Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια για την περίοδο 1/6 έως 30/9

Αναρτήθηκαν στην σελίδα της ZANTE FERRIES τα δρομολόγια για τις γραμμές Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνο για την καλοκαιρινή περίοδο και συγκεκριμένα από 1 Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου. Εδώ να σημειωθεί ότι πέρσι καθυστέρησε η δημοσιοποίηση των καλοκαιρινών δρομολογίων λόγω ένστασης άλλης ακτοπλοϊκής εταιρείας εις βάρους την ZANTE στην οποία είχε κατοχυρωθεί η γραμμή, …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Κίνησης Συνεργείου Σαμοθράκης για την καταπολέμηση κουνουπιών

Λίγες μέρες μετά την σύσκεψη της Δημοτικής και της Περιφερειακής Αρχής που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης στην Χώρα κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Περιφέρειας υπό τον Περιφερειάρχη κύριο Χριστόδουλο Τοψίδη για την παρουσία τους στους εορτασμούς των 5 Νεομαρτύρων, είχα αναρτήσει άρθρο με τίτλο: …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

02 Ιουλίου, 2024

Θυμός, οργή και αγανάκτηση VS ελπίδα αισιοδοξία και περηφάνια (πραγματική και όχι πολύχρωμη...) - Υπερέχει συνήθως η πρώτη ομάδα, αλλά είναι πιο δυνατά όταν υπάρχουν τα συναισθήματα της δεύτερης... + 1 μικρό σχόλιο

Χθες διάβασα ένα άρθρο που μου προκάλεσε θυμό, οργή και αγανάκτηση τα οποία δυστυχώς κυριαρχούν στην σημερινή Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά καμιά φορά είναι πιο δυνατά αυτά τα συναισθήματα όταν προέρχονται από συγκεκριμένες πηγές, όπως πχ από ένα από το μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, το ΑΠΘ. 

Αντίθετα σήμερα διάβασα ένα άλλο άρθρο το οποίο αντίθετα με γέμισε με ελπίδα, αισιοδοξία και περηφάνια, περηφάνια την παλιά, την γνωστή, όχι αυτήν την καινούρια τάχα μου περηφάνια της νέας εποχής, που προωθεί η επάρατη παγκοσμιοποίηση στα πλαίσια της woke ατζέντας... Αυτά τα καλά συναισθήματα όλο και λιγοστεύουν στις μέρες μας, μιας και το σύστημα θέλει να πουλάει μόνο αρνητικά συναισθήματα... Τις λίγες φορές που αισθανόμαστε τα συναισθήματα αυτής της δεύτερης ομάδας, συνήθως είναι πιο δυνατά και υπερτερούν των άλλων, έστω για λίγες στιγμές. Και είναι πιο δυνατά όταν προέρχονται από ιδιώτες.

Σας παραθέτω τα δύο άρθρα και θα καταλάβετε όσα έγραψα:

1. Το ΑΠΘ ακυρώνει την επιστήμη καλώντας τα «φοιτητ@» (!) στο Europride και χλευάζει τον Άγιο Δημήτριο!

Ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που έχει προσφέρει στην κοινωνία λαμπρούς επιστήμονες, ακυρώνει κάθε έννοια επιστήμης, γραμματικής και λογικής!

Ακολουθώντας πιστά την αθεϊστική woke ατζέντα του Νταβός, τα ελληνικά Πανεπιστήμια «διαπρέπουν» όλο και περισσότερο στον αυτοεξευτελισμό τους και γίνονται θλιβερά παραρτήματα του λοατκισμού.

Κάποτε η σφραγίδα ενός ελληνικού Πανεπιστημίου συνοδευόταν από κύρος, καταξίωση, αξιοπιστία και κοινωνική αναγνώριση. Σήμερα μεγάλα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν καταντήσει να αναλαμβάνουν χρέη μαρκίζας για τον κόσμο των ΛΟΑΤΚΙ καμπαρέ, και να διαφημίζουν τις γιορτές της «υπερήφανης» αποκτήνωσης.

Ασελγώντας ασύστολα στην ιστορία και το επιστημονικό κύρος των Πανεπιστημίων, οι διοικήσεις τους στηρίζουν απροκάλυπτα τον σκοταδισμό της σαρκολατρείας και την παράνοια των 72 φύλων.

Ο υγιώς σκεπτόμενος κόσμος αντίκρισε με αποτροπιασμό την πολύχρωμη αφίσα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που αναρτήθηκε για να προσκαλέσει τον κόσμο στις επίσημες δράσεις του ιδρύματος στα πλαίσια του Europride που γίνεται στη συμπρωτεύουσα. Στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ (εκεί δηλαδή που λαμβάνουν χώρα σοβαρά δρώμενα όπως ορκωμοσίες, αναγορεύσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις εθνικών επετείων), προβλήθηκε την Τρίτη (25/6) το ντοκιμαντέρ «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης .

Το ΑΚΟΕ (Aπελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδας) υπήρξε το πρώτο κίνημα ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα και συστάθηκε το 1977. Το «Αμφί» ήταν το πρώτο γκέι περιοδικό που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Να προσθέσω ότι το  εν λόγω ντοκιμαντέρ προβλήθηκε και στο – εξίσου αλωμένο από τον λοατκισμό – Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εκεί όπου οι ΛΟΑΤΚΙ+ διαμήνυσαν πριν μερικούς μήνες το σύνθημα «Destroy Greece».

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Ιωσήφ Βαρδάκης, έχει πει σε συνέντευξη ότι αποφάσισε να γυρίσει το ντοκιμαντέρ γιατί: «Η ιστορία δημιουργεί συνείδηση. Θέλω να ελπίζω ότι για τις επόμενες γενιές θα έχει ενδιαφέρον να μάθουν πώς ήταν η ζωή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια του 20ού αιώνα».

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί σβήνεται επιμελώς η ελληνορθοδοξία από τα κατάστιχα του κράτους. Γιατί η ιστορία δημιουργεί συνείδηση, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι ιδεολόγοι του λοατκισμού. Και η συνείδηση με τη σειρά της δημιουργεί πνεύμα συλλογικότητας και δυνάμεις αντίστασης. Επομένως η συνείδηση του Έλληνα πρέπει να σβήσει για να αντικατασταθεί με την πεθαμένη συνείδηση του απάτριδου, απολιτίκ, απανθρωποποιημένου χυλού που θα άγεται και θα φέρεται από την ικανοποίηση των υπογάστριών του.

Και αυτή την προπαγάνδα αποκτηνωμένης «συνείδησης» την φιλοξενεί το επιφανέστερο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, το ΑΠΘ. Το οποίο μάλιστα όπως μας πληροφορεί στην αφίσα του, θα συμμετάσχει επίσημα στο Europride με μπλουζάκια «περηφάνειας» που τύπωσε ειδικά για τη «γιορτή»! Μωρέ μπράβο ζήλος για τα Pride! Δεν είδαμε ποτέ το ΑΠΘ να τυπώνει μπλουζάκια για να συμπαρασταθεί στους φτωχούς φοιτητές που δεν βρίσκουν να βάλουν ούτε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους!

Το σήμα του Αγίου Δημητρίου και το… αναπληρωματικό

Μάλιστα στη φαιδρή αυτή μπλούζα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, για να ξεφορτωθούν τον «ενοχλητικό» Άγιο Δημήτριο που αποτελεί το επίσημο λογότυπο του ΑΠΘ, έβαλαν το εναλλακτικό σήμα του Πανεπιστημίου.

Ένα «μασονοειδές» λογότυπο που δημιουργήθηκε το 2017, δήθεν για εφαρμογές εμπορικής χρήσης, επειδή δεν ερχόταν καλά στις πρυτανικές αρχές να προωθούν τον Άγιο Δημήτριο (αλίμονο) στα διάφορα αξεσουάρ που πωλούνται. Στην ουσία το νέο σήμα δημιουργήθηκε για να καταργηθεί κάποια στιγμή το σήμα του Αγίου Δημητρίου. Από την αρχή αυτός ήταν ο στόχος.

Το εν λόγω σήμα με τις συγκεκριμένες γεωμετρικές συνθέσεις γραμμάτων, για κάποιον «περίεργο» λόγο θυμίζει… πύλη που οδηγεί σε στοά. Τυχαίο άραγε; Σύμφωνα με το ΑΠΘ, το λογότυπο οπτικοποιεί τις έννοιες: διαρκής κίνηση / εξέλιξη, διαφορετικότητα, σταθερότητα, συλλογικότητα. Αυτή είναι μια καθαρά νεοεποχίτικη κωδικοποίηση εννοιών, για όποιον γνωρίζει να τη διαβάζει.

Παρόλα αυτά η αφίσα του ΑΠΘ δεν άφησε αμαγάριστο τον Άγιο Δημήτριο, το αγιασμένο κόσμημα της Θεσσαλονίκης που οι Θεσσαλονικείς υπεραγαπούν αλλά οι αρχι…Τέκτονες της προπαγάνδας μισούν και θέλουν να τον αφανίσουν από τη συνείδηση της πόλης. Στο προσκλητήριο για το φεστιβάλ της ανωμαλίας, οι αθεόφοβοι και βλάσφημοι κάφροι του ΑΠΘ έβαλαν φαρδύ – πλατύ το λογότυπο του Αγίου Δημητρίου. Λες και θα μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να συνυπάρξουν τα όσα πρέσβευε ο Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος με τα όσα πρεσβεύει ο πολύχρωμος βόθρος εξ Αμερικής!

Και εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς: γιατί στο μπλουζάκι έβαλαν το αναπληρωματικό σήμα και στο κάτω μέρος της αφίσας έβαλαν τον Άγιο Δημήτριο; Γιατί δεν χρησιμοποίησαν μόνο το εμπορικό σήμα του 2017 παντού; Ήταν τυχαίο; Ασφαλώς και όχι.

Οικειοποιούνται την αναγνωρισιμότητα του παραδοσιακού σήματος για να προσελκύσουν βλέμματα και «πελατεία». Κλέβουν το αγιασμένο κύρος του Αγίου Δημητρίου για να προσδώσουν «κύρος» στο πολύχρωμο καρναβάλι τους. Βλασφημούν τις αξίες του Αγίου αλλά θέλουν την επικοινωνιακή λάμψη του. Και σκοπίμως θέλουν να χλευάσουν και να απαξιώσουν τον πολιούχο, για να τον αποβάλλει η πανεπιστημιακή κοινότητα στο τέλος. Οι μεν υποστηρικτές του λοατκισμού να βγάζουν… σπυράκια με την παρουσία του Αγίου και οι δε χριστιανοί Θεσσαλονικείς μην αντέχοντας να βλέπουν τη μορφή του Αγίου να χρησιμοποιείται ως «σφραγίδα» στις ανωμαλίες, να προτιμήσουν να καταργηθεί το σήμα από το ΑΠΘ. Αυτός είναι ο στόχος και τα κίνητρα.

Το να τύπωναν το λογότυπο του Αγίου Δημητρίου ΚΑΙ στα μπλουζάκια της παρέλασης θα ξεσήκωνε σφοδρές αντιδράσεις, οπότε περιόρισαν τη βλασφημία τους στην αφίσα.

Τα… φοιτητ@!

Η κατάπτυστη αφίσα του ΑΠΘ εμπεριέχει κι άλλη χυδαιότητα. Στο κείμενο της πρόσκλησης αναγράφεται αυτολεξεί ότι: «Όσα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ (προσωπικό και φοιτητές/φοιτήτριες/φοιτητ@) επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση (σ.σ. του Europride) μπορούν να προμηθευτούν το επίσημο μπλουζάκι περηφάνειας του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της προβολής του ντοκιμαντέρ (σ.σ. για το ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ) στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ».

Αν η ξεφτίλα είχε βραβείο, θα το απονείμαμε εδώ. Το πάλαι ποτέ Πανεπιστήμιο – κόσμημα της Θεσσαλονίκης που από το 1924 έχει βγάλει στην κοινωνία αναρίθμητους καταξιωμένους επιστήμονες, Γιατρούς, Βιολόγους, Αρχαιολόγους, Φιλόλογους, Παιδαγωγούς και Θεολόγους, να κάνει λόγο σήμερα για… «φοιτητά»!

Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που υποτίθεται ότι έχει τον ρόλο να παράγει σωστούς επιστήμονες, να καταργεί την επιστήμη της βιολογίας, να καταργεί τη γραμματική, να ασελγεί στην ελληνική γλώσσα, να ακυρώνει τον ευαγγελικό νόμο ότι «άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς ο Θεός»! Και δεν ντρέπονται αυτές οι θλιβερές Πρυτανικές Αρχές να γράφουν ότι υπηρετούν την «ποιότητα της εκπαίδευσης και της έρευνας»! Την υπηρετούν με τα… «φοιτητ@»! Μιλάμε για την απόλυτη απαξίωση ενός Πανεπιστημίου από ανθρώπους που το διοικούν περισσότερο σαν cheerleaders του συστήματος και πολύ λιγότερο σαν συνειδητοποιημένοι ακαδημαϊκοί που φέρουν το βάρος των ευθυνών τους.

Αυτήν την αφίσα, κυριολεκτικά από όπου και να την πιάσεις, λερώνεσαι. Το μόνο άμεμπτο σημείο της είναι ο Άγιος Δημήτριος, που όμως δεν έχει καμία θέση σε αυτό το διαφημιστικό τερατούργημα.


Ντροπή στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Και αφήσαμε για το τέλος κάτι σχετικό με το Europride που δεν αφορά το ΑΠΘ: την ελεεινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που ζητάει από τους καταστηματάρχες να προσφέρουν «ιδιαίτερα χαμηλές τιμές» και «δελεαστικές προσφορές» στους επισκέπτες του Pride που υποτίθεται θα ήταν… 40.000. Στην τελετή έναρξης της γιορτής, δεν ήταν ούτε 200 «πολύχρωμοι»… νοματαίοι! Τρεις και ο κούκος! Τόσοι τεμενάδες για το τίποτα! Και οι επόμενες μέρες δείχνουν να έχουν απογοητευτική συμμετοχή για όσους περίμεναν να γοητευτούν από αυτή. Τζάμπα είπε ο ΕΣΘ «καλωσήρθε το πολύχρωμο δολάριο». Τζάμπα ξεφτιλίστηκε.

Δεν ακούσαμε ποτέ τον ΕΣΘ να δίνει τέτοια ντιρεκτίβα για χαμηλές τιμές πχ. σε πολύτεκνες οικογένειες, σε φτωχό φοιτητόκοσμο, σε χαμηλοσυνταξιούχους ή σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μόνο για την πελατεία της ανωμαλίας ευαισθητοποιήθηκε έτσι. Τι χυδαία ρατσιστική διάκριση είναι αυτή; Πόσο συστημικό αβαντάρισμα θα κάνετε ακόμα στο ουράνιο τόξο; Πόσο αηδία θα καταντήσετε; Τι διαθέτει δηλαδή ο ευρω… υπερήφανος ΛΟΑΤΚΙ+ που αξίζει χαμηλότερες τιμές από τον μέσο πολίτη; Το ότι γιορτάζει την… οπή του χωρίς τη ντροπή του; Η έκπτωση της ηθικής είναι λόγος… εκπτώσεων στα μαγαζιά; Είναι λόγος για να κάνουν σαλιαρίσματα οι καταστηματάρχες; Είναι λόγος να βλέπουν τα αθώα παιδάκια της Θεσσαλονίκης ότι οι ανώμαλοι αντιμετωπίζονται σαν πελατειακή «ελίτ» της κοινωνίας;

Ντροπή για τέτοιες δουλικές και διεστραμμένες νοοτροπίες. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει ότι όσοι υποστηρίζουν σκανδαλωδώς τα πανηγύρια της αποκτήνωσης, είναι κι εκείνοι για τα πανηγύρια.



2. ΒΙΑΝΕΞ – Ένας αιώνας ιστορία: Οι επενδύσεις, το 1,3 δισ. συμβολή στο ΑΕΠ και η πρωτοβουλία για το δημογραφικό
Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την ίδρυση της ΒΙΑΝΕΞ, με θέμα «100 χρόνια Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Περηφάνια για το χθες, Πίστη για το αύριο», βρέθηκαν όλοι. Άνθρωποι της αγοράς φαρμάκου, επιχειρηματίες, επιστήμονες, ασθενείς, πολιτικοί, δημοσιογράφοι.
Το κλίμα ήταν πανηγυρικό και πώς αλλιώς, αφού ο όμιλος έχει μια λαμπρή ιστορία, αποτελώντας την απόλυτη ενσάρκωση του «αμερικανικού ονείρου» α λα ελληνικά.
Από εκείνο το πρώτο φαρμακείο το 1924 στην οδό Πειραιώς μέχρι σήμερα, η πορεία δεν ήταν εύκολη. Αργά και μεθοδικά, με πολλή προσπάθεια, έγιναν σημαντικά βήματα, που οδήγησαν τη ΒΙΑΝΕΞ σήμερα στην πρώτη θέση μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών στη χώρα μας, με επενδύσεις στις εξαγωγές και στην καινοτομία.
Μπαίνοντας δυναμικά στον δεύτερο αιώνα παρουσίας του, ο όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει να αναπτύσσεται. Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα χρονιά κάνουν λόγο για κύκλο εργασιών, που αναμένεται να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ, με δραστηριότητα σε πάνω από 100 χώρες.
Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, το όφελος της εταιρείας για την υγεία των πολιτών της χώρας ήταν 3.081 λιγότερες νοσηλείες και 5.551 κερδισμένα χρόνια ζωής.
Σχετικά με το οικονομικό αποτύπωμα, μελέτη κατέδειξε ότι η εταιρεία εισφέρει 1,3 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ και ότι προσφέρει 1.360 θέσεις εργασίας.
ΒΙΑΝΕΞ: Η πρωτοβουλία για το δημογραφικό
Η ιστορία έχει δείξει ότι η ουσιαστική επιτυχία κρύβεται στην επένδυση στον άνθρωπο, στον ασθενή, αλλά και στον συνεργάτη.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα των αδελφών Γιαννακόπουλου στο πέρασμα όλων αυτών των ετών έδειξε ότι το ήθος, η σκληρή δουλειά και η επιτυχία μπορούν να συμβαδίσουν, καθιστώντας μια εταιρεία αληθινά ξεχωριστή, που επενδύει όχι μόνο για τα κέρδη, αλλά και για το κοινό καλό.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε δύο πρωτοβουλίες, που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος.
Με δεδομένο το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα, ο όμιλος προχωρά στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών, που θα κάνουν τρία παιδιά και πάνω και διαβιούν σε ακριτικές περιοχές της χώρας. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, η κάλυψη θα αφορά στα πάντα και στοχεύει να δώσει κίνητρα σε ζευγάρια να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους.
Επιπλέον ο όμιλος θα διανείμει κατά το σχολικό έτος 2024-2025, σε όλους τους μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας, ελληνικές σημαίες, σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει το αίσθημα της υπερηφάνειας για την πατρίδα.
«Κάθε μέρα και μία μάχη. Κάθε μέρα και μία νίκη. Σε έναν αγώνα που κρατάει πια 100 χρόνια, έναν ολόκληρο αιώνα, συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε σταθερά βήματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας.
Με επιμονή και υπομονή στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας μας. Εμπλουτίζουμε τις δραστηριότητές μας, χτίζουμε καινούργιες συνεργασίες, δραστηριοποιούμαστε σε νέους τομείς και στοχεύουμε στην περαιτέρω επέκταση και εδραίωση μας εντός και εκτός συνόρων.
Παράλληλα φροντίζουμε να έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες να ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες, είτε αυτές αφορούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, είτε απλά κάνοντας το αυτονόητο για τον γενικό πληθυσμό, συμβάλλοντας στο πολύτιμο έργο της Πολιτείας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Ένας αιώνας ιστορία
Τα πρώτα βήματα έγιναν, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το 1924, οπότε ιδρύθηκε το φαρμακείο της οικογένειας από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πατέρα του Παύλου, του Θανάση και του Κώστα.
Ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος, μετά τον θάνατο του πατέρα τους, αναλαμβάνει ως πρωτότοκος να πάρει τα ηνία. Μαζί με αδέλφια του ίδρυσαν την εταιρεία προπομπό της ΒΙΑΝΕΞ, ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ (Φάρμακα Γιαννακόπουλου), το 1960. Η δουλειά πολλή και σκληρή, οι συνθήκες δύσκολες, αλλά σιγά – σιγά τα πράγματα άρχισαν να πάνε καλύτερα και η επιτυχία ήρθε με την ανάληψη της εκπροσώπησης μεγάλων ξένων εταιρειών.
Παράλληλα η οικογένεια δραστηριοποιήθηκε και στο εμπόριο μπανάνας, γεγονός που απέφερε πολλά κέρδη.
Η ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ εν τω μεταξύ συνέχιζε την πορεία της. Βαπτίστηκε ΒΙΑΝΕΞ το 1971 και ασχολείται με την παραγωγή, εμπορία, εξαγωγή και διανομή φαρμακευτικών σκευασμάτων. Συνεργάστηκε με εταιρείες όπως οι Merck & Co, Sanofi, MSD, Takeda, για τη διάθεση των προϊόντων τους στην Ελλάδα, κάτι που έφερε και κέρδη και καταξίωση στον χώρο του φαρμάκου.
Σύμφωνα με τη Wikipedia, το 60% της παραγωγής της εταιρείας προορίζεται για εξαγωγή. Η χώρα εξάγει προϊόντα σε 56 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας και παράλληλα διαθέτει δικό της τομέα έρευνας και ανάπτυξης. Το 2021 ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στα 405.9 εκατ. ευρώ.
Το 1977 ξεκίνησε η βιομηχανική δραστηριότητα της εταιρείας με τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Το 1983 αγοράστηκε το εργοστάσιο της εταιρείας Winthrop – Sterling στην Παλλήνη και το 1985 αποκτήθηκε το τρίτο εργοστάσιο της Upjohn στην ίδια περιοχή.
Παράλληλα εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα τεχνολογικής εξειδίκευσης, που συνέβαλε καταλυτικά στην ανοδική πορεία της ΒΙΑΝΕΞ.
Το 1997 περιήλθαν στην ιδιοκτησία της ΒΙΑΝΕΞ οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Hoechst στη Βαρυμπόμπη και εκεί στεγάστηκαν τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης και το Κέντρο Διανομής τελικών προϊόντων.
Το 1999 αγοράστηκε η μονάδα παραγωγής αντιβιοτικών του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών (το τέταρτο εργοστάσιο), η οποία αναβαθμίστηκε, καλύπτοντας τα πρότυπα παραγωγής.
Το 1995 ιδρύθηκε η θυγατρική εταιρεία ΒΙΑΝ Α.Ε. για τη διακίνηση και εμπορία μη συνταγογραφουμένων φαρμακευτικών προϊόντων (ΜΗΣΥΦΑ), συμπληρωμάτων διατροφής, διαγνωστικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων.
Το 2011 η ΒΙΑΝΕΞ έγινε εγκεκριμένος προμηθευτής από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Τα πηγαδάκια και το μενού
Όλα αυτά συζητούσαν οι προσκεκλημένοι στην εορταστική εκδήλωση για τα εκατό χρόνια. Τα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν πολλά, ενίοτε ετερόκλητα και ενδιαφέροντα. Πολλές οι αναφορές στο ήθος και στην προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου, που με τη δράση του «σφράγισε» μια ολόκληρη εποχή.
Στην εκδήλωση το μενού επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος. Περιελάμβανε ceviche από φιλέτο φρέσκου σολομού, μαριναρισμένου σε μοσχολέμονο, με γλυκιά κολοκύθα, φινόκιο, κόκκινη πιπεριά chili και pop corn κινόα.
Το κυρίως πιάτο ήταν μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας Περού, καραμελωμένα λαχανικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού από Αγιωργίτικο Νεμέας. Το επιδόρπιο ήταν cheesecake με μαρμελάδα από άγριο μύρτιλο.
Το επίσημο δείπνο συνοδεύτηκε από Bourgogne Chardonnay, Domaine d’ Ardhuy, Miraval, Cinsault-Grenache-Rolle-Syrah, Chateau Miraval, Provence και Syrah, Κτήμα Αβαντίς, Εύβοια.

Το μόνο σχόλιο που θα αφήσω είναι, για αυτό η μία μετά την άλλη οι χώρες στρέφονται σε δεξιά - πατριωτικά κόμματα...

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr