Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

FAST FERRIES: Το πλοίο “ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗ Π” ξεκινάει δρομολόγια Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη στις 23/12 15:00 // Προγράμματα δρομολογίων εορταστικής περιόδου και έως 31/1 // Οι γενικοί όροι ταξιδιού της εταιρείας

Εκ μέρους της εταιρείας Fast Ferries και της υπεύθυνης των εκδοτηριων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έλευση του Ε/Γ Ο/Γ πλοίου Αικατερίνη Π. Το πλοίο της Fast Ferries Αικατερίνη Π. θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 02:00 πμ την Δευτέρα 23/12 με άφιξη στην Σαμοθράκη την ίδια μέρα στις 14:30. Στη συνέχεια, θα εκτελέσει το προγραμματισμένο για τις 15:00 δρομολόγιο του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου και θα καταπλεύσει στις 16:40. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Δικαιούχοι του Μ. Ι. επιβατών και καυσίμων οι ένστολοι και οι εκπαιδευτικοί που έρχονται στην Σαμοθράκη

Αυτήν την περίοδο ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται νέοι προσωρινά μεν αλλά μόνιμοι δε κάτοικοι στο νησί μας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν στην Σαμοθράκη. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

23 Ιουλίου, 2023

Συρρέουν στη Σαμοθράκη για Yoga Retreat - Τι προσφέρει το εναλλακτικό νησί, ποιες εθνικότητες το επιλέγουν - Σχόλιο

Η Σαμοθράκη αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους απολαμβάνουν τη φύση στην πιο άγρια μορφή της. Ένα νησί  λιγότερο «εμπορικό», με καταρράκτες και βραχώδεις σχηματισμούς που δημιουργούν υπέροχες λίμνες για μπάνιο, ένα τοπίο καταπράσινο, με απομονωμένες παραλίες με άμμο και βότσαλα.

Το νησί αυτό τείνει να γίνει ο «πρεσβευτής» της γιόγκα στη χώρα μας, καθώς τουρίστες ανά τον κόσμο συρρέουν από λίγες ημέρες μέχρι και έναν μήνα για να παρακολουθήσουν τη φιλοσοφική μέθοδο που ξεκίνησε από την Ινδία περίπου 2.000 χρόνια πριν.

Στόχος της είναι να βοηθήσει τον ασκούμενο να ζήσει σε αρμονία με τον εαυτό του. Αυτό φαίνεται πως επιζητούν συνήθως μεμονωμένα άτομα από την Ευρώπη και όχι μόνο που «μετοικούν» στη Σαμοθράκη από λίγες ημέρες μέχρι και έναν μήνα, καθώς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος (που μπορεί να είναι από 10 έως και 25 ημέρες) οι περισσότεροι παραμένουν για λίγο στο νησί προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές του. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ξενοδοχείων που συνεργάζονται με ειδικούς της γιόγκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κινητικότητα, που έχει εξελιχθεί σε τάση, έχει ξεκινήσει την τελευταία πενταετία, με διάλειμμα την περίοδο του κορωνοϊού.

Γιατί στη Σαμοθράκη

Η ζήτηση για αυτόν τον τύπου τουρισμού προέρχεται εν πολλοίς και από το γεγονός, σύμφωνα με όσους ασχολούνται με την αρχαία επιστήμη της Ιερής Γεωγραφίας, πως το νησί αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς ενεργειακούς τόπους σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη, που βοηθούν τον διαλογισμό και χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς.

Τόσο το καλοκαίρι -έντονη κινητικότητα υπάρχει το διάστημα που διανύουμε- όσο και τον χειμώνα, για διαλογισμό και γιόγκα επισκέπτονται τη Σαμοθράκη είτε άτομα που το έχουν ξαναεπισκεφτεί είτε άτομα που δελεάστηκαν από αφηγήσεις ευχαριστημένων φίλων τους, οι οποίοι παρακολούθησαν τα εν λόγω προγράμματα, είτε άτομα που τα ανακάλυψαν μέσω εξειδικευμένων ιστοσελίδων γκουρού και ανθρώπων που ασχολούνται με τη γιόγκα.

Οι ηλικίες των συμμετεχόντων είναι συνήθως από 30 έως 55 ετών, άντρες και γυναίκες, που συνήθως φτάνουν στο νησί κατά μόνας και δημιουργούν φιλίες με άλλους συμμετέχοντες στα σεμινάρια. Τα γκρουπ είναι των 4- 5 ατόμων, ωστόσο μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 40 άτομα.

Σημειώνεται πως οι συμμετέχοντες στα γκρουπ απολαμβάνουν ειδικά γεύματα από εξειδικευμένους σεφ.

Οι διοργανωτές των σεμιναρίων, όπως εξηγεί στη Voria.gr o αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας, είναι κυρίως από Αγγλία, Ισραήλ και Νέα Ζηλανδία, ωστόσο αυτοί που συμμετέχουν στα σεμινάρια προέρχονται από πολλές χώρες ανά τον κόσμο (μεταξύ αυτών Γερμανοί, Αυστριακοί, Ισραηλινοί), οι οποίοι κατά τη διαμονή τους στο νησί γίνονται αιμοδότες της ευρύτερης αγορά του νησιού. Πάντως οι Έλληνες επισκέπτες του νησιού δεν φαίνεται να δελεάζονται από τα εν λόγω σεμινάρια, παρότι στα γυμναστήρια επιλέγουν κατά χιλιάδες τη γιόγκα.

voria.gr



Εικόνα προφίλ

 Καλώς να έρχονται οι ξένοι για γιόγκα, αν το νησί μας τους εμπνέει, αρκεί οι δικοί μας ντόπιοι  και γενικότερα κάτοικοι της Ελλάδας να μην έρχονται για αυτόν τον σκοπό, αυτοί μπορούν να έρθουν για πολλά και διάφορα είδη τουρισμού, όπως θρησκευτικό, γευσιγνωσίας, περιπατιτικό, ιαματικό - θερμαντικό (αν λειτουργούν τα ιαματικά λουτρά) κλπ. Η γιόγκα δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό και ιδιαίτερα με την Ορθοδοξία, είναι τεχνική του Ινδουισμού και του Βουδισμού, αλλά δυστυχώς οι Έλληνες διακατεχόμαστε από άκρατη και άκριτη ξενομανία...

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr