Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια για την περίοδο 1/6 έως 30/9

Αναρτήθηκαν στην σελίδα της ZANTE FERRIES τα δρομολόγια για τις γραμμές Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνο για την καλοκαιρινή περίοδο και συγκεκριμένα από 1 Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου. Εδώ να σημειωθεί ότι πέρσι καθυστέρησε η δημοσιοποίηση των καλοκαιρινών δρομολογίων λόγω ένστασης άλλης ακτοπλοϊκής εταιρείας εις βάρους την ZANTE στην οποία είχε κατοχυρωθεί η γραμμή, …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Κίνησης Συνεργείου Σαμοθράκης για την καταπολέμηση κουνουπιών

Λίγες μέρες μετά την σύσκεψη της Δημοτικής και της Περιφερειακής Αρχής που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης στην Χώρα κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Περιφέρειας υπό τον Περιφερειάρχη κύριο Χριστόδουλο Τοψίδη για την παρουσία τους στους εορτασμούς των 5 Νεομαρτύρων, είχα αναρτήσει άρθρο με τίτλο: …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

14 Ιουνίου, 2024

Τράπεζα Πειραιώς: Τι αλλάζει με καταστήματα , ταμεία και κάρτες - Πότε και για πόσο θα παραμείνει κλειστό το κατάστημα Σαμοθρακης - Τι θα γίνει με το ΑΤΜ - Επιστολή Δημάρχου Σαμοθρακης και απάντηση στελέχους της Τράπεζας - Επισημάνσεις

Εξελίξεις υπάρχουν για τον κόσμο που διαθέτει Τράπεζα Πειραιώς, καθώς θα υπάρξουν αλλαγές σε διάφορους τομείς.
Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να προχωρήσει στο επόμενο διάστημα σε αρκετές αλλαγές, οι οποίες αφορούν τα ταμεία αλλά και τις κάτρες με όσουν διαθέτουν λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα να πρέπει να ενημερωθούν σχετικά.
Ουσιαστικά η  ανανέωση της εταιρικής εικόνας ήταν μόνο η αρχή για την Τράπεζα Πειραιώς καθώς το επόμενο διάστημα θα αλλάξει ριζικά η φιλοσοφία και ο τρόπος εξυπηρέτησης σε όλα τα καταστήματα της.
Από εκεί και πέρα η αλλαγή της εταιρικής εικόνας ήταν το πρώτο βήμα σε μία σειρά από αλλαγές που έρχονται στην Τράπεζα Πειραιώς σε ότι αφορά τις σχέσεις της με τους πελάτες.
Η ανανέωση της εταιρικής εικόνας ήταν μόνο η αρχή για την Τράπεζα Πειραιώς καθώς το επόμενο διάστημα θα αλλάξει ριζικά η φιλοσοφία και ο τρόπος εξυπηρέτησης σε όλα τα καταστήματα της.
H αλλαγή της εταιρικής εικόνας ήταν το πρώτο βήμα σε μία σειρά από αλλαγές που έρχονται στην Τράπεζα Πειραιώς σε ότι αφορά τις σχέσεις της με τους πελάτες. Έτσι το επόμενο διάστημα η νέα εικόνα από το εξωτερικών των καταστημάτων θα περάσει και στο εσωτερικό ανταποκρινόμενη τόσο στην στροφή στην ψηφιοποίηση όσο και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
Ένα ταμείο ανά κατάστημα και αίθουσες συσκέψεων
Όπως ανέφεραν χθες, κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης με αφορμή την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας,τόσο ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου όσο και ο επικεφαλής του retail, Βασίλης Κουτεντάκης, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στην τράπεζα σε ψηφιακή μορφή ξεπερνούν πλέον το 98%. Με αυτό ως βασικό δεδομένο πλέον στο εσωτερικό των καταστημάτων της τράπεζας η βασική αλλαγή είναι ότι θα υπάρχει πλέον μόνο ένα ταμείο και ένας ταμίας για εξυπηρέτηση των εγχρήματων συναλλαγών. Σε ορισμένα καταστήματα θα αυξηθούν τα ATM και τα μηχανήματα για την εξυπηρέτηση των πελατών και όπου χρειάζεται θα υπάρξει και βοηθός για την εξοικείωση χρήσης τους.
Παράλληλα εντός των καταστημάτων θα δημιουργηθούν χώροι συσκέψεων όπου οι πελάτες της τράπεζας θα επεξεργάζονται μαζί με τους συμβούλους της θέματα που τους αφορούν όπως για παράδειγμα χρηματοδοτικά εργαλεία, αξιοποίηση κεφαλαίων σε εναλλακτικές λύσεις κ.α.. Σε αυτά τα πλαίσια η Τράπεζα προωθεί και προτείνει την διαδικασία των ραντεβού για την καλύτερη εξυπηρέτηση.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της Πειραιώς στο flash.gr «αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε μέσα από την νέα αρχιτεκτονική στο εσωτερικό των καταστημάτων είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση. Να είναι ξεκάθαροι οι χώροι που θα εξυπηρετείται ο πελάτης και να αποφύγουμε το φαινόμενο που είχαμε έως τώρα, δηλαδή ο ενδιαφερόμενος για οτιδήποτε χρειαζόταν απευθύνονταν στον ταμεία γιατί με αυτόν είχε μία εξοικείωση λόγω συναλλαγών».
Οι αλλαγές, μετά από την πιλοτική περίοδο, ξεκίνησαν από χθες και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς καθώς περίπου 10 καταστήματα την εβδομάδα θα ανακαινίζονται στην νέα τους μορφή. Στόχος της διοίκησης είναι η νέα αρχιτεκτονική και φιλοσοφία να έχει υλοποιηθεί στο σύνολο του δικτύου έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2025.
Η διπλή αλλαγή στις κάρτες
Πέρα από τις αλλαγές στα καταστήματα ριζική ανανέωση υπάρχει και σε επίπεδο των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών της τράπεζας. Μάλιστα πρόκειται για μία διπλή αλλαγή της οποίας η πρώτη φάση έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έξι μήνες. Το πρώτο σκέλος, που είναι ήδη σε εξέλιξη, αφορά την συνεργασία με την Visa για αντικατάσταση των καρτών που δεν ήταν κάτω από το σήμα της και το δεύτερο το rebranding και την αποστολή πάνω από 10.000.000 καρτών με το νέο λογότυπο.
Όλες οι νέες κάρτες που εκδίδονται και αποστέλλονται είναι Visa και με το νέο λογότυπο ενώ σε βάθος ενός χρόνου θα γίνει και η αντικατάσταση των υπολοίπων ανεξαρτήτως εάν οι πιστωτικές ή debit κάρτες λήγουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το εικαστικό θα αλλάξει σταδιακά το επόμενο διάστημα και στις κάρτες σε ηλεκτρονική μορφή στα wallet των smartphones.

Πότε και για πόσο θα παραμείνει κλειστό το κατάστημα Σαμοθρακης - Τι θα γίνει με το ΑΤΜ - Επιστολή Δημάρχου Σαμοθρακης
Λίγο πριν το μεσημέρι ενημερώθηκα από φίλο για το γεγονός ότι έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Σαμοθράκη υπάρχει μία ανακοίνωση ότι το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και κάποιες μέρες ακόμη, ενώ το ΑΤΜ θα ξηλωθεί για να αντικατασταθεί με καινούργιο στα πλαίσια της ανανέωσης την Τρίτη 25 Ιουνίου για να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες του τριημέρου.
Ξεκίνησα μία σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών σε τοπικό επίπεδο, μου επιβεβαίωσαν τα παραπάνω. Δεν είχα κάτι επίσημο.
Αργότερα έλαβα το παρακάτω μήνυμα στο κινητό μου απο την Τράπεζα

Ας δούμε όμως πρώτα τι αναφέρει ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Αθανάσιος Βίτσας στην επιστολή του προς την Τράπεζα Πειραιώς, τι απάντηση έλαβε, όπως τα παρέθεσε σε ανάρτηση του στο facebook και μετά θα διευκρινήσουμε κάποια πράγματα.
Η ανάρτηση έχει ως εξής:
ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.το ΑΤΜ θα λειτουργεί κανονικά.
Κατόπιν της ενημέρωσης για την ανακαίνιση του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, με κατεπείγουσα επιστολή στον Περιφειριακό Δ/ντη ανέφερα τα παρακάτω:
"Μόλις πληροφορήθηκα για τον προγραμματισμό της ανακαίνισης του καταστήματος Σαμοθράκης ο οποίος συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Παρακαλώ για την μετατόπιση της ημερομηνίας ανακαίνισης του καταστήματός σας σε χρόνο εκτός τουριστικής περιόδου ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, παρακαλώ για την προσωρινή εγκατάσταση ΑΤΜ ώστε αυτό να είναι λειτουργικό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κατά τη διάρκεια των εργασιών σας για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και τη δυσχέρεια των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού κατά τις ημέρες αυτές"
Ακολούθησε προφορική συνομιλία με τον Περιφερειακό και ο κ. Γεωργίου ανταποκρίθηκε άμεσα και διαβεβαίωσε ότι στο τριήμερο θα λειτουργεί το ΑΤΜ της τράπεζας παράλληλα με τις εργασίες που θα γίνονται.
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ στο τριήμερο
Το ΑΤΜ θα κλείσει την τρίτη 25.06.24 και θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να λειτουργήσει και πάλι την Παρασκευή 28.06.24.
Η μετατόπιση της ημερομηνίας εργασιών αποκλείστηκε λόγω προγραμματισμού στα 400 καταστήματα της τράπεζας

Αθανάσιος Βίτσας (facebook) →→→ Ζούμε Σαμοθράκη (facebook)

Καταρχήν να πω συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για την άμεση αντίδραση του , έσπευσε να ενημερωθεί και να ενημερώσει κατοίκους, επαγγελματίες και επισκέπτες πριν δημιουργηθεί αναστάτωση.

Από εκεί και πέρα ΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, αλλά αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή σε όλη την Ελλάδα. Αλλά έτσι και αλλιώς οι περισότεροι πλέον σπανίως μπαίνουμε μέσα σε κατάστημα τράπεζας, κάνουμε τις συναλλαγές μας μέσω υπολογιστή, κινητού ή ΑΤΜ... Θα μου πείτε οι ηλικιωμένοι...;;; Οι ηλικιωμένοι πηγαίνουν να πάρουν την σύνταξη τους, ναι, λίγοι είναι εκείνοι που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ΑΤΜ, ακόμη λιγότεροι αυτοί που δεν έχουν κάποιον νεότερο να στείλουν για να τους βγάλει χρήματα... Αυτοί ναι για κάποιες μέρες θα έχουν πρόβλημα, θα το είχαν όποτε και αν συνέβαινε...

Ευτυχώς λόγω Αγίου Πνεύματος θα είναι νωρίτερα διαθέσιμες στα ΑΤΜ (δείτε εδώ). Τώρα όσοι δεν προνοήσουν εγκαίρως να τα πάρουν πριν την Τρίτη 25/6 που θα βγεί το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς, αναγκαστικά θα πρέπει να πάνε σε κάποιο άλλο ΑΤΜ, Εθνικής ή ALPHA BANK (βενζινάδικο) και θα επιβαρυνθούν με κάποια προμήθεια...

Το σημαντικό είναι άλλο... Σε αυτήν την ολική ανανέωση του καταστήματος θα προνοήσουν οι αρμόδιοι μαζί και ο Περιφερειάρχης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κύριος Χριστόδουλος Τοψίδης να τοποθετηθεί μία ηλεκτρογεννήτρια (όπως υποσχέθηκε ραδιοφωνικά) ώστε ου μη γένοιτο σε αντίστοιχη σαν την περσινή περίπτωση με τις φωτιές στην Αλεξανδρούπολη και τις εδώ πολυήμερες διακοπές ρεύματος το ΑΤΜ να εξυπηρετεί απρόσκοπτα...;;;

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr