Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

28 Δεκεμβρίου, 2022

Αλλαγές στις παροχές ΕΟΠΥΥ σε διαβήτη, ειδικές θεραπείες, μεσογειακή αναιμία - Κόφτης σε πρόσθετες χρεώσεις

Σειρά αλλαγών στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, περιλαμβάνει Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας.

Η απόφαση, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θέτει, μεταξύ άλλων, "κόφτη" στις πρόσθετες χρεώσεις, στις οποίες υποχρεώνονται συχνά οι ασφαλισμένου του Οργανισμού από ιδιώτες παρόχους.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 61 ορίζεται πως με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ δύναται να προβλέπεται πρόσθετη χρέωση για συγκεκριμένη κατηγορία ειδών πρόσθετης περίθαλψης (πέραν της νόμιμης συμμετοχής) μόνον σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιθυμεί παροχή υλικού προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις του, υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση αποδοχής πρόσθετης χρέωσης.

Στην απόφαση, περιλαμβάνονται συνοπτικά οι εξής τροποποιήσεις:

Στους πάσχοντες από μία σειρά νοσήματα (μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κυστική ίνωση), οι οποίοι δικαιούνται εξωϊδρυματικό επίδομα και δεν καταβάλλουν συμμετοχή, περιλαμβάνονται και οι πάσχοντες από κληρονομική σιδηροβλαστική αναιμία. Στους ασθενείς αυτούς μπορούν να συνταγογραφούνται όλα τα αναγκαία σκευάσματα.

Σε παιδιά και εφήβους που υποβάλλονται σε ειδικές θεραπείες (λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, φυσικοθεραπείες), απλοποιείται η παροχή των θεραπευτικών πράξεων. Μέχρι σήμερα, οι θεραπευτικές πράξεις παρέχονταν, μεταξύ άλλων, από παιδιάτρους εξειδικευμένους στη Νευρολογία ή παιδιάτρους με ειδική εκπαίδευση στην Αναπτυξιολογία. Στον νέο Κανονισμό Παροχών, οι πράξεις παρέχονται από παιδιάτρους.

Αναλώσιμο υλικό

Για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που παρέχεται στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, δεν προβλέπεται πλέον ηλεκτρονική γνωμάτευση. Χορηγείται μέσω του δικτύου συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων είτε μέσω των φαρμακείων του Οργανισμού.

Το ποσοστό συμμετοχής στο αναλώσιμο υγειονομικό υλικό ορίζεται στο 25% επί του ποσού αποζημίωσης που έχει ορίσει ο ΕΟΠΥΥ, εκτός από τις παρακάτω κατηγορίες ασθενών, που δεν έχουν συμμετοχή:

  • Δικαιούχοι που προμηθεύονται τα είδη από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
  • Παραπληγικοί, τετραπληγικοί, ακρωτηριασμένοι με αναπηρία 67% και άνω.
  • Πάσχοντες από λευχαιμία και νεοπλάσματα όλων των συστημάτων.
  • Δικαιούχοι με σακχαρώδη διαβήτη.
  • Πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική αναιμία, μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, αιμολυτικές αναιμίες, κληρονομική σιδηροβλαστική αναιμία.
  • Πάσχοντες από κυστική ίνωση.
  • Ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια 3ου και 4ου σταδίου, οι ασθενείς σε αιμοκάθαρση ή σε περιτοναϊκή κάθαρση.
  • Ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.
  • Ασθενείς με μεταμόσχευση συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ιστών.
  • Πάσχοντες από πρωτοπαθή ανοσολογική ανεπάρκεια και οι πάσχοντες από σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (ΑIDS).
  • Ασθενείς με μηχανική υποστήριξη καρδιάς.
  • Ασθενείς με επιδερμόλυση και οι ασθενείς που ανήκουν στο Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών - θυμάτων από κάθε αιτία εγκαύματος.
  • Πάσχοντες από σπάνια μεταβολικά νοσήματα.
  • Πάσχοντες από ιδιοπαθή πνευμονική υπέρταση.
  • Δικαιούχοι σε περίοδο κύησης ή λοχείας.
  • Δικαιούχοι για αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλήματος υγείας που αφορά εργατικό ατύχημα.
Συμμετοχή 10% επί του ποσού αποζημίωσης έχουν οι πάσχοντες από:
  • Νόσο Parkinson και δυστονίες.
  • Χρόνια ρευματική βαλβιδοπάθεια και λοιπές βαλβιδοπάθειες, χρόνια πνευμονική καρδιοπάθεια και συγγενή καρδιοπάθεια,
  • Συστηματικό ερυθυματώδη λύκο, σκληροδερμία, δερματομυοσίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγγυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα.
  • Μυασθένεια.
  • Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και άσθμα.
  • Ελκώδη κολίτιδα, νόσο Crohn, σύνδρομο βραχέος εντέρου.
  • Κίρρωση ήπατος.
Επιπλέον Πληροφορίες
ΚΥΑ για αλλαγές στον ΕΚΠΥ

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr