Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

31 Ιουλίου, 2023

ΓΕΕΘΑ: Προσλήψεις Στρατιωτικού Προσωπικού (ΕΠ.ΟΠ.) στους 3 Κλάδους και στο Κοινό Νομικό Σώμα

Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για την προκήρυξη πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στους τρεις Κλάδους και στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, για το έτος 2023, όπως παρακάτω:

•   Πλήρωση 964 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Στρατό Ξηράς, δείτε την προκήρυξη εδώ

•   Πλήρωση 430 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στο Πολεμικό Ναυτικό, δείτε την προκήρυξη εδώ

•   Πλήρωση 298 θέσεων ΕΠ.ΟΠ. στην Πολεμική Αεροπορία, δείτε την προκήρυξη εδώ

Δήμος Σαμοθράκης: Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Αυγούστου 2023 - Σε αυτές τις εκδηλώσεις θα είναι ο Γιώργος Δεληγιάννης με την ορχήστρα του

Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης: Η αναρτωλή γεώτρηση

Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ
Φωτογραφίες: Αυγουστος 2019
Η κατάσταση της επάρκειας νερού ύδρευσης ήταν ένα από τα πρώτα προβλήματα που αντιμετώπισε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Η υδροδότηση οικισμών από φυσικούς πόρους (πηγές, υδρομαστεύσεις) είναι ουσιαστικά εξαρτώμενη από μετεωρολογικά (ποσοστά βροχοπτώσεων, ανομβρία) και φυσικά φαινόμενα (κατολισθήσεις, καταστροφές).
Το πρόγραμμα για την επίλυση περιλάμβανε μια σειρά επικουρικών γεωτρήσεων για ενίσχυση της ύδρευσης οικισμών. Μια από αυτές ήταν και η γεώτρηση Λακκώματος στη θέση Αφετκο.
Η γεώτρηση ουσιαστικά ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 βρήκε επάρκεια νερού και συνδέθηκε στο κεντρικό δίκτυο με εγκάρσιο αγωγό προς τον επαρχιακό δρόμο.

30 Ιουλίου, 2023

Τρομάζουν οι πνιγμοί στην Ελλάδα: Για ποιο λόγο κάθε καλοκαίρι θρηνούμε θύματα; - Ποιανού ευθύνη είναι η πρόσληψη ναυαγοσώστη στην παραλία; Τι πρέπει να κάνουμε αν βρεθούμε κοντά σε άτομο που πνίγεται;

Κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας θρηνούμε θύματα από πνιγμούς. Σε μια χώρα που έχει το υγρό στοιχείο γύρω της, θα περίμενε κανείς πως θα είχαμε την παιδεία για να αποφεύγουμε τους θανάτους μέσα στο νερό. Ο πνιγμός είναι σιωπηλός και συμβαίνει πολύ γρήγορα. Τι πρέπει να προσέχουμε.

Όμως η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, με στοιχεία του Λιμενικού, έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό 52 άνθρωποι. 

Τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σοκάρουν, αναφέροντας πως περισσότεροι από 350 με 400 άνθρωποι ετησίως χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό, με την αναλογία ανδρών γυναικών να είναι 3 προς 1.

Ακούστε την σημερινή εκπομπή "Ορθά Κοφτά"

Κυριακή 30 Ιουλίου σήμερα, η εκπομπή "Ορθά Κοφτά" δεν είχε κάποιον καλεσμένο, ξεκίνησα μόνος μου, στην συνέχεια στο στούντιο ήρθε και ο "επίτιμος" καλεσμένος μου ο Φώτης Φωτεινός. 

Έγινε αναφορά σε αρκετά θέματα, όπως για τις πυρκαγιές ανά την Ελλάδα και όχι μόνο, για την τουριστική κίνηση στο νησί μας, για το προεκλογικό κλίμα ενόψει των δημοτικών εκλογών, την πρωτοβουλία - πρόσκληση του SWR, ότι ο κύριος Βίτσας προς τιμήν του καταδίκασε "απερίφραστα "μεν στο προχθεσινό Δ.Σ το επαίσχυντο άρθρο που χαρακτήριζε δολοφόνους ζώων όλους τους κατοίκους του νησιού, αλλά με τις "απαραίτητες" παρατηρήσεις δε... Στο τέλος έγινε από τον Φώτη αναφορά στα του σταθμού.

Ακούστε την εκπομπή από το samothrakiradio.gr:

30 Ιουλίου 2023: Επέτειος 51 ετών από την χειροτονία του π. Εμμανουήλ Καμπούρη σε διάκονο

Ο πατέρας Εμμανουήλ Καμπούρης, ο παπά Μανώλης της καρδιάς μας, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Καμαριώτισσας, σήμερα Κυριακή 30 Ιουλίου, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας μίλησε στο εκκλησίασμα για τα 51 χρόνια από την ημέρα που χειροτονήθηκε διάκονος (31 Ιουλίου 1972) από τον τότε Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Κωνστάντιο Χρόνη. Μίλησε για τους Ναούς στους οποίους τοποθετήθηκε στους οικισμούς Πρ. Ηλία, Λακκώματος και Καμαριώτισσας, αλλά και για το γεγονός ότι του προτάθηκε να τοποθετηθεί και στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη και αρνήθηκε, γιατί ήθελε να υπηρετήσει στο αγαπημένο του νησί.

Έκανε μία σύντομη αναφορά στο έργο και την προσφορά του στους Ναούς που εφημέρευσε και εφημερεύει. Βλέποντας όσα έχει προσφέρει ακούραστα και αγόγγυστα από το 2007 που ήρθε στην Καμαριώτισσα μέχρι και σήμερα, κάνοντας τον Ναό αγνώριστο μέσα και έξω ότι μίλησε με μεγάλη ταπεινότητα και μετριοφροσύνη, όπως πάντα. Σε ορισμένα σημεία μάλιστα ήταν συγκινησιακά φορτισμένος.

29 Ιουλίου, 2023

Συνεχίζεται η λειτουργία του μηχανισμού επιστροφής των υπερεσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς και η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας

Με νέα Υπουργική Απόφαση, η Κυβέρνηση παρατείνει τις θεσμικές παρεμβάσεις της στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, που ισχύουν εδώ και ένα χρόνο και έχουν αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα για την ενίσχυση των καταναλωτών μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης και τη σταθεροποίηση των τιμολογίων.

Ειδικότερα, παρατείνεται έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023 ο μηχανισμός επιστροφής των υπερεσόδων στη χονδρική αγορά, που εφαρμόζεται από τον Ιούλιο του 2022 και ήδη έχει αποδώσει πάνω από 3,3 δισ. ευρώ έως σήμερα στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της αυξημένου κόστους λόγω της ενεργειακής κρίσης για τους καταναλωτές. Τους επόμενους μήνες θα αξιολογηθεί η κατάσταση που πρόκειται να διαμορφωθεί στις διεθνείς ενεργειακές αγορές και αναλόγως θα αποφασιστεί η αναγκαιότητα ύπαρξης του παραπάνω έκτακτου μέτρου.

Έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για εγγραφή στα Δημόσια ΙΕΚ του Υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού - Δ.Ι.Ε.Κ Αλεξανδρούπολης: Νέες Ειδικότητες 2023 – 2024

Όσοι απόφοιτοι Λυκείου ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων από τη Δευτέρα 31-07-2023 μετά τις 9 π.μ. μέχρι την Τετάρτη 06-09-2023 στις 15:00.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2023

  • Η προθεσμία για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων στα Ι.Ε.Κ. επιτυχίας τους για τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού είναι από την Δευτέρα 28/8/2023 μέχρι την Τετάρτη 6/9/2023.

28 Ιουλίου, 2023

Παρακολουθήστε την 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα – Πώς θα δείτε εάν είστε δικαιούχοι

Εγκρίθηκαν 103.310 αιτήσεις για την εξαργύρωση επιταγών (vouchers), στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»,  ύστερα και από τη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, υπέγραψε την απόφαση, με την οποία εγκρίνονται οι πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων, ανά Περιφέρεια και ανά εισοδηματική κατηγορία, των αιτήσεων που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα. Οι οριστικοί πίνακες, με τους επιλέξιμους και τους επιλαχόντες δικαιούχους του «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» αναρτώνται, στην ιστοσελίδα του προγράμματος: https://allazothermosifona.gov.gr/exelixi/apotelesmata-axiologisis/ .Παράλληλα, οι δικαιούχοι του προγράμματος ενημερώνονται μέσω SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως: Μεγάλη λίστα αναμονής σε “Άγιο Κυπριανό” και “Ιωακείμειο”- Έκκληση για νοσηλευτικό προσωπικό

Κάλεσμα σε νέους πτυχιούχους νοσηλευτές απευθύνει η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως με σκοπό να ενδυναμώσει τις δυο φιλανθρωπικές δομές που διαθέτει αφού η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού κάνει αδύνατη την επέκταση λειτουργίας τους.

Με αφορμή την πρόσφατη ορκωμοσία 33 αποφοίτων  από το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου σκέψη του Μητροπολίτη Ανθίμου ήταν να δημοσιοποιηθεί ένα σχετικό δελτίο με το οποίο γνωστοποιούνταν η πρόθεση αυτή .

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Λαφτσής, η εν λόγω προκήρυξη έχει 3 στόχους

Ο Σύλογος Associazone Danze Antiche- ADA για την παρουσία 20 χρόνων παρουσίας στη Σαμοθράκη θα παρουσιάσει στις 29/7 την παράσταση «Η λάμψη της Αναγέννησης»

Με τη συμπλήρωση 20 χρόνων παρουσίας στη Σαμοθράκη του Συλλόγου
Associazone Danze Antiche- ADA φέτος θα παρουσιαστεί η παράσταση με
τίτλο «Η λάμψη της Αναγέννησης» με
Χορογραφικές ανακατασκευές (σε δραματουργία και σκηνοθεσία των Bruna
Gondoni & Marco Bendoni) και Μουσική (άρπα και βιολί) από τα μέσα του
16ου αιώνα έως τις αρχές του 17ου αιώνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
αυτό το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 στις 19:45 μ.μ. στη Χώρα στην Πλατεία
Πλατάνου.

27 Ιουλίου, 2023

Μήνυμα Δημοτικής Ενωτικής Συνεργασίας - Αθ. Βίτσα σε όλα τα παιδιά, μετά την ανακοίνωση των βάσεων - Σχόλιο

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...
Με την ανακοίνωση των βάσεων και των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανοίγει ένας νέος κύκλος απόκτησης γνώσης και νέων προκλήσεων για τους νέους μας.
Για εσάς τους επιτυχόντες, η είσοδός σας στο Πανεπιστήμιο, αποτελεί την πρώτη, από τις πολλές μάχες που θα δώσετε, στη ζωή σας. Η μεθοδικότητα και η αφοσίωσή σας στο στόχο ας είναι οδηγός στην ακαδημαϊκή πορεία σας στην οποία σάς ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Όσοι δεν καταφέρατε να πετύχετε απόλυτα το στόχο σας, να είστε βέβαιοι ότι η ζωή και τα εφόδια που έχετε αποκομίσει από τις οικογένειές σας και τους δασκάλους σας, θα σας βοηθήσουν είτε να επιμείνετε στην προσπάθεια, είτε να ανοίξετε νέους ορίζοντες δημιουργίας στη ζωή σας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 13ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 28/7/2023


Παράταση φορολογικών δηλώσεων έως 31/8 - Πως επηρεάζονται Market Pass και Κ.Ο.Τ

Για τον τρόπο που θα καταβληθεί το  
Market Pass των 22 ευρώ και των 100 ευρώ στους δικαιούχους μετά την παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως τις 31 Αυγούστου μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης σε ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

«Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου που συμπεριλαμβάνει και την επέκταση του Market Pass για 3 μήνες- θα δουλέψουμε πολύ γρήγορα  με το Γενικό Λογιστήριο για να βγουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που χρειάζονται.

Η πρόταση που έχουμε – θα δούμε τις τεχνικές λεπτομέρειες – είναι όσοι έχουν κάνει ήδη αίτηση για το Market Pass των οποίων είτε εγκρίθηκε είτε απορρίφθηκε να θεωρηθεί ότι κάνουν ξανά αίτηση. Και έτσι να μην χρειαστεί να μπουν σε μια ταλαιπωρία και να ζητήσουν ξανά το market pass, πρώτον. 

26 Ιουλίου, 2023

Δήμος Σαμοθράκης: Ανακοίνωση για πρόσληψη προσωπικού πυρασφάλειας - 10 άτομα για 2 μήνες

Αύριο Πέμπτη στις 10:30 πμ οι βάσεις εισαγωγής με πολλά απρόοπτα - Ανοδικά στις Νομικές και τις Πολυτεχνικές - εκπλήξεις στις Ιατρικές // Νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ: Κλειδί η Τράπεζα Θεμάτων και η βαθμολογία σε όλο το Λύκειο

Η αγωνία των υποψηφίων παίρνει τέλος αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου, στις 10:30 π.μ., με την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και των ονομάτων των επιτυχόντων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν εάν και που εισάγονται στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση σχετικά με το τμήμα εισαγωγής των.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που αποκλείει την εισαγωγή υποψηφίων σε σχολές ΑΕΙ όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, έχει προσδιοριστεί φέτος ανά Πεδίο ως εξής:

Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως: Δελτίο Τύπου - Διανομή «Baby Kits» από την EUROBANK και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ σε 48 εγκύους γυναίκες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διανομή «Baby Kits» από την EUROBANK και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ σε 48 εγκύους γυναίκες

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και και την Τράπεζα EUROBANK διένειμαν σε 48 εγκύους γυναίκες της Επαρχίας μας «Baby Kits» με είδη και τρόφιμα για βρέφη, σύμφωνα το Πρόγραμμα «Αντιμετωπίζοντας την υπογεννητικότητα, υλική υποστήριξη νεογεννήτων-βρεφικών πακέτων (Baby Kits)» που υλοποιείται στην ακριτική μας περιοχή.

Αυτή είναι η 6η φορά από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι σήμερα που η Τράπεζα EUROBANK στηρίζει μέσα από την πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους νέους και μελλοντικούς γονείς που ζουν μόνιμα στον Νομό Έβρου, αλλά και στα ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συνολικά στα δυο χρόνια που διαρκεί το πρόγραμμα έχουν ωφεληθεί 174 νέες οικογένειες της ακριτικής μας Μητροπόλεως.

Συνεχίζει και φέτος η Σαμοθράκη να είναι πόλος έλξης διασημοτήτων - Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο νησί η Ευγενία Σαμαρά (Στέλλα του "Σασμού")

Τα τελευταία χρόνια η Σαμοθράκη έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης διασημοτήτων της ελληνικής showbiz. Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια, Σίσσυ Χρηστίδου, Ευγενία Σαμαρά κλπ.
Φαίνεται λοιπόν αυτό να συνεχίζεται και φέτος, με πρώτη άφιξη μίας παλιάς γνώριμης, της Ευγενίας Σαμαρά. Η οποία επέλεξε την Σαμοθράκη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Κάτι που από μόνο του έχει την δική του αξία.
Σύμφωνα με ανάρτηση της και φωτογραφίες στο Instagram η Στέλλα του "Σασμού", απολαμβάνει τις διακοπές της στο νησί μας και τις βουτιές στη βάθρα του Φονιά.
Στην ανάρτηση γράφει:

25 Ιουλίου, 2023

Αποκλειστικό άρθρο του Ν. Παπανικολόπουλου για το blog με θέμα: Το λιμάνι της Σαμοθράκης μετά την ακύρωση πώλησης του Ο.Λ.Α Α.Ε

Προχθές δημοσίευσα άρθρο του υποναύαρχου του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία κυρίου Νικόλαου Παπανικολόπουλου για τα 100 χρόνια της συνθήκης της Λοζάνης και όπως είχα σημειώσει πως ήταν ιδιαίτερη η χαρά, που δημοσίευα ξανά άρθρο του. 

Ήταν εντελώς συμπτωματικό ότι την ίδια μέρα στο Samothraki Web Radio και στην εκπομπή μου "Ορθά Κοφτά" με τον Φώτη Φωτεινό συζητήσαμε την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Καμαριώτισσας και ότι ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α. Ε. προσφέρει ανταποδοτικά κάποια ελάχιστα, με ανεπαίσθητες παρεμβάσεις και γενικά το αφήνει αναξιοποίητο.

Σκέφτηκα λοιπόν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορούσε να ήταν ένας από τους επόμενους καλεσμένους, του το πρότεινα, αλλά πάντα ευγενής ο κύριος Παπανικολόπουλος μου εξήγησε πως θα απουσιάζει στην ιδιαίτερη Πατρίδα του, το επόμενο διάστημα, αφήνοντας βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία μελλοντική συζήτηση. Θεώρησα το θέμα λήξαν προς το παρόν. Σήμερα όμως έλαβα νεότερο μήνυμα του, εξηγώντας μου πως δεν ήταν δυνατόν να μείνει αμέτοχος στους προβληματισμούς μας και έγραψε το παρακάτω άρθρο. Οφείλω να τον ευχαριστήσω θερμά και δημόσια

Ερώτηση Πάρη Παπαδάκης (βουλευτής Ελληνικής Λύσης Έβρου) προς τους Υπ. Ανάπτυξης - Επενδύσεων & Εθ. Οικονομίας - Οικονομικών με θέμα: Ανάγκη δημιουργίας ΕΟΖ, ειδικού φορολογικού καθεστώτος στον Έβρο, κατάργησης του ΕΝΦΙΑ στην εν λόγω περιοχή και μείωσης του ΦΠΑ κατά 30% στη νήσο Σαμοθράκη, ως ορίζει η Ευρωπαϊκή οδηγία 77/1992

Η πρώτη ερώτηση που κατατέθηκε για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο και αφορά μεταξύ άλλων και την Σαμοθράκη, κατατέθηκε χθες 24 Ιουλίου από τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Έβρου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης κύριο Παράσχο (Πάρη) Παπαδάκη.

Η ερώτηση κατατέθηκε προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων κύριο Κώστα Σκρέκα και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κύριο Κωστή Χατζηδάκη και έχει ως θέμα «Ανάγκη δημιουργίας ειδικής οικονομικής ζώνης (ΕΟΖ), ειδικού φορολογικού καθεστώτος στον Έβρο, κατάργησης του ΕΝΦΙΑ στην εν λόγω περιοχή και μείωσης του ΦΠΑ κατά 30% στη νήσο Σαμοθράκη, ως ορίζει η Ευρωπαϊκή οδηγία 77/1992»

Ακολουθεί η ερώτηση από Βουλή των Ελλήνων - Μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου:

Γιατί η Αστυνομία δεν πηγαίνει ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ στα Θέρμα και ας έχει ξεφύηει η κατάσταση...;;;

Έχω πει - γράψει επανειλημμένα ότι τα Θέρμα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, την καλοκαιρινή περίοδο γίνονται Εξάρχεια του καλοκαιριού, ΝΑΙ Εξάρχεια του καλοκαιριού, δε θέλω μα, μου, σου, του, έτσι είναι και αν θέλετε, ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν έχουμε σύνδεση με Λαύριο (τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα)...  Φυσικά όλο αυτό οφείλεται στο καρκίνωμα της Σαμοθράκης, την ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, ΟΠΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ... Το οποίο γιγαντώθηκε με τα αλήστου μνήμης πάρτυ -φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής...

Θα μου πείτε τι μου ήρθε πρωί πρωί και στην καρδιά του καλοκαιριού και τα γράφω αυτά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τρελάθηκα... Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΘΕΡΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ και η ελάχιστη αστυνομική δύναμη του νησιού δεν έχει την ικανότητα, ούτε καν να την παρακολουθήσει, γιατί δεν πάει καν στα Θέρμα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες...

24 Ιουλίου, 2023

Νέα απόφαση βάζει τέλος στις μάσκες στα νοσοκομεία – Τι αλλάζει με rapid test (ΦΕΚ)

Καταργείται, με νέο ΦΕΚ που ισχύει από σήμερα, η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε νοσοκομεία, καθώς και η υποχρεωτική διενέργεια rapid τεστ από τους εργαζόμενους που δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Πλέον η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας προβλέπεται πλέον μόνο για το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς υψηλού κινδύνου (ασθενείς ογκολογικοί, ανοσοκατασταλμένοι, μεταμοσχευμένοι και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), καθώς και για τους ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

23 Ιουλίου, 2023

Ν. Παπανικολόπουλος: Επετειακό κείμενο για τη συνθήκη της Λοζάνης 24/7/1923

Όταν μιλάμε για τη «Συνθήκη της Λωζάννης» Ιούλιος 1923, αναφερόμαστε σε ένα σύνολο νομικών κειμένων, τα οποία περιλαμβάνουν, αυτή καθαυτή τη Συνθήκη με 143 άρθρα, καθώς και 17 συναφείς Συμβάσεις, Δηλώσεις και Πρωτοκόλλα. Όλα μαζί, η Ελλάδα τα επικύρωσε με το Νομοθετικό Διάταγμα «Περί Κυρώσεως της εν Λωζάννη συνομολογηθείσης  Συνθήκης  περί  ειρήνης»  (ΦΕΚ 238Α/25-8-1923).

Με αυτή τη Συνθήκη, διευθετήθηκαν δυο κύρια θέματα (σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας και καθεστώς μουσουλμάνων στη Θράκη και χριστιανών στην Κωνσταντινούπολη – μειονοτήτων).

Οι Μεγάλες Δυνάμεις, για τη σύνταξή της, δυστυχώς προτίμησαν την ευκολία που τους προσέφεραν οι οροσειρές και τα ποτάμια παρά τα ιστορικά και πολιτιστικά  στοιχεία. Επίσης, πίστευαν ότι δίνοντας στην Τουρκία την Ανατολική Θράκη με τα Στενά και στην Ελλάδα τη Δυτική Θράκη με το Αιγαίο, θα εξασφάλιζαν μια βιώσιμη ισορροπία  δυνάμεων.

Συρρέουν στη Σαμοθράκη για Yoga Retreat - Τι προσφέρει το εναλλακτικό νησί, ποιες εθνικότητες το επιλέγουν - Σχόλιο

Η Σαμοθράκη αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους απολαμβάνουν τη φύση στην πιο άγρια μορφή της. Ένα νησί  λιγότερο «εμπορικό», με καταρράκτες και βραχώδεις σχηματισμούς που δημιουργούν υπέροχες λίμνες για μπάνιο, ένα τοπίο καταπράσινο, με απομονωμένες παραλίες με άμμο και βότσαλα.

Το νησί αυτό τείνει να γίνει ο «πρεσβευτής» της γιόγκα στη χώρα μας, καθώς τουρίστες ανά τον κόσμο συρρέουν από λίγες ημέρες μέχρι και έναν μήνα για να παρακολουθήσουν τη φιλοσοφική μέθοδο που ξεκίνησε από την Ινδία περίπου 2.000 χρόνια πριν.

Στόχος της είναι να βοηθήσει τον ασκούμενο να ζήσει σε αρμονία με τον εαυτό του. Αυτό φαίνεται πως επιζητούν συνήθως μεμονωμένα άτομα από την Ευρώπη και όχι μόνο που «μετοικούν» στη Σαμοθράκη από λίγες ημέρες μέχρι και έναν μήνα, καθώς μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος (που μπορεί να είναι από 10 έως και 25 ημέρες) οι περισσότεροι παραμένουν για λίγο στο νησί προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές του. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ξενοδοχείων που συνεργάζονται με ειδικούς της γιόγκα.

22 Ιουλίου, 2023

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σταθερά και με μειώσεις τα τιμολόγια του Αυγούστου

Σταθερά τιμολόγια για τον Αύγουστο ή μειώσεις σε σχέση με τον Ιούλιο ανακοίνωσε η πλειονότητα των προμηθευτών.

Ειδικότερα, οι χρεώσεις που ανακοίνωσε η ΔΕΗ παραμένουν στο επίπεδο του Ιουλίου, δηλαδή 15,5 σεντς ανά κιλοβατώρα αν η κατανάλωση είναι έως 500 κιλοβατώρες και 16,7 σεντς αν η κατανάλωση του μήνα υπερβεί τις 500 κιλοβατώρες. Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση παραμένει επίσης στα 11,4 σεντς.

Ενδεικτικά τα τιμολόγια από τους λοιπούς προμηθευτές:

21 Ιουλίου, 2023

Αθ. Βίτσας: Παράνομη η χρήση μηχανημάτων στο Δήμο Σαμοθράκης; - Κλειστά παραμένουν τα ιαματικά λουτρά

Ο πρ. Δήμαρχος Σαμοθράκης και εκ νέου υποψήφιος κύριος Αθανάσιος Βίτσας φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗΝΕΤ χθες Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Ο κύριος Βίτσας κλήθηκε να τοποθετηθεί για την παράνομη χρήση μηχανημάτων στο Δήμο Σαμοθράκης καθώς και για το γεγονός ότι παραμένουν κλειστά τα ιαματικά λουτρά.

26/7 στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου η μουσική παρέα "Ηχοϋφάντριες

Σας περιμένουμε..! την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 στις 7:00 μ.μ. μπροστά στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου στην Παλιάπολη Σαμοθράκης. Ένα μουσικό ταξίδι που θα περπατήσει στους ήχους του σαντουριού … θα περάσει σε αποσπάσματα από τα Τρία Παραμύθια Όλο Τραγούδια την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά, και θα κλείσει με αγαπημένες μουσικές και τραγούδια της Ανατολής..! Με μια αγαπημένη μουσική παρέα τις "Ηχοϋφάντριες"
Γιώτα Τηγανούρια: τραγούδι, πιάνο, σαντούρι
Σοφία Μπουρδάνου: κρουστά
Κωνσταντίνα Μαρία Αραβία: μεταλλόφωνο- κρουστά

20 Ιουλίου, 2023

9 χρόνια συμπληρώνει σήμερα "Το Blog του Ειρηναίου από την Σαμοθράκη" - Αφιερώσεις στους πολλούς και στους μεμονωμένους... - Ανανέωση

Σήμερα 20 Ιουλίου  2023, ανήμερα του Προφήτη Ηλία, συμπληρώνονται 9 χρόνια ύπαρξης του blog που αυτήν την στιγμή διαβάζετε.
Νιώθω για ακόμη μία φορά, για ακόμη μία χρονιά, την ανάγκη και την υποχρέωση, να σας ευχαριστήσω, για την αγάπη που δείξατε από τον πρώτο καιρό στο "Blog του Ειρηναίου από την Σαμοθράκη". Διαπιστώνω όμως ότι παρά τα χρόνια που περνούν η αγάπη σας όχι μόνο μένει σταθερή, αλλά αυξάνεται, το αγαπάτε όλο και περισότερο, όλο και περισότεροι...!!!
Προσπαθώ όσο γίνεται να προσφέρω έγκαιρη, έγκυρη, αξιόπιστη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία το αναγνωρίζετε και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ !!!!!

Εγκύκλιος ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι 25 Αυγούστου ΟΣΔΕ χωρίς ποινή, κλείνει 19 Σεπτεμβρίου, τι περιλαμβάνει η αίτηση

Τελικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 19 Ιουλίου 2023, δημοσίευσε την εγκύκλιο σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης των ενισχύσεων.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης ΟΣΔΕ χωρίς ποινή, ορίζεται η Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023.

Μετά την προθεσμία αυτή, επιβάλλεται ποινή, 1% ανά εργάσιμη ημέρα, επί των ποσών για δηλώσεις που θα οριστικοποιηθούν εκπρόθεσμα, ενώ μη αποδεκτές θεωρούνται αιτήσεις που υποβάλλονται μετά τις 19 Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών (δηλαδή υποβολής της αίτησης μετά την Τρίτη 19/9/2023), η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

H ενιαία αίτηση προσυμπληρώνεται με βάση την έκταση που καθορίστηκε το προηγούμενο έτος (2022) ανά αγροτεμάχιο και διατίθενται στο/στη γεωργό βοηθητικά, προκειμένου να υποβάλλει την αίτηση του το έτος 2023

Τροποποίηση - αύξηση προγραμματισμένων δρομολογίων του ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 21/7 έως 30/9

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ που είχε αναρτηθεί στην σελίδα της ZANTE FERRIES τον περασμένο Μάιο, προβλέπονταν τροποποίηση δρομολογίων από αύριο 21 Ιουλίου, η οποία θα ίσχυε έως τις 27 Αυγούστου.

Προφανώς λόγω μεγάλης ζήτησης η εταιρεία από χθες τροποποίησε το πρόγραμμα στην σελίδα zanteferries.gr > Δρομολόγια > Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη & Λήμνος, προσθέτοντας δρομολόγια.

!!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Με την πρώτη ίσως και με την δεύτερη ματιά φαίνεται να υπάρχει λάθος στην ανάρτηση των δρομολογίων, μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης στον πίνακα 1-8/8. Δεν υπάρχει κανένα λάθος τελικά, απλά ο προηγούμενος πίνακας είναι έως 31/7 ημέρα Δευτέρα και ο εν λόγω πίνακας από Τρίτη 1/8 έως Δευτέρα 7/8.

Ο Δήμος Σαμοθράκης συνεχίζει να πρωτοπορεί στις υπηρεσίες πρόληψης και υγείας - Η Σαμοθράκη το πρώτο ελληνικό νησί στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα <<Συνολική προσυμπτωματική πληθυσμιακή κάλυψη

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
Μετά από πρόσκληση του Αναπ. Καθηγητή Οφθαλμιατρικής κ. Λαμπίρη και εκπροσωπώντας το Δ. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ παραβρέθηκα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Π. Ν. Αλεξανδρούπολης.
Θέμα της εκδήλωσης <<Προσυμπτωματικός έλεγχος της οπτικής οξύτητας στην προσχολική ηλικία >>
Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ θα είναι το ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα και θα αφορά το σύνολο μαθητικού και ενηλίκου πληθυσμού .
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει τους αμέσως επόμενους μήνες ,μετά την πιστοποίηση τοπικών λειτουργών ,των οποίων την επίβλεψη θα έχει η Παν. Οφθαλμολογική Κλινική ,συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην έγκαιρη πρόληψη των δυνητικά επικίνδυνων προβλημάτων για την υγεία των κατοίκων.

19 Ιουλίου, 2023

Σύλληψη 30χρονου για παράβαση του Ν. 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις» - Έγιναν έρευνες σε οικίες του σε Δράμα και Θεσ/νικη όπου επίσης βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες

Στη σύλληψη 30χρονου ημεδαπού, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 17ης Ιουλίου, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Α' Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων στην περιοχή λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, εντοπίστηκαν στον ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών ως κάτωθι:

-δέκα (10) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 348,7 γρ.,

-δύο (02) νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 75,2 γρ.,

Θερινό σινεμά στη Σαμοθράκη με δέκα κινηματογραφικά “διαμάντια”

Ξεκινούν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Σαμοθράκης «Λουκία Ρικάκη», στο «Εργοστάσιο»

Του Γιώργου Πανταζίδη

Τι θα λέγατε για μια υπέροχη βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Σαμοθράκης, παρακολουθώντας μια βραβευμένη ταινία; Από την Τετάρτη 19 Ιουλίου θα έχετε αυτήν την δυνατότητα. Σας τη δίνει η Κινηματογραφική Λέσχη Σαμοθράκης «Λουκία Ρικάκη», στον φιλόξενο χώρο της, στο «Εργοστάσιο» στο 1ο χλμ Καμαριώτισσας- Χώρας.

Οι υπεύθυνοι της Λέσχης με αγάπη και μεράκι κατάρτισαν και φέτος ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με δέκα επιλεγμένες ταινίες που θα εναλλάσσονται καθημερινά και θα μας κρατήσουν συντροφιά, τα βράδια του καλοκαιριού, έως τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι το τετραήμερο 4-7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο το πολυαναμενόμενο Pulsar Festival

18 Ιουλίου, 2023

Παράταση υποβολής αιτήσεων έως και 30/9 για οικονομική ενίσχυση από την πλατφόρμα της ειδικής δράσης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» - Ενίσχυση των νησιωτών κτηνοτρόφων της χώρας ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των δικαιούχων στη δράση και συνακολούθως τη λήψη της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2023 υπογράφτηκε από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Παππά.

Στόχος της ενίσχυσης είναι η στήριξη των κτηνοτρόφων με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ειδικότερα της μεγάλης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών που οδηγεί σε μεγεθυμένο κόστος παραγωγής στην κτηνοτροφία και εντός του 2023.Η δράση «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο στήριξης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για τη στήριξη τωνκτηνοτρόφων και υλοποιείται σε εκπλήρωση των ειδικών αναπτυξιακών στόχων δημόσιας πολιτικής που έχουν τεθεί στην Εθνική Στρατηγική για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο ως αυτή έχει αποτυπωθεί στο ν. 4770/2021 (Α’ 15) και στο ν. 4832/2021 (Α’ 172) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Υ.ΝΑ.Ν.Π.).

«Βράζει» ο πλανήτης με θερμοκρασίες ρεκόρ – Για καύσωνα διαρκείας μιλούν οι μετεωρολόγοι // Πολιτική Προστασία: Συναγερμός για το νέο καύσωνα – Αναλυτικά οι προβλέψεις Οδηγίες προς τους πολίτες // Σαμοθράκη: Πρόγνωση από αύριο Τετάρτη έως και την Κυριακή (συνεχής ανανέωση)

Τρεις ήπειροι – Ασία, Αμερική και Ευρώπη – στο βόρειο ημισφαίριο δοκιμάζονται ταυτόχρονα από ακραίο καύσωνα, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι άνευ προηγουμένου υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν για εβδομάδες.

Στους 48 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο στη Σαρδηνία, ο Χάρων, ο νέος καύσωνας που πλήττει την Ιταλία. Η Σοφία Μπετίτσα, ανταποκρίτρια του BBC δήλωσε: «Kάνει πολύ ζέστη. O αέρας είναι αποπνικτικός και ασφυκτικός. Η πόλη του Παλέρμο, όπως και άλλες πολλές πόλεις σε όλη την Ιταλία, έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό και αυτό σημαίνει ότι η ζέστη αποτελεί απειλή για όλους.» ενώ ο Τζάστιν Ρόουλαντ δημοσιογράφος του σταθμού συμπλήρωσε: «Δεν ζεσταίνονται μόνο οι άνθρωποι. Αυτές οι απίστευτα ακραίες θερμοκρασίες που βιώνουμε στη νότια Ευρώπη, τις βιώνουν και τα ζώα. Είναι απίστευτα δύσκολο να κρατήσεις τα ζώα δροσερά κάτω από το καυτό φως του ήλιου.»

Καταπτυστο και εμετικό άρθρο για την "αντιφιλοζωϊκή" συμπεριφορά των κατοίκων της Σαμοθράκης, από κάτοικο του νησιού - Δεν μπορεί να μας βλέπουν ως δολοφόνους ζώων - Περίμενα έντονες αντιδράσεις

Προχθές διάβασα στην έγκριτη, έγκυρη και αξιόπιστη κατά λοιπά σελίδα του Έβρου e-evros.gr άρθρο με τίτλο "Τι πρέπει να προσέξουν όσοι επισκέπτονται τη Σαμοθράκη με το κατοικίδιο τους", είναι αλήθεια ότι εξοργίστηκα, αλλά επειδή δεν άντεξα να ολοκληρώσω την ανάγνωση αυτού του κατάπτυστου και εμετικού άρθρου, θεώρησα ότι ήταν ένα άρθρο κάποιου επισκέπτη, ο οποίος έχασε το κατοικίδιο του στο νησί μας, οπότε θεώρησα μέχρι ενός σημείου λογική την οργή, την πικρία και την αγανάκτηση του... Δεν διάβασα ότι πρόκειται για άρθρο ενός κατοίκου του νησιού, ενός συντρόφου Σαμοθρακίτη, που μάλιστα διαθέτει τουριστική επιχείρηση...
Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή. Αποτελεί δυσφήμιση για το νησί, πόσο μάλλον στην καρδιά της καλοκαιρινής και τουριστικής περιόδου. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά δεν μπορεί να έρχεται ο τουρίστας και να με βλέπει ως πιθανό δολοφόνο ζώων, εμένα που όσα χρόνια ζω στο νησί μέχρι πρόσφατα είχα από 1 έως 3 σκύλους. Ταΐζουμε αυτήν την περίοδο πάνω από 12 γάτες, ενώ παλιότερα έτυχε να έχουμε 22...

17 Ιουλίου, 2023

ZANTE FERRIES - ΝΕΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 - NEW SALES SUMMER 2023


ΙΕΚ Τουρισμού: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις και στο ΙΕΚ της Αλεξανδρούπολης

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ Τουρισμού για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, από σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.
Οι αιτήσεις αφορούν στην κάλυψη 881 θέσεων στα οκτώ δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού που λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Τουρισμού σε Ανάβυσσο Αττικής, Περαία Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ρόδο, Άργος, Γαλαξίδι και Αλεξανδρούπολη, στις εξής ειδικότητες:
α) στέλεχος μονάδων φιλοξενίας
β) τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef)

16 Ιουλίου, 2023

Ορθά – Κοφτά : Με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιάννη Γλήνια και τον Τάσο Παλαιστίδη – Εκλογές Επαγγελματικού συλλόγου, Τουρισμός, Κέντρο υγείας

Στην σημερινή εκπομπή "Ορθά Κοφτά" στο Samothraki Web Radio η παρέα αποτελούνταν από εμένα τον Ειρηναίο Παπαντίδη (τον παραγωγό της εκπομπής), τον φίλο της Σαμοθράκης και πλέον και του σταθμού Τάσου Παλαιστίδη, του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Χωροταξικού κυρίου Γιάννη Γλήνια και φυσικά του "επίτιμου" καλεσμένου Φώτη Φωτεινού.

Ο Αντιδήμαρχος μας έκανε την εκτίμηση του για την φετινή τουριστική περίοδο, η οποία όπως είπε, φαίνεται ότι θα είναι πολύ καλή και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις αναμένεται να έχει και μεγαλύτερη διάρκεια, απάντησε και σε δική μου ερώτηση για δράσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, όπως τo 5o Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου. Επίσης ανακοίνωσε σειρά επαφών και συναντήσεων (για φωτογραφίες...) που θα έχει με νέους υπουργούς.

Βασικός λόγος όμως που καλέσαμε σήμερα τον κύριο Γλήνια είναι η ιδιότητα του ως πρώην προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης (αχ, αυτού του έρμου του συλλόγου...), για να μας επιβεβαιώσει αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι προτίθεται να κινήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και αν ναι να μας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα.

15 Ιουλίου, 2023

Εσπερινός και Θ. Λειτουργία στην Αγία Μαρίνα στα Αλώνια

16-07-2023 Κυριακή το απόγευμα στις 19:00 στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στα Αλώνια θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και την 17-07-2023 Δευτέρα από τις 7:30 μέχρι τις 10:00 Θεία λειτουργία.

Apollon Fight Club Zachos Team: Έναρξη μαθημάτων 4/8 - Πληροφορίες για τμήματα και εγγραφές

Apollon Fight Club Zachos Team

Όλα πλέον είναι έτοιμα για την έναρξη λειτουργίας των Τμημάτων Kick Boxing στο Νησί της Σαμοθράκης...

Το ποδαρικο έγινε σήμερα από τον καλό μου φίλο Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο Ακόντιο Κωνσταντίνο Γκατσιουδη μαζί  με τον δύο φορές Πρωταθλητή Ευρώπης στο Kick Boxing 2006 και 2009 Μαργαρίτη Κύρκο...

Η μελέτη για την λειτουργία των ιαματικών λουτρών της Σαμοθράκης - Τι λένε οι επαγγελματίες των Θέρμων στην ALFA Τηλεόραση διά στόματος Παν. Λαμπρόπουλου

Ο νέος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων και Επαγγελματιών Θέρμων Παναγιώτης Λαμπρόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ALFA Τηλεόρασης με την Κυριακή Μπασκάκη την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

Βασικό θέμα συζήτησης η παρουσία μελών του Συλλόγου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η στάση τους στο θέμα του Υδροθεραπευτηρίου.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα από 16:58 έως 27:25.

Ο ΥΝΑΝΠ Μ. Βαρβιτσιώτης στην ΕΡΤ για εκπτώσεις στα ναύλα: Περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τις ακτοπλοϊκές

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ σχετικά με τους ακτοπλόους και τις μειώσεις στα εισιτήρια των εταιρειών που ανακοινώθηκαν χτες.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε αρχικά, πως μέσα στη μέρα περιμένουμε από τις εταιρίες να ανακοινώσουν το υπόλοιπο των εκπτώσεων τους αλλά και πως οι μεγαλύτερες του κλάδου, κάνανε ήδη σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις.

«Περιμένουμε ακόμα περισσότερα και περιμένουμε και από τις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές εταιρείες μέσα στην ημέρα και αύριο να ανακοινώσουν το υπόλοιπο πακέτο των εκπτώσεων, ώστε τουλάχιστον να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης του Ιουλίου και του Αυγούστου, δηλαδή του χρόνου στον οποίο η πλειοψηφία των Ελλήνων των ελληνικών οικογενειών αποφασίζει να πάει τις καλοκαιρινές της διακοπές», είπε.

14 Ιουλίου, 2023

Ο Χρήστος Μέτιος πήρε επίσημα το "χρίσμα" της Νέας Δημοκρατίας

Μετά από εισήγηση της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, και με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει ότι θα στηρίξει τους κάτωθι υποψήφιους για τις Περιφέρειες:
– Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρήστος Μέτιος
– Αττικής: Γιώργος Πατούλης
– Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
– Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
– Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
– Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
– Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
– Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα

Δελτία Τύπου Ε/Γ – Ο/Γ “Αδαμάντιος Κοραής”: Σχετικά με τα δρομολόγια Πέμπτης 31/08 & Παρασκευής 08/09 // Σχόλιο - διόρθωση

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 31/08/2023 το δρομολόγιο του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ τροποποιείται σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί. Όσοι επιβάτες έχουν εκδώσει εισιτήρια θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρίας μας.

ΥΠΕΝ: Επιπλέον 68.122 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» - Στο 74% των αιτήσεων οι δικαιούχοι

Επιπλέον 68.122 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο, μετά από αυτή την προσθήκη, οι συνολικοί δικαιούχοι του προγράμματος διαμορφώνονται σε 653.772.
Οι νέοι δικαιούχοι, που προέρχονται από την υπάρχουσα λίστα των επιλαχόντων, ενημερώνονται για την ένταξή τους, με την αποστολή προσωπικού μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο.
Από το «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αντικατάστασης παλιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών (κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες), με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες, καλύπτεται μέχρι στιγμής το 74% των νοικοκυριών, που έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Περιφερειακές Εκλογές στην ΑΜΘ: Κ. Κατσιμίγας: «Αποσύρομαι από επικεφαλής – Είναι πλέον αργά για όσους… το σκέφτονται ακόμη»

«Είναι ήδη αργά για τους συνδυασμούς που θα επιθυμούν να διεκδικήσουν την ΠΑΜΘ αλλά ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει», τονίζει – μιλώντας στην «Θ» – ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Κατσιμίγας, αναφερόμενος στις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτωβρίου. Ο ίδιος, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πρόθεσή του να μην συμμετέχει σε αυτές ως επικεφαλής, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «κακούς χειρισμούς» και «εμμονή» του ΠΑΣΟΚ από το 2019. Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει «αμηχανία» (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά) για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επιπλέον ο κ. Κατσιμίγας, «κατακεραυνώνει» την επιλογή της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Καβάλας να σχολιάσει αρνητικά την υποψηφιότητα του κ. Παπακοσμά με τον Χρ. Μέτιο και καταλήγει λέγοντας ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρξει τελικά κάποιο πρόσωπο που θα διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

13 Ιουλίου, 2023

9/7 "Ορθά Κοφτά με Σμ. Νάκη - Μπουρίκα - Ν. Γαλατούμο και Π. Λαμπρόπουλο

Την περασμένη Κυριακή στο στούντιο του Samothraki Web Radio και στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" φιλοξενήθηκε η κυρία Σμαρούλα Νάκη - Μπουρίκα από την Χορωδία Ηχωχροωμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία ήρθε στο νησί μας για 2 εκδηλώσεις, την πρώτη στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο, το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουλίου και την δεύτερη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Χώρα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 9 του μηνός.

Στο στούντιο την κυρία Νάκη συνόδευσε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Νίκος Γαλατούμος.

Η καλεσμένη της εκπομπής μας εξέφρασε τον θαυμασμό της για όσα είδε στην Σαμοθράκη, υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει και πως ως φίλη και πρέσβειρα πλέον της Σαμοθράκης θα προσπαθήσει να βοηθήσει μιας και έχει άριστες σχέσεις και γνωριμίες με στελέχη της Κυβέρνησης και ιδιαιτέρως με την νέα Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr