Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

14 Ιουλίου, 2023

Περιφερειακές Εκλογές στην ΑΜΘ: Κ. Κατσιμίγας: «Αποσύρομαι από επικεφαλής – Είναι πλέον αργά για όσους… το σκέφτονται ακόμη»

«Είναι ήδη αργά για τους συνδυασμούς που θα επιθυμούν να διεκδικήσουν την ΠΑΜΘ αλλά ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει», τονίζει – μιλώντας στην «Θ» – ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Κατσιμίγας, αναφερόμενος στις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου. Ο ίδιος, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πρόθεσή του να μην συμμετέχει σε αυτές ως επικεφαλής, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «κακούς χειρισμούς» και «εμμονή» του ΠΑΣΟΚ από το 2019. Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει «αμηχανία» (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά) για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επιπλέον ο κ. Κατσιμίγας, «κατακεραυνώνει» την επιλογή της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Καβάλας να σχολιάσει αρνητικά την υποψηφιότητα του κ. Παπακοσμά με τον Χρ. Μέτιο και καταλήγει λέγοντας ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρξει τελικά κάποιο πρόσωπο που θα διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά ο κ. Κατσιμίγας, εξήγησε στην «Θ» ότι «τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσω σε μια ανακοίνωση ότι δεν θα συμμετέχω στις εκλογές. Είχα πει ότι θέτω κάποιες προϋποθέσεις και εάν αυτές υπάρξουν, τότε μπορεί να συζητήσω ένα ενδεχόμενο καθόδου. Φαίνεται ότι αυτές οι προϋποθέσεις απομακρύνονται – έως εξαφανίζονται – και επίσης ελαττώνονται οι μέρες καθώς τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να συμπληρωθούν μέχρι τέλος Αυγούστου. Είναι ήδη αργά και πιστεύω ότι όσοι δεν έχουν ήδη ξεκινήσει, θα κάνουν ψηφοδέλτια εκ των ενόντων. Θα μαζεύουν ταυτότητες με λίγα λόγια. Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να μπω σε μια τέτοια διαδικασία και πολύ σύντομα θα κάνω μια δήλωση ότι δεν θα συμμετέχω ως επικεφαλής στις επόμενες εκλογές. Έχω μάθει να μην αποκλείω ποτέ τίποτε, οπότε εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θα συμμετέχω ως επικεφαλής. Από εκεί και πέρα το τι μπορεί να συμβεί, δεν το ξέρω. Πιστέψτε με, οι προθέσεις μου είναι να αποσυρθώ τελείως. Το σίγουρο είναι ότι θα αποσυρθώ από επικεφαλής (δεν θα κατεβάσω σχήμα δηλαδή) και το άλλο ότι θεωρώ πως είναι πρέπον ποτέ να μην αποκλείεις τίποτε».

Σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το τι θα έκανε ο ίδιος εάν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ του πρότεινε να κατέλθει εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ  ο κ. Κατσιμίγας απαντά:

«Εννοείται ότι δεν είμαι μέλος του κόμματος. Κινούμαι σε εκείνο τον χώρο αλλά δεν είμαι μέλος από το 2004. Κοντεύω 20 χρόνια που είμαι «άστεγος» πολιτικά. Από εκεί και πέρα, όταν κατέβηκα το 2019 είχα την βούληση – και αν θέλετε και την ελπίδα – ότι θα στηριχθώ και από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι κακοί χειρισμοί όμως και η εμμονή του ΠΑΣΟΚ να μην έχει καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ με οδήγησαν να κατέβω μόνον με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και με μεμονωμένες παρουσίες ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ (σε Έβρο, Ροδόπη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, είχα ανθρώπους που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ, όχι βέβαια σε μεγάλο ποσοστό αλλά σε αρκετά σημαντικό και καθοριστικό)».

Και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές όμως σύμφωνα με τις δηλώσεις τον Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, υπάρχει πρόθεση για αμιγώς «πράσινο» ψηφοδέλτιο στην ΠΑΜΘ.

Ο κ. Κατσιμίγας σχολιάζει επ’ αυτού ότι «δεν το παρακολουθώ στενά. Εκείνο όμως το οποίο θέλω να σχολιάσω είναι ότι η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, σχολίασε δυσμενώς την απόφαση του Κώστα Παπακοσμά – ο οποίος υπήρξε και Αντιπεριφερειάχης επί Άρη Γιαννακίδη και υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2019 – ο οποίος κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Μέτιου. Την ίδια στιγμή όμως, σύσσωμο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2019 στην Περιφέρεια, είναι ενσωματωμένο με την διοίκηση Μέτιου. Όχι απλά συνεργάζεται αλλά αποτελεί μέλος της διοίκησης Μέτιου. Τους έφταιξε ο κ. Παπακοσμάς; Καλά έκανε και τους έφταιξε. Είναι πολιτικές επιλογές αυτές, αλλά για αυτούς που συνεργάζονται σήμερα; Δηλαδή, βλέπω από την μια  το ΠΑΣΟΚ να «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» ότι θα κατέλθει μόνο του κ.ο.κ. αλλά εν τοις πράγμασι βλέπω το ΠΑΣΟΚ, να συνεργάζεται και να ταυτίζεται με την Νέα Δημοκρατία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Οπότε τι λέμε και τι πάμε να κάνουμε αυτήν την στιγμή; Και μάλιστα με το νέο εκλογικό σύστημα –αφού δεν υπάρχει απλή αναλογική – η παράταξη που θα κερδίσει θα πάρει το 60%. Επομένως, εάν εγώ λάβω το ποσοστό που έλαβα (το 13%) με νύχια και με δόντια το 2019, θα βγάλω 2 ή 3 συμβούλους. Και να κάνω τι;»

Σε άλλη ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το πώς βλέπει να διαμορφώνεται το αυτοδιοικητικό «σκηνικό» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο κ. Κατσιμίγας, απαντά:

«Αν δεν δω διαμορφωμένα τα τελικά ψηφοδέλτια, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις. Εκείνο που είναι γεγονός, είναι ότι το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Μέτιου ετοιμάζεται πυρετωδώς. Παράλληλα και ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Πιστεύω ότι σίγουρα θα υπάρξει ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ – το οποίο θα κινηθεί στα κλασικά ποσοστά του – ενώ πιστεύω και ότι άλλα ψηφοδέλτια (όπως του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) που κατέβηκαν γιατί είχαν ελπίδες να εκλεγούν, δεν θα υπάρχουν πια. Εκείνο το οποίο με ανησυχεί – εάν θέλετε – λίγο, είναι μήπως υπάρχει κανένα ακροδεξιό ψηφοδέλτιο».

Τέλος, αναφορικά με το αν υπάρχει κάποιο όνομα για την «ηγεσία» του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΑΜΘ, ο ίδιος σημειώνει ότι «αυτό δεν το γνωρίζω. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ξέρω ότι αυτήν την στιγμή υπάρχει μια – αν μη τι άλλο – αμηχανία στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτοί μπορεί να ήθελαν να ηγηθώ (από κεκτημένη ταχύτητα) ενός εγχειρήματος, αλλά και εγώ δεν είμαι «παιδάκι», όπως καταλαβαίνετε».

thraki.com.gr

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr