Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

09 Οκτωβρίου, 2023

Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως - Δελτία Τύπου: 1. Μητροπολίτης Φλωρίνης εξελέγη ο Πρωτοσύγκελλος μας π. Ειρηναίος Λαφτσής // 2, Επίσκοπος Τανάγρας εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης

Σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας συνήλθε για την εκλογή νέων Μητροπολιτών και Επισκόπων. Στις εκλογές αυτές εξελέγησαν 2 Αρχιμανδρίτες της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, τον Αρχ. Ειρηναίο Λαφτσή (Πρωτοσύγκελο) ως Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και τον Αρχ. Απόστολο Καβαλιώτη ως Επίσκοπο Τανάγρας.
Ακολουθούν τα 2 σχετικά Δελτία Τύπου της Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μητροπολίτης Φλωρίνης εξελέγη ο Πρωτοσύγκελλος μας π. Ειρηναίος Λαφτσής

Νέος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας εξελέγη σήμερα Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσής.

Το Σεπτό Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εξέλεξε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Αρχιμ. Ειρηναίο Λαφτσή, ως νέο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας με 61 ψήφους, ενώ στο τριπρόσωπο έλαβε 63 ψήφους.

Αύριο, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης θα δώσει ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και των Μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το λεγόμενο «Μικρό Μήνυμα», ενώ λίγο αργότερα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη το «Μεγάλο Μήνυμα».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο αρχιμ. Ειρηναίος (κατά κόσμον Μάριος) Λαφτσής, του Ευαγγέλου και της Μαρίας, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1974. 

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1997 και πρεσβύτερος το 2002 από τον Μητροπολίτη τότε Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο (Ρούσσα). Διορίσθηκε ιεροκήρυκας και από το 2000 διευθυντής των προνοιακών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Το 2004 διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος από τον νυν Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο (Κουκουρίδη) και ανέλαβε καθήκοντα ιεροκήρυκος στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. 

Το 2012 τιμήθηκε με τον τίτλο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Επίσης, παράλληλα με τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου, ανέλαβε και την οργάνωση και λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Ραδιοφωνικού Σταθμού, του Κηροπλαστείου και του Φοιτητικού Ξενώνα. Υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Σταυριδείου Εκκλ. Ιδρύματος περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» και του Νιαρχείου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος βρεφών και νηπίων «Ο Άγιος Στυλιανός» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κάτοχος δυο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων· το πρώτο στο «Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο» από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Πάφου και το δεύτερο στη «Βιοηθική» από την Ιατρική Σχολή του Δ.Π.Θ. και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος της «Ιστορίας της Ιατρικής» στην Ιατρική Σχολή του Δ.Π.Θ..

Έχει ασχοληθεί συστηματικά με την Εξωτερική Ιεραποστολή, κυρίως στην Κολομβία.

Είναι εκδότης και υπεύθυνος του τριμηνιαίου περιοδικού «ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ» του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως που εκδίδεται από το 2012.

Από το 2018 είναι επιστημονικός συνεργάτης και επιμορφωτής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα διοργανούμενα υπό του Ιδρύματος ανά την Ελλάδα Επιμορφωτικά Σεμινάρια.

Συνέγραψε τα βιβλία: «Η συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη διαμόρφωση των Νοσοκομείων και της Ιατρικής Εκπαίδευσης» (2008). «Άγιοι Ιατροί» (2008). «Η θέση της Εκκλησίας για την εξωσωματική γονιμοποίηση» (2018). «Η γυναικεία φύση της Παναγίας και η αειπαρθενία της» (2018). «Ποιμαντικό εγχειρίδιο ιατρικών θεμάτων» (2019). «Κοινωνική πολιτική και εκκλησιαστική φιλανθρωπία» (2019). «Δικαίωμα και συμμετοχή των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων σε εταιρικά σχήματα» (2020). «Έκτρωση, ιατρική, νομική και θεολογική προσέγγιση» (2020). «Δωρεά οργάνων, ιατρική, νομική και θεολογική προσέγγιση» (2021). «Ευθανασία, προσπάθεια διεπιστημονικής προσέγγισης» (2023).

Κάποια βιβλία του μεταφράσθηκαν στα ισπανικά για τις ανάγκες της Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Κολομβία. Αρθρογραφεί συχνά στον τοπικό τύπο και στις πανελλήνιες εκκλησιαστικές ιστοσελίδες και έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκοπος Τανάγρας εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης

Ο αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, εξελέγη σήμερα 9 Οκτωβρίου 2023 ως βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τανάγρας με ψήφους 42.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Διευθυντής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες π. Απόστολος Καβαλιώτης γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη του Ν. Καβάλας. Πραγματοποίησε σπουδές στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στα Τεθωρακισμένα.

Χειροτονήθηκε το 1994 διάκονος και μετέπειτα πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Ευδόκιμο. Το 2000 μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και για 23 χρόνια υπηρέτησε σε διάφορες εφημεριακές θέσεις στις Φέρες και στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α., τομέα ειδικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας και διδάσκει στο Δ.Π.Θ., ΠΜΣ, τμήμα ελληνικής φιλολογίας, Δ.Α.Φ.. Είναι κάτοχος μεταδιδακτορικού του Ε.Κ.Π.Α., τομέας ειδικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας, στο Δ.Α.Φ. και μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του ΑΠΘ, στη γλώσσα και φιλολογία του Δ.Π.Θ. και στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών μονάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εξειδίκευση στην ισότητα των δυο φύλων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα: «η περί εκκλησίας έννοια και τα όρια αυτής στα πλαίσια της οικουμενικής κίνησης».  

Είναι εθελοντής του ΟΗΕ επί 34 χρόνια.  

Είναι μέλος της διεθνούς συμβουλευτικής IAC UNESCO, τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης, τακτικό μέλος της εθνικής επιτροπής ψυχικής υγείας, τακτικό μέλος των επιτροπών του Υπουργείου Υγείας για τα κέντρα ημέρας ατόμων με Δ.Α.Φ.

Υπηρέτησε στην εκπαίδευση ως Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών,  Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Σοφών του Υπουργείου Εργασίας με αρμοδιότητα τις ευπαθείς ομάδες επί Υπουργίας Λούκας Κατσέλη, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Special Olympics HELLAS, τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων του Ν. Καβάλας.  

Έχει συγγράψει 13 ερευνητικές μονογραφίες για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Επιπρόσθετα μια μονογραφία με έρευνα για την επαγγελματική απασχόληση της μουσουλμάνας, ρομά, πομάκας και χριστιανής γυναίκας του Νόμου Ροδόπης, μία μονογραφία για τις σχέσεις της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης εκκλησίας, ένα κεφάλαιο στα Αγγλικά σε διεθνή συγγραφή του Βατικανού με θέμα τη Θεία Ευχαριστία και τρία παραμύθια, που μεταφράστηκαν στα Αγγλικά.

O Wiley, ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες και πρωτοπόρος στην έρευνα και την εκπαίδευση, συμπεριέλαβε το 2023 τον π. Απόστολο Καβαλιώτη μεταξύ των μεγαλύτερων συγγραφέων για τον αυτισμό παγκοσμίως, βάσει των αναγνώσεων των άρθρων του.

Συμμετέχει με εισηγήσεις και έρευνα σε παγκόσμια συνέδρια και αρθρογραφεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (2007), τους Special Olympics International και Ελλάδος ως κήρυκας του εθελοντισμού(2011),τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον χρυσό Σταύρο του Τάγματος της Τιμής, την ανώτατη διάκριση της ελληνικής δημοκρατίας  (2015), το Βατικανό με το 1ο διεθνές βραβείο έρευνας και παιδαγωγικής επιστήμης των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca  (2016), τον Π.Ο.Υ το 2016 για τη διεθνή ερευνά του για τον μητρικό θηλασμό, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (2020) και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό (1992), τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου. Είναι επίτιμος Δρ. του Διεθνούς Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Καβάλας και ανακηρύχτηκε παμψηφεί επίτιμος Δημότης Θάσου και Καβάλας.

Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr