Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

26 Ιουλίου, 2022

Στα 48,6 λεπτά η κιλοβατώρα το νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Αύγουστο - Δείτε τις τιμές όλων των προμηθευτών - Σκρέκας: Θεαματική επιδότηση 337 ευρώ/MWh στα οικιακά τιμολόγια για τον Αύγουστο - Στο 1,13 δισ. το σύνολο των επιδοτήσεων για το μήνα - Σχόλιο

Ίσως και χαμηλότερα του αναμενομένου, στα 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα (0,498 για καταναλώσεις πάνω από 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο) με 3,5 ευρώ πάγιο, "τοποθετήθηκε" το τιμολόγιο της ΔΕΗ με τη νυκτερινή χρέωση να βρίσκεται στα 0,445 ευρώ (δείτε περισσότερα εδώ). Ταυτόχρονα ο υπουργός ΠΕΝ κ. Σκρέκας ανακοίνωσε σημαντική επιδότηση στους καταναλωτές για τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα το καθαρό κόστος ρεύματος για τον πολίτη να διαμορφώνεται στα 15 με 17 λεπτά την κιλοβατώρα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι νέοι τιμοκατάλογοι των προμηθευτών περιλαμβάνουν ευρεία γκάμα από διαφορετικού ύψους πάγιο, το ΥΠΕΝ ετοιμάζεται να φέρει νέα διάταξη με την οποία θα απαγορεύει αυτή τη δυνατότητα.

Όσον αφορά τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές:

Ο Ήρων έθεσε τιμολόγιο στα 0,495 ευρώ για το οικιακό (αλλά με κλιμακωτό από 9,9 έως 17,9 ευρώ πάγιο) και 0,54 για το επαγγελματικό. Δείτε περισσότερα στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην περίπτωση της Protergia, το τιμολόγιο διαμορφώνεται σε 0,549 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αλλά υπάρχουν και ειδικά τιμολόγια (όπως για το εξοχικό) που ανεβαίνουν έως και τα 0,56 ευρώ. Το πάγιο είναι από 1 έως 5 ευρώ το μήνα. Περισσότερα εδώ.

Η Elpedison από την πλευρά της παρουσίασε ένα διαφορετικό τρόπο αποτύπωσης της χρέωσης. Σύμφωνα με αυτόν, θα υπολογίζεται κάθε μήνα ένα ποσό έκπτωσης (επιστροφής στον καταναλωτή), ανάλογα με το πως θα κινείται η χονδρεμπορική. Για τον Αύγουστο η εταιρεία εκτιμά ότι στο δημοφιλέστερο πρόγραμμά της, η τελική χρέωση θα είναι 0,4956 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, με πάγιο στα 5 ευρώ το μήνα. Η τιμή προκύπτει από: Τιμή Προμήθειας 0,9359 ευρώ/MWh, μείον εκτιμώμενη Έκπτωση Elpedison 0,4439 ευρώ/MWh.

Η εταιρεία nrg ανακοίνωσε τιμοκατάλογο με τιμές από 0,499 έως 0,548 ευρώ/MWh και αντίστοιχα διακύμανση του παγίου από 4,8 έως 5,5 ευρώ το μήνα. Δείτε εδώ συγκεντρωμένα τα προγράμματα της nrg.

Η Watt&Volt ανακοίνωσε τιμή για τα τιμολόγια χωρίς πάγιο στα 0,58 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αλλά με μεγάλες διαφοροποιήσεις προς τα κάτω για τα τιμολόγια με πάγιο. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα νέα τιμολόγια ως εξής:

-στα 0,585€/kWh για το πρόγραμμα zerO+ για όλες τις κατηγορίες πελατών

-στα 0,379€/kWh για το πρόγραμμα WATT+VOLT Win 1 (29,9€/μήνα πάγιο για τις πρώτες 200kWh, 20€ για κάθε 100kWh επιπλέον) για όλες τις κατηγορίες πελατών

-στα 0,477€/kWh για το πρόγραμμα WATT+VOLT Win 2 (14,9€/μήνα πάγιο για τις πρώτες 200kWh, 10€ για κάθε 100kWh επιπλέον) για όλες τις κατηγορίες πελατών

Η εταιρεία VOLTON ανακοινώνει τιμολόγια (για εμπρόθεσμη πληρωμή) στα επίπεδα των 0,52 ευρώ ανά Μεγαβατώρα συν 9,9 ευρώ πάγιο.

Η ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ανακοίνωσε τιμολόγιο με 0,484 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αλλά με πάγιο 8 ευρώ το μήνα και με ετήσια συνδρομή.

Η ΖΕΝΙΘ ανακοίνωσε 0,519 ευρώ ανά κιλοβατώρα συν 4 ευρώ πάγιο.

Η Volterra φαίνεται να είναι η ακριβότερη με 0,68€/kWh και με πάγιο 2,90€/μήνα. Όμως προβλέπεται και «Έκπτωση Κόστους Προμήθειας Volterra» η οποία προκύπτει από την εκάστοτε τιμή χονδρικής που αγοράζει η εταιρεία...

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, τα τιμολόγια από τον Αύγουστο και μετά δεν θα έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων από το σύνολο των προμηθευτών ενώ οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή χωρίς προϋποθέσεις.

Νωρίτερα, το energypress εγραφε:

Τιμές ρεύματος για το μήνα Αύγουστο που στην περίπτωση της ΔΕΗ, θα κινούνται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για προφανείς συμβολικούς λόγους, ελάχιστα κάτω των 50 λεπτών η κιλοβατώρα, με την υπόλοιπη αγορά να είναι κατά κανόνα πάνω από αυτά τα επίπεδα, αναρτούν σήμερα μετά τις 11 το πρωί οι πάροχοι στις ιστοσελίδες τους.

Η ονομαστική χρέωση της ΔΕΗ, η οποία δίνει και τον τόνο στην αγορά, αφού βάσει αυτής διαμορφώνουν τα τιμολόγιά τους οι προμηθευτές, λέγεται πως θα γράφει μπροστά το νούμερο…4. Ολοι οι πάροχοι θα κινούνται πέριξ των 50 λεπτών, κάποιοι θα ανακοινώσουν από λίγο έως πολύ παραπάνω και κάποιοι λίγο παρακάτω.

Στην αρχή, οι πάροχοι είχαν λάβει επιστολή με περιθώριο να αναρτήσουν τα τιμολόγια Αυγούστου μέχρι τις 9 το πρωί, ωστόσο πήραν προθεσμία μέχρι τις 11, προκειμένου να έχουν μια πιο ασφαλή εικόνα για τη διαμόρφωση των τιμων αερίου στον ολλανδικό κόμβο συναλλαγών του TTF.

Το κλειδί φυσικά δεν είναι το τι θα ανακοινώσουν οι εταιρείες, όσο το που θα κυμανθεί η επιδότηση από την πολιτεία, η οποία επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα σήμερα, γύρω στις 11:30 από τον κ. Σκρέκα. Επειδή με τέτοιες τιμές, χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να φτάσουν οι λογαριασμοί ρεύματος στα προ κρίσης επίπεδα, το πιθανότερο είναι ότι μετά την επιδότηση, ο οικιακός καταναλωτής θα πληρώνει τιμολόγιο κοντά στα 16 με 17 λεπτά. Δηλαδή, το κράτος θα φτάσει να του επιδοτεί ακόμη και πάνω από ένα τιμολόγιο, ήτοι πάνω από τα 30 λεπτά.

Τουλάχιστον αυτό είναι το σκεπτικό, βάσει του οποίου γίνονταν μέχρι και τη τελευταία στιγμή οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, με στόχο την επιστροφή των τιμών κοντά στα επίπεδα του περασμένου φθινοπώρου.

Εκτός των σημερινών ανακοινώσεων που αφορούν τις τιμές Αυγούστου, οι πάροχοι πρέπει από εδώ και στο εξής έως τις 20 κάθε μήνα να ανακοινώνουν πόσο θα χρεώνουν για τον επόμενο. Δηλαδή στις 20 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια Σεπτεμβρίου, στις 20 Σεπτεμβρίου αυτά του Οκτωβρίου, στις 20 Οκτωβρίου εκείνα του Νοεμβρίου, κ.ό.κ.

Στο πλαίσιο αυτό, ακριβώς προκειμένου να καλυφθούν έναντι ακραίων διακυμάνσεων στις τιμές του φυσικού αερίου του επόμενου μήνα, οι προμηθευτές πρόκειται να επιβαρύνουν τις τιμές με ένα risk premium. Οσο μεγαλύτερη μεταβλητότητα έχει η αγορά στο αέριο, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το risk premium στις τιμές. Για παράδειγμα, διακυμάνσεις 20 ευρώ η μεγαβατώρα στο αέριο μεταφράζονται σε 50 ευρώ η μεγαβατώρα risk premium στο ρεύμα.

Στην πράξη, όπως εξηγούν πηγές της αγοράς, οι πάροχοι θα προαγοράζουν ένα τμήμα, π.χ. το 60%, από την συνολική ποσότητα ενέργειας του πελατολογίου τους για τον επόμενο μήνα, και για το υπόλοιπο 40% θα κρατούν ανοιχτές θέσεις (margin calls). Σε αυτό το ποσοστό 40%, οι προμηθευτές θα επιβάλουν ένα risk premium.

Eπίσης, πέραν της ονομαστικής χρέωσης που θα ανακοινώσει ο κάθε ένας, ακούγεται ότι κάποιοι δεν αποκλείεται να βγουν και με προγράμματα αρνητικής ρήτρας. Δηλαδή με προϊόντα που θα έχουν μια μέγιστη τιμή, για την οποία οι εταιρείες θα δεσμεύονται απέναντι στους πελάτες τους, πως αν αυτή υποχωρήσει, τότε θα τους επιστραφεί το risk premium.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς, οι καταναλωτές θα πληρώνουν από τον Αύγουστο τιμολόγια, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ θα έχουν και ευχέρεια άμεσης αλλαγής προμηθευτή, εφόσον το επιλέξουν, χωρίς υποχρέωση πέναλτι.

Ταυτόχρονα, οι καθετοποιημένοι ηλεκτροπαραγωγοί θα εισπράττουν για το ρεύμα που πωλούν στο Χρηματιστήριο Ενέργειας μια διοικητικά οριζόμενη τιμή. Η τιμή πλαφόν για τον Ιούλιο έχει οριστεί στα 112 ευρώ/MWh για τα υδροηλεκτρικά, 85 ευρώ / MWh για τις ΑΠΕ, 208,29 ευρώ / MWh για τις μονάδες λιγνίτη και 292 και 408,47 ευρώ/MWh αντίστοιχα για τις μονάδες φυσικού αερίου συνδυασμένου και ανοικτού κύκλου. Η διαφορά που θα προκύπτει σε σχέση με την εκάστοτε χρηματιστηριακή τιμή, θα διοχετεύεται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για να ενισχύει τον «κουμπαρά» των επιδοτήσεων.

Θυμίζουμε ότι η προθεσμία για τα τιμολόγια Αυγούστου των προμηθευτών είχε παραταθεί για σήμερα 25 Ιουλίου με το σκεπτικό ότι έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσει η εικόνα ως προς την επαναλειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου North Stream, για τον οποίο υπήρχαν αμφιβολίες κατά πόσο θα ανοίξει μετά την 21η Ιουλίου, δηλαδή μετά το τέλος της προγραμματισμένης του συντήρησης.

Μπορεί οι ροές μεσω Nord Stream να μην διακόπηκαν εντελώς και να συνεχίζονται μειωμένες, ωστόσο οι τιμές δεν αντέδρασαν θετικά στην είδηση της «μερικής» επαναλειτουργίας του, καθώς το ρίσκο παραμένει. Η τιμή του αερίου την περασμένη εβδομάδα κινήθηκε σταθερά στα επίπεδα των 160 ευρώ/ MWh.

energypress.gr


Σκρέκας: Θεαματική επιδότηση 337 ευρώ/MWh στα οικιακά τιμολόγια για τον Αύγουστο - Στο 1,13 δισ. το σύνολο των επιδοτήσεων για το μήνα

Στο εξαιρετικά υψηλό ποσό των 1,136 δισ. ευρώ ανέρχονται οι επιδοτήσεις που θα δοθούν στους καταναλωτές ρεύματος για το μήνα Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΝ, Κώστας Σκρέκας. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι, εκτός από τους γνωστούς πόρους του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, πιθανόν θα χρειαστεί να συμβάλλει και ο προϋπολογισμός.

Για όλες τις κατοικίες η επιδότηση που θα δοθεί θα είναι 337 ευρώ/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό, σε συνδυασμό με τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, οδηγεί στο να πληρώνει τελικά ο καταναλωτής για ρεύμα περί τα 15 με 17 λεπτά την κιλοβατώρα, δηλαδή σε επίπεδα λίγο πάνω από τα "φυσιολογικά" του καλοκαιριού του 2021.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός ΠΕΝ, μέσω των νέων επιδοτήσεων θα απορροφηθεί έως το 90% των αυξήσεων για όλους τους οικιακούς καταναλωτές και για το σύνολο της κατανάλωσης τόσο στις κύριες όσο και στις μή κύριες κατοικίες. Ταυτόχρονα, απορροφάται το 100% για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου (ΚΟΤ),το 80% για για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και το 82-99% για τους αγρότες.

Επίσης, το ΥΠΕΝ υπολογίζει ότι για τον Αύγουστο ο νέος μηχανισμός θα αποφέρει περί τα 900 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των καταναλωτών, από 500 εκατ. ευρώ κατά τον Ιούλιο, όπως δήλωσε προ ολίγου ο κ. Σκρέκας στη Βουλή.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού και τα ποσά των επιδοτήσεων που ανακοινώθηκαν:

«Παραμένοντας πιστοί στη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού πλαισίου προστασίας απέναντι στην ενεργειακή κρίση, η Κυβέρνηση επεκτείνει την πολιτική της για δραστική μείωση των τιμών ενέργειας με την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μηχανισμού που στηρίζει όλους τους καταναλωτές χωρίς εξαίρεση.

Δημιουργήσαμε έναν πρωτοποριακό μηχανισμό που δεσμεύει προς όφελος των πολιτών τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και απενεργοποιεί τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Το όφελος για τους πολίτες κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του μηχανισμού εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα αυτά μεταφέρονται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας. 

Να σημειωθεί ότι ο αντίστοιχος μηχανισμός της Ισπανίας έχει μηνιαίο όφελος για τους εκεί καταναλωτές μόλις 250 εκατομμύρια ευρώ.  

Από σήμερα, οι πολίτες, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν εγκαίρως, και με διαφάνεια, την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι πάροχοι υποχρεώνονται να ενημερώσουν για τις τιμές του επόμενου μήνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους. 

Τώρα όλα είναι καθαρά, όλα είναι διαφανή και οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν, και να επιλέξουν τον πάροχο που επιθυμούν.

Συγκεκριμένα για τον μήνα Αύγουστο, η συνολική επιδότηση από την Κυβέρνηση προσεγγίζει το 1 δισ. 136 εκατ. ευρώ, απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

Συγκεκριμένα:

Για τις όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337 ευρώ/MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και  χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Απορροφούμε, έτσι, το 90% της αύξησης με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15-17 λεπτών.

Για τους δικαιούχους ΚΟΤ η επιδότηση ανέρχεται σε 377 ευρώ ανά MWh ώστε να απορροφήσουμε έως και το 100% της αύξησης. 

Για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35KVA εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, περίπτερα, ψιλικά η επιδότηση είναι 300 ευρώ ανά MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και απορροφούμε έως και το 80% της ανατίμησης.  

Για τους αγρότες και όλα τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται σε 337 ευρώ ανά MWh καλύπτοντας από το 82% έως το 99% της αύξησης.

Στους βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση θα είναι 250 ευρώ / MWh  ώστε να απορροφήσουμε έως και το 67% της αύξησης.

Για το φυσικό αέριο και για τους εμπορικούς καταναλωτές, η επιδότηση ανέρχεται στα 30 ευρώ/ θερμική MWh. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε συνεργασία με την ΡΑΕ παρακολουθούμε στενά την διαμόρφωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας από του παρόχους,  ώστε να αποτρέψουμε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Η δέσμευση της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού για στήριξη νοικοκυριών, επαγγελματιών και αγροτών από την πρωτόγνωρη διεθνή ενεργειακή κρίση αποδεικνύεται στην πράξη».

energypress.gr


 Προσωπικά μπερδεύτηκα πολύ, χθες, κατάφερα όμως μετά από πολύ μελέτη κάπως να τα ξεμπερδεψω. Απλά είναι η τιμή ανά κιλοβατώρα που ανακοίνωσε ο κάθε πάροχος, από την οποία θα αφαιρεθεί η τιμή επιδότησης της κυβέρνησης. Ας πάρω για παράδειγμα τον πάροχο που είμαι εγώ, η Volterra, που δυστυχώς φαίνεται να είναι ο ακριβότερος: 0,68 - 0,337 = 0,343€/kWh. Το συγκεκριμένο ξεφεύγει αρκετά από τον στόχο της κυβέρνησης... Από ότι φαίνεται μέσα στον στόχο της κυβέρνησης είναι οι περισσότεροι πάροχοι, δηλαδή για τελική τιμή στον καταναλωτή 0,15 με 0,17€/kWh.

Προς το παρόν περιμένετε λίγους μήνες για το τοπίο μοιάζει με κινούμενη άμμος. Οπότε μην βιάζεστε να αλλάξετε πάροχο και φυσικά όπως σας έχω ξαναγράψει η φυγή από έναν πάροχο δεν σημαίνει απαραίτητα επιστροφή στο παρελθόν, ψάξτε στο ίντερνετ όλα τα προγράμματα και μην εμπιστεύεστε τον κάθε έναν που σας καλεί για να σας κάνει προσφορά στο ρεύμα...

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr