Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

30 Απριλίου, 2020

Δάφνη Χαλκιά-Σταυράκη: Μια άποψη ενός απλού κατοίκου του νησιού

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το έγγραφο του Δήμου. Δεν γίνετε να μην εκφράσω δημόσια τις απορίες μου και μάλιστα να πάω ένα βήμα παραπέρα που θα δείτε λίγο πιο κάτω. 
Από ότι λοιπόν φαίνεται, η εταιρεία από μόνη της, χωρίς να ενημερώσει κανέναν θεσμικό παράγοντα του νησιού (πχ Δήμο), δεν έλαβε καν υπ’ οψιν της την συμφωνία και τα εγκεκριμένα σε ΔΣ δρομολόγια, δεν θυμήθηκε καν την τηλεδιάσκεψη που λίγες μέρες πριν έγινε και προχώρησε για άλλη μια φορά μονομερώς σε αυτό που θεωρούσε επιχειρηματικά σωστό. Άλλο ένα δείγμα του πόσο η συγκεκριμένη εταιρεία δεν θέλει να βρίσκετε εδώ, έχει εξαναγκαστεί να βρίσκετε στη Σαμοθράκη  και το κάνει μόνο για την επιδότηση που τυγχάνει να είναι πολύ πολλαπλάσια αυτής που ίσχυε παλαιοτέρα.

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Σαμοθράκης προς τους αρμόδιους, για την τροποποίηση των δρομολογίων

Ειρηναίος Παπαντίδης: κάλεσμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης για σύμπνοια και ομοψυχία

2 Ιουνίου 2019 τελείωσαν οι δημοτικές εκλογές για όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Στην Σαμοθράκη, δυστυχώς, 11 μήνες μετά συνεχίζεται το χειρότερο προεκλογικό κλίμα που υπήρξε τουλάχιστον τα τελευταία 20+ χρόνια. Αντί όλοι οι συνδυασμοί να ενωθούν και καλώς ή κακώς να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών και την κρίση των ψηφοφόρων, να αντιμετωπίσουν από κοινού 2 τεράστιες κρίσεις που πέρασαν στο μικρό αυτό διάστημα, μία τοπική και μία παγκόσμια και να διαχειριστούν τα υπόλοιπα θέματα που προέκυψαν, συνεχίζουν όλοι να εκτρέφουν το κάκιστο προεκλογικό κλίμα του '19.
Στην δημοκρατία είναι ευτυχία να υπάρχει πολυφωνία στην διοίκηση ενός συλλόγου, ενός Δήμου, ενός κράτους. Η πλειοψηφία που αναδείχτηκε μετά από ώριμη σκέψη των ψηφοφόρων να διοικεί και η αντιπολίτευση - μειοψηφία να ελέγχει με σύνεση τα πεπραγμένα των διοικούντων, να συμφωνεί στα θετικά, να επικρίνει, να καταγγέλει και να αναδεικνύει τα λάθη και όσα για διάφορους λόγους δε γίνονται.

Προτάσεις Επιμελητηρίου Έβρου για το σχέδιο δράσης της επόμενης ημέρας και την επανεκκίνηση της οικονομίας - Αν. Δημοσχάκης: Δελτίο Τύπου - Στήριξη του πρωτογενούς τομέα της ακριτικής και ιστορικής Σαμοθράκης

Αλεξανδρούπολη 29/4/2020
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 1421/29-4-2020

ΠΡΟΣ:
1)Κον Χρήστο Σταϊκούρα
Υπουργό Οικονομικών
2)Κον Άδωνι Γεωργιάδη
Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων
3)Κον Ιωάννη Βρούτση
Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
4)Κον Χάρη Θεοχάρη
Υπουργό Τουρισμό
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Κυρίαρχος στόχος των προτάσεων είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων στην επερχόμενη περίοδο, μετά την κρίση της πανδημίας COVID-19, με συγκεκριμένες προτάσεις που :

29 Απριλίου, 2020

Διακοπή υδροδότησης στην Καμαριώτισσα στις 30/4

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη,30/04/2020,θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην Καμαριώτισσα, από τις 8.30 μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές - Εκ περιτροπής μαθήματα στα σχολεία

Στις 15 Ιουνίου ορίζεται η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών για τα Γενικά Λύκεια και η 16η Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων περιλαμβάνει εκ περιτροπής μαθήματα Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και Τρίτη - Πέμπτη για τους μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων, παράταση του σχολικού έτους έως τις 12 Ιουνίου, έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς την 1η Σεπτεμβρίου. Κλειστά παραμένουν και τα ειδικά σχολεία
Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί), αλλά και η ειδική μέριμνα για τους για τους εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας.

Ξεκινάει την Παρασκευή η αντιπυρική περίοδος

Την Παρασκευή 1η ΜΑΪΟΥ 2020 αρχίζει η φετινή αντιπυρική περίοδος, η οποία τελειώνει την 31η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. Οι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση –καθαρισμό, καθώς και την απομάκρυνση της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών, σκουπιδιών κ.λ.π., προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς (Πυροσβεστική Διάταξη υπ΄αριθ.4/2012).
Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο και αιτία, καθώς και η χρήση γυμνής φλόγας.
Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο και χρησιμοποιούν τροχό, συσκευές ηλεκτροσυγκόλλησης κ.λ.π, γιατί μπορεί αυτό να προκαλέσει αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.

Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαμοθράκης για ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 4/5/2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ                 Σαμοθράκη  27-4-2020
Αρίθμ. Πρωτ.: 1876

ΠΡΟΣ: Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως πίνακα αποδεκτών)

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σαμοθράκης για ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ»

Καλείστε να συμμετάσχετε στην    Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 4 Μαϊου  2020 ημέρα Δευτέρα  και ώρα έναρξης 13.00 μ. και λήξη 14.30.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας  με τη διαδικασία των διατάξεων των άρθρων 67, παρ. 51 και 167, παρ. 12 του ν. 3852/2010, δυνάμει της παρ. 1 του άρθρου 10 της  από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής τους» (Α΄ 55), για συζήτηση και λήξη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

28 Απριλίου, 2020

e-ΕΦΚΑ: Aνάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών μηνός Μαρτίου 2020 - Προθεσμία μέχρι τις 5 Μαΐου για έκπτωση 25%

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 28/4/2020
Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των  ασφαλιστικών εισφορών Μαρτίου 2020  για 1.211.406  ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.  Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, η  καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η  Τρίτη 05.05.2020.
Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).
Για την έκδοση των εισφορών έχουν ληφθεί υπόψη οι διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2020 (ΦΕΚ Α’ 75) με την οποία  παρέχονται  μέτρα στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ειδικότερα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών μπορούν να επιλέξουν: 

Διάγγελμα Μητσοτάκη για την σταδιακή μείωση των μέτρων - Οι ημερομηνίες της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα - Σχόλιο / ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ - Σε επτά στάδια το άνοιγμα της αγοράς: Νέοι κανόνες λειτουργίας για δεκάδες επιχειρήσεις - Τι ισχύει με την απελευθέρωση των μετακινήσεων.

«Δεν πρόκειται για τον επίλογο της περιπέτειας, αλλά για μια συνέχεια. Θα το ξαναπώ: Η έξοδός μας  από την καραντίνα θα γίνεται βήμα - βήμα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το διάγγελμα του προς τους Ελληνες πολίτες.
Και πρόσθεσε: «Στόχος μας θα είναι να την εντοπίζουμε γρήγορα, ώστε οι όποιοι νέοι περιορισμοί να έχουν τοπικό χαρακτήρα και να μην αφορούν όλη την επικράτεια. Το σχέδιο μας για το επόμενο δίμηνo είναι εξαιρετικά αναλυτικό και επεξεργασμένο. Είναι όμως αυτό που δηλώνει η λέξη: Σχέδιο. Άρα, θα υπόκειται σε αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών. Και μόνο η πειθαρχία του κάθε πολίτη θα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία του».

Ο Μαργαρίτης Κίρκος σε Εθελοντική Αιμοδοσία

Ως τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος "Ελληνική Λύση" - Κυριάκος Βελόπουλος αισθανόμενος την δύσκολη περίσταση της πανδημίας του Covid-19 και την έλλειψη αποθέματος μονάδων αίματος, ως αιμοδότης, θέλησα να προσφέρω λίγο αίμα στον άγνωστο ασθενή, στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης.
Λίγο αίμα σώζει ζωές!
Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής "Ελληνική Λύση" - Κυριάκος Βελόπουλος

Δελτίο Τύπου & συνέντευξη Αντιδημάρχου Σαμοθράκης κυρίας Χρ. Αντωνάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η θλίψη μου είναι ιδιαίτερα μεγάλη διότι για ακόμη μια φορά παρακολουθώ τον ευτελισμό και την κατάπτωση του Δημοσίου βίου της Σαμοθράκης μέσω facebook και την παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο πρώην Δήμαρχος κ. Βίτσας Αθανάσιος θα προσέφευγε και πάλι στην προσφιλή του τακτική να αποστέλλει ερωτήματα προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ημέρα Παρασκευή πάντοτε, αφού προηγηθεί ανάρτηση του σχετικού κειμένου το προηγούμενο βράδυ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
Αναρωτιέμαι που αποσκοπεί αυτός ο τακτικισμός;
Ως αντιδήμαρχος Οικονομικών θα ήθελα να καταθέσω τα πραγματικά περιστατικά.
Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα αντιμετώπισης της πανδημίας του covid-19, με συνέπεια και έχοντας συναίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης των γεγονότων που έπρεπε να διαχειριστεί λειτούργησε υπεύθυνα και πάντα με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων .

27 Απριλίου, 2020

Βασ. Κοζομπόλης: Προσοχή και επιπεφυκίτιδα προκαλεί ο κοροναιός

Αθήνα 27 Απριλίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ      ΤΥΠΟΥ

Επιπεφυκίτιδα προκαλεί ο κοροναιός, είτε ως πρώιμο σημάδι λοίμωξης, είτε κατά τη διάρκεια νοσηλείας του ασθενή, σύμφωνα με μελέτες και αρκετές δημοσιευμένες ιατρικές  αναφορές!
Μάλιστα  τα  πρώτα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν  αναφέρουν ότι η επιπεφυκίτιδα, αναπτύσσεται σε περίπου 1% έως 3% των ατόμων που μολύνονται από κοροναϊό.
Συγκεκριμένα:
  • Σε μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, οι ερευνητές τεκμηρίωσαν την «συμφόρηση του επιπεφυκότα» σε 9 από 1.099 ασθενείς (0,8%) που νοσηλεύτηκαν με εργαστηριακά επιβεβαιωμένο COVID-19 από 30 νοσοκομεία σε όλη την Κίνα.

Δελτίο Τύπου Αν. Δημοσχάκη: Στο πλευρό των μαθητών της τρίτης λυκείου της ακριτικής Σαμοθράκης εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλεξανδρούπολη, 27/04/2020

Θέμα : Στο πλευρό των μαθητών της τρίτης λυκείου της ακριτικής Σαμοθράκης εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων.

Διαβιβαστική επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως.
Με επιστολική παρέμβαση του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ν. Κεραμέως, ο βουλευτής και Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, διαβίβασε το αίτημα του Δημάρχου Σαμοθράκης, Ν. Γαλατούμου, το οποίο αφορά την στήριξη και διευκόλυνση των 13 μαθητών της 3ης τάξης Λυκείου Σαμοθράκης, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

26 Απριλίου, 2020

Μια διαφορετική Κυριακή του Θωμά και των 5 Νεομαρτύρων

Του αντίλαμπρου σήμερα, το αντίπασχα
ή όπως αλλιώς ονομάζεται σε κάθε τόπο η επόμενη Κυριακή μετά την Ανάσταση, η Εκκλησία μας τιμά το γεγονός του άπιστου Θωμά. Στις περισότερες περιοχές της Πατρίδας μας τα τραπέζια μοιάζουν με εκείνα της Λαμπρής, μιας και θεωρούσαν την μέρα εξίσου σημαντική.
Εδώ στην Σαμοθράκη τιμάται κάθε χρόνο τέτοια μέρα η μνήμη των 5 Νεομαρτύρων των εκ Σαμοθράκης και εν Μάκρη μαρτυρησάντων. Φέτος βέβαια της άτυπης φυλάκισης μας λόγω του ... κορωνοϊού και της απομάκρυνσης μας από τις εκκλησίες, δεν γιορτάστηκε ούτε αυτή η τοπική γιορτή.

25 Απριλίου, 2020

Ν. Γαλατούμος Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Η Δημοτική Αρχή,με το γνωστό αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει, αμέσως μετά την έκδοση της ΠΝΠ Α68/20-03-2020 από την κυβέρνηση, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους συναρμόδιους φορείς και εξετάζει τον τρόπο εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων,όπως αυτά αναφέρονται στις παραγράφους 8 και 9 του άρθρου 37.Συγκεκριμένα, αφορούν επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητά τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού covid-19 και όχι το σύνολο του πληθυσμού.
Όσον αφορά τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα,αυτά είναι σύνθετα και μακροχρόνια και δεν αντιμετωπίζονται με ημίμετρα. Το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λήψη μέτρων από την κεντρική διοίκηση.

Σημαντική ρευστότητα ύψους 33,7 εκατ. Ευρώ σε ακτοπλοΐα και νησιωτικές επιχειρήσεις προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής - Παράταση Μεταφορικού Ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων (ΦΕΚ) - Γιάννης Γλήνιας: Αυτά είναι τα μέτρα που προτείναμε

Σημαντική ρευστότητα ύψους άνω των 33,7 εκατ. Ευρώ υλοποιεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, προς την ακτοπλοΐα, αλλά και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για την ανακούφιση κλάδων που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊου COVID-19.
Σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες αυτές ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ρευστότητας κλάδων, όπως η ακτοπλοΐα και η νησιωτική επιχειρηματικότητα οι οποίοι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιέλθει σε δεινή θέση. Στόχος μας», υπογράμμισε, «είναι να παρέμβουμε με ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις σε δυο σημαντικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας που προσφέρουν πολλά στον τόπο.

Τιμητική πλακέτα από την Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης, το πλήρωμα του ΠΛΣ614 Σαμοθράκης - Σχόλιο

Η Ένωση μας μέσω του Αντιπροσώπου της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικού Σώματος Δραγοζη Χρήστου απένειμε στο προσωπικό του ΠΛΣ614 Σαμοθράκης τιμητική πλακέτα ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους σε πολλούς τομείς όπως είναι: α) Η έρευνα και διάσωση β) Η προστασία των θαλάσσιων συνόρων στο ευαίσθητο εθνικά Θρακικό πέλαγος γ) Οι πολυάριθμες διακομιδες ασθενών από το νησί της Σαμοθράκης. Ως Ένωση τους ευχαριστούμε και τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε αρωγοί στα οποία προβλήματα τους.

Νικ. Ταμουρίδης (Αντγος ε.α): Η χειραγώγηση των μαζών την εποχή των κορωνοϊού

Επειδή η γνώση είναι δύναμη, ας δούμε πως καθοδηγούνται οι μάζες και ειδικότερα πως αυτή η καθοδήγηση-χειραγώγηση εφαρμόζεται στην περίπτωσή μας τον τελευταίο καιρό.
Ομολογώ ότι το παίζουν καλά το παιχνίδι της χειραγώγησης μέσω της προπαγάνδας οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι. Έχουν καταφέρει να πείσουν την τεράστια πλειοψηφία του Ελληνικού λαού για ότι έχει σχέση με τον "αόρατο" εχθρό του ιδιότυπου αυτού πολέμου, τον λεγόμενο κορωνοϊό!
Σε ένα πόλεμο (αλλά και στην ειρηνική περίοδο) η προπαγάνδα έναντι του εχθρού αποτελεί ένα βασικό όπλο. Παράλληλα, η ενημέρωση των δικών μας ανθρώπων είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στις κινήσεις μας και να μην γίνονται βορά της εχθρικής προπαγάνδας.
Έτσι, ενώ στον εχθρό κάνουμε Προπαγάνδα, στους δικούς μας κάνουμε Ενημέρωση.

24 Απριλίου, 2020

Βίντεο - ρεπορτάζ από τις εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του λιμανιού της Καμαριώτισσας

Χθες Π¨εμπτη 23 Απριλίου ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του λιμανιού της Καμαριώτισσας.
Όπως επανειλημμένα έχει γραφτεί και ειπωθεί από όλους ήταν ένα έργο που έπρεπε να υλοποιηθεί και έγινε πολύ πιο επιτακτική αυτή η ανάγκη μετά τον καλοκαιρινό αποκλεισμό του νησιού λόγω της ακτοπλοϊκής κρίσης.
Σας παρουσιάζω ένα μικρό βίντεο - ρεπορτάζ από τις εργασίες της πλωτής εξέδρας με τον γερανό, ο οποίος ξεφορτώνει το υλικό που βγάζει από τον πυθμένα του λιμανιού στην φορτηγίδα.
Δείτε το:

Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης - Αθανάσιος Βίτσας: Πρόταση για άμεσα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας απο τον Δήμο

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.
ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.
Ανησυχούμε για τις μεγάλες δυσάρεστες επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία η πανδημία του COVID-19.
Σε τοπικό επίπεδο η οικονομική κατάσταση επαγγελματιών του τουρισμού και γενικά όλων, των αγροτών ( κτηνοτρόφων, γεωργών, ελαιοπαραγωγών, μελισσοκόμων, κτλ) των αλιέων, μικρών βιοτεχνών (τυροκομείο, ζυθοποιείο, τοπικά γλυκά, οινοπαραγωγή κτλ), μεταφορέων κτλ είναι οριακή. Η τοπική οικονομία στο σύνολό της θα υποστεί τις επικείμενες επιπτώσεις μετά και την οικονομική καταστροφή της ακτοπλοικής κρίσης του περσινού καλοκαιριού

23 Απριλίου, 2020

Ευχαριστίες Δήμου Σαμοθράκης για την παραχώρηση χρήσης οχήματος και για την αποστολή 100 δωρεάν ασπίδων προστασίας προσώπου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
O Δήμος Σαμοθράκης εκφράζει τις ευχαριστίες του στην διοίκηση του Ομίλου KOSMOCAR A.E. και στην εταιρεία KARENTA A.E. ,για την παραχώρηση χρήσης ενός οχήματος μάρκας AUDI Q2, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δήμου μας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και του Κέντρου Κοινότητας .
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Ομίλου κ.Λάνα Μανδύλα & τους άξιους συνεργάτες της που έμαθαν να αγαπούν & να στηρίζουν το νησί μας από τον φίλο τους & Βουλευτή μας Τάσο Δημοσχάκη δείχνοντας απλόχερα την κοινωνική ευθύνη κι ευαισθησία τους στο ακριτική & ιστορική μας Σαμοθράκη !

Σόνια Βασιλειάδου: Το new entry στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης! - Σχόλιο

Τον Στέλιο Γλήνια αντικατέστησε η οδοντίατρος Σόνια Βασιλειάδου στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης, ως πρώτη επιλαχούσα (δείτε ΕΔΩ). Ο κ. Γλήνιας αποφάσισε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους, διευκρινίζοντας ότι συνεχίζει ναστηρίζει την νέα Δημοτική Αρχή και το έργο της. Ένας από τους στόχους της κ. Βασιλειάδου, είναι η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στο νησί, που θα προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, σε τουλάχιστον 60 κατοίκους που τις έχουν ανάγκη. Ωστόσο το ενδιαφέρον της για τα αναπτυξιακά ζητήματα του νησιού είναι συντονισμένο με τον Δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο που έτσι κι αλλιώς στήριζε στο έργο του, από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας Καμαριώτισσας σήμερα, αλλά χωρίς πανηγύρια... - Θαύμα Αγίου Γεωργίου: Τουρκάλα την έκανε χριστιανή

Διπλή γιορτή σήμερα του Αγίου Γεωργίου και της
τοπικής Παναγίας Καμαριώτισσας ( η οποία κάθε χρόνο γιορτάζεται την Πέμπτη της Διακαινησίμου εβδομάδας, πανηγυρίζει ο Ι.Ν εδώ στο ομώνυμο χωριό της Σαμοθράκης). Φέτος βέβαια λόγω της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων κλπ, κλπ, κλπ.... Δεν γίνεται κανένα από τα 2 πανηγύρια, όπως βέβαια δεν θα γίνει το πανηγύρι των 5 Νεομαρτύρων των εκ Σαμοθράκης και εν Μάκρη μαρτυρησάντων, που υπό κανονικές συνθήκες θα γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή του Θωμά.
Χρόνια Καλά και Πολλά με Υγεία και ότι επιθυμούν σε όσες και όσους γιορτάζουν σήμερα και φέρουν τα ονόματα Γεωργία και Γιώργος.

22 Απριλίου, 2020

Όλες οι αλλαγές που έρχονται σε σχολεία και πανεπιστήμια - Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Αλλαγές σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσίασε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου.
Κυριότερες αλλαγές: η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, η επαναφορά των Λατινικών ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, η επαναφορά μαθημάτων με συντελεστή βαρύτητας, η καθιέρωση τριών Ομάδων Προσανατολισμού, ένα επιπλέον εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές και θέσπιση βάσης μετεγγραφών.
Επιπλέον, προβλέπονται αξιολόγηση σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών, αύξηση των εξεταζομένων μαθημάτων στο γυμνάσιο, θέσπιση 24 προτύπων και 38 πειραματικών σχολείων και πιλοτικά η εισαγωγή νέων θεματικών στο ωρολόγιο πρόγραμμα σε όλες τις βαθμίδες.

Αν. Δημοσχάκης: Δεύτερη Ευκαιρία στην Εκπαίδευση για τους κατοίκους της Σαμοθράκης! Διαβιβαστική επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλεξανδρούπολη 22/04/2020

Θέμα: Δεύτερη Ευκαιρία στην Εκπαίδευση για τους κατοίκους της Σαμοθράκης! Διαβιβαστική επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας ! 

Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως, την Υφυπουργό Σ.Ζαχαράκη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Γ.Βούτσινο, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Α.Δημοσχάκης διαβίβασε τις επιστολές του Δημάρχου Σαμοθράκης σχετικά με την λειτουργία του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Νησί της Νίκης.

Το αίτημα αυτό των κατοίκων,  ο βουλευτής είχε διεκδικήσει μέσω Κοινοβουλευτικής του  Παρέμβασης (δείτε εδώ) από τον Σεπτέμβριο του 18', η οποία όμως λόγω αδιαφορίας της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου, μετατράπηκε σε Επίκαιρη Ερώτηση (δείτε εδώ & εδώ) από τον υπογράφοντα!

Η Ζωή Τηγανούρια συμμετέχει μαζί με άλλους διεθνείς καλλιτέχνες στο «We Are 1 World» (video)

Η μουσικοσυνθέτης & βιτρουόζος του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια συμμετέχει μαζί με άλλους διεθνείς καλλιτέχνες στο «We Are 1 World».
Πρόκειται για μία αξιέπαινη συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησαν οι διάσημοι Καναδοί τραγουδοποιοί Jason McCoy και Jim Payetta, με σκοπό καλλιτέχνες από όλη την υφήλιο να ενώσουν τις μουσικές τους δυνάμεις για την καταπολέμηση της πανδημίας του ιού Covid-19 μέσω του Ερυθρού Σταυρού.
Έτσι δημιούργησαν το τραγούδι «We Are One» σε συνεργασία με τους γνωστούς παραγωγούς Russell Broom και Sean Smith (Stingray Pictures), με βίντεο που έφτιαξαν ο κάθε συμμετέχων καλλιτέχνης από το σπίτι του και ενώθηκαν όλα μαζί σε ένα ενιαίο vibeο clip!

21 Απριλίου, 2020

ZANTE FERRIES Τροποποίηση δρομολογίων ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών




Κων.Χατζηκωνσταντίνου: Σε ένα μήνα θα τελειώσουν τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Παρά το γεγονός ότι η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου έχει τετράμηνη διάρκεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου εκτιμά ότι αν οι καιρικές συνθήκες ευνοήσουν, τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι της Καμαριώτισσαςθα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το αντίστοιχο έργο στο λιμάνι των Θέρμων, ώστε η Σαμοθράκη στις αρχές του καλοκαιριού να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της με καλοσυντηρημένα λιμάνια και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Δήμος Σαμοθράκης: Έγινε αποδεκτή παραίτηση Δημοτικού Συμβούλου από τον συνδυασμό "Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης"

Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Σαμοθράκης η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στην Διαύγεια με ΑΔΑ Ψ9ΤΛΩ1Λ-ΨΡΔ, γίνεται αποδεκτή η  παραίτηση του Γλήνια Στυλιανού του Μιχαήλ από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου του Δημοτικού Συνδυασμού "Ενωτικό Κίνημα Σαμοθράκης - Νίκος Γαλατούμος" για προσωπικούς λόγους και για την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σαμοθράκης.

H 4η ΔΥΠΕ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης για εξοπλισμό ατομικής προστασίας

Οπως αναφερει η επίσημη σελίδα του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης στο facebook
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την 4η ΔΥΠΕ και ειδικά την υποδιοικήτρια κ.Χατζοπούλου Ειρήνη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για εξοπλισμό ατομικής προστασίας και για την άψογη συνεργασία της για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών, υπερβαίνοντας τα ωράρια και τα καθήκοντά της.
Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τις προσπάθειες της για να δώσει λύσεις στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας μας.

20 Απριλίου, 2020

Ξεκίνησε η εβδομάδα της Διακαινησίμου – Πώς προέκυψε η ονομασία - Γιατί το χαίρετε σημαίνει Χριστός Ανέστη - Μέχρι πότε λέμε «Χριστός Ανέστη»

Εβδομάδα της Διακαινησίμου ονομάζεται η εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την Κυριακή του Θωμά ή Αντίπασχα.
Κατά την Εβδομάδα της Διακαινησίμου, η κάθε μέρα της αναφέρεται ως εξής: Δευτέρα της Διακαινησίμου, Τρίτη της Διακαινησίμου,κ.ο.κ.
Στην παλαιά εποχή στην Εκκλησία υπήρχε η τάξη των Κατηχουμένων, όσων δηλαδή προέρχονταν από τους ειδωλολάτρες ή τους Ιουδαίους και διδάσκονταν τις αλήθειες της χριστιανικής πίστεως για να γίνουν μέλη της με το μυστήριο του Βαπτίσματος. Το Βάπτισμα δεν ήταν τότε ατομικό ή οικογενειακό γεγονός, όπως σήμερα, αλλά γεγονός που αφορούσε το πλήρωμα της Εκκλησίας. Γι’ αυτό οι Κατηχούμενοι βαπτίζονταν ομαδικά κατά τη νύχτα του Μ. Σαββάτου προς την Κυριακή του Πάσχα.

Από αύριο Τρίτη 21/4 και μέχρι 31/5 σε ισχύ τα τροποποιημένα δρομολόγια του ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ - Νέα τροποποίηση δρομολογίων Μαϊου - ΤΕΛΙΚΟ

Σύμφωνα με αίτημα της εταιρείας ZANTE FERRIES, ο Δήμος Σαμοθράκης ενέκρινε την τροποποίηση των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ για την περίοδο εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Αυτά θα ξεκινήσουν να ισχύουν από αύριο Τρίτη 21 Απριλίου και μέχρι 31 Μαΐου και λογικά μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών Τα δρομολόγια αναρτήθηκαν στο εκδοτήριο εισιτηρίων στο λιμάνι, σύμφωνα με φωτογραφία που μου έστειλε ο φίλος Γ. Τ., τον οποίο και ευχαριστώ
Δείτε τον πίνακα των δρομολογίων:

Αιμοανάλυση Έβρου: Όλα όσα θα πρέπει να ξέρουμε για την εργαστηριακή διάγνωση του COVID-19

Η λοίμωξη που προκλήθηκε από τον ιό SARS-CoV-2, ονομάστηκε COVID-19, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Φεβρουάριο του 2020. SARS-COV-2 είναι η επίσημη ονομασία του νέου κορωνοιού, ενώ COVID-19 ονομάζεται η νόσος που προκαλεί. Μεταδίδεται κυρίως με μόλυνση σταγονιδίων μέσω βήχα ή φτέρνισμα και μέσω στενής επαφής με μολυσμένους ασθενείς.
Στην πλειονότητα των ασθενών η λοίμωξη εκδηλώνεται με συμπτώματα μιας ήπιας φλεγμονώδους νόσου, με ακανόνιστες πνευμονικές διηθήσεις. Μερικοί ασθενείς, ειδικά ηλικιωμένοι ή ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αναπτύσσουν σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS). Ο χρόνος επώασης του SARS-CoV-2 είναι 3 έως 7 ημέρες, με μέγιστο διάστημα 14 ημερών. Τα συμπτώματα της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είναι κυρίως ο πυρετός, ο βήχας, οι αναπνευστικές δυσκολίες και η κόπωση.

19 Απριλίου, 2020

Ο Μαργαρίτης Κίρκος στις Καστανιές Έβρου για να ευχηθεί στους φύλακες των συνόρων

Ο κύριος Μαργαρίτης Κίρκος τομεάρχης Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βρέθηκε στις Καστανιές, για να μεταφέρει ευχές από την "Ελληνική Λύση" και τον Πρόεδρο της Κυριάκο Βελόπουλο στην 5΄ Μ/ΚΔ, που βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του Έβρου. Αυτή με την σειρά της εύχεται χρόνια πολλά στην "Ελληνική Λύση" και τον Πρόεδρο της Κυριάκο Βελόπουλο.
Χριστός Ανέστη, Καλό Πάσχα και καλή δύναμη σε όλα τα σώματα ασφαλείας.

Πασχαλινές ευχές από τον συνδυασμό "Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης - Αθανάσιος Βίτσας"

Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό.
Αυτά που σήμερα ζούμε μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε μόλις λίγες εβδομάδες πριν.
Συγχρόνως όλους μας ανησυχεί η επόμενη μέρα.
Εμείς ως κοινωνία της Σαμοθράκης θα πρέπει να δημιουργήσουμε ιδιαίτερες προϋποθέσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε κατά το δυνατό με επιτυχία τις παρούσες μεγάλες δυσκολίες, επιπλέον και υπό το βάρος των συνεπειών από τα προβλήματα του περσινού καλοκαιριού.

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΛΑΜΠΡΗ, ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
Πολύχρονοι να είναι οι εορτάζοντες και οι εορτάζουσες που έχουν τα ονόματα: Αναστάσιος, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Αναστασία, Τασούλα, Νατάσα, Τασία, Πασχάλης, Πασχαλιά, Λάμπρος, Λαμπρινή κλπ.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΕΙΘΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

18 Απριλίου, 2020

Το δικό της μήνυμα για το "Μένουμε σπίτι" στέλνει η Ζωή Τηγανούρια

Το δικό της μήνυμα για το "Μένουμε Σπίτι" μαζί με τις ευχές της μέσω ενός βίντεο έστειλε η Σαμοθρακίτισσα Ζωή Τηγανούρια. Με αφορμή αυτό το βίντεο η σολίστ του ακορντεόν ήταν καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗΝΕΤ

Μαρία Βερβέρη - Κράουζε: Πασχαλιάτικες θύμησες

Χρυσοπλεγμένες και γλυκιές σαν καραμέλα οι παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις μου!
Κάθε εποχή του χρόνου είχε τις δικές της ομορφιές, τις οποίες αποτύπωνε η μνήμη μου.
Ηλιόλουστες οι θύμησες του καλοκαιριού!
Με καινούρια βιβλία και τετράδια του φθινοπώρου!Χιόνινες του χειμώνα και
λουλουδένιες την άνοιξη!!
Όλες μετριούνται με στιγμές, ευωδιές, μουσική και κελαϊδίσματα, με γεύσεις και μυρουδιές!!
Πώς να ξεχάσω τη μυρουδιά της Χριστουγεννιάτικης «σούγλας» - σούβλας με χοιρινό κρέας!
Του διόσμου, στις αποκριάτικες «μακαρόνες»!
Της φρεσκοψημένης φουρνόπιτας!
Χαιρόμασταν το Πάσχα, για την θρησκευτική του σημασία, το ψητό αρνί με το γόμο- γέμιση, τα κόκκινα αυγά, τα «κλίκια» - κουλούρες με ένα κόκκινο αυγό στη μέση. Τα κλίκια ήταν τάματα των μανάδων στα παιδιά τους. Όλο το χρόνο αυτές έλεγαν: Αν είσαι φρόνημο παιδί το Πάσχα θα σου κάνω ένα κλικ´(ι). Μια χρονιά ολόκληρη το παιδί περίμενε το κλίκι.

ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ - Άρχισαν να φτάνουν τα μηχανήματα για τις εργασίες στο λιμάνι της Καμαριώτισσας - Νέες φώτο

Από νωρίς τα ξημερώματα βρίσκεται έξω από το λιμάνι της Καμαριώτισσας το σκάφος IRINI που ήρθε για τον καθαρισμό του λιμανιού, ενώ από χθες έχει ξεκινήσει να ανεβαίνει το ριμουλκό ASTERI το οποίο έλκει την πλωτή εξέδρα και αναμένεται στην Σαμοθράκη αύριο το πρωί στις 08:00.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr