Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

31 Δεκεμβρίου, 2020

2 πετυχημένα σκίτσα για τον καλύτερο αποχαιρετισμό του 2020 από τον Αρκά

ZANTE FERRIES: Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου Ε/Γ -Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ" θα εκτελεστούν την Κυριακή 3/1 - Ευχές

Καλησπέρα σας,

Σας ενημερώνουμε, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα Πέμπτη 31/12/2020 στους λιμένες Αλεξανδρούπολης & Σαμοθράκης, το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου μας Ε/Γ -Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” με αναχώρηση απο Αλεξανδρούπολη 15:00 & απο Σαμοθράκη 17:30 δεν θα εκτελεστεί.
Το προαναφερόμενα δρομολόγια θα εκτελεστούν την ερχόμενη Κυριακή 03/01/2021 και σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Τοποθετήθηκαν παγκάκια έξω από το κατάστημα της Τραάπεζας Πειραιώς

12 Οκτωβρίου του 2020 δημοσίευσα άρθρο μου με τίτλο: Αντικαταστάθηκε το ΑΤΜ της Εθνικής, σειρά να παίρνει της Πειραιώς που δέχεται κατάθεση μόνο με φάκελο - Αλλά θέματα λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στην εποχή του κορωνοϊού στο τέλος του άρθρου έγραφα: 

"Μιας και αναφέρθηκα στο εσωτερικό των τραπεζικών καταστημάτων, θα ήθελα να κάνω και μία ακόμη παρατήρηση για την Τράπεζα Πειραιώς με 2 σκέλη. Ο περιορισμός των ατόμων εντός του καταστήματος δημιουργεί προβλήματα έξω από αυτά, συγκεκριμένα έξω από αυτό της τράπεζας Πειραιώς στη Σαμοθράκη, ειδικά ημέρες πληρωμών. Ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν έχουν που να καθίσουν για να περιμένουν την σειρά τους. Αυτό μπορεί να λυθεί νομίζω σχετικά εύκολα, τοποθετώντας 2-3 παγκάκια έξω από το κατάστημα. Πράγμα που θα μπορούσε να γίνει και από τον Δήμο. Όσο για την σειρά είναι ένα ακόμη πρόβλημα, ίσως θα έπρεπε το μηχάνημα που βγάζει τα νούμερα να τοποθετηθεί εξωτερικά του καταστήματος κάτω από ένα στέγαστρο ή η καθαρίστρια να έχει υπό την ευθύνη της να δίνει νούμερα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών."

Δήμος Σαμοθράκης: Το πόσιμο νερό όλων των οικισμών είναι κατάλληλο σύμφωνα με τις πρόσφατες δειγματοληψίες

ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΠΌΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΎ
Σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες ότι από εξετάσεις που διενεργεί στο πόσιμο νερό όλων των οικισμών δυνάμει της υπ. αρ. 5395/9-9-2020 σύμβασης του με το Εργαστήρι Υγιεινής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την διενέργεια μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων πόσιμου νερού, ιαματικών νερών του Δήμου Σαμοθράκης, επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων από την μονάδα επεξεργασίας του Δημοτικού Σφαγείου Σαμοθράκης και νερού από το δίκτυο ύδρευσης του, ανακοινώνει με υπευθυνότητα απέναντι στους πολίτες ότι το νερό όλων των οικισμών είναι κατάλληλο σύμφωνα με πρόσφατες δειγματοληψίες που παραθέτουμε δημόσια.

30 Δεκεμβρίου, 2020

Φ. Φωτεινού: Επιδοτείστε ΚΑΙ τα καυσόξυλα για την Σαμοθράκη

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης Φώτης Φωτεινού, για την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα (δείτε εδώ), με αναδρομική ισχύ μάλιστα, και για την Σαμοθράκη. Απομένουν οι τελικές ρυθμίσεις που θα προκαλέσουν μια σημαντική τόνωση στην οικονομία του νησιού. Ο Πρόεδρος όμως αναφερόμενος και στο επίδομα θέρμανσης, επισήμανε την ανάγκη να επιδοτηθούν και τα καυσόξυλα, αφού είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος θέρμανσης στο νησί, που είναι μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή. 

ZANTE FERRIES: Δρομολόγια Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΉΣ Ιανουαρίου 2021

Καλησπέρα σας,

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να βρείτε τα δρομολόγια του πλοίου μας Ε/Γ - Ο/Γ "ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ" απο 02/01/2021 έως 31/01/2021.

Ευχαριστούμε πολύ,

ΖΑΝTE FERRIES – A.N.M.E.Z. A.E

Παραχώρηση του Φιδέλειου Πνευματικού Κέντρου στον Δήμο Σαμοθράκης από την Πανσαμοθρακική Εστία Αθηνών για 30 έτη

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΔΕΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΣΑΜΟΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Στο Δήμο Σαμοθράκης παραχωρεί η Πανσαμοθρακική Εστία Αθηνών, με Ιδιωτικό Συμφωνητικό Χρησιδανείου, το ΦΙΔΕΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ύστερα από το σχετικό αίτημα του με αρ. 6220/15-10-2020.
Το κτίριο παραχωρείται μαζί με τον εξοπλισμό του αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο, έκτασης 7 στρεμμάτων, για τα επόμενα 30 έτη, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί από τον Δήμο ως χώρο πολιτισμού και αθλητισμού.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, κος Νίκος Γαλατούμος, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για αυτή την παραχώρηση. Ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανσαμοθρακικής Εστίας Αθηνών «Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ» και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της, κο Διογένη Παπανικολάου, ενώ συγχαίρει την Αντιδήμαρχο κα Αικατερίνη Καραμήτσου Γιαννέλου για την επιτυχή και ταχύτατη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2021 Α΄/ΕΣΣΟ

1.Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2021 Α΄/ΕΣΣΟ, από 18 έως 21 Ιανουαρίου 2021, (ενώ από 11 έως 13 Ιανουαρίου 2021 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:

α.Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2023 (έτος γέννησης 2002) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του Νομού Ξάνθης (μόνο των Δήμων Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου).

β.Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1998 έως και 2022 (έτη γέννησης 1977 έως και 2001), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2020 έως 31 Οκτωβρίου 2020.

29 Δεκεμβρίου, 2020

Σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων - Τα τρία σενάρια και οι δύο ημερομηνίες που προκρίνονται

Χωρίς οριστική απόφαση και σε ηλεκτρισμένο κλίμα ολοκληρώθηκε η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς διατυπώθηκαν σοβαρές διαφωνίες για τον τρόπο και την ημερομηνία επανέναρξης της λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή διατυπώνονται σοβαρές διαφωνίες για το αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε νέα συνεδρίαση, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Στο τραπέζι των ειδικών βρίσκονται πάντως δύο ημερομηνίες για το πρώτο κουδούνι μετά τα Χριστούγενναη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

28 Δεκεμβρίου, 2020

Πεπραγμένα του Δήμου Σαμοθράκης στον τομέα της Υγείας το 2020

Η παρούσα Δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή, έβαλε σαν προτεραιότητά της, τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του νησιού μας. Στη προσπάθεια αναβάθμισης όρισε Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο σε θέματα Υγείας, και δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στην Επιτροπή Υγείας, από κοινού με τον Δήμο προσπαθούμε για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Έτσι ενεργοποιήσαμε κάθε δυνατότητα που μας προσφέρεται, συνεργαστήκαμε με ιδρύματα, ιδιώτες, εθελοντές, διαφόρους επιστημονικούς φορείς και καταφέραμε τα εξής:

• Κάναμε πράξη την προεκλογική δέσμευση- υπόσχεση μας και προχωρήσαμε με τη βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου στην ίδρυση του δικού μας πλέον Κοινωνικού Ιατρείου.

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στο σκέλος των καυσίμων από σήμερα - Βήμα βήμα η διαδικασία - Ισχύει και για το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά όχι με χειρόγραφες αποδείξεις

Στις 24 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ: 4111.08-01/3743/23.12.2020 των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο "Πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά για το έτος 2020". Όπου αναφέρονται όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις για την εφαρμογή του μέτρου, πως θα γίνει οι καταχώρηση δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και οι καταβολές Α.ΝΗ.ΚΟ (πληρωμές).

Το θετικό είναι ότι επιστροφή δικαιούται ο κάθε δικαιούχος Μ.Α.Ν για υγράκαύσιμα κίνησης και θέρμανσης.

Όπως λέω συνέχεια: παίρνουμε ότι δικαιούμαστε, ακόμη και ψίχουλα από ψωμί 5 ημερών, μετά από όσα μας έχουν πάρει και αφού κατήργησαν τον μειωμένο ΦΠΑ.

27 Δεκεμβρίου, 2020

Σακελλαροπούλου: Φέτος, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη - Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας / Μητσοτάκης: Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας - Στόχος είναι να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον 
εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, και τόνισε:
«Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γ' αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος, με τον εμβολιασμό «θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

26 Δεκεμβρίου, 2020

Έφτασαν στην Αθήνα τα εμβόλια – Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για τη διανομή τους - Όλες οι διαδικασίες εμβολιασμού

Η πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων εμβολίων κατά της covid-19 από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Αθήνα και παραδόθηκαν στο χώρο αποθήκευσης παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ένα πολύ μεγάλο τμήμα του κρατικού μηχανισμού βρίσκεται επί ποδός με στόχο τη διασφάλιση της ορθής αποθήκευσης και διανομής του και τη διενέργεια των εμβολιασμών σε όλα τα σημεία της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν μετεγκατασταθεί στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός της πρωτοφανούς επιχείρησης, που πήρε το όνομα «Ελευθερία».

25 Δεκεμβρίου, 2020

«Έμφραγμα» στην ΕΛΤΑ Courier: Σταματάει για δέκα μέρες τις παραλαβές μέσα στις γιορτές! - Σχόλια / απόψεις

Τεράστιο πρόβλημα με τις παραδόσεις αντιμετωπίζουν - εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού -   τα ΕΛΤΑ Courier και προχωρούν σε παύση των παραλαβών από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου του 2021 με σκοπό να διασφαλιστεί η σταδιακή εξομάλυνση της λειτουργίας του δικτύου και να επιστρέψουν στα συνήθη χρονικά επίπεδα διακίνησης των αποστολών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ενημέρωση προς τους πελάτες της.

Διαβάστε την ανακοίνωση
Αγαπητοί πελάτες,
Όπως ήδη γνωρίζετε, η υπέρμετρη ζήτηση υπηρεσιών ταχυμεταφορών αυτό το διάστημα, έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με δυσκολίες και καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προϊόντων, για το σύνολο της αγοράς.

Από τις 5:00 έως τις 22:00 επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις για κυνήγι και ψάρεμα

Από σήμερα 25/12 επιτρέπεται η μετακίνηση για τους κυνηγούς και τους ψαράδες, αίρεται δηλαδή η (παράλογη) απαγόρευση κυκλοφορίας τους. Γεγονός το οποίο κατά την έναρξη της δεύτερης περιόδου των αυστηρών περιοριστικών μέτρων (7/11) είχε ξεσηκώσει (λογικά) θύελλα αντιδράσεων μιας και ούτε στο κυνήγι, ούτε στο ψάρεμα υπάρχει συνωστισμός και για την συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών και των ψαράδων  ο περιορισμός εντός της Περιφερειακής Ενότητας που μένουν θα ήταν εφικτός εκ των ουκ άνευ. Όρος ο οποίος υπάρχει τώρα, η μετακίνηση τους επιτρέπεται μόνο εντός της οικείας Π.Ε και για τις ώρες που επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, από τις 5:00 έως τις 22:00.

Εγκύκλιος Χριστουγέννων ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ Πρὸς τοὺς εὐσεβεῖς, Ὀρθοδόξους Χριστιανοὺς τῆς Ἐπαρχίας μας

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΘΙΜΟΣ

Πρὸς τοὺς εὐσεβεῖς, Ὀρθοδόξους Χριστιανοὺς τῆς Ἐπαρχίας μας.


γαπητοί μου, Πατέρες, ἀδελφοὶ καὶ ἀδερφές μου· 

Μᾶς ἀξιώνει ὁ Θεὸς καὶ ζοῦμε. Ζοῦμε καὶ γιορτάζουμε ἄλλη μιὰ φορὰ στὴ ζωή μας τὰ Χριστούγεννα. Γιορτάζουμε τὰ Γενέθλια τοῦ Χριστοῦ, δηλ. τὸ ἱστορικὸ ἐκεῖνο γεγονός, ποὺ ὁ Θεὸς ἔγινε ἄνθρωπος.
Στὴν ἐκκλησιαστική μας γλῶσσα λέμε ὅτι ὁ Θεὸς εἶναι «ἄναρχος καὶ ἀτελεύτητος», δηλ. δὲν ἔχει ἀρχή, δὲν ἔχει καὶ τέλος. Ἀντίθετα, οἱ ἄνθρωποι κάποτε γεννιόμαστε καὶ κάποτε φυσιολογικά, πεθαίνουμε. Ὁ ἐρχομὸς τοῦ Χριστοῦ στὴ γῆ ἀνέτρεψε αὐτὴν ἀκριβῶς τὴν νομοτέλεια. Ὁ Χριστὸς ἦρθε καὶ μᾶς πρότεινε τὸ ἐξῆς: νὰ προλάβουμε, πρὶν πεθάνουμε, νὰ μπολιαστοῦμε στὴν Ἁγία Τριάδα, ὁπότε τότε ὁ θάνατός μας θὰ γίνει ἕνας ἁπλὸς ὕπνος καὶ θὰ συνεχίσουμε νὰ ζοῦμε τὴ ζωὴ τοῦ Χριστοῦ.

24 Δεκεμβρίου, 2020

Ευχές του blog και μία συμβουλή - Διαδικτυακά κάλαντα από τον ΣΦΜΣ "Αρμονίας Γένεσις" - Μαρία Βερβέρη-Κράουζε: Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις από τα παλιά

Από την μία δεν βρίσκω λόγια να γράψω για να ευχηθώ για τα Χριστούγεννα, από την άλλη τα λόγια περιττεύουν.

Οπότε απλά, λιτά και απέριττα:

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΈΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΙΟΥ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΎ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.

ΑΣ ΕΛΠΊΣΟΥΜΕ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΏΠΟΥ ΝΑ ΦΈΡΕΙ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΑΚΟ. ΩΣΤΕ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΝΑ ΓΙΟΡΤΆΣΟΥΜΕ ΕΛΕΎΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΈΝΝΗΣΗ ΤΟΥ.

Κρίτων Αρσένης: Τέλος τα άναρχα αιολικά στο όρος Σάος (βίντεο) - Σχόλιο

Πριν μερικές μέρες ανάρτησα άρθρο με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΜΕΡΑ25 (Βαρουφάκης) Κρίτωνα Αρσένη, η ερώτηση συζητήθηκε στη Βουλή με πολύ θετική ανταπόκριση από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κύριο Δημήτριο Οικονόμου και ο ερωτών βουλευτής ανήρτησε το παρακάτω κείμενο και το σχετικό βίντεο της συζήτησης επί της επίκαιρης ερώτησης του:

Τέλος τα άναρχα αιολικά στη Σαμοθράκη. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανταποκρίθηκε θετικά στην επίκαιρη ερώτηση μου. Δεσμεύθηκε το αιολικό στο όρος Σάος, που ήταν σε τελικό στάδιο αδειοδότησης και είχε δεχθεί ομοβροντία αρνητικών εισηγήσεων από τους αρμόδιους φορείς (προστατευόμενων περιοχών, αρχαιοτήτων κτλ).

ΓΠΝΑ : Tο 50% των εργαζομένων εκδήλωσε ενδιαφέρον για να εμβολιστεί - Σχόλιο

Και ενώ η χώρα μας μετρά αντίστροφα για την άφιξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ένα ποσοστό μόλις 50% έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον από το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης να εμβολιαστεί.

«Υπάρχουν διφορούμενες απόψεις, οι εργαζόμενοι τοποθετούνται με κάποιο τρόπο μέσης απόστασης από τον εμβολισμό,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων Χριστόδουλος Μεντίζης, ενώ εκτίμησε πως «το επόμενο διάστημα με την ροή του εμβολιασμού αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί.»

23 Δεκεμβρίου, 2020

ΑΑΔΕ: Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου 2021 η απόσυρση ταμειακών μηχανών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου 2021 η απόσυρση ταμειακών μηχανών

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ, κατόπιν απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Άνοιξε η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για την Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών από 1/1/2021 - Βήμα βήμα η επιλογή

Με τις διατάξεις του Ν.4670/2020 θεσπίστηκε νέο πλαίσιο εισφορών για μη μισθωτούς ασφαλισμένους, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους και Αγρότες για την Κύρια και Επικουρική Ασφάλιση και για την Εφάπαξ Παροχή. Από 1/1/2020 δημιουργήθηκαν ασφαλιστικές κατηγορίες ανά κλάδο με συγκεκριμένα ποσά.

  • Η κατάταξη σε μία από τις κατηγορίες είναι υποχρεωτική και γίνεται με ελεύθερη επιλογή μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης.
  • Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας είναι ανεξάρτητη για κάθε Κλάδο Ασφάλισης.

Δ. Πέτροβιτς: “Η Νίκη της Σαμοθράκης” να γίνει έμβλημα όλης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ” - Σχόλιο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, κατέθεσε πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η “Νίκη της Σαμοθράκης” να αντικαταστήσει το υπάρχον λογότυπο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

“Αποφασίσθηκε να προηγηθεί διαβούλευση με προτάσεις και εφ’ όσον επιλεγεί η “Νίκη”, θα ακολουθήσει διεθνής διαγωνισμός για νέο λογότυπο, που δεν θα σχετίζεται με κανένα από τα υπάρχοντα, αλλά θα συμβολίζει τις υψηλές αξίες, τις ιδέες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η “φτερωτή Θεά”, μαζί με μια νέα συλλογική εκστρατεία για να επιστρέψει, εκεί που ανήκει, στη Σαμοθράκη!” δήλωσε ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

Δήμος Σαμοθράκης: Προχωρήσαμε στην προμήθεια ενός αναρροφητικού σαρώθρου,με παρελκόμενα για καθαρισμό χιονιού και ρίψη αλατιού σε δυσπρόσιτα σημεία

Τηρώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και δίνοντας έμφαση στην καθημερινότητα, προχωρήσαμε στην προμήθεια ενός αναρροφητικού σαρώθρου,με παρελκόμενα για καθαρισμό χιονιού και ρίψη αλατιού σε δυσπρόσιτα σημεία των οικισμών.Το μηχάνημα αυτό διαθέτει, επίσης, σύστημα πλύσης κοινόχρηστων χώρων. Πιστεύουμε ότι η προμήθεια αυτή θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

22 Δεκεμβρίου, 2020

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς κάλαντα και με μία οικογένεια ακόμα – Σαρωτικοί έλεγχοι της Αστυνομίας

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γιορτάσει η κοινότητα φέτος τα Χριστούγεννα έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τρίτης από το Υπουργείο Υγείας.

«Βρισκόμαστε μερικές μέρες πριν από τα Χριστούγεννα» ανέφερε στην αρχική ο κ. Χαρδαλιάς και υπενθύμισε ποια περιοριστικά μέτρα βρίσκονται σε ισχύ ως μέτρο για την αποτροπή της διασποράς του και έδωσε διευκρινίσεις.

«Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μη βρεθούμε μετά με έξαρση» τόνισε και προειδοποίησε πως θα υπάρχουν σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας και των ελεγκτικών οργανισμών ενώ ξεκαθάρισε πως τα παιδιά δεν θα βγουν να πουν τα κάλαντα.

govApp: Πιστοποιητικά με ένα κλικ στο κινητό -Το gov.gr τώρα και σε εφαρμογή

Τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση τoυ govApp, εφαρμογής για το gov.gr. και της πλατφόρμας ανοιχτών δεδομένων data.gov.gr, που έγινε χθες Δευτέρα, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Εννέα μήνες από τότε που πρωτολειτούργησε η ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, το γνωστό gov.gr, τώρα μεταφέρεται στην κυριολεξία στο κινητό μας, το κράτος έρχεται πια στα χέρια μας. Μια εφαρμογή που θα διευκολύνει τον πολίτη να έχει κάθε στιγμή μαζί του τα όποια ηλεκτρονικά έγγραφα του χρειάζονται, από απλές εξουσιοδοτήσεις μέχρι ληξιαρχικές πράξεις, αλλά και να μπορεί να συναλλάσσεται με το Δημόσιο από όπου κι αν βρίσκεται», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της τηλεδιάσκεψης.

Επίδομα θέρμανσης: Βήμα – βήμα η υποβολή της αίτησης - Άνοιξε η πλατφόρμα - Εως τις 11 Ιανουαρίου οι αιτήσεις – 13 απαντήσεις από την ΑΑΔΕ - Σχόλια

Επτά βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν τα νοικοκυριά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να υποβάλουν την αίτησή τους και να λάβουν το επίδομα θέρμανσης το οποίο κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ.

Η πλατφόρμα MyΘέρμανση άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας και δέχεται αιτήσεις από τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα και πέλλετ για όσους κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους.

Στην πλατφόρμα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

21 Δεκεμβρίου, 2020

Δήμος Σαμοθράκης: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου - Τμήματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Δήμος Σαμοθράκης στα πλαίσια της Κοινωνικής του Πολιτικής θα λειτουργήσει πιλοτικό Κοι-νωνικό Φροντιστήριο μέσω τηλεκπαίδευσης. Σκοπός του είναι η δημιουργία και παροχή ίσων ευκαιριών σε μαθητές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αδυνα-τούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
Στα πλαίσια του Πιλοτικού Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα λειτουργήσουν τα κάτωθι τμήματα:

Ευχές από Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο, "Δημοτική Ενωτική Συνεργασία", Επιτροπή Υγείας, Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, Αντιπεριφερειάρχη και βουλευτών Έβρου για τις εορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος

ΔΗΜΟΣ Σαμοθράκης (facebook)

Βίβιαν Κουρμπανιάν: Απαράδεκτο το click away – Δεν μπορούν έτσι να δουλεύουν τα καταστήματα - Σχόλιο - Χριστ. Τοψίδης: Αρνητικά τα αποτελέσματα απο το click away… Αγανακτισμένοι οι επαγγελματίες… - Σχόλιο

Ακούστε την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Βίβιαν Κουρμπανιάν στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ. Κολιό.

Με πόρους του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει το έργο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει πόρους ύψους 623.793 € από το ΕΣΠΑ για τη στήριξη του έργου του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης.  Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα επιτρέψει στο Φορέα Διαχείρισης:

  • την πραγματοποίηση δράσεων για την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών που βρίσκονται στην ευθύνη του, όπως για παράδειγμα την οργάνωση διαδρομών και αναρριχητικών πεδίων στον Άβαντα, το σχεδιασμό ψηφιακής εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ για υπαίθριες δραστηριότητες, τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις οικοτουρισμού κ.ά.

20 Δεκεμβρίου, 2020

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ελληνικής Λύσης

Σήμερα Κυριακή 20/12 γύρω στις 12 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ελληνικής Λύσης παρουσία του πατέρα Ματθαίου, 2 αντιδημάρχων του Δήμου Σαμοθράκης (Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου και Γίαννης Γλήνιας), του διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης και ελαχίστων κατοίκων, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Δεν τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός λόγω των ειδικών συνθηκών όπως εξήγησε ο ιερέας, ο οποίος περιορίστηκε να δώσει την ευλογία του στο νέο εγχείρημα και τις ευχές ενόψει των ημερών.

Ο κύριος Μαργαρίτης (Άκης) Κίρκος είπε λίγα λόγια για αυτό το νέο ξεκίνημα, πως η όλη δράση χρηματοδοτείται από τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση κύριο Κυριάκο Βελόπουλο και μετέφετε της ευχές για τις Άγιες ημέρες.

Επιτροπή Υγείας Δ. Σαμοθράκης: Με δωρεές 2 συντοπιτών μας αποκαταστάθηκε και μεταμορφώθηκε ο αύλειος χώρος στο Κ.Υ Καμαριώτισσας - Ανακοίνωση εις μνήμην Γ. Χανού για την συμπλήρωση 1 έτους από τον θάνατο του

Ο ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΏΡΟΣ ΤΟΥ Κ. Υ. ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΘΗΚΕ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΈΓΙΝΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌΣ!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΕΊΣΟΔΟΣ με φορείο ή αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας των πολλών φθορων, ήταν από δύσκολη έως αδύνατη.
Επιπλέον, το πρόβλημα της πρόσβασης στο container του ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ, που δημιουργούσε δυσκολίες, λύθηκε.

Ευχαριστούμε πολύ για την δωρεά, την κ. ΑΝ. ΜΠΑΤΖΙΚΩΣΤΑ , που εις μνήμην του συζύγου της ΕΥΆΓΓΕΛΟΥ , μας παραχώρησε τα οικοδομικά υλικά.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον κ. ΤΡ. ΤΣΑΚΝΗ , που εις μνήμην του πατέρα του ΙΩΆΝΝΗ , διαμόρφωσε με προσωπική του εργασία τον χώρο.

19 Δεκεμβρίου, 2020

Συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας - Από 28/12 τεστ κορωνοϊού σε 130 σταθμούς στρατιωτικών μονάδων - Συνεχίζονται αδιάκοπα οι υπόλοιπες 7 δράσεις - Σχόλιο

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, αναφερόμενος στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επικείμενη διενέργεια ελέγχων (Rapid Tests) για Κορονοϊό, σε πανελλαδική κλίμακα ως ακολούθως:

«Από την αρχή της πανδημίας, το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνδράμει τα αρμόδια Υπουργεία στο έργο της αντιμετώπισης της υγειονομικής απειλής του COVID-19, θέτοντας στη διάθεσή τους εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς και κρίσιμα υλικά, καθώς και χώρους νοσηλείας.

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας που καταβάλλεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού έναντι του κορονοϊου, συμμετέχοντας σε ένα Πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας και τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test).

Δήμος Σαμοθράκης - Ανακοίνωση: Τιμή στον γιατρό και Δήμαρχο Γεώργιο Χανό από τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΝΟ

Ο Δήμος Σαμοθράκης αναγνωρίζει την προσφορά του Γεωργίου Χανού ως γιατρού και ως Δημάρχου.

Η απώλεια για μας είναι μεγάλη.

Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου τιμά την μνήμη του
Ιατρού Γεωργίου Χανού.

18 Δεκεμβρίου, 2020

Κοινωνικό παντοπωλείο της Ελληνικής Λύσης θα λειτουργήσει αρχικά για την περίοδο των Χριστουγέννων

Από τις επόμενες ημέρες και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων το κόμμα "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ" με πρόεδρο τον κύριο Κυριάκο Βελόπουλο θα λειτουργήσει στο νησί της Σαμοθράκης Κοινωνικό Παντοπωλείο. 

Όπως με ενημέρωσε ο πολιτευτής του κόμματος και υπεύθυνος λειτουργίας κύριος Μαργαρίτης (Άκης) Κίρκος, ο αρχικός σχεδιασμός είναι να λειτουργήσει για την περίοδο των εορτών, χωρίς όμως να αποκλείεται η συνέχιση του μετά από αυτές. 

Σε ερώτηση μου ποιοι θα είναι οι ωφελούμενοι και αν θα πρέπει αυτοί να επιδεικνύουν μέσω εγγράφων την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση, έδωσε την παρακάτω απάντηση:

Επιτροπή Υγείας Δήμου Σαμοθράκης: Αποτελέσματα ελέγχων ανίχνευσης ιού Covid-19 σε υπαλλήλους υπηρεσιών και των Drive through Rapid Tests - Όλα είναι αρνητικά - Σχόλια: 2 θετικά και 1 αρνητικό

Στα πλαίσια των μέτρων προστασίας προς τους Δημότες, που λαμβάνει ο Δήμος Σαμοθράκης, γίνονται επανειλημμένα έλεγχοι ανίχνευσης του ιού Covid 19.

Την Δευτέρα 14/12/20 και την Τρίτη 15/12/20 πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Μονάδα (ΚΟΜΥ) έλεγχοι στους υπαλλήλους των παρακάτω υπηρεσιών:

Δημαρχείο

Βοήθεια στο σπίτι

Κέντρο Κοινότητας

Τεχνική Υπηρεσία

Υπηρεσία Καθαριότητας (Συνεργείο εργολάβου)

Δήμος Σαμοθράκης: Πολύωρη διακοπή ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ αύριο Σάββατο 19/12 σε τμήμα της Καμαριώτισσας

Αύριο Σάββατο 19-12-20 , θα υπάρξει διακοπή ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ , από τις 07:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα , από το βενζινάδικο έως την οικία του κ.Καιτόζη λόγω απαραίτητων εργασιών .

Ενιαία ενίσχυση 2020: Από το μεσημέρι της Παρασκευή 18/12 θα πιστωθούν τα χρήματα - Δείτε τις πληρωμές που ακολουθούν

Μπαράζ πληρωμών ξεκινά από αύριο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, με το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το τέλος του χρόνου να αγγίζει τα 1,2 δισ. ευρώ.

Την «αυλαία» ανοίγει αύριο, Παρασκευή, η εξόφληση του υπόλοιπου 30% της Βασικής Ενίσχυσης, η ενίσχυση για γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον («πρασίνισμα»), η πληρωμή των νεοεισερχόμενων γεωργών, καθώς και η πληρωμή του Εθνικού Αποθέματος. 

Το ποσό για το υπόλοιπο της Βασικής Ενίσχυσης ανέρχεται σε περίπου 390 εκατ. ευρώ, για το «πρασίνισμα» σε 550 εκατ. ευρώ, για τους Νέους Γεωργούς σε 40 εκατ. ευρώ και τέλος για το Εθνικό Απόθεμα σε 45 εκατ. ευρώ.

17 Δεκεμβρίου, 2020

Δύο υπερσύγχρονα νέα περιπολικά σκάφη στη δύναμη του Λιμενικού Σώματος

Στην παραλαβή των δύο από τα τέσσερα συνολικά υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Ιταλία, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Τα συγκεκριμένα σκάφη, ΛΣ 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» και το ΛΣ 910 «Γεώργιος Κωτούλας»
ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία στα ναυπηγεία της Cantiere Navale Vittoria, έχουν ολικό μήκος 36,3 μέτρα και ξεπερνούν σε ταχύτητα τους 35 κόμβους. Παράλληλα διαθέτουν αυτονομία κίνησης που υπερβαίνει τα 1.000 μίλια.
Τα δύο πρώτα πλοία παρελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα για τις απαραίτητες δοκιμές, είναι τελευταίας τεχνολογίας και η επίσημη ένταξή τους θα πραγματοποιηθεί περίπου στα τέλη Ιανουαρίου.

Καθυστέρησε ο κούριερ; Αποζημίωση 6 ευρώ για κάθε μέρα λέει το ΚΕΠΚΑ - Σχόλιο

Οι καθυστερήσεις των κούριερ δίνουν το δικαίωμα στους καταναλωτές να λάβουν αποζημιώσεις, επισημαίνει η Γενική Γραμματέας του ΚΕΠΚΑ, Ευαγγελία Κεκελέκη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τις υπηρεσίες κούριερ, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των παραγγελιών που γίνονται εκ μέρους των καταναλωτών.  

Οι καθυστερήσεις των κούριερ, όμως, δίνουν το δικαίωμα στους πολίτες να λάβουν αποζημιώσεις, επισημαίνει η Γενική Γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Ευαγγελία Κεκελέκη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3, η κ. Κεκελέκη έκανε λόγο για απαράδεκτη κατάσταση στις ταχυμεταφορές και υπογράμμισε πως, για κάθε ημέρα καθυστέρησης παράδοσης της παραγγελίας του, ο καταναλωτής δικαιούται αποζημίωση ύψους 6 ευρώ.

16 Δεκεμβρίου, 2020

800 χιλ.€ στον Δήμο Σαμοθράκης για "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ' - Ικανοποίηση και ευχαριστίες Δημάρχου - Σχετικέή αναφορά του Δημάρχου σε ραδιοφωνική συνένετευξη

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕ 800.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ'

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η επιχορήγηση του Δήμου Σαμοθράκης με το ποσό των 800.000 ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών και την αναβάθμιση υπάρχουσας και την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού.(αρ.πρωτ.88341/16-12-2020).

Μείωση ενοικίου 80%: Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που τη δικαιούνται - Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις που κατά την περίοδο των εορτών παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, μειώνεται το ενοίκιο για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80%, ανεξαρτήτως των υγειονομικών επιλογών την επόμενη περίοδο. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το 60% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα, ενώ οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου. Με αυτό τον τρόπο επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση.

Επιτροπή Υγείας Δήμου Σαμοθράκης: Τα αποτελέσματα των μαστογραφιών των ΚΙΜ "ΝΙΑΡΧΟΣ" βρίσκονται στο Κ.Υ Χώρας

Τα αποτελέσματα από τις μαστογραφίες , που πραγματοποιήθηκαν από το ΊΔΡΥΜΑ ΝΙΆΡΧΟΣ, βρίσκονται στο Κ. Υ. της Χώρας.

Μπορείτε μεταξύ 10:00 με 15:00 να τα λάβετε,όλες τις εργάσιμες μέρες, μετά από τηλ. ραντεβού στο εξής νούμερο: 2551 350709.
Για τα test pap, θα ενημερωθείτε σε δεύτερο χρόνο.

15 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΥΑ και ΔΙΣ συγκλίνουν σε περισσότερες λειτουργίες με περισσότερους πιστούς

Σήμερα Τρίτη 15/12 εκδόθηκε νέα ΚΥΑ που αυξάνει τον αριθμό των πιστών μέσα στους ιερούς ναούς από 9 σε 25 και σε 50 στους μητροπολιτικούς ναούς. Τα ίδια αποφάσισε και η Δ.Ι.Σ που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης. Καθώς και την αύξηση των επιτρεπόμενων λειτουργιών καθώς προστέθηκε και η Πρωτοχρονιά (του Αγίου Βασιλείου) καθώς και περισσότερες κυλιόμενες λειτουργίες τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια. (Ι.Β.: Νομίζω είναι πιο λογικό και ρεαλιστικό, με καλή θέληση και διάλογο όλα επιλύονται)

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τυπου της Δ.Ι.Σ της Εκκλησίας της Ελλάδας:

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Πρώτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Δεκέμβριο
(15/12/2020)

Επίκαιρη ερώτηση Κρ. Αρσένη (Μέρα25-Βαρουφάκης): Αιολικά στη Σαμοθράκη, θέτουν σε κίνδυνο μια από τις τελευταίες παγκοσμίως περιοχές χωρίς δρόμους

Ο βουλευτής (...) του Μέρα25 (Βαρουφάκης) Κρίτων Αρσένης στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Κωστή Χατηδάκη με θέμα: Αιολικά στη Σαμοθράκη, θέτουν σε κίνδυνο μια από τις τελευταίες παγκοσμίως περιοχές χωρίς δρόμους.

Διαβάστε αναλυτικά την επίκαιρη ερώτηση:

Δήμος Σαμοθράκης: Δωρεάν εξετάσεις κορωνοϊού μέσα από το αυτοκίνητο στη Σαμοθράκη αύριο 16/12 - Σχόλιο

Σαμοθράκη, 15.12.2020

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ COVID-19 TEST ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 

Ο Δήμος Σαμοθράκης στο πλαίσιο της δράσης  "Drive through Rapid Tests Covid-19" του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει την δωρεάν εξέταση για ανίχνευση κορωνοϊού για τους δημότες του, που επιθυμούν να ελεγχθούν

την  Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 από τις 12:00 ως 17:00.

Η Κινητή Μονάδα, ΚΟΜΥ  θα βρίσκεται στο χώρο του Λιμένα Καμαριώτισσας, μπροστά από το κτήμα Μαλαματίνα.

Δανεισμός αρχαιοτήτων: Δεν δανείζετε το σπίτι σας, αλλά την ελληνική κληρονομιά - Δεν διεκδικείτε καλύτερα την επιστροφή της Νίκης και των λοιπών ... κλεμμένων...

Ο τουρισμός της Ελλάδας ονομάζεται ίσως δίκαια ως η βαριά βιομηχανία της Πατρίδας μας, κομμάτι του τουρισμού αποτελεί και ο Πολιτισμός μας, που προσελκύει σημαντικό μερίδιο του τουρισμού. Αυτόν τον Πολιτισμό αποφάσισαν οι φωστήρες της Κυβέρνησης και της Βουλής να δανείζουν για 25 + 25 χρόνια.

Τι δανείζετε μωρέ, τα σπίτια σας...;;; Τα αυτοκίνητα σας...;;; Τις γυναίκες και τα παιδιά σας...;;; Αυτά δε σας στερεί κανείς το δικαίωμα να τα κάνετε ότι θέλετε... Να τα δανείσετε, να τα πουλήσετε ή ακόμη και να τα χαρίσετε... 

Δεν έχετε κανένα δικαίωμα, δεν σας το εκχώρησε κανείς, να δανείζετε, στην ουσία να ξεπουλάτε εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού (αποσιωπήθηκε από όλα τα μπιπ-ο-κάναλα των Αθηνών), την αμύθητη περιουσία και κληρονομιά του ελληνικού λαού... 

Δήμος Σαμοθράκης: Διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους «Αλλιώτικα Χριστούγεννα»

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ο Δήμος Σαμοθράκης, θέλοντας να δώσει χαρά στα παιδιά του νησιού, διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά και εφήβους, με θέμα «Αλλιώτικα Χριστούγεννα». Σχεδιάστε πως ονειρεύεστε τα φετινά Χριστούγεννα στο σπίτι και στείλτε με ένα απλό mail ακόμα και από το κινητό σας:

christmas20@samothraki.gr

Όλες οι ζωγραφιές, θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα του Δήμου (samothraki.gr) σε ένα ηλεκτρονικό άλμπουμ. Μην ξεχάσετε το ονοματεπώνυμο σας.

14 Δεκεμβρίου, 2020

Έπεσε το YouTube, προβλήματα και με Google και Gmail, Blogger - Το πρόβλημα υπάρχει σε όλο τον κόσμο

Προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι χρήστες με το YouTube. Προβλήματα υπάρχουν και με άλλες εφαρμογές της Google, όπως το Google Docs, το GoogleDrive και το Gmail. (I.B.: και το Blogger, για αυτό πιθανόν κάποιοι από εσάς να μην μπορούσατε να ανοίξετε το blog, δεν ευθύνομαι εγώ, ζητώ την κατανόηση σας)

Σύμφωνα με το Sputnik, το πρόβλημα υπάρχει σε όλο τον κόσμο. «Κάτι πήγε στραβά» αναφέρει το μήνυμα στην αρχική σελίδα του YouTube.

Και ο βρετανικός Independent κάνει λόγο για δυσκολίες σε όλο τον κόσμο, επικαλούμενος την ιστοσελίδα Down Detector. Συγκεκριμένα θέματα τέθηκαν από χρήστες στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, ωστόσο αυτό ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτές τις περιοχές είναι οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να συνδεθούν αυτή την ώρα.

Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 24η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17/12/2020

Σαμοθράκη 11-12-2020

Αρίθμ. Πρωτ :7303

ΠΡΟΣ: Τακτικά μέλη του Δημοτικού  Συμβουλίου (όπως πίνακα αποδεκτών)

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 24η ΤΑΚΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ».

Καλείστε να συμμετάσχετε στην  24η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα έναρξης 14.00 μ. και λήξης 16:00.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας  με τη διαδικασία των διατάξεων των άρθρων 67, παρ. 51 και 167, παρ. 12 του ν. 3852/2010, δυνάμει της παρ. 1 του άρθρου 10 της  από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής τους» (Α΄ 55), για συζήτηση και λήξη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr