Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

21 Σεπτεμβρίου, 2022

Με μείωση 25%, στα 0,595/KWh ευρώ το οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Οκτώβριο - Δείτε αναλυτικά τα νέα τιμολόγια των προμηθευτών - Σήμερα οι ανακοινώσεις για το ύψος της επιδότησης - Κ. Σκρέκας: Οι 3 κλίμακες επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα – Στα 90 ευρώ η ενίσχυση για το φυσικό αέριο - Πίνακας με τις τελικές τιμές

Στα 0,595 ευρώ/KWh ανακοινώθηκε για τον Οκτώβριο το 
οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ Γ1/Ν1 για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες και στα 0,607 ευρώ για κατανάλωση άνω των 500 KWh.
Η εικόνα στους υπόλοιπους προμηθευτές έχει ως εξής:
Protergia: 0,57630/KWh
Elpedison: 0,5905 ευρώ/KWh
NRG: 0,579 ευρώ/KWh
ΗΡΩΝ: 0,620 ευρώ/KWh
Volterra: 0,685 ευρώ/KWh
Φυσικό Αέριο: 0,594 ευρώ/KWh
ZENIΘ: 0,589 ευρώ/KWh
Watt+Volt: 0,5890 ευρώ/KWh
Ελίν: 0,599 ευρώ/KWh
WE ENERGY: 0,64 ευρώ/KWh
Volton: 0,589 ευρώ/KWh
Οι τιμές αυτές είναι κατά 25% περίπου χαμηλότερες από εκείνες που είχαν ανακοινώσει οι εταιρείες για το μήνα Σεπτέμβριο, όταν η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να δώσει επιδοτήσεις 1,9 δις. ευρώ για να περιοριστεί η λιανική τιμή περί τα 14-16 λεπτά την κιλοβατώρα.
Δείτε εδώ τα τιμολόγια που είχαν ανακοινώσει οι εταιρείες για το Σεπτέμβριο, ώστε να κάνετε σύγκριση.
Σήμερα θα ανακοινωθούν από τον κ. Σκρέκα οι επιδοτήσεις Οκτωβρίου για τους καταναλωτές ρεύματος και φυσικού αερίου. Χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το ύψος της επιδότησης ανά κλιμάκιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κανόνας με τον οποίο θα υπολογιστεί, είναι να φτάσει, μετά την επιδότηση, στα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα το τελικό κόστος για τον καταναλωτή που είναι στο βασικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και έχει κατανάλωση στο χαμηλό κλιμάκιο (έως 500 κιλοβατώρες το μήνα).
Πρακτικά, στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι οι λιανικές τιμές ρεύματος να παραμένουν περίπου σταθερές από μήνα σε μήνα, προσαρμόζοντας ανάλογα τις επιδοτήσεις.
Αυτό σημαίνει ότι η ενίσχυση στο ρεύμα θα είναι κάτι λιγότερο από 45 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το χαμηλό κλιμάκιο κατανάλωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα δημιουργηθούν τρία κλιμάκια κατανάλωσης με τις επιδοτήσεις να κλιμακώνονται. Στη χαμηλή κατηγορία κατανάλωσης που εκτιμάται ότι θα είναι έως 500 Κιλοβατώρες το μήνα, το ύψος της επιδότησης θα είναι μεγαλύτερο. Στην ενδιάμεση (εκτιμάται στα επίπεδα έως 1000 κιλοβατώρες το μήνα) η ενίσχυση θα είναι λίγο χαμηλότερη και στο κλιμάκιο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση η επιχορήγηση θα είναι η μικρότερη. 
Όσοι είναι στα κλιμάκια των υψηλών καταναλώσεων εφόσον μειώνουν τη χρήση ρεύματος κατά 15% σε σχέση με πέρυσι θα ανεβαίνουν στο αμέσως επόμενο υψηλότερο ποσό επιδότησης.
Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει στο Υπουργείο Οικονομικών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα χρήματα που θα απαιτηθεί να δοθούν από τον προϋπολογισμό κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα είναι σημαντικά λιγότερα από εκείνα που δόθηκαν τον Αύγουστο και -κυρίως- το Σεπτέμβριο.
Πρώτον επειδή οι συνολικές καταναλώσεις θα είναι μικρότερες, δεύτερον επειδή οι τιμές των προμηθευτών είναι επίσης χαμηλότερες.
Το «δίχτυ προστασίας» στο αέριο
Στην περίπτωση του αερίου, στόχος είναι να αποκλιμακωθεί δραστικά η τιμή στον τελικό καταναλωτή, από τα επίπεδα των 24 λεπτών του ευρώ που εκτιμάται ότι θα στοίχιζε κάθε θερμική κιλοβατώρα, στην περίπτωση που δεν υπήρχε καθόλου επιδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενίσχυση θα είναι της τάξης των 10-12 λεπτά του ευρώ ανά θερμική κιλοβατώρα, με κύριο «όχημα» την παροχή οριζόντιας έκπτωσης της ΔΕΠΑ Εμπορίας σε όλους τους καταναλωτές (ανεξαρτήτως προμηθευτή).
Επομένως, το κόστος κατανάλωσης αερίου αναμένεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 12 με 14 λεπτών του ευρώ. Η τιμή αυτή είναι μεν αισθητά αυξημένη από το κόστος που έχει το καύσιμο πέρυσι τον Οκτώβριο (7,5 λεπτά), ωστόσο με την ενίσχυση απορροφάται ένα σημαντικό ποσοστό της ανατίμησης.

Κ. Σκρέκας: Οι 3 κλίμακες επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα – Στα 90 ευρώ η ενίσχυση για το φυσικό αέριο

Κλιμακωτή επιδότηση ρεύματος ανάλογα με την κατανάλωση, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στο πλαίσιο των κρατικών παρεμβάσεων για τον μήνα Οκτώβριο.

«H Ελλάδα προνόησε και έχει λάβει μέτρα αποορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης» είπε ο υπουργός ξεκινώντας τις ανακοινώσεις του το πρωί της Τετάρτης (21/9).

Όπως είπε είναι τρεις οι στόχοι της κυβέρνησης:

  • να συνεχίσουμε τη στήριξη των νοικοκυριών
  • να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για ενεργειακή επάρκεια όλο τον χειμώνα
  • να ενισχύσουμε την προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας

Από την 1η Οκτωβρίου θα ισχύσει κλιμακωτή επιδότηση για τα νοικοκυριά με τρεις κλίμακες.

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Σε τρεις κλίμακες η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος από τον Οκτώβριο.

Οι 3 κλίμακες επιδοτήσεων:

  • Για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες απορροφούμε το 90% της αύξησης, με την επιδότηση να φτάνει τα 436 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αφορά το 90% των νοικοκυριών.
  • Για μηνιαία κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες απορροφούμε το 80% της αύξησης, με επιδότηση 386 ευρώ ανα μεγαβατώρα. Αν έναν νοικοκυριό μειώσει κατά 15% τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Από 1001 κιλοβατώρες απορροφούμε το 70% της αύξησης, η επιδότηση ανέρχεται στα 336 ευρώ.Αφορά το 2% των νοικυριών στην Ελλάδα. Και εδώ υπάρχει η επιδότηση 50 ευρώ επιπλέον για μείωση κατανάλωσης 15% σε σχέση με το 2021.

Για το φυσικό αέριο ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει από την ΔΕΠΑ οριζόντια επιδότηση 90 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές και για το σύνολο της κατανάλωσης απορροφώντας έτσι το 50% της αύξησης με το μέτρο να αφορά 700.000 καταναλωτές ανεξαρτήτως κριτηρίων.

Οι ανακοινώσεις Σκρέκα


Ανάλογα με τον πάροχο στον οποίο ανήκετε και την κατανάλωση σας δείτε στον πίνακα που έφτιαξα, πόσο θα σας κοστίσει η κάθε κιλοβατώρα τον Οκτώβριο:

Βέβαια δεν ξέρω ο Αύγουστος ήταν ο πρώτος μήνας εφαρμογής, όμως αυτά που ανακοινώθηκαν δεν τα είδα στον λογαριασμό Volterra του σπιτιού. Για τον Αύγουστο η συγκεκριμένη εταιρεία, είχε ανακοινώσει 0,680€ / kWh, η επιδότηση θα ήταν 0,337€ / kWh, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έπρεπε η κάθε κιλοβατώρα να χρεώνεται 0,343€, πράγμα το οποίο δεν συνέβη, ευτυχώς, στον λογαριασμό που ήρθε μέσα στον Σεπτέμβριο, η κάθε κιλοβατώρα χρεώθηκε 0,26€, πάνω από 20% κάτω από τις ανακοινώσεις.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr