Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

20 Οκτωβρίου, 2022

Επίδομα θέρμανσης: Προκαταβολή σε όσους έλαβαν και πέρυσι χρήματα - Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για το πετρέλαιο θέρμανσης παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το πρωί της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θα ανοίξει αφού υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ εκεί θα αναφέρεται και η τελική ημερομηνία για υποβολή δηλώσεων..
Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε στον ANT1, ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Νοέμβριο και οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους αναμένεται να γίνει στο τέλος του Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν από την Πρωτοχρονιά, ενώ η δεύτερη αναμένεται να καταβληθεί τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη στο τέλος Απριλίου.
Προκαταβολή σε όσους έλαβαν και πέρυσι χρήματα
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε: «αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι το εξής: γι' αυτούς που ήταν δικαιούχοι του επιδόματος πέρυσι και υποβάλλουν τα στοιχεία μέχρι μέσα Νοεμβρίου, ο σκοπός είναι να λάβουν φέτος το περσινό ποσό, μέχρι 10 Δεκεμβρίου, και όποιος συμψηφισμός να γίνει μελλοντικά, το 2023. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, οι καινούργιοι δικαιούχοι θα λάβουν το πρώτο μέρος του βοηθήματος στις 31 Δεκεμβρίου.
«Τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης» είπε ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας σε σχέση με το επίδομα πως «αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι πως ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, που ήταν και πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα δοθούν προκαταβολές ανάλογες με την δαπάνη που έκαναν τον περασμένο χειμώνα και θα γίνει αργότερα συμψηφισμός εάν δεν καταναλώσουν την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί στην προκαταβολή του επιδόματος».
«Μιλάμε για πάνω από μισό δις ευρώ βοήθεια στα νοικοκυριά για την θέρμανση, από το επίδομα θέρμανσης και την επιδότηση του πετρελαίου. Σε κάθε περίπτωση θα έχουν δοθεί 150 εκατομμύρια ευρώ από το επίδομα στους πολίτες για το επίδομα θέρμανσης μέχρι το τέλος του έτους και άλλα τόσα για την επιδότηση του πετρελαίου», είπε ο κ. Σταϊκούρας.
Επιδότηση στην αντλία
Σχετικά με την επαναφορά της επιδότησης των 15 λεπτών του ευρώ στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, στην αντλία των βενζινάδικων, που σύμφωνα με αναφορές σε ΜΜΕ επίκειται να υιοθετηθεί εκ νέου από την 1η Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως «εξαντλήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο με μια σειρά από μέτρα. Αξιολογήσαμε τις προτεραιότητες. Θα αξιολογηθεί εάν μελλοντικά θα επανέλθει το μέτρο της επιδότησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία».
«Ποτέ δεν βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Θέλει υπευθυνότητα. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά. Μετράμε, αξιολογούμε και εφόσον υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος θα ληφθούν οι αποφάσεις», συμπλήρωσε ο Υπουργός Οικονομικών.
«Σε όλη την Ευρώπη το diesel έχει αυξηθεί περισσότερο, έχει υπερβεί το βασικό καύσιμο, είναι ένα στοιχείο που αξιολογούμε. Δεν ήταν λάθος πολιτική, γιατί αυτές τις δυνατότητες έχουμε. Ειπαμε ότι θα δώσουμε πολύ περισσότερα στο πετρέλαιο θέρμανσης», τόνισε.
Οι τρεις κατηγορίες δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης
Οι τρεις κατηγορίες δικαιούχων που διαμορφώνονται είναι οι ακόλουθες:
  1. Παλαιοί δικαιούχοι. Τα νοικοκυριά που έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και θα χρησιμοποιήσουν και φέτος ως πηγή θέρμανσης πετρέλαιο ή φυσικό αέριο ή υγραέριο, ή τηλεθέρμανση, ή μπλε κηροζίνη ή καυσόξυλα ή πέλετ (για οικισμούς με πληθυσμό έως 3.500 κατοίκους) θα λάβουν επίδομα θέρμανσης που κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ. Για τους δικαιούχους αυτούς θα εφαρμοστούν διευρυμένα εισοδηματικά όρια τα οποία ανέρχονται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ώστε να μη χάσουν το επίδομα.
  2. Παλαιοί δικαιούχοι που πέρυσι έκαναν χρήση φυσικού αερίου, αλλά φέτος θα γυρίσουν την πλάτη στο καύσιμο και θα χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν. Αυτή η κατηγορία θα λάβει διπλάσιο επίδομα σύμφωνα με τα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια.
  3. Νέοι δικαιούχοι, όσοι δηλαδή υποβάλουν αίτηση για πρώτη φορά. Και αυτή η κατηγορία δικαιούται διπλάσιο επίδομα, ήτοι από 200 έως 1.600 ευρώ. Ωστόσο για αυτούς θα ισχύσουν τα περσινά εισοδηματικά κριτήρια, 14.000 ευρώ για τον άγαμο και 20.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Το υπουργείο Οικονομικών απευθύνεται σε όσους χρησιμοποίησαν τον περασμένο χειμώνα το ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεσταθούν και εξαιρούνταν από την επιδότηση ώστε να στραφούν φέτος στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Το καλάθι του νοικοκυριού
Σε ό,τι αφορά το «καλάθι» του νοικοκυριού και τις ανατιμήσεις στα προϊόντα, ο κ. Σταϊκούτρας είπε πως «δεν μπορεί να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ, καθώς «δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα καταλήξει στον καταναλωτή η μείωση».
«Δεν μπορείς να επηρεάσεις την αγορά βάζοντας πλαφόν στα προϊόντα. Το πλαφόν επηρεάζει την δυναμική της αγοράς», είπε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ σχετικά με την Σύνοδο Κορυφής και το αίτημα και της Ελλάδας για ορισμό ανώτατης τιμής στο φυσικό αέριο, ο Υπ. Οικονομικών είπε πως «το πλαφόν που ορθώς υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός είναι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων στην ρίζα του».
«Σήμερα, η Ελλάδα δίνει την μεγαλύτερη δημοσιονομική βοήθεια στους πολίτες της, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, είναι το 2% του ΑΕΠ», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος δέχθηκε «βροχή» από ερωτήματα, μεταξύ άλλων και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr