Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

09 Αυγούστου, 2022

Φωτιά στα Θέρμα - Συνεχής ροή ενημέρωσης - Αναρτήσεις Πυροσβεστικού Σώματος και Δημάρχου Σαμοθράκης - Πρώτα αισιόδοξα μηνύματα - Γ. Γρηγόρενας (Αντιδήμ.): Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο // Συνεχίζεται περιορισμένη για 2η μέρα - Ν. Γαλατουμος: Μέχρι το μεσημέρι πιστεύω θα σβήσει η φωτιά - Θα παραμείνουν σε επιφυλακή - Τι είπε για τα πιθανά αίτια (ηχητικό) - Σχόλιο


Λίγο μετά τις 8:00 έγινε γνωστό ότι στην περιοχή των Θέρμων ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες σε υψόμετρο 600-700 μέτρων.

Ας ευχηθούμε να γίνει γρήγορα η κατάσβεση της από την Πυροσβεστική που ήδη έχει φτάσει στο σημείο.

Οι παραπάνω πρώτες φωτογραφίες είναι από κάτοικο της περιοχής, τον οποίο και ευχαριστώ.

Θα υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης...

Η ανάρτηση από το Πυροσβεστικό Σώμα (Twitter):



10:15 Στο σημείο πετούν ήδη εναέρια μέσα κατάσβεσης και σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες σηκώθηκαν και άλλα καθώς επίσης ότι με το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣΣ θα φτάσουν στο νησί ενισχύσεις με άνδρες και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Πολύ εύστοχο το παρακάτω σχόλιο σε ανάρτηση για την φωτιά στο "Σαμοθρακης Ενημέρωση" (facebook), αλλά αυτά είναι για αμέσως μετά την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία αυτήν την στιγμή προέχει.

9:50 - Πανοραμική εικόνα της Σαμοθράκης και της φωτιάς που δημοσιεύτηκε στο e-evros.gr

13:15 Η φωτιά καίει ήδη 5 ώρες και όπως πριν λίγο μου είπε κάτοικος των Θέρμων που συνάντησα: "τα πράγματα είναι δύσκολα, η φωτιά φεύγει επάνω..."
Οι καπνοί έχουν τυλίξει όλο τον ορεινό όγκο και είναι ορατοί και από την Καμαριωτισσα:

13:30 Βίντεο από e-evros.gr:

Ανάρτηση Δημάρχου Σαμοθράκης

Φωτιά στην περιοχή πρίνος!Ευτυχως δεν υπάρχει έντονος αέρας!απο την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Αντιπερειφερειαρχης κύριος Πετροβιτς στάλθηκε ελικόπτερο περιμένουμε και αλλά εναέρια μέσα και πεζοπόρο τμήμα από Αλεξανδρούπολη!!

!
Μπορεί να είναι εικόνα φύση


14:20 Νέα ανάρτηση για την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς από το Πυροσβεστικό Σώμα (Twitter):

Μόλις τώρα (14:35) έγινε αναφορά για την πυρκαγιά στην Σαμοθράκη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο ρεπόρτερ είπε πως η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να ειπωθεί ότι έχει περιοριστεί κιόλας, παρά τους άνδρες και τα μέσα που επιχειρούν.

17:45 Η φωτιά συνεχίζει να καίει, αλλά βλέποντας από την Καμαριωτισσα προς το βουνό, φαίνεται πιο καθαρά από ότι το μεσημέρι. Αυτό πιθανόν να σημαίνει πως βρίσκεται σε ύφεση. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον μέχρι την ώρα που μπορούν να πετάνε τα εναέρια μέσα, να έχει σβήσει ή έστω να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

19:20 Έφτασαν τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα από το μέτωπο της φωτιάς, αλλά καλύτερα ας περιμένουμε κάτι πιο επίσημο... Μάλιστα τα μηνύματα γίνονται ακόμη πιο αισιόδοξα, αφού λέγεται πως εκδιώχθηκαν από την περιοχή της Γριάς Βαθρας όλοι οι παράνομοι κατασκηνωτές, πιθανότατα η αιτία του κακού... Μακάρι αυτό σε συνδυασμό και με τα πρωτοφανή γεγονότα στο Λιμενικό Τμήμα πριν λίγες μέρες ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ να είναι η αρχή του καρκινώματος της Σαμοθράκης, που οι Δημοτικές Αρχές και οι λοιπές υπηρεσίες επί πολλά χρόνια επέτρεπαν με μία ένοχη ανοχή...

Γιάννης Γρηγόρενας (Αντιδήμαρχος): Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο

Ν. Γαλατουμος: Συγκινητική η προσέλευση των εθελοντών
Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στον καθένα και την καθεμιά που πρόσφερε και προσφέρει ακόμη από το ελάχιστο έως το μέγιστο για να σβήσει η φωτιά!!!

10 Αυγούστου
Ρεπορτάζ από το e-evros.gr
Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τα δύο air tractors "ρίχτηκαν στη μάχη" με τη φωτιά. Παράλληλα υπάρχουν και πυροσβέστες αλλά και πολλοί εθελοντές πάνω στην πλαγιά εκεί όπου ξεκίνησε και η φωτιά.
Οι ρίψεις νερού ξεκίνησαν μάλιστα από τις 6 το πρωί, ωστόσο στο σημείο πνέουν μέτριοι προς ισχυροί άνεμοι κάτι το οποίο δυσκολεύει το έργο των εναέριων μέσων, τα οποία ήδη από εχθές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο όμως σύμφωνα με πληροφορίες έχει περιοριστεί αρκετά.
Στην παραπάνω εικόνα του Αντώνη Βαμβακόπουλου, φαίνονται οι ρίψεις από το ένα εκ των δύο ελικοπτέρων από σήμερα το πρωί περί της (08:30).

Δηλώσεις Ν. Γαλατούμου στο Samothraki Web Radio για την κατάσταση και τα πιθανά αίτια
Μόλις πριν λίγο μίλησε στην εκπομπή "Σαμοθρακης Ενημέρωση" και στον Νίκο Δεληγιάννη ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Νίκος Γαλατουμος.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Δημάρχου η φωτιά μέχρι το μεσημέρι θα έχει σβήσει εντελώς, βέβαια και απόψε το βράδυ θα παραμείνουν πυροσβέστες και εθελοντές σε επιφυλακή υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης.
Από το πρωί ρίχτηκαν πάλι στην μάχη τα εναέρια μέσα. 2 ελικόπτερα, το 1 της Καβάλας αποχώρησε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του αλλού, αν χρειαστεί.
Η πρώτη εκτίμηση του Δημάρχου από μακριά είναι ότι λόγω της πυκνότητας των δέντρων, δεν πρέπει να κάηκε έκταση πάνω από 30 στρέμματα (μακάρι να είναι μόνο τόσο). Σε σχετική ερώτηση του Νίκου Δεληγιάννη για το αν υπάρχει κάποια πληροφορία για την αιτία της πυρκαγιάς, ο κύριος Γαλατουμος είπε ότι του μετέφεραν πως μέχρι αργά το προηγούμενο βράδυ στην περιοχή υπήρχε μία παρέα 5-7 ατόμων η οποία φέρεται να έφυγε από εκεί γύρω στις 1 -2 η ώρα την νύχτα, οπότε πιθανόν να άφησαν κάτι να καίει ή σιγοκαίει και από εκεί να προκλήθηκε η φωτιά*.
Επανειλημμένα ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση τόσο του Π. Κ. Σαμοθράκης με τον Διοικητή κύριο Γαλαζούλα, όσο και σε εκείνους που ήρθαν από την Αλεξανδρούπολη, αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στον μεγάλο αριθμό των εθελοντών, η προσφορά των οποίων ήταν συγκινητική. Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για το συνεχής ενδιαφέρον τους τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κύριο Ράπανο, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κύριο Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κύριο Δημήτρη Πέτροβιτς επίσης ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και την προσφορά τους τον Συνταγματάρχη και τον Διοικητή του τοπικού στρατοπέδου, τον Διοικητή του Α. Τ. Σαμοθρακης και τον προϊστάμενο του Δασαρχείου.
Ακούστε όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Νίκος Γαλατουμος στο samothrakiradio.gr

* Χθες παρέθεσα ένα σχόλιο από σελίδα facebook, το οποίο χαρακτήρισα εύστοχο, τονίζοντας όμως πως εκείνη την ώρα προείχε η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πριν ακόμη αυτό συμβεί οριστικά, δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου ειπώθηκε αυτό, ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό Δημοτική Αρχή - Αντιπολίτευση - Σύλλογοι - μεμονωμένοι επαγγελματίες και κάτοικοι να δράσουμε όλοι μαζί. Μεγάλη ευκαιρία φέτος να βάλουμε μία έντονη κόκκινη γραμμή και να βροντοφωναξουμε ως εδώ, φτάνει πια... Παντού η ελεύθερη - παράνομη κατασκήνωση απαγορεύτηκε, μόνο εδώ την επιτρέπουμε και ευθύνη φέρουν πολλές δημοτικές αρχές που με την ένοχη ανοχή το επιτρέπουμε... Να λοιπόν τα αποτελέσματα... Από την μία τα επεισόδια στο Λιμενικό Τμήμα Σαμοθρακης και λίγες μέρες αργότερα η χθεσινή φωτιά. Τι περιμένουμε; Κάποια στιγμή θα συνέβαινε, ΕΥΤΥΧΏΣ που ήταν μόνο τόσο...

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr