συνέχεια των ταξιδιών! Τελικά το πλοίο απέπλευσε στις 22.50 προς Σαμοθράκη και Λήμνο.

Ανακοίνωση Αρχηγείου Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800, το οποίο βρισκόταν 4,6 ν.μ. νότια του λιμένα Αλεξανδρούπολης και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη, για βλάβη στις τρεις μηχανές του πλοίου.
Το ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα και με τη συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκάφών Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ “ΝΟΡΘ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 24 στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια πεντακόσιοι οκτώ (508) επιβάτες, εξήντα οκτώ (68) Ε.Ι.Χ. τρία (03) Φ/Γ οχήματα και 22 δίκυκλα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ, στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του.
Απόσπασμα από ανακοίνωση Αρχηγείου Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr