Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

17 Οκτωβρίου, 2020

Επίτιμος δημότης Σαμοθράκης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Βίντεο από την άφιξη και από την σύσκεψη και την τελετή ανακήρυξης - Σχόλιο / αποτίμηση

Γύρω στη 1 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε απευθείας από το ελικοδρόμιο του νησιού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης "Νικόλαος Φαρδύς", χειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους κατοίκους, τους οποίους έσπευσε να χαιρετήσει με τα νέα ήθη του κορωνοϊού. (Δείτε το σχετικό βίντεο).

Τον Πρωθυπουργό και την συνοδεία του υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Νίκος Γαλατούμος, σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, οι στρατιωτικές και λοιπές αρχές,  καθώς και φορείς - σύλλογοι του νησιού. Οι οποίοι εντελώς περιορισμένα μπήκαν στο Πνευματικό Κέντρο για την σύσκεψη και την ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης.

Δυστυχώς τι ειπώθηκε εντός της σύσκεψης δεν μπορώ να σας το μεταφέρω, διότι όπως έγραψα παραπάνω ο αριθμός των ατόμων που μπήκαν στην αίθουσα ήταν περιορισμένος κυρίως λόγω κορωνοϊού αλλά και γενικής ασφάλειας, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν μεγάφωνα, ώστε οι παρευρισκόμενοι να ακούνε όσα συζητήθηκαν. Γεγονός που σχολιάστηκε δικαιολογημένα αρνητικά από πολλά άτομα.

Από όσο μπόρεσα να ακούσω εκτός του κτιρίου που βρισκόμουν, εκτός από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης, τον προηγούμενο Δήμαρχο κύριο Αθ. Βίτσα, την αντιδήμαρχο τουρισμού κυρία Κ. Καραμήτσου-Γιαννέλου και την δημοτική σύμβουλο κυρία Χρ. Αντωνάκη-Μόραλη, τον λόγο πήραν ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης κύριος Γεν. Διαμαντόπουλος, ο οποίος έθεσε υπόψη του Πρωθυπουργού την γενικώς τραγική κατάσταση τόσο στο κτιριακό όσο και στο στελεχιακό κομμάτι του Κ.Υ, ο πρόεδρος των παράκτιων αλιέων κύριος Π. Νομικός ανέφερε τα προβλήματα του κλάδου και ο κύριος Μανώλης Στεργίου ως εκπρόσωπος περιβαλλοντικού συλλόγου έκανε αναφορά για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων που σχεδιάζονται εκφράζοντας την αντίθεση του συλλόγου, καταθέτοντας μάλιστα υπόμνημα με μελέτες επιστημόνων για τις δυσάρεστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με ένα μικρό και πρόχειρο ρεπορτάζ που έκανα μετά το πέρας της τελετής - σύσκεψης, ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως θα υλοποιηθούν τα περισσότερα από τα αιτήματα που τέθηκαν από τον Δήμο Σαμοθράκης, δηλαδή λιμάνι, ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, Κέντρο Υγείας κλπ. Υπάρχει ικανοποίηση.


Περισότερα θα πληροφορηθούμε από τα Μ.Μ.Ε και σίγουρα τις επόμενες ημέρες από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευουν η σύζυγος του κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη και η Γ. Γ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κύριος Χρήστος Μέτιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Τουρισμού κύριοι Δ. Πέτροβιτς και Συ. Τσώνης και οι Βουλευτές Έβρου κύριοι Αν. Δημοσχάκης, Στ. Κελέτσης, Χρ. Δερμεντζόπουλος.

Μετά την σύσκεψη ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Κ.Υ (καλό θα ήταν να πάει και από το προσωρινό Κ.Υ ώστε να διαπίστωνε ιδίοις όμασι την τραγική κατάσταση). 

 

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο Σαμοθράκης στην Παλαιόπολη, θα διανυκτερεύσει στο νησί και αδιευκρίνιστες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι επιθυμεί να ανέβει και στο όρος Σάος.

Το βίντεο από την άφιξη του Πρωθυπουργού:


Ακολουθεί ένα εμπεριστατωμένο βίντεο από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σαμοθράκη με μεγάλο απόσπασμα από όσα ειπώθηκαν κυρίως από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην σύσκεψη με τους φορείς. Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube από το Proto Thema:

Αργά το απόγευμα ο κύριος Μητσοτάκης πήγε ξανά στη Χώρα για να επισκεφτεί το Λαογραφικό Μουσείο και το Κάστρο. Σταμάτησε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και συνομίλησε με τους πυροσβέστες που εκείνη την ώρα είχαν υπηρεσία, είχε διάλογο με πολίτες αλλά και με μικρά παιδιά τα οποία του ζήτησαν παιδική χαρά και γήπεδο.

 Μετά από όλο αυτό και αφού παρακολούθησα το παραπάνω βίντεο και ενημερώθηκα για όσα συζητήθηκαν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, δεν θα μπορούσα να μην κάνω ένα σχόλιο - αποτίμηση.
Ο Πρωθυπουργός δεν έκανε βαρύγδουπες εξαγγελίες. Είδε θετικά πολλά από αυτά που του ζητήθηκαν. Για τα μεγαλύτερα έργα, όπως:
- το λιμάνι, είπε ότι παρακολουθεί και θα συνεχίσει να το κάνει την εξέλιξη των μελετών και όπως επισήμανε ερχόμενος με το ελικόπτερο, πέρασε πάνω από την Καμαριώτισσα και διαπίστωσε πως όντως το λιμάνι μπορεί και πρέπει να μεγαλώσει.
- το Κέντρο Υγείας, θα προσπαθήσει να προχωρήσει μέσω των αρμόδιων φορέων γρηγορότερα τόσο την χρηματοδότηση, αλλά και την υλοποίηση του έργου. Υποσχέθηκε ότι θα ζητήσει και την καλύτερη στελέχωση του. Σημειώνοντας πως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που περνάει στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα μπορεί πλέον να προσφέρεται στέγη καί άλλες παροχές στους γιατρούς, ως κίνητρα.
- το αεροδρόμιο ομολόγησε πως δεν γνωρίζει το θέμα, θα το ψάξει και αν μπορεί να γίνει θα ζητήσει να γίνουν μελέτες, τόνισε βέβαια αυτό που και εγώ πιστεύω πως οι άρτιες λιμενικές εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με ένα καλό ακτοπλοϊκό δίκτυο (το οποίο άφησε ανοικτό) μπορούν στην ουσία να καλύψουν το «μειονέκτημα» της απουσίας αεροδρομίου.
Στα δε μικρότερα ζητήματα:
- για την κατασκευή νηπιαγωγείου, πως θα το εξετάσει, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να μπει στο πρόγραμμα ΑΝΤΏΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.
- στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αθλητικές υποδομές και είπε πως θα το συζητήσει άμεσα με τον αρμόδιο υπουργό.
- με ενδιαφέρον αναφέρθηκε στο θέμα των ψαράδων για την έλλειψη τελωνείου, που τους αναγκάζει να ξοδέψουν το μισό πετρέλαιο για να πάνε στην Αλεξανδρούπολη.
- για την υπερβόσκηση και την μείωση του ζωικού κεφαλαίου δεσμεύτηκε πως θα μιλήσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και για το βοήθημα κορωνοϊού στους κτηνοτρόφους.
Όσον αφορά το θέμα των αιολικών πάρκων είπε πως και ο ίδιος είναι αρνητικός στην κατασκευή και εγκατάσταση μεγάλων μονάδων σε μικρά νησιά και χαίρεται που η τοπική κοινωνία δεν είναι εντελώς αντίθετη για μικρότερες ανεμογεννήτριες σε άλλες περιοχές (αυτό να το δουν και να το ακούσουν όσοι τις προηγούμενες ημέρες έλεγαν ότι έρχεται για να δώσει το πράσινο φως για την αδειοδότηση).
Πολλά θετικά ειπώθηκαν, μακάρι κάποια από αυτά να υλοποιηθούν και να μην μείνουν στα λόγια και στις υποσχέσεις γιατί όπως ο ίδιος τόνισε δεν είμαστε η κυβέρνηση των λόγων αλλά των έργων, για να δούμε...

Θα σταθώ στο τέλος στο αρνητικό (για εμένα) γεγονός ότι από την ακριτική Σαμοθράκη που συχνά μπαίνει στα βρωμερά στόματα των βαρβάρων και μισητών γειτόνων δεν έκανε καμία αναφορά στα Εθνικά θέματα...!!!

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr