Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια για την περίοδο 1/6 έως 30/9

Αναρτήθηκαν στην σελίδα της ZANTE FERRIES τα δρομολόγια για τις γραμμές Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνο για την καλοκαιρινή περίοδο και συγκεκριμένα από 1 Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου. Εδώ να σημειωθεί ότι πέρσι καθυστέρησε η δημοσιοποίηση των καλοκαιρινών δρομολογίων λόγω ένστασης άλλης ακτοπλοϊκής εταιρείας εις βάρους την ZANTE στην οποία είχε κατοχυρωθεί η γραμμή, …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Δικαιούχοι του Μ. Ι. επιβατών και καυσίμων οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στην Σαμοθράκη

Αυτήν την περίοδο ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται νέοι προσωρινά μεν αλλά μόνιμοι δε κάτοικοι στο νησί μας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν στην Σαμοθράκη. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

02 Φεβρουαρίου, 2022

Αν. Δημοσχάκης: Ο Αναπτυξιακός Νόμος, απογειώνει την ελληνική οικονομία, δίνοντας ώθηση στην επιχειρηματικότητα!!Έμπρακτη στήριξη των αναπτυξιακών προοπτικών των Ορεινών & Παραμεθόριων περιοχών όπως ο Έβρος & η Θράκη! Ομιλία επί του ν/σ Υπ.Ανάπτυξης

Τις θετικές πτυχές του καινοτόμου αναπτυξιακού νόμου καθώς και τα οφέλη που αναμένεται να επιφέρει στον Έβρο & στη Θράκη, υπογράμμισε στη σημερινή (1/2) ομιλία του επί του Ν/Σ του Υπ. Ανάπτυξης-Επενδύσεων ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης. 
Εισαγωγικά στην τοποθέτησή του:        
Έδωσε τα εύσημα στον Αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Αθανασίου για την Ολύμπια αντοχή του σε ότι αφορά την διαχείριση του χθεσινού ακραίου περιστατικού εφαρμόζοντας σταθερά το πνεύμα Δικαίου..!
Καταδίκασε τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν (31/1) στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, τα οποία δυσφημούν και πληγώνουν τους θεσμούς & την Δημοκρατία!!
Παραβιάζοντας κατάφωρα τον κανονισμό λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων & αμφισβητώντας τη δημοκρατική λειτουργία αυτής.
Τόνισε ότι απαιτείται ενότητα, συναντίληψη & αυστηρή αφοσίωση στους κανόνες της ειρήνης, της ευνομίας & της Δημοκρατίας από όλες τις κομματικές παρατάξεις … αποτρέποντας μελλοντική εκτροπή που θα βλάψει την κοινωνία!! 
Επί του Ν/Σ επεσήμανε τα εξής : 
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, συνιστά το ”όχημα” που θα απογειώσει την ελληνική οικονομία, ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες προκλήσεις!!
Αποτελώντας ένα ευέλικτο θεσμικό εργαλείο, συμβάλλει στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι αξιοποιούνται οι ικανότητες & δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού της Χώρας, πρότεινε να δοθούν κίνητρα σε υψηλόβαθμα στελέχη ώστε να ”στελεχώνουν” επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών, όπως στον Έβρο & στη Θράκη!
Υπογράμμισε, ότι εν αντιθέσει με τον απαρχαιωμένο ισχύοντα νόμο, δημιουργούνται 13 θεματικά καθεστώτα χορήγησης κρατικών ενισχύσεων..
Ενισχύοντας τις λιγότερο ευνοημένες περιοχές της χώρας, απευθυνόμενος κατά 97% στην Περιφέρεια!!
Εξέφρασε την ικανοποίησή του, που η κυβέρνηση επιδεικνύει εκ νέου ευαισθησία και στήριξη για τον ακριτικό Έβρο, προβλέποντας την αύξηση των ποσοστών ενισχύσεων στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων..
Περιλαμβάνοντας ειδική πρόβλεψη για τις ορεινές περιοχές για όσες βρίσκονται σε απόσταση 30 χλμ από την συνοριογραμμή προς το εσωτερικό καθώς και για τα νησιά με μικρό πληθυσμό, όπως η ακριτική Σαμοθράκη!
Επίσης, αναφέρθηκε στις χρήσιμες προτάσεις του του Συνδέσμου Βιοτεχνών & Βιομηχάνων Έβρου καθώς και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος..
Προτείνοντας κίνητρα στήριξης των αραιοκατοικημένων περιοχών του Κεντρικού & Βορείου Έβρου, όπως το γεωγραφικό Τρίγωνο Ορεστιάδας με τα 17 πονεμένα χωριά!
Παράλληλα, έθεσε εκ νέου το ζήτημα της πρόβλεψης στήριξης των ενεργειακών κοινοτήτων που συστήνονται ή έχουν συσταθεί από τους ΤΟΕΒ & ΓΟΕΒ, όπως έχει αναδείξει επανειλημμένα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου!
Λαμβάνοντας υπόψη ότι εντάσσονται στην έννοια του συνεταιρισμού, πρότεινε να πριμοδοτηθούν χρηματοδοτικά, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη για τον πρωτογενή τομέα του Έβρου & της Χώρας!
Τόνισε ότι με την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία δημιουργείται μία Ελλάδα υγιών επιχειρήσεων, επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας & εξωστρέφειας!!
Κατέθεσε για τα πρακτικά της Βουλής καθώς & για το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης -Επενδύσεων την σημερινή τεκμηριωμένη & καινοτόμο επιστολή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΜ-Θ …
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή εδώ:

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία εδώ : https://www.youtube.com/channel/UCPMZNhuQ2I-Zb8jIuvaZQUg

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr