Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

31 Δεκεμβρίου, 2022

Καλή κι ευλογημένη Νέα Χρονιά

«Ποδαρικό» στο 2023 με δυο νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας

Με δυο νέες ψηφιακές υπηρεσίες υγείας θα κάνει «ποδαρικό» στο 2023 το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για τις διαγνωστικές εξετάσεις και για τις βεβαιώσεις νοσηλείας, οι οποίες στις αρχές του νέου έτους θα αποκτήσουν ψηφιακή υπόσταση, με αποτέλεσμα να είναι εύκολα προσβάσιμες στους πολίτες μέσω υπολογιστή και κινητού.

Ειδικότερα, τα συναρμόδια υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας διευθετούν ορισμένες τελευταίες ενέργειες και εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου να ανακοινωθούν λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Τι θα αφορούν οι υπηρεσίες

Οι δύο υπηρεσίες αφορούν σε εξετάσεις και βεβαιώσεις που πραγματοποιούνται τόσο σε δημόσιες, όσο και σε ιδιωτικές δομές υγείας. Τα αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων που θα παρέχονται ψηφιακά μέσω της νέας υπηρεσίας θα αφορούν σε περισσότερες από 400 εξετάσεις, κατά κύριο λόγο αιματολογικές και βιοχημικές. Ουσιαστικά, αναμένεται να καλύψουν σε πρώτο χρόνο περίπου το 80% των πιο συχνών διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ σταδιακά θα προστίθενται και επιπλέον δυνατότητες.

30 Δεκεμβρίου, 2022

Δήμος Σαμοθράκης: Υποδοχή του 2023 στο "Μαγικό Χωριό του Άη Βασίλη" με μουσική, χορό, τραγούδι, εδέσματα και κρασί

Απογραφή ’21 - Οριστικά Αποτελέσματα: Αναλυτικά ο πληθυσμός ανά Δήμο και Δημ. Ενότητα του Έβρου και ανά Περιφερειακή Ενότητα της ΑΜΘ

Σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Τα αναλυτικά στοιχεία της Στατιστικής Αρχής κατά περιφερειακή ενότητα, δήμο και δημοτική ενότητα, θα δημοσιευθούν σε ΦΕΚ. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία εστάλησαν στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, προκειμένου τον Ιανουάριο να καθοριστεί η νέα κατανομή των εδρών για τις βουλευτικές εκλογές.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία εδώ.

Μείωση πληθυσμού

Συγκριτικά με την απογραφή του 2011 ο νόμιμος πληθυσμός μειώθηκε στην δεκαετία που διήλθε κατά 187.397 πολίτες. Συνολικά έχουν απογραφεί 9.716.889 το 2021, ενώ το 2011 είχαν απογραφεί 9.904.286.

Πιο αναλυτικά, τα συγκριτικά στοιχεία μεταξύ των δύο απογραφών (2011 & 2021) διαμορφώνονται ως εξής:

Ορισμός Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφέρειας ΑΜΘ - Περιφερειακή Σύνθεση: Μια οφειλόμενη απάντηση στον Περιφερειάρχη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τα μέλη της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ ορίζονται ως εξής:

Α. Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες

1. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Δράμας.

2. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Έβρου.

3. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Αλέξιος Πολίτης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Καβάλας.  

4. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης,  Κωνσταντίνος Κουρτίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ξάνθης.

5. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Ροδόπης.

Β. Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

29 Δεκεμβρίου, 2022

Πότε οφείλουμε να αλλάξουμε την αστυνομική ταυτότητα - Σχόλιο

Εσείς ξέρετε πότε οφείλουμε να αντικαταστήσουμε την αστυνομική ταυτότητας μας; Δείτε σε ποιες περιπτώσεις η αντικατάσταση του επίσημου εγγράφου ταυτοποίησησης είναι αναγκαία.
Το Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας συχνά το αναφέρουμε λανθασμένα και ως αστυνομική ταυτότητα ή δελτίο αστυνομικής ταυτότητας) είναι επίσημο έγγραφο του Ελληνικού Κράτους και οφείλουμε να τηρούμε τα προβλεπόμενα βάση της κείμενης νομοθεσίας. Αυτό πρέπει να  το κάνουμε όταν:
  • έχει αλλάξει οποιοδήποτε αναγραφόμενο στοιχείο
  • δεν αναγράφονται η ιθαγένεια ή τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες
  • έχει υποστεί φθορές
  • πέρασαν 15 χρόνια από την έκδοσή της

28 Δεκεμβρίου, 2022

COSMOTE - Ανακοίνωση: Τροποποίηση τιμών και πακέτων Καρτοκινητής

Ανακοινώνεται ότι:
A) από 19/12/2022 έως και 1/1/2023 η COSMOTE παρέχει σε όλους τους συνδρομητές της (οικιακούς και εταιρικούς) δωρεάν Απεριόριστα Data για 15 ημέρες είτε για να τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι, είτε να τα προσφέρουν στους αγαπημένους τους. Η ενεργοποίηση της δωρεάν προσφοράς γίνεται μέσω των εφαρμογών My COSMOTE App και What’s Up App.
B) από 15/11/22 διατίθεται η νέα υπηρεσία Δωρεάν Data στο Πανεπιστήμιο, που προσφέρει στους συνδρομητές What’s Up Student Καρτοκινητού και What’s Up Student Καρτοσυμβολαίου, δωρεάν 5GB την ημέρα, κάθε μέρα, σε χώρους δημόσιων Πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα. Η εγγραφή στην δωρεάν υπηρεσία γίνεται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής του What’s Up. Τα δωρεάν data ενεργοποιούνται με την είσοδο των συνδρομητών σε κάποιον από τους πανεπιστημιακούς χώρους στους οποίους είναι διαθέσιμη η υπηρεσία και απενεργοποιούνται με την απομάκρυνσή τους από αυτούς, καθώς η υπηρεσία λειτουργεί μέσω της τεχνολογίας GPS. Τα σημεία στα οποία είναι διαθέσιμη η υπηρεσία αναγράφονται στο σχετικό χάρτη που υπάρχει στην εφαρμογή του What’s Up.

Αλλαγές στις παροχές ΕΟΠΥΥ σε διαβήτη, ειδικές θεραπείες, μεσογειακή αναιμία - Κόφτης σε πρόσθετες χρεώσεις

Σειρά αλλαγών στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, περιλαμβάνει Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας.

Η απόφαση, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θέτει, μεταξύ άλλων, "κόφτη" στις πρόσθετες χρεώσεις, στις οποίες υποχρεώνονται συχνά οι ασφαλισμένου του Οργανισμού από ιδιώτες παρόχους.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 61 ορίζεται πως με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ δύναται να προβλέπεται πρόσθετη χρέωση για συγκεκριμένη κατηγορία ειδών πρόσθετης περίθαλψης (πέραν της νόμιμης συμμετοχής) μόνον σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιθυμεί παροχή υλικού προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις του, υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση αποδοχής πρόσθετης χρέωσης.

Στην απόφαση, περιλαμβάνονται συνοπτικά οι εξής τροποποιήσεις:

27 Δεκεμβρίου, 2022

Η 23η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης

Παρακολουθήστε την 23η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης (zoom):

Δήμος Σαμοθράκης: Χριστουγεννιάτικο πάρτυ με κλήρωση στο "Μαγικό Χωριό" την Τετάρτη 28/12

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
Ελάτε να διασκεδάσουμε με τις μουσικές του Κ. Κρυωνά (Ράδιο Θεσσαλονίκη) και τη συμμετοχή της Γ' Γυμνασίου και της ΚοινΣΕπ Βαράδες.
7.30μμ στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Καμαριώτισσα Σαμοθράκης, Πάρκο Μαλαματίνα
Στην εκδήλωση θα κληρωθεί ένα ποδήλατο για εφήβους.

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2023 Α΄/ΕΣΣΟ

1.    Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται  να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2023 Α΄/ΕΣΣΟ,  από 16 μέχρι 19 Ιανουαρίου 2023, (ενώ από 11 μέχρι 13 Ιανουαρίου 2023  θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:
    α.    Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2025 (έτος γέννησης 2004) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του Νομού Ξάνθης (μόνο των Δήμων Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου).
    β.    Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2000 έως και 2024 (έτη γέννησης 1979 έως και 2003), από όλους τους Νομούς  που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 01 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022.

26 Δεκεμβρίου, 2022

Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 23η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 27-12-2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 

Σαμοθράκη 22-12-2022
Αρίθμ. Πρωτ.: 6064

ΠΡΟΣ: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως πίνακα αποδεκτών)

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 23η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης προσκαλεί τα μέλη του
Συμβουλίου στην 23η δημόσια ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίασή του για το έτος 2022, σύμφωνα με τις διατάξεις της (Δ1α/ΓΠ ΟΙΚ.72546) εγκυκλίου του ΥΠΕΣ 375/Α.Π.39167/2-6-2022 των άρθρων 95, 96 και 97 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 65, παρ. 5 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 27-12-2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00 μ.μ. για συζήτηση των κάτωθι θεμάτων:

Η νέα ΚΑΠ 2023-2027 - Στα 13,4 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις - Όλες οι αλλαγές για τους αγρότες

Μια νέα περίοδο σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στον πρωτογενή τομέα της χώρας θα σημάνει η Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) συνολικού προϋπολογισμού 13,4 δισ. ευρώ, που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου του 2023 με ισχύ έως και το τέλος του 2027.

«Η νέα ΚΑΠ ουσιαστικά αποτελεί μια νέα Συμφωνία για τη Γεωργία και τις Αγροτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εδράζει στην συναντίληψη και πίστη των Κρατών-Μελών της για το κοινό μέλλον της Αγροτικής Πολιτικής στην Ευρώπη» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Μπαγινέτας.

Στόχος για τη χώρα μας με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ είναι η ενσωμάτωση, με ισορροπημένο τρόπο, των στόχων για οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αειφορία η οποία προβλέπει την από κοινού συνεισφορά των δύο Πυλώνων της, τόσο του Πυλώνα Ι των άμεσων ενισχύσεων, όσο και τον Πυλώνα ΙΙ των επενδύσεων, στην επίτευξη συγκεκριμένων προτεραιοτήτων με μετρήσιμα αποτελέσματα.

24 Δεκεμβρίου, 2022

Η Κύπρος έχει νέο Αρχιεπίσκοπο, άλλον ήθελε ο λαός, αλλά άλλον ψήφισαν οι Ιεράρχες - πιόνια της ΝΤΠ... - Νέο Χριστόδουλο δεν θα επιτρέψει να ξαναεκλεγεί...

Αριστερά ο εκλεκτός του λαού - Δεξιά ο νέος
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, εκλεκτός των
 Ιεραρχών και της ΝΤΠ
Στο σχόλιο μου στο τέλος του προηγούμενου άρθρου ανέφερα την επάρατη παγκοσμιοποίηση και την Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ)... Να λοιπόν και πάλι μπροστά μας με τεράστιο παράδειγμα τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Εκκλησία της Κύπρου.
Πριν λίγες ημέρες ο λαός της Κύπρου μεταξύ 6 υποψηφίων έδωσε θριαμβευτικό προβάδισμα 36% στον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο, κλείνοντας το τριπρόσωπο με τους 2 Μητροπολίτες Πάφου και Ταμασού, με λίγο πάνω από το 18% έκαστος (δείτε εδώ).
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και αφού δεν κατάφερε όπως ήταν αναμενόμενο να μπει στο τριπρόσωπο ο φλογερότατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτος, ο οποίος σίγουρα δέχτηκε ανελέητο πόλεμο από την ΝΤΠ... Παρότι το φοβόμουν, ευελπιστούσα να εκλεγεί τουλάχιστον ο Λεμεσού, αλλά μάταια...
Σήμερα οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθαν και εξέλεξαν νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με 11 ψήφους τον 74χρονο(!!!.....) Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο (δείτε εδώ).

Νικ. Ταμουρίδης (Αντγος ε.α): Χριστούγεννα με Χριστό! - Σχόλιο άποψης

Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων
πλησιάζει και φωτίζει για μια ακόμη 
φορά όλο τον κόσμο! Αυτό είναι πραγματικό γεγονός, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της αντίχριστης και απάνθρωπης Νέας Τάξης και των φερέφωνών της να αφαιρέσουν την λέξη «Χριστούγεννα» και την εικόνα της γέννησης του Χριστού από παντού, μετατρέποντας την εορταστική περίοδο των ημερών σε μια άθεη γιορτινή περίοδο.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι βιώνουμε μια παγκόσμια πρωτοφανή τραγική συγκυρία, κατά την οποία επικρατούν η θεοποίηση της λογικής και της αθεΐας, η απόρριψη της ηθικής, η διάβρωση των αξιών, η περιφρόνηση των αρετών και η δοκιμασία των συνειδήσεων. Επιπλέον, σαρώνει ο πληθωρισμός της υποκρισίας, της κενοδοξίας, της ξύλινης γλώσσας, του φόβου και της αβεβαιότητας.

Εμείς όμως επιβάλλεται να είμαστε αισιόδοξοι διότι «Χριστός γεννάται»! Γιατί με την ταπεινή αυτή Θεϊκή παρουσία, τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε και η ελπίδα για τη σωτηρία του κόσμου.

23 Δεκεμβρίου, 2022

Στη Σαμοθράκη, ο Αη Βασίλης ήρθε με την Πυροσβεστική, συνοδεία περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. - Συνέντευξη Δημάρχου Σαμοθράκης - Βίντεο από την έναρξη του "Μαγικού Χωριού του Άη Βαίλη"

Σε ένα πολύ Χριστουγεννιάτικο κλίμα μικροί και μεγάλοι υποδέχθηκαν χθες τον Αη Βασίλη στη 
Σαμοθράκη. Στο «Μαγικό χωριό» που διοργάνωσε ο Δήμος Σαμοθράκης και οι εθελοντές του στο πάρκο Μαλαματίνα στην Καμαριώτισσα, ο Άη Βασίλης έφτασε με … Πυροσβεστικό όχημα και περιπολικά της Αστυνομίας. «Στόχος μας ήταν να υπενθυμίσουμε ότι το προσωπικό των Σωμάτων ασφαλείας του νησιού και οι κάτοικοι, είμαστε αδελφωμένοι και άμεσα συνεργαζόμενοι για την ασφάλεια και το καλό του τόπου μας», είπε ο Δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Διπλάσια η επιδότηση για τον Ιανουάριο, στα 840 εκατ. ευρώ – Αναλυτικά τα ποσά - Προσωπική εμπειρία

Σε 840 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το κόστος των επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος για τον Ιανουάριο και είναι σχεδόν διπλάσιο από τον Δεκέμβριο.

Την ανακοίνωση των επιδοτήσεων έκανε το πρωί της Παρασκευής (23/12) ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και για όσο διαρκεί η πρωτόγνωρη κρίση.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος του Ιανουαρίου, έρχονται μετά από μια ιστορική απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η επίτευξη της συμφωνίας για την επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στα €180/ΜWh θα έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις για τους Ευρωπαίους πολίτες» είπε ο υπουργός και συνέχισε:

22 Δεκεμβρίου, 2022

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.: Ενημερωτικές επισκέψεις και συναντήσεις στην Αλεξανδρούπολη και τη ν. Σαμοθράκη

Αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ  υπό τον Πρόεδρο Τσιάνο Παναγιώτη, τον Γενικό Γραμματέα Δροσόπουλο Αλέξανδρο, τον Αντιπρόεδρο Σφακιανάκη Γεώργιο και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Ζυγούρη Νικόλαο από κοινού με τον Πρόεδρο της Ε.Π.Λ.Σ. Θράκης Ιωαννίδη Κωνσταντίνο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, πραγματοποίησαν στις 19 και 20/12/2022  σειρά ενημερωτικών επισκέψεων και συναντήσεων στην Αλεξανδρούπολη και τη ν. Σαμοθράκη.

19-12-2022 επίσκεψη στο Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης και συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Γαλατούμο Νικόλαο.

Κατά τη διαλογική συζήτηση με τα Στελέχη του Α’ Λ/Τ Σαμοθράκης εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ ο Πρόεδρος συνεχάρη και εξήρε το ζήλο και την προσήλωση στο καθήκον, που επιτελούν καθημερινά οι συνάδελφοι ιδιαίτερα στις ακριτικές μας περιοχές. Τα δύο πρόσφατα περιστατικά διακομιδής ασθενών με σοβαρό πρόβλημα υγείας, τα οποία έχρηζαν την άμεση μεταφορά τους στην Αλεξανδρούπολη και πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς από το πλήρωμα του πλωτού Ασθενοφόρου κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση των συναδέλφων μας.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρχίζει σήμερα Πέμπτη 22/12 η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης - Ενημέρωση για απάτη εις βάρος αγροτών, δικαιούχων ενισχύσεων

Όπως ανοίνωσε ο Οργανισμός ξεκινά η πληρωμή της εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης, του Πρασινίσματος και των Νέων σε ηλικία αγροτών, των αιτήσεων έτους 2022, καθώς και της ειδικής ενίσχυσης για τα λιπάσματα ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του ΟΠΕΚΕΠΕ:

“Με την ολοκλήρωση στις 20.12.2022 όλων των ελέγχων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. άρχισε από χθες η  αποστολή των αρχείων πληρωμής στην τράπεζα για τη πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων με ποσά ύψους σχεδόν 900 εκ ευρώ.

Επίσης, χθες 21.12.2022 έγινε η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης για τα λιπάσματα.  Έγιναν αποδεκτά κατ’ αρχήν τιμολόγια αξίας 547,7 εκ ευρώ και η ενίσχυση που καταβλήθηκε σε 124.769 δικαιούχους ανέρχεται στο 10,95% της αξίας τους.

Άμεση καταβολή 30 εκ. ευρώ σε 134.705 νησιώτες και 10.075 νησιωτικές επιχειρήσεις - δικαιούχους του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, ξεκινά και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί, η πίστωση των λογαριασμών πολιτών και επιχειρήσεων – δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου με 30 εκ. ευρώ, από τα οποία 22,9 εκ. αφορούν 10.075 νησιωτικές επιχειρήσεις και 7,1 εκ. 134.705 κατοίκους των νησιών.

Η εκταμίευση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις νησιωτικές επιχειρήσεις προχωρά μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων από τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και αφορά φορτωτικές και δαπάνες μεταφοράς α) 429 επιχειρήσεων του δείγματος ελέγχου του Α εξαμήνου του 2021, β) 465 επιχειρήσεων του δείγματος ελέγχου του Β εξαμήνου του 2021 και γ) 9.181 επιχειρήσεων εκτός δείγματος ελέγχου του Β εξαμήνου 2021.Για τους πολίτες αφορά το διάστημα έως και 28/4/2022.

21 Δεκεμβρίου, 2022

Σημαντικά ψηλότερες οι ονομαστικές τιμές ρεύματος που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για τον Ιανουάριο – Από 48,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα το οικιακό της ΔΕΗ

Αύξηση της τάξης του 25% και πάνω, όπως άλλωστε αναμενόταν, ανακοινώνουν σταδιακά οι προμηθευτές ρεύματος για τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, η νέα χρέωση της ΔΕΗ για το οικιακό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 48,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες (1η κλίμακα κατανάλωσης) και στα 50,01 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η αύξηση είναι της τάξης του 29%.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες χρεώσεις της ΔΕΗ για τον μήνα Δεκέμβριο ήταν 38 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες (1η κλίμακα κατανάλωσης) και στα 39,2 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ΣΦΜΣ "Αρμονίας Γένεσις"

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" διοργανώσει τις παρακάτω χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις:

- 21 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Φιδέλειο Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ και Παραδοσιακά Κάλαντα από όλη την Ελλάδα με το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

-22 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7:15 μ.μ. ΚΑΛΑΝΤΑ στο Χριστουγεννιάτικο Μαγικό Χωριό του Δήμου Σαμοθράκης

Χαρδαλιάς: Επισκέψεις σε μονάδες και φυλάκια των ΕΔ σε Σαμοθράκη, Λέσβο και Λήμνο

Σε Λέσβο, Λήμνο και Σαμοθράκη βρέθηκε την Τρίτη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη παρουσία του σε ακριτικά νησιά και μικρονήσια του Αιγαίου. Στην τελευταία μέρα των επισκέψεών του βρέθηκε στην έδρα της Τακτικής Διοίκησης 41ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ 41ου ΣΠ), στη Σαμοθράκη και των Επιτηρητικών Φυλακίων (ΕΦ) «ΜΗΘΥΜΝΑΣ» στη Λέσβο και «ΠΛΑΚΑΣ» στη Λήμνο.

Επίσης, επισκέφθηκε το ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ, που βρίσκεται σε αποστολή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Αιγαίου, ενώ συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τους ιπτάμενους και τους τεχνικούς των κλιμακίων επιφυλακής (Readiness) μαχητικών αεροσκαφών F-16 της 347 Μοίρας και ελικοπτέρων Super Puma, στην έδρα της 130 Σμηναρχίας Μάχης (130 ΣΜ), στη Λήμνο.

Ο κ. Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των επισκέψεων, ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για επιχειρησιακά θέματα και αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

20 Δεκεμβρίου, 2022

Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη - Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Σχετικό Δελτίο Τύπου της ZANTE FERRIES

Τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων εκκίνησαν, για μία ακόμη φορά, την πρωτοβουλία, για την παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν στελεχώσει τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023 προκειμένου να διευκολυνθούν για την μετάβασή τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προσφέρουν στους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές έκπτωση στα ατομικά τους εισιτήρια καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 20/12/2022 έως και 09/01/2023, η οποία θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το νησί, στο οποίο έχουν αναλάβει υπηρεσία.
Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι επιτελούν ιδιαίτερο λειτούργημα και προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι εξής :

Δήμος Σαμοθράκης: Λόγω καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις στο "Μαγικό Χωριό" θα γίνουν την Πέμπτη 22/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι εκδηλώσεις στο Μαγικό Χωριό θα γίνουν την Πέμπτη 22/12/2022 στις 18:30.
Σας περιμένουμε!

19 Δεκεμβρίου, 2022

Η χθεσινή συνέντευξη του επικεφαλής της παράταξης "Σαμοθρακη 2020" Γ. Γλήνια στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά"

Χθες Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην τελευταία για το 2022 εκπομπή "Ορθά Κοφτά" φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Samothraki Web Radio ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού - Χωροταξικού και Επικεφαλής της παράταξης "Σαμοθρακη 2020" του αείμνηστου Γιώργου Χανού κύριος Γιάννης Γλήνιας.

Σε ερώτηση μου αν τελικά η παράταξη θα πορευτεί αυτόνομη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, δεν απάντησε ούτε αρνητικά ούτε θετικά, όπως επισήμανε ο κύριος Γλήνιας αυτό θα εξαρτηθεί από ορισμένα πράγματα που εκκρεμούν ακόμη και θα αποφασιστεί συνολικά από την παράταξη γύρω στην άνοιξη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε είναι ακόμη νωρίς να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος μιας και η παρούσα δημοτική αρχή έχει ακόμη έργο να προσφέρει. Με δεδομένο το κλίμα πόλωσης της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου το οποίο πρόσφατα κάπως ηρέμησε δεν θεωρεί σωστό να ξεκινήσει τόσο νωρίς η νέα προεκλογική περίοδος. Για την οποία είπε πως θα ήταν καλό για τον τόπο και την κοινωνία να έχει την ίδια ένταση.

Τέλη κυκλοφορίας: Δίμηνη παράταση ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Διευκρινίσεις για το Market Pass.

Διευκρινίσεις για το ποιοι και πότε θα εισπράττουν το market pass έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» ενώ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2023 και θα ανακοινωθεί αυτή τη εβδομάδα.

«Ο πληθωρισμός αν και μειώνεται παραμένει υψηλός και επίμονος» τόνισε.

Την Τετάρτη (14/12) αναμένεται να πιστωθούν το επίδομα θέρμανσης και το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Είμαστε σταθερά κοντά στην κοινωνία κάθε μήνα». Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ακόμα ότι η τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να υλοποιηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Με δωρεά της ΜΚΟ Υποστηρίζω και της κυρίας Π. Φασουλή η αγορά οικοπέδου και το νέο κτίριο που θα εγκατασταθεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης ένα από τα θέματα στην ημερήσια διάταξη που συζητήθηκαν ήταν «Περί χωροθέτησης Πυροσβεστικού Σταθμού σε περιοχή εκτός σχεδίου στην θέση ΞΥΡΙΑ Καμαριώτισσας του Δήμου Σαμοθράκης» (δείτε στο δεύτερο βίντεο της συνεδρίασης από το 19ο έως το 36ο λεπτό).
Στην συνεδρίαση διαβάστηκαν οι σχετικές εγκρίσεις - εκθέσεις, εισηγήσεις και προδιαγραφές διαφόρων αρμόδιων φορέων, η περιγραφή του οικοπέδου.
Το οικόπεδο είναι περίπου 3,5 στρεμμάτων, βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων πριν το Γυμνάσιο - Λύκειο Σαμοθράκης δεξιά στην επαρχιακή οδό Καμαριώτισσας - Χώρας. Το τοπωνύμιο της συγκεκριμένης περιοχής όπως αναφέρεται και στο θέμα είναι Ξύρια.
Η αγορά του οικοπέδου από την Μητρόπολη και το κτίριο θα γίνει με δωρεά της ΜΚΟ Υποστηρίζω με υπεύθυνη την κυρία Παναγιώτα Φασουλή, η οποία έχει κάνει και άλλες δωρεές στην Σαμοθράκη, όπως η ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χώρας.

18 Δεκεμβρίου, 2022

Food pass για ένα εξάμηνο από τον Φεβρουάριο – Πώς θα λειτουργήσει το μέτρο - Μέχρι Τετάρτη θα ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για το 10% των αγορών των νοικοκυριών - Αναλυτικά τα ποσά - Σχόλιο

Από τον Φεβρουάριο 2023 και για έξι μήνες (έως τον Ιούλιο 2023) δίνεται ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε supermarket και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων (φούρνους, minimarket, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία κτλ.).
Το παραπάνω μέτρο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση για την κύρωση του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023. Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα και μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή.
«Η διαδικασία θα είναι απλή, όπως του fuel pass. Με μία ψηφιακή πιστωτική κάρτα», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Οι δικαιούχοι θα μπορούν, επίσης, να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της, ενώ η περίμετρος του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι. Με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ώστε από τη νέα πρωτοβουλία να ωφεληθεί και η μεσαία τάξη».

17 Δεκεμβρίου, 2022

Παρατείνεται η δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα

Τη 
ρύθμιση με την οποία παρατείνεται εκ των υστέρων η δυνατότητα δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση. Μαζί έδωσε παράταση σε πλήθος ρυθμίσεων για νομιμοποίηση παρατυπιών, όπως στη δήλωση αυθαιρέτων σε δάση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κτηματολογίου, στην προθεσμία νομιμοποίησης παράνομων κτηνοτροφικών μονάδων, ακόμα και στην προθεσμία διατήρησης των αυθαιρέτων στο Δέλτα του Εβρου.
Οι σχετικές, με έντονο προεκλογικό άρωμα, ρυθμίσεις κατατέθηκαν χθες αργά το βράδυ στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας. Πιο συγκεκριμένα:
Ορίζεται, όπως είχε ανακοινωθεί, η δυνατότητα «κράτησης» του δικαιώματος δόμησης σε εκτός σχεδίου οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων, εφόσον έως τις 9 Δεκεμβρίου είχε είτε υποβληθεί αίτηση για έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας, είτε αίτηση για έκδοση βεβαίωσης όρων δόμησης, συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά.

16 Δεκεμβρίου, 2022

Εμβόλιο γρίπης: Δωρεάν και χωρίς συνταγή για 3 κατηγορίες πολιτών - Δείτε ποιες

Τρεις κατηγορίες πολιτών θα μπορούν να εμβολιάζονται έναντι της γρίπης δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή στα φαρμακεία σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για:

  • Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
  • Ενήλικες που κατά δήλωσή τους έχουν χρόνια νοσήματα
  • Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν ή διαβιούν με άτομα με υποκείμενο νόσημα, που αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών της γρίπης.

Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου που πρέπει να εμβολιαστούν

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της γρίπης και μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή νόσο.

15 Δεκεμβρίου, 2022

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Αμεσα η καταβολή των χρημάτων σε 10 χιλιάδες επιχειρηματίες για το β΄ εξάμηνο του ΄21 - Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για το α΄ εξάμηνο ΄22

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων κ.  Ιωάννης Βρούτσης  πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της καταβολής του οφειλόμενου μεταφορικού ισοδύναμου, ύψους 25 εκατ. ευρώ,  σε περίπου 10.000 επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βρούτση ότι μόλις χθες το Υπουργείο Οικονομικών αποδέσμευσε τις συγκεκριμένες χρηματικές πιστώσεις προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο με τη σειρά του θα τις προωθήσει άμεσα προς το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να εξοφληθούν οι 10.000 περίπου επιχειρήσεις στα νησιά του Αιγαίου.

Ν. Γαλατούμος: Μέσα στο χειμώνα η αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Καμαριωτισσας // Δώστε στο Δήμο το λιμάνι να τελειώνουμε. Ούτε τα δέντρα δεν έβαλαν ακόμη στα παρτέρια // Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου ανοίγει το "Μαγικό Χωριό του Άη Βασίλη" // Σχόλια

Σε αναστάτωση είναι μεγάλο τμήμα του εσωτερικού οδικού δικτύου της Καμαριώτισσας, εξαιτίας της κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος του οικισμού. Ο Δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος είπε ότι σύντομα, αλλά οπωσδήποτε μέσα στο χειμώνα θα αποκατασταθούν με άσφαλτο οι δρόμοι, ζητώντας προσοχή και κατανόηση από τους Δημότες του. Ο κ. Γαλατούμος αναφερόμενος στο λιμάνι του νησιού, εξέφρασε τα παράπονα και τις ενστάσεις του για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων από τον ΟΛΑ, και ζήτησε να διαχωριστούν τα λιμάνια του νησιού, συστήνοντας Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι δέντρα θα φυτευτούν στα παρτέρια της παραλιακής με αποτέλεσμα την απόλυτη απραξία επί δύο τουλάχιστον χρόνια.

Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 22η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 15-12-2022 - Παρακολουθήστε την συνεδρίαση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 

Σαμοθράκη 8-12-2022
Αρίθμ. Πρωτ.: 5768/8-12-2022

ΠΡΟΣ: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως πίνακα αποδεκτών)

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 22η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης προσκαλεί τα μέλη του Συμβουλίου στην 22η δημόσια ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίασή του για το έτος 2022, σύμφωνα με τις διατάξεις της (Δ1α/ΓΠ ΟΙΚ.69439/2-12-2022) εγκυκλίου του ΥΠΕΣ 375/Α.Π.39167/2-6-2022 των άρθρων 95, 96 και 97 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 65, παρ. 5 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει, που θα γίνει δια ζώσης στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στις 15-12-2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00 μ.μ. για συζήτηση των κάτωθι θεμάτων:

Αν. Δημοσχάκης: Η εκπαιδευτική θωράκιση του Έβρου στο επίκεντρο συναντήσεων στο Υπ. Παιδείας

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ (14/12) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ!!
Προ ολίγου ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας κι ενημέρωσης με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα ζητήματα εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων του Ν.Έβρου τα οποία ανέπτυξα διεξοδικά!
Eιδικότερα αναφέρθηκα στα εξής:
1. Νομοθετική θέσπιση 5ης Έδρας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο με την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας συνδυαστικά με την υφιστάμενη Νοσηλευτική Σχολή από Παράρτημα σε Τμήμα με την υπαγωγή της στους κόλπους του ΔΠΘ, δρομολογώντας επί πλέον μελλοντικά την δημιουργία Τμήματος Λογοθεραπείας αφού ολοκληρωθούν τα δυο πρώτα!!
2. Ίδρυση Μεταδευτεροβάθμιας Σχολής Υλοτόμων στο Σουφλί με εκπαιδευτικό πεδίο το Δάσος της Δαδιάς- Λευκίμης που θα εξασφαλίζει πανελλαδική πιστοποίηση του επαγγέλματος τους!!
3. Ίδρυση Μεταδευτεροβάθμιας Σχολής Αλιέων -Αλιεργατών στην Αλεξανδρούπολη με δυο Τμήματα..!

14 Δεκεμβρίου, 2022

Προς ZANTE FERRIES για δρομολόγια τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Αξιότιμοι κύριοι, ως ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης γίνομαι τις τελευταίες μέρες αποδέκτης ερωτήσεων και παραπόνων για το αν θα μπει κάποιο έκτακτο απογευματινό δρομολόγιο τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τους μεν ενώ από τους άλλους ότι δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο.
Υπάρχουν στην Αλεξανδρούπολη πολλοί Σαμοθρακίτες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα είτε ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είτε ως υπάλληλοι. Οι οποίοι θέλουν τις άγιες αυτές ημέρες να κατέβουν στον τόπο καταγωγής τους για να βρεθούν και να τηρήσουν τα έθιμα με τους οικείους τους.

Την Κυριακή 18/12 "Ορθά Κοφτά" με τον Γ. Γλήνια ως επικεφαλής της παράταξης "Σαμοθρακη 2020"

Την προσεχή Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" θα φιλοξενηθεί ο κύριος Γιάννης Γλήνιας ως επικεφαλής της παράταξης "Σαμοθρακη 2020" με θέμα την προοπτική της Σαμοθράκης. Η συζήτηση σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα, αξίζει να την ακούσετε. 

Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Κυριακή 11:00 - 12:00 στο Samothraki Web Radio και μπορείτε να την ακούτε ζωντανά στο e-radio.gr, καθώς και στην σελίδα του σταθμού: samothrakiradio.gr,

Δήμος Σαμοθράκης: Προθεσμία σύνδεσης στο νέο δίκτυο ύδρευσης Αλωνίων έως 1/3/23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΩΝΙΩΝ
Ενημερώνουμε ότι στις 01/03/2023 προγραμματίζεται να δοθεί σε λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό Αλωνίων ενώ θα διακοπεί το υπάρχον, καθώς ολοκληρώθηκε το έργο: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΛΩΝΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ».
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να μεριμνήσουν για τη σύνδεση της ατομικής τους παροχής στο κοντινό δημοτικό φρεάτιο ύδρευσης γιατί μετά την 01/03/23, όποιοι δεν συνδεθούν δεν θα έχουν νερό.

Κλείνουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε όλο τον Έβρο!

Με απόφαση-σοκ του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που έφτασε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες του Εβρουκλείνουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου!

Μια απόφαση που πλήττει άλλη μια φορά την ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή του νομού μας, και υλοποιήθηκε προχθές, όταν στάλθηκε η σχετική διαταγή από το ΓΕΣ, τη στιγμή που στον Εβρο βρισκόταν για επίσκεψη ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Να θυμίσουμε, ότι από το 2018, οι νεοσύλλεκτοι παρουσιάζονταν κατευθείαν στις μονάδες, στα 23 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ)χωρίς δηλαδή να κάνουν το δίμηνο της βασικής εκπαίδευσης στα κέντρα, όπου και ορκίζονταν, όπως συνέβαινε παλαιότερα, ανάμεσά τους και σε τρία Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Λαγό, καταργήθηκε.

13 Δεκεμβρίου, 2022

Συλλογή αγαθών από Συλλόγους Γονέων - Κηδεμόνων, Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Καμαριώτισσας και Κέντρο Κοινότητας για τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους του νησιού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις εποχές που ζούμε θα πρέπει να σκεφτούμε όλους εκείνους του συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις δυσκολίες της ζωής. Ένας λόγος παραπάνω να είμαστε δίπλα τους όταν γιορτάζουμε τη γιορτή της Αγάπης και της Ελπίδας, τα Χριστούγεννα. 
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Καμαριώτισσας σε συνεργασία με τον Σύλλογο διδασκόντων και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου συλλέγει βασικά αγαθά έτσι ώστε να μοιραστούν σε κατοίκους του νησιού που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Σημεία συλλογής των αγαθών θα είναι το Δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας, ώστε οι μαθητές να προσφέρουν σακούλες με τρόφιμα οι ίδιοι στο  Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι του Σχολείου μέχρι την Παρασκευή 16/12,  το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου στη Χώρα για τους υπόλοιπους κατοίκους που θέλουν να βοηθήσουν από Τετάρτη  14 Δεκεμβρίου έως και Τετάρτη 21Δεκεμβριου. Από 22/12 η συλλογή θα γίνεται στο Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Προσωπικός Γιατρός: Παράταση στην εφαρμογή ποινών για τη μη εγγραφή των πολιτών

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπει την επίσημη παράταση στην εφαρμογή των ποινών (αντικινήτρων) για τη μη εγγραφή των πολιτών στον 
«Προσωπικό Γιατρό». Επομένως η παράταση από 1 Δεκεμβρίου 2022 που αρχικά προβλεπόταν μεταφέρθηκε για 1 Απριλίου 2023.
Τη νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωνσταντίνος Χατζηδάκης και Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Οι ποινές σύμφωνα με το ΦΕΚ

12 Δεκεμβρίου, 2022

Γ. Στύλιος από Αλεξανδρούπολη: Επιδότηση 60 εκατ. ευρώ για λιπάσματα και 89 εκατ. ευρώ για ζωοτροφές (βίντεο) - Θα αυξηθούν τα χρήματα που λαμβάνουν οι Εβρίτες παραγωγοί από επιδοτήσεις (βίντεο)

Για νέες επιδοτήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που αγγίζουν τα
 60 εκατ. ευρώ για λιπάσματα και 89 εκατ. ευρώ για ζωοτροφές έκανε λόγο σήμερα το πρωί από την Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στύλιος, στο πλαίσιο της επίσκεψης και ενημέρωσης των εργαζομένων του Πρωτογενούς Τομέα της περιοχής για τα νέα κυβερνητικά σχέδια.
Ειδικότερα, χαρακτήρισε τον Έβρο μια εξαιρετικά παραγωγική περιοχή για την πατρίδα μας με σημαντικές και ουσιαστικές καλλιέργειες που συμβάλλουν στο παραγωγικό εισόδημα των Ελλήνων και της ελληνικής οικονομίας, ενώ υπογράμμισε πως βασικό όπλο και χρηματοδοτικό εργαλείο της κυβέρνησης είναι η αγροτική πολιτική, με την Ελλάδα να έχει καταθέσει το δικό της στρατηγικό σχέδιο το οποίο πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μιλώντας για τα πεπραγμένα αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης στον Πρωτογενή Τομέα, επεσήμανε ότι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) υπάρχουν στη διάθεσή της 19.3 δις ευρώ για την περίοδο 2023-2027, συν 2 δις ευρώ επιπλέον από το Ταμείο Ανάκαμψης για αναπτυξιακούς σκοπούς. «Μπορούμε να φτιάξουμε έναν πράσινο, ψηφιακό, ανθεκτικό και καινοτόμο Πρωτογενή Τομέα που θα μπορεί να εξασφαλίσει το εισόδημα των αγροτών» τόνισε ο κ. Στύλιος.

Στις Ιερές Ακολουθίες του Πανηγυρίζοντα Ι.Ν Αγ. Μοδέστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Μοδέστου και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Μοδέστου Αλωνίων.

Τόσο στον Πανηγυρικό Εσπερινό το Σάββατο 17/12 όσο και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ Άνθιμος.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα που εξέδωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού:

Ν. Γαλατουμος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε μεταφορά ασθενή στην Αλεξανδρούπολη - Ευχαριστώ το προσωπικό του Κ.Υ - Συγχαρητήρια στο πλήρωμα του πλωτού Λ.Σ - Δηλώσεις στον ΜΑXIMUM // Ρεπορτάζ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγο από το ΠΛΣ 1070 σκάφος του Λιμενικού Σαμοθράκης μεταφορά ασθενή ηλικίας (55 ετών), με σοβαρό θέμα υγείας από το λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Αλεξανδρούπολη !! Οφείλω να ευχαριστήσω το ΚΥ Σαμοθρακης τον διευθυντή και το προσωπικό για την αντιμετώπιση του σοβαρού περιστατικού!! Τα συγχαρητήρια όμως ανήκουν κυρίως στον καπετάνιο και στο πλήρωμα του σκάφους που κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες , πήραν την απόφαση και πραγματοποίησαν την πολύ δύσκολη διακομιδή βάζοντας πάνω απ’ολα το καθήκον ,με κίνδυνο τη ζωη τους!! Πολλά μπράβο και τους ευχαριστώ προσωπικά ,είναι οι φύλακες άγγελοι μας να τους δίνει ο Θεός υγεία και κουράγιο να μας προστατεύουν!!

11 Δεκεμβρίου, 2022

"Ορθά Κοφτά" με τον πρ. Δήμαρχο Σαμοθράκης Αθ. Βίτσας

Σήμερα Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην εκπομπή μου "Ορθά Κοφτά"  και στο στούντιο του Samothraki Web Radio φιλοξενήθηκε ο πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης κύριος Αθανάσιος Βίτσας.

Η συζήτηση μαζί του ήταν ενδιαφέρουσα, μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, τον προσεχή Οκτώβριο. Έκανε αναφορά σε κάποιες ενέργειες που σκέφτεται να κάνει είτε σε συντονισμό και συνεννόηση με άλλους φορείς, είτε μεμονωμένα ως Δήμος Σαμοθράκης για την ελάφρυνση των δημοτών από παραπάνω έξοδα, όπως πχ η μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα, η λειτουργία του Δήμου, η ανάπτυξη του τουρισμού, με προσπάθεια επίλυσης της παράνομης - ελεύθερης κατασκήνωσης.

Σε ερώτηση μου που θα γίνει και στον νυν Δήμαρχο Σαμοθρακης κύριο Νίκο Γαλατουμο, αν σκοπεύει να εγγυηθεί ως επικεφαλής παράταξης να αποφευχθεί η πόλωση και το νοσηρό κλίμα των εκλογών του '19 και διήρκεσε για πολύ καιρό μετά, απάντησε πως αν και ο ίδιος δεν καλλιέργησε το συγκεκριμένο κλίμα, παραδέχτηκε πως μόνο καλό δεν ήταν και πώς όσο εξαρτάται από εκείνον θα αποφευχθεί να γίνει κάτι αντίστοιχο.

Ακούστε την σημερινή "Ορθά Κοφτά" από το samothrakiradio.gr:

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr