Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια για την περίοδο 1/6 έως 30/9

Αναρτήθηκαν στην σελίδα της ZANTE FERRIES τα δρομολόγια για τις γραμμές Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνο για την καλοκαιρινή περίοδο και συγκεκριμένα από 1 Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου. Εδώ να σημειωθεί ότι πέρσι καθυστέρησε η δημοσιοποίηση των καλοκαιρινών δρομολογίων λόγω ένστασης άλλης ακτοπλοϊκής εταιρείας εις βάρους την ZANTE στην οποία είχε κατοχυρωθεί η γραμμή, …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης - Χωρίς εισιτήριο έως 21/7 // Opening hours of the Archaeological Museum of Samothraki - No ticket until 7/21

Μετά τα εγκαίνια επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης κυκλοφόρησε αφίσα με το ωράριο λειτουργίας του. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθρακης από τις 7 Ιουλίου και μετέπειτα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8:30 έως τις 15:30. Μάλιστα έως 21 Ιουλίου η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν, χωρίς εισιτήριο. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Κίνησης Συνεργείου Σαμοθράκης για την καταπολέμηση κουνουπιών

Λίγες μέρες μετά την σύσκεψη της Δημοτικής και της Περιφερειακής Αρχής που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης στην Χώρα κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Περιφέρειας υπό τον Περιφερειάρχη κύριο Χριστόδουλο Τοψίδη για την παρουσία τους στους εορτασμούς των 5 Νεομαρτύρων, είχα αναρτήσει άρθρο με τίτλο: …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

11 Ιουλίου, 2024

Παραμένει το μπλόκο στο ΟΣΔΕ, λύση από ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά η ΠΕΦΑΣΥ - Τα ποσά που πλήρωσε για το 2023 ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το θέμα είναι πως τα πλήρωσε

Συνεχίζεται η διαμάχη των δύο εταιρειών - αναδόχων για το έργο του ΟΣΔΕ του 2024.

Όπως είναι γνωστό η μια εταιρεία εκτός από τις πληρωμές που είχε την υποχρέωση να «τρέξει» θέλει να κάνει και το έργο των αιτήσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αντιδρά η δεύτερη και να έχει κινηθεί νομικά εναντίον της πρώτης.

Έτσι αν και έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουλίου δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων ΟΣΔΕ από τα ΚΥΔ.

Η διαμάχη δύο εταιρειών έχει «μπλοκάρει» ένα ολόκληρο κράτος γιατί - όπως έλεγε μια ασπόμαυρη ελληνική ταινία - «είναι πολλά τα λεφτά Άρη».

Μιλάμε για ένα κράτος που έχει Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά δεν μπορεί να «νοικοκυρέψει» τις ψηφιακές του πλατφόρμες.

Και αν θέλετε να μαντέψετε ποιοι θα την πληρώσουν μα φυσικά οι αγρότες που είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στο όλο πρόβλημα.

Ανακοίνωση ΠΕΦΑΣΥ

Για την καθυστέρηση της υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Αγροτικής Συμβουλευτικής (ΠΕΦΑΣΥ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ακόμα και σήμερα, 10 Ιουλίου, το σύστημα των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2024 παραμένει κλειστό. Η διαδικασία, καθώς φαίνεται, δεν πρόκειται να προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών πράγμα που σημαίνει ότι οι ημερολογιακές μέρες που υπολείπονται μέχρι τις πιθανές ημερομηνίες πληρωμής προκαταβολής του φθινοπώρου αρχίζουν και λιγοστεύουν.

Όπως έχουμε προαναφέρει, τα ΚΥΔ παραμένουν σε ετοιμότητα από τη 1η Απριλίου τηρώντας όλα τα προ απαιτούμενα και πληρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές που χρειάζονται για την λειτουργία τους.

Πλέον, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η κωλυσιεργία οφείλεται στην διαμάχη των δύο εταιρειών που αποτελούν σύμπραξη τον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και εφόσον δεν τηρούνται συμβατικές υποχρεώσεις όπως ορίστηκε από έγγραφο του οργανισμού τις προηγούμενες μέρες θα έπρεπε ήδη να είναι έκπτωτες σε σχέση με την σύμβαση.

Στις τελευταίες ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τρίτους τρόπους διενέργειας των δηλώσεων καλλιέργειας έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Να διατηρήσουν τα ΚΥΔ στο ακέραιο τους όρους της πιστοποίησης με την οποία έχουν πιστοποιηθεί ως ΚΥΔ από το 2022 και να μη χρησιμοποιούν τρίτες λύσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες. Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της πρόσκλησης πιστοποίησης της 18/02/2022 με Αρ. Πρωτ.: 11096/18.02.22, Άρθρο 1, Παρ. 2 «Τα ΚΥΔ δεν έχουν εξουσιοδότηση να υποβάλλουν αιτήσεις χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης των παραγωγών που υποβάλλουν μόνοι τους, χωρίς χρέωση, στο online σύστημα.

Τα ΚΥΔ μπορούν να συνδέονται στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, διαμέσου κατάλληλων διεπαφών, με προσωπικό κωδικό ανά εργαζόμενο. Οι κωδικοί αυτοί εκδίδονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Οι Έλληνες παραγωγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του ΚΥΔ που διενεργεί την δήλωση καλλιέργειάς τους γιατί η τυχόν εξεύρεση έμμεσων λύσεων μπορεί να τους εμπλέξει με αρκετές, πιθανόν αντικανονιστικές διαδικασίες και να κινδυνεύσουν μέχρι και με απώλεια επιδοτήσεων.
Είναι απαίτηση όλων των μερών που εμπλέκονται εδώ και χρόνια με την διαδικασία (υπηρεσίες ΚΥΔ, αγρότες) ένα ολοκληρωμένο, πλήρως λειτουργικό και αξιόπιστο σύστημα υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης που θα οδηγεί σε ορθούς ελέγχους και έγκαιρες και έγκυρες πληρωμές μέσω GOV και μόνο.
Αυτή, είναι και θα είναι η μόνιμη δικιά μας απαίτηση, προασπιζόμενοι πάντα τα συμφέροντα των εταιρειών μας και κατ’ επέκταση των Ελλήνων παραγωγών που εξυπηρετούν.

Προτείνουμε δε, οι φωνές των σειρήνων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα να σωπάσουν και Υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ να δώσουν άμεσα τελική λύση σ ’αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Τα χρονοδιαγράμματα όπως και η υπομονή μας έχουν εξαντληθεί».


Τα ποσά που πλήρωσε για το 2023 ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το θέμα είναι πως τα πλήρωσε

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε με ανακοίνωσή του σε ανασκόπηση των πληρωμών για το 2023.

Παραθέτει μια σειρά από ποσά που έχουν πληρωθεί για τα διάφορα καθεστώτα, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι οι αντίστοιχες στρεμματικές ενισχύσεις για κάθε κατηγορία, έτσι ώστε να μπορούν οι αγρότες, ξέροντας τι στρέμματα καλλιέργησαν με ποια προϊόντα και με ποιο τρόπο, να μπορούν να υπολογίσουν τι εδικαιούντο.

Η ανακοίνωση σχετικά με τις συνολικές πληρωμές έτους 2023 αναφέρει τα εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος ενίσχυσης 2023 πραγματοποίησε τις κάτωθι πληρωμές:

Άμεσες Ενισχύσεις του Πυλώνα Ι:
Προκαταβολή 70% της Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης για την Βιωσιμότητα- Οκτώβριος 2023 → 488.384.809,32€ σε 538.768 δικαιούχους.
Εξόφληση Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης για τη Βιωσιμότητα- Δεκέμβριος 2023 → 265.742.402,66€ σε 572.444 δικαιούχους.
Συμπληρωματική Στήριξη του Αναδιανεμητικού Εισοδήματος για τη Βιωσιμότητα- Δεκέμβριος 2023 →161.967.087,95€ σε 338.887 δικαιούχους.
Ενίσχυση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας- Δεκέμβριος 2023 →23.314.053,78€ σε 49.239 δικαιούχους.
Συνδεδεμένες Ενισχύσεις – Απρίλιος 2024→ 191.979.285,73€ σε 171.857 δικαιούχους.
Ειδική ενίσχυση Βάμβακος -Απρίλιος 2024→ 163.368.320,00€ σε 37.960 δικαιούχους.
Οικολογικά Σχήματα – Απρίλιος 2024→ 398.483.010,89€ σε 551.717 δικαιούχους.
01 Ιουλίου 2024 →91.696.644,14€ σε 487.208 δικαιούχους. Η εν λόγω πληρωμή αφορά στην εκκαθάριση όλων των άμεσων ενισχύσεων, όπως προβλέπεται απ’ την Ενωσιακή Νομοθεσία. Μικροποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, που ήδη είχαν πάρει από προηγούμενες πληρωμές σχεδόν το σύνολο των ενισχύσεων που τους αναλογεί, αφορούν σε λογιστική εκκαθάριση και τακτοποίηση, και η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του υπολογισμού των δικαιωμάτων και του εθνικού αποθέματος καθώς και της εκκαθάρισης της αναδιανεμητικής ενίσχυσης η οποία πληρωνόταν σε ποσοστό 93% στις δύο προηγούμενες πληρωμές (Δεκεμβρίου & Απριλίου).

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ Ι στο έτος 2023 πληρωθήκαν 1.784.935.614,47 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ενισχύσεις Αγροτικής Ανάπτυξης του Πυλώνα ΙΙ:
Προκαταβολή 70% Νοέμβριος 2023 Μέτρο 10 (Αγροπεριβαντολογικά) → 33.184.926,38€ σε 13.863 δικαιούχους.
Προκαταβολή 70% Νοέμβριος 2023 Μέτρο 11 (Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία) → 140.611.316,51€ σε 53.406 δικαιούχους.
Αντισταθμιστική ενίσχυση εντός και εκτός ορεινών περιοχών και ειδικών μειονεκτημάτων (Εξισωτική αποζημίωση) Δεκέμβριος 2023 → 234.030.265,23€ σε 396.973 δικαιούχους.
Μέτρο 10 (Αγροπεριβαντολογικά) Μάιος 2024 → 20.230.458,83€ σε 13.999 δικαιούχους.
Μέτρο 10 (Αγροπεριβαντολογικά) 01 Ιουλίου 2024 → 898.677,12€ σε 446 δικαιούχους.
Μέτρο 11 (Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία) 01 Ιουλίου 2024 → 68.187.713,03€ σε 53.025 δικαιούχους.
Αντισταθμιστική ενίσχυση εντός και εκτός ορεινών περιοχών και ειδικών μειονεκτημάτων (Εξισωτική αποζημίωση) 01 Ιουλίου 2024 → 6.448.672,63€ σε 27.205 δικαιούχους.
Μικροποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και για τον Πυλώνα ΙΙ, που ήδη είχαν πάρει από προηγούμενες πληρωμές σχεδόν το σύνολο των ενισχύσεων που τους αναλογεί, αφορούν σε λογιστική εκκαθάριση και τακτοποίηση των δικαιούμενων ποσών τους.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ ΙΙ για το έτος 2023 πληρωθήκαν 503.592.029,73 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά και στους δυο Πυλώνες (εντός ΟΣΔΕ ενισχύσεις έτους αιτήσεων 2023) καταβλήθηκαν 2.288.527.644,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

agrotypos.gr

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr