Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

30 Ιουνίου, 2020

Δ. Ουζούνης: «Το σχολικό έτος 2019-2020 ήταν πρωτόγνωρο – τα σχολεία μας λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο» (βίντεο)

Με υποδειγματικό και πρωτοποριακό σε παγκόσμιο επίπεδο τρόπο λειτούργησαν τα σχολεία του Νομού κατά την ιδιαίτερη σχολική χρονιά 2019-2020, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Δημήτριο Ουζούνη.  
«Τελείωσε το διδακτικό έτος 2019-2020, μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή, πρωτόγνωρη σχολική χρονιά. Μια σχολική χρονιά που τα είχε όλα: είχε τη διδασκαλία και εκμάθηση στο φυσικό χώρο του σχολείου, είχε τη μάθηση και διδασκαλία για δυόμισι μήνες εξ αποστάσεως, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων (μέσα σε αυτούς τους μήνες έγιναν τεράστια άλματα στη χρήση ψηφιακών μέσων) και τέλος, ξανά διδασκαλία και μάθηση με τη φυσική παρουσία των μαθητών και μαθητριών αλλά με τη λήψη πρωτόγνωρων μέτρων ασφάλειας και υγιεινής» δήλωσε στο evros24 ο κ. Ουζούνης, κάνοντας λόγο για τη διαμόρφωση αυστηρών πρωτοκόλλων για να τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για την αποφυγή διασποράς του Covid-19.

ΔΆΦΝΗ ΧΑΛΚΙΆ-ΣΤΑΥΡΑΚΗ: ΚΑΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΚΑΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Ξεκινά και επίσημα η φετινή τουριστική περίοδος που δεν θα έχει τίποτα μα τίποτα κοινό με όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Μιλάμε για «επιστροφή στην κανονικότητα» μόνο που καταστάσεις που έφερε η πανδημία και η αντιμετώπισή της «ήρθαν για να μείνουν» και αυτό κάπου τρομάζει και κάπου δημιουργεί ευκαιρίες . Ο τουρισμός αλλάζει πια δραματικά και το τουριστικό προϊόν πρέπει να είναι και αυτό διαφορετικό , πιο σφαιρικό και πιο προσαρμοσμένο όχι στο σήμερα και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά στο μεθαύριο (ούτε καν στο αύριο που δεν φαίνεται να είναι διαφορετικό από το σήμερα) Χρειάζεται  η σύνθετη σκέψη,  η τετράγωνη λογική, η φαντασία, η αξιολόγηση όλων των προσφερόμενων δεδομένων, το όραμα και κυρίως η τόλμη. Πράγματα που οι απόγονοι του Οδυσσέα και του Αριστοτέλη περηφανεύονται πως έχουν σε περίσσευμα. Αλλά τελικά ελάχιστοι χρησιμοποιούν δυστυχώς.

Συγχαρητήριο Μητροπολίτου Ανθίμου για το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ (Zante Ferries)

Το πρώτο μου ταξίδι στη Σαμοθράκη, με το νέο πλοίο μας, υπήρξε μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη. Η ανάρτηση της βυζαντινής σημαίας αφορούσε σ' εμένα, όμως, αμέριστο και ανεπιτήδευτο προς όλους ήταν το καλωσόρισμα των επιβατών, η υποβοηθούμενη από το προσωπικό άνοδος και τακτοποίηση των ηλικιωμένων στις θέσεις τους καθώς και η προθυμία τους στην εξυπηρέτηση και διευκόλυνση κάθε ταξιδιωτικού αιτήματός τους. Τα απαραίτητα για την πανδημία μέτρα τηρούντο απαρέγκλιτα από το προσωπικό και συστήνονταν ευγενικά προς όλους τους επιβάτες. Και η συνολική σε όλους τους χώρους καθαριότητα διαπιστώνετο ανεπιτήδευτη και επιμελημένη. 

29 Ιουνίου, 2020

Δήμος Σαμοθράκης: Ανακοίνωση για ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο

Σαμοθράκη, 29/06/2020


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ


Ο Δήμος Σαμοθράκης ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ από 31-06-2020 ημέρα Τρίτη έως 3-07-2020 ημέρα Παρασκευή θα εκτελούνται εργασίες ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης (φώτο)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 στον Ιερό Ναό Παναγίας Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη. Της Θείας Λειτουργίας, προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από ιερείς της νήσου. Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται αυτές τις μέρες στο ακριτικό μας νησί, της Σαμοθράκης, με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου που βρίσκεται στην Παλαιόπολη, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Καμαριώτισσα.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο κήρυγμά του, τόνισε, πως οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό και πως Εκείνος προσέχει και φροντίζει για ολόκληρη την κτίση, ιδιαίτερα μάλιστα, εμάς τους ανθρώπους.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σαμοθράκη 29-6-2020
ΠΕΡΙΦ/ΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ν.ΕΒΡΟΥ 
Αριθμ.Πρωτ: ΔΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ.

Ερώτηση Κυρ. Βελόπουλου για την ένταξη της Σαμοθράκης σε καθεστώς μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και οι απαντήσεις από ΑΑΔΕ και Υπουργείο Οικονομικών

Ο πρόεδρος και βουλευτής της "Ελληνικής Λύσης" κύριος Κυριάκος Βελόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα: Ένταξη της Σαμοθράκης σε καθεστώς μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.
Ακολουθούν η ερώτηση και οι απαντήσεις τόσο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών.
Η ερώτηση του κυρίου Βελόπουλου με ημερομηνία 5/2/20:

28 Ιουνίου, 2020

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν από αύριο οι αιτήσεις για 36.500 θέσεις στην Κοινωφελή Εργασία, διάρκειας 8 μηνών

Ξεκινάει αύριο Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους, 18 ετών και άνω, για 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα 8 μηνών για την Κοιφωφελή Εργασία, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων».
Η δράση έχει ως στόχο την ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τον ΟΑΕΔ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.

Έτοιμα τα περιφερειακά αεροδρόμια για να υποδεχτούν τις διεθνείς πτήσεις - Θα λειτουργήσουν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα - 4 “ξενοδοχεία καραντίνας” στην ΑΜΘ, 1 στην Αλεξανδρούπολη

Κατάλληλα προετοιμασμένα για να υποδεχτούν επισκέπτες από το εξωτερικό είναι τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, καθώς από την 1η Ιουλίου θα μπορούν να εξυπηρετούν διεθνείς πτήσεις. 
Κύριο μέλημα όλων είναι η ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό. 
Μάλιστα, εν όψει του ανοίγματος των συνόρων της Ελλάδας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου έχουν ήδη ξεκινήσει «αυτοψίες» σε περιφερειακά αεροδρόμια προκειμένου να συντονίσουν όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές. 

Παράκληση προς αυτούς που καθημερινά βγάζουν και από ένα κρούσμα κορωνοϊού στο νησί...

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται από την Σαμοθράκη και από μία διακομιδή ασθενούς στην Αλεξανδρούπολη που χρήζει νοσοκομειακής περίθαλψης. Για όλους τους ασθενείς κυκλοφορεί στο νησί ότι βγήκαν θετικοί σε τεστ κορωνοϊού, πράγμα που είναι ψευδές όπως αποδεικνύεται λίγες ώρες αργότερα.
Οπότε καλό θα είναι να μην διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις, να μην διαδίδεται τίποτα, να περιμένουμε όλοι τις επίσημες ανακοινώσεις.
Φτάνει το κλίμα πανικού και τρομοκρατίας που διασπείρουν τα συστημικά μπιπ-ο-κάναλα των Αθηνών ως πιστά τσιράκια της παγκοσμιοποίησης.

27 Ιουνίου, 2020

Ο διάβολος φοράει ράσα... Prada

Σε όλο το πλανήτη εμφανίζονται κατά καιρούς διάφοροι Μεσσίες, Προφήτες, Απόστολοι, αυτοπροσδιοριζόμενοι Άγιοι και αυτοβαφτισμένοι Σωτήρες, υποσχόμενοι αυτά που κάποιοι αδύναμοι άνθρωποι αναζητούν και επιζητούν στη ζωή τους.
Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις, ανεξαρτήτως θρησκειών, αιρέσεων, δογμάτων, σεκτών κλπ αυτοί οι τύποι βρίσκουν πάντα “πελατεία” ανεξάρτητα από το είδος της μάσκας που φορούν.
Εντοπίζουν τα ψυχικά κενά των οπαδών που είτε διέρχονται κάποιες κρίσιμες περιόδους στη ζωή τους, είτε είναι βυθισμένοι σε κάποιο πνευματικό χάος και ψάχνουν χειρολαβές για να κρατηθούν όρθιοι μέσα στη κοινωνία που ζουν.

Οι κατηγορίες και τα ποσά των προστίμων για παραβάσεις Πυροπροστασίας

Στα  πλαίσια  της  διαρκούς ενημέρωσης  των   πολιτών,  η Διοίκηση  Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών   Νομού  Έβρου,  έχοντας  ως   στόχο  την εξάλειψη   των κινδύνων  πυρκαγιάς για ξένες  περιουσίες   και  κυρίως   για την προστασία  της  ανθρώπινης  ζωής ,  τη  μείωση  του αριθμού εκδήλωσης  πυρκαγιών   υπαίθρου και τον περιορισμό των   καμένων   εκτάσεων, ανακοινώνει   ότι :
    1. Από 11 Ιουνίου 2020 δημοσιεύτηκε και ισχύει η υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη με θέμα «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας».
    2. Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται ανεξάρτητα από την τυχόν προβλεπόμενη επιβολή, από άλλο κανονιστικό πλαίσιο, διοικητικών μέτρων ή κυρώσεων ή/και την άσκηση ποινικής δίωξης.
1.3 Με την παρούσα ταξινομούνται τα διοικητικά πρόστιμα, καθορίζεται το ύψος και προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης αυτών, ανά κατηγορία και είδος παράβασης, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) στο πλαίσιο άσκησης της εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων, επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων, κατόπιν διαπίστωσης μη τήρησης των απαιτούμενων από τις κείμενες διατάξεις πυροπροστασίας:

Από τη Δευτέρα και μέχρι 17/7 οι διαδικασίες για τα Μηχανογραφικά Δελτία - Οδηγός

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2020 ξεκινούν από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και λήγουν  την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.
Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

26 Ιουνίου, 2020

Ο.Λ.Α.: Δελτίο Τύπου - Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη, 25 Ιουνίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης εντός του λιμένα Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Η άσκηση βασίστηκε σε σενάριο διαφυγής πετρελαιοειδών ουσιών κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού πλοίου από βυτιοφόρο όχημα με εισχώρηση ποσότητας εντός του λιμένα Αλεξανδρούπολης. 

Συνέντευξη με τον Φ.Φωτεινό για την ένταξη της Σαμοθράκης στον Κοινωνικό Τουρισμό

Δρομολόγια λεωφορείων δημοτικής Συγκοινωνίας και ΚΤΕΛ μέχρι 1/9

Ο Δήμος Σαμοθράκης ανάρτησε τα δρομολόγια των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας σε συνδυασμό με το ΚΤΕΛ Έβρου μέχρι 1 Σεπτεμβρίου.Ακολουθούν οι πίνακες με τα προγράμματα των δρομολογίων με όλες τις σχετικές πληροφορίες όπως αναρτήθηκαν στο facebook ΔΗΜΟΣ Σαμοθράκης:

25 Ιουνίου, 2020

Δήμος Σαμοθράκης: Από 1 έως 21 Ιουλίου τα Αθλητικά Μονοπάτια 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Σας ενημερώνουμε ότι από Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 αρχίζει η δράση «Αθλητικά Μονοπάτια 2020» στο Δημοτικό Σχολείο Καμαριώτισσας. 
Ώρες διεξαγωγής του προγράμματος 9:30π.μ έως και 13:30μ.μ.

Παρακαλούμε όλους τους γονείς να μεριμνήσουν για την βεβαλιωση ιατρού από καρδιολόγο ή παιδίατρο ή παθολόγο.

Οργανωμένες εκδρομές κάθε εβδομάδα από Λήμνο για Σαμοθράκη

Είμαστε πολλοί εκείνοι που πιστεύουμε ότι η γραμμή της Λήμνου ήταν η τελευταία που χρειάζονταν η Σαμοθράκη, μετά της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και του Λαυρίου κατά σειρά.
Όμως γίνονται κινήσεις αυτή η άποψη, όχι να αντιστραφεί, αλλά να αλλάξει σίγουρα όσο το δυνατόν προς το θετικότερο...
Μία από αυτές τις κινήσεις έρχεται από το τουριστικό πρακτορείο της Λήμνου Pravlis Travel, το οποίο διοργανώνει κάθε εβδομάδα τριήμερες οργανωμένες εκδρομές στην Σαμοθράκη. Κάθε Δευτέρα πρωί ξεκινάει από την Λήμνο, με επιστροφή Τετάρτη πρωί. Ουσιαστικά παραμονή στο νησί μας, 2 24ωρα με 2 διανυκτερεύσεις.

24 Ιουνίου, 2020

Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πανήγυρις Στασιδίου Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανήγυρις Στασιδίου Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη

Την προσεχή Δευτέρα 29 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων μεγάλων αποστόλων και πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου. και εις ανάμνηση της επισκέψεως του μεγάλου Αποστόλου στην Σαμοθράκη υπάρχει το «Στασίδι του Αποστόλου Παύλου» στον δρόμο Παλαιόπολης-Θερμών.
Με αφορμή τον εορτασμό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων την Κυριακή 28 Ιουνίου το βράδυ από τις 9.00΄ έως 12.15’ μετά τα μεσάνυχτα θα τελεσθεί στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στο νησί μας Αγρυπνία με Εσπερινό, Όρθρο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία θα τελέσει ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Παράταση μέχρι 31/8 για τη δήλωση στους Δήμους Ποιους αφορά η ρύθμιση, ποιες επιφάνειες δηλώνονται - Θυμηθείτε πως μπορείτε να κάνετε την δήλωση ηλεκτρονικά

Περισσότερο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να αποκαλύψουν στους Δήμους τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων τους.
Με τροπολογία του υπουργείο Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες το βράδυ στην Βουλή παρατείνει κατά 2 μήνες η προθεσμία για την υποβολής της δήλωσης των ξεχασμένων τετραγωνικών. Η προθεσμία η οποία έληγε κανονικά στις 30 Ιουνίου παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου.
Έτσι δίνεται νέα ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους στους Δήμους προκειμένου να γλιτώσουν από αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα.  Για τους κατόχους αυθαίρετων κτισμάτων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση των αυθαιρέτων η προθεσμία δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών θα συμπίπτει με την νέα προθεσμία που αναμένεται να δοθεί  για την τακτοποίηση αυθαιρέτων ακινήτων.

Πρόγραμμα δρομολογίων για τα λεωφορεία βγαίνει, αλλά οι επιβάτες δεν τα βρίσκουν... Δείτε τα δρομολόγια μέχρι 28/6

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος και αφού είχε φύγει το πλοίο για Αλεξανδρούπολη, παίρνοντας μαζί του τους επισκέπτες του τριημέρου, είχα γράψει άρθρο με τίτλο: Ένα καλό τριήμερο τελείωσε με μία μοναδική παραφωνία, ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά..., η παραφωνία ήταν η έλλειψη δρομολογίων λεωφορείων το τριήμερο, είχα γράψει συγκεκριμένα:
"Μοναδική παραφωνία εντός του νησιού, ήταν η έλλειψη δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας και του ΚΤΕΛ. Δεν υπήρχαν δρομολόγια ούτε το Σαββατοκύριακο, ούτε σήμερα που το πρόγραμμα αναγράφει Δευτέρα έως Παρασκευή, χωρίς να διευκρινίζεται ότι Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια. Σήμερα το πρωί μου το επισήμαναν πελάτες στο κατάστημα, έτσι αντιλήφθηκα το πρόβλημα."
Πέρασαν οι μέρες και το πρόγραμμα με τα δρομολόγια των λεωφορείων συνεχίζει να βγαίνει κάθε βδομάδα για 5 ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή. Έστω ας πούμε ότι είμαστε μαθημένοι να έχουμε δρομολόγια με το σταγονόμετρο... Έστω ας πούμε ότι είναι κατανοητό ότι δεν έχει ακόμα κόσμο για να έχει Σαββατοκύριακο δρομολόγια... Αλλά το ότι δεν υπάρχει αναρτημένο κοντά στην αφετηρία των λεωφορείων ένα χαρτί με τα δρομολόγια, τέλος Ιουνίου, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους είναι ακατανόητο.....!!! 

23 Ιουνίου, 2020

Σαμοθράκη: Επιτέλους άσφαλτος στα έργα αποκαταστάσεων των ζημιών του …2017!

Το αργότερο μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου θα ξεκινήσουν τα έργα ασφαλτόστρωσης στα έργα που ολοκληρώθηκαν μετά την καταστροφή του 2017 στη Σαμοθράκη. Αυτή την διαβεβαίωση πήρε ο Δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος, από τον εργολάβο του έργου, που ήδη ξεκίνησε την διαδικασία παραγωγής ασφάλτου στο νησί. Ο κ. Γαλατούμος στην συνέντευξη του στον STATUS 94,2 και στον Σταύρο Αποστολίδη, αναφέρθηκε επίσης στην ανταλλαγή εκτάσεων μεταξύ Δήμου και ΟΛΑ στην περιοχή του Λιμένα της Καμαριώτισσας, στην απόφαση να κλείνει για τα οχήματα ο παραλιακός δρόμος του οικισμού από τον Ιούλιο κατά τις βραδινές ώρες και στην ολοκλήρωση των εργασιών εκβάθυνσης των λιμανιών του νησιού. Τώρα απαιτούνται επεμβάσεις στις δύο πλευρές του λιμανιού της Καμαριώτισσας που έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από το χειμέριο κύμα και προς τον σκοπό αυτό ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης απέστειλε ήδη επιστολή στον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2020 Δ΄/ΕΣΣΟ

1. Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2020 Δ΄/ΕΣΣΟ, από 21 έως 24 Ιουλίου 2020, (ενώ την 20 Ιουλίου 2020 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:
α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2022 (έτος γέννησης 2001) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής (μόνο των δήμων αρμοδιότητας της ΣΥ Δυτικής Αττικής και ΣΥ Ανατολικής Αττικής), Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Κιλκίς, Λακωνίας, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πέλλας, Πρέβεζας, Ροδόπης (μόνο του δήμου Κομοτηνής), Φωκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.

Υπουργείο Εργασίας: Τι ισχύει για την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών μηνός Μαΐου - Σχόλιο

Τη διαδικασία για την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών μηνός Μαΐου 2020 από αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, καθορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».
Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι στους αυτοτελώς απασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), το οποίο αντικαταστάθηκε με το άρθρο 22 του ν. 4670/2020 (Α΄ 43), εφόσον καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης Μαΐου έτους 2020 εντός της προθεσμίας που προβλέπεται από το άρθρο 39 παρ. 13 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 35 του ν. 4670/2020 (Α΄ 43), παρέχεται η δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά 25% επί του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξής τους, επιμεριζόμενη αναλογικά σε κάθε κλάδο.

22 Ιουνίου, 2020

Αν. Δημοσχάκης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Έγκριση πρόσθετων πιστώσεων για τις εργασίες στον λιμένα Καμαριώτισσας. Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών - Μεταφορών! - Μετά την διήμερη περιοδεία στο νησί

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλεξανδρούπολη, 22/6/2020 
ΘΕΜΑ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ!

Σε συνέχεια του διήμερου (20&21/6) κοινοβουλευτικού οδοιπορικού του στο Νησί της Νίκης, ο βουλευτής & Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, προέβη σε πρόσθετη παρέμβαση διαβιβάζοντας προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών το αίτημα του Δήμου Σαμοθράκης, αναφορικά με την έγκριση πρόσθετων πιστώσεων για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Λιμένα της Καμαριώτισσας.

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα e-ΕΦΚΑ 2020: Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο (1-15/7)

Αθήνα, 22 Ιουνίου  2020
Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο (1/7/2020-15/7/2020) για τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ. 
Ειδικότερα πρόκειται για τα παιδιά δικαιούχων ασφαλισμένων 15 τέως Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, τ. ΤΑΞΥ, τ. ΤΥΔΚΥ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, τ. ΕΤΑΑΤΠΔΑ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΠ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΥΔΘ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΣ, , τ. ΤΑΥΤΕΚΩ, τ. ΤΠΔΕ και τ. ΤΑΠΙΤ), όπως προβλέπεται από τις αντίστοιχες καταστατικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και δεν έχουν δικαίωμα της παροχής από οποιονδήποτε άλλο Φορέα για το έτος 2020.

21 Ιουνίου, 2020

Δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο η εθελοντική αιμοδοσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα,22/06/2020, εθελοντική αιμοδοσία δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν Αλεξανδρουπόλεως δε μετέβη στο νησί,λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Έρχεται νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, 8μηνης διάρκειας - Αρχές Ιουλίου οι αιτήσεις - Πίνακας με τις θέσεις ανά δήμο και φορέα - 18 θέσεις για τον Δήμο Σαμοθράκης

Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει την τελική κατανομή των 36.500 θέσεων του προγράμματος της νέας Κοινωφελούς Εργασίας στους 332 δήμους της χώραςστις Περιφέρειες, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, στις υπηρεσίες υπουργείων, στις Μητροπόλεις και σε άλλους φορείς. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η προκήρυξη έχει αποσταλεί στο ΑΣΕΠ ώστε να εγκριθεί και αναμένεται να φτάσει -εκτός απροόπτου- τις επόμενες ημέρες στον ΟΑΕΔ, ώστε εντός της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, να δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη Δημόσια Πρόσκληση και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ανέργων.
Το πρόγραμμα αφορά σε 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης και καλύπτει δεκάδες ειδικότητες.

Αλεξανδρούπολη: Ένα βρέφος 3 μηνών χρειάζεται τη βοήθεια μας για να χειρουργηθεί

Έκκληση οικονομικής βοήθειας προς πάσα κατεύθυνση απευθύνει ένα ζευγάρι από την Αλεξανδρουπολη καθώς η τριών μηνών κόρη τους αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης του νωτιαίου μυελού και πρέπει να χειρουργηθεί, διαφορετικά θα επηρεαστεί σημαντικά η ανάπτυξη της με σχεδόν δεδομένη την παράλυση.
Οι γονείς του βρέφους, καλούν όποιον μπορεί να συνδράμει οικονομικά ώστε ανταπεξέλθουν στα έξοδα του χειρουργείου που θα γίνει στις 8 Ιουλίου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο  στην Αθήνα.
Οι γονείς έχουν θέσει υπόψη του «R» και τις εξετάσεις που πιστοποιούν την πάθηση του βρέφους, ενώ κάθε ευρώ που θα προσφερθεί είναι σημαντικό καθώς το κόστος της επέμβασης είναι υψηλό και σίγουρα δυσανάλογο της οικονομικής τους κατάστασης.

20 Ιουνίου, 2020

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά: Κάτσι μπε καμένι

Πέρνα ντ' αυγή η Δμήτηης να πάει να
σφίξ'νι-ό.

Λαλεί:Σταατή,πού γείσι ,σών΄η γύπνους ,νιώσι να πάμι σ'ντ' δέσ' να κατβάσουμ' νι-ό ,κάμ΄πουτίσουμ' τα πιρβόλια μας γιατί αα γέν' νταμπουρλάς.
-Έλα,ντου λέει να πγιούμι γιένα καφέ ,για γήπγις;
-Αιντι αρχώμι.
Έεκειν'ντ ώρα να κ'ή Κουσταντής.
-Για πού, μι τα φκιάργια;
-Να,ντουν ανιγό-ανιγό αα πάμι κι αα σφίξουμ'κουμμάτ' του νι-ό σ'ντ'δέσ',κάμ' πουτίσουμ'!
-Αα,κάτσιτι καταγή αθώωπ' ,πού αα πάτι ,κάτσι μπε καμένι Δμήτηη ,που να λιέσι α σι γουργουπνίξ' η γίδουους,τόσου χουουνώ...

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων Covid

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των Δηλώσεων Covid (απόφαση Α.1139/2020) για τους εκμισθωτές ακινήτων έως την Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020. Αντίστοιχα, η προθεσμία για τους μισθωτές ακινήτων παρατείνεται έως τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020.

Δήμος Σαμοθράκης: Ανακοίνωση - Διακοπή υδροδότησης στον οικισμό των Θέρμων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Σάββατο 20/06/2020 θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στον οικισμό των Θέρμων στην περιοχή από την ταβέρνα "Γεφύρι" μέχρι την ταβέρνα "Ξένια". Η διακοπή οφείλεται σε μεγάλη βλάβη στο αντλιοστάσιο και αναμένεται να αποκατασταθεί το απόγευμα, μόλις παραλάβουμε τα ανταλλακτικά.

19 Ιουνίου, 2020

1.000.000 επισκέπτες - αναγνώστες, 1.000.000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ !!!

Τα λόγια είναι λίγα ότι κι αν πω ότι κι αν γράψω.
1.000.000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στον κάθε επισκέπτη - αναγνώστη αυτού του blog. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για την στήριξη, την αναγνώριση, την εμπιστοσύνη που δείξατε και συνεχίζεται να δείχνετε, εδώ και κάτι λιγότερο από 6 χρόνια ή αλλιώς 2161 ημέρες από την στιγμή που από ένα πείσμα για μια λογοκρισία που δέχτηκε άρθρο μου, δημιούργησα εκείνο το καλοκαιρινό βραδάκι της 20ης Ιουλίου του 2014 τούτο το ιστολόγιο. 

Με απόφαση του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη τροποποιείται η χερσαία ζώνη στο λιμάνι Σαμοθράκης

Με αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη τροποποιούνται και επανακαθορίζονται, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις, οι χερσαίες ζώνες των λιμένων Καμαριώτισσας της Σαμοθράκης, Καβάλας και Κέρκυρας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης, «με την τροποποίηση των χερσαίων ζωνών του λιμένα Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη, αλλά και στα λιμάνια της Καβάλας και της Κέρκυρας επιλύονται προβλήματα που για χρόνια απασχολούσαν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες και στα οποία δεν είχαν δοθεί ποτέ λύσεις.
«Τώρα», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης, «τα λιμάνια της Σαμοθράκης, της Καβάλας και της Κέρκυρας μπορούν πλέον να σχεδιάσουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα masterplan. Σύντομα πρόσθεσε θα ακολουθήσει η τροποποίηση χερσαίων ζωνών και σε άλλα λιμάνια της χώρας, προς όφελος τόσο των οργανισμών λιμένων, όσο και των τοπικών κοινωνιών».

Με απόφαση του ΥΝΑΝΠ Γιαν. Πλακιωτάκη συστηματικοί έλεγχοι στα πλοία για την τήρηση των μέτρων για τον Κορωνοϊό - Σχόλιο / πρόσκληση

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συστηματικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ξεκινά από αύριο το Λιμενικό Σώμα. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας.
Στόχος των ελέγχων, είναι η καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας, από πληρώματα και επιβάτες, σε μία περίοδο που η κίνηση επιβατών με πλοία αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη σταδιακή άνοδο των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας.

18 Ιουνίου, 2020

Χρυσ. Αντωνάκη-Μόραλη: Αυτά είναι τα βήματα για να φτάσουμε στην πιλοτική εφαρμογή της πεζοδρόμησης στην Καμαριώτισσα

Η Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης κυρία Χρυσάνθη Αντωνάκη-Μόραλη εξήγησε στο δελτίο ειδήσεων της ALFA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ πότε και πως θα γίνει η πεζοδρόμηση στην Καμαριώτισσα.
Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν η αρχική, πρέπει να ακολουθήσουν κάποια βήματα μέχρι την οριστικοποίηση της. Θα χρειαστεί η σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων υπηρεσιών, θα γίνει προσπάθεια για την συντόμευση των διαδικασιών, ώστε το συντομότερο δυνατόν να εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση και να ληφθεί η οριστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πιλοτική εφαρμογή για το φετινό καλοκαίρι. Μίλησε για τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν καθώς και ποιες ώρες σχεδιάζεται να εφαρμοστεί.
Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ 
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ  
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΕΚΔΗΛΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 

Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι με την αριθμ. 107/2020 (ΑΔΑ: Ω9ΦΚΩ1Λ-2ΑΒ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η σύσταση δικτύου εθελοντών στο Δήμο Σαμοθράκης, με την επωνυμία «Δίκτυο Εθελοντών Δήμου Σαμοθράκης» και με την αρίθμ. 134/2020 (ΑΔΑ: 6ΠΝΩΩ1Λ-Ν3Ε) όμοια απόφαση εγκρίθηκε η Χάρτα Εθελοντισμού στο Δήμο Σαμοθράκης. 
Με την προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού ο Δήμος Σαμοθράκης επιδιώκει την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού. 

Η ΕΛ.ΑΣ. καθιερώνει διαδικασίες ψηφιακής εξυπηρέτησης του πολίτη

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ελληνική Αστυνομία καθιερώνει διαδικασίες ψηφιακής εξυπηρέτησης του πολίτη
Στόχος η μείωση της γραφειοκρατίας και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών του Σώματος, καθιερώνει σημεία επαφής και εξυπηρέτησης των πολιτών, σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας, στοχεύοντας στη μείωση της γραφειοκρατίας και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.
Συγκεκριμένα, σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν:

Το “καρτέλ” θα “σπάσει” με μία νέα γραμμή Καβάλας-Θάσου-Σαμοθράκης - Σχόλιο

Δεν μας αφορά ο ανταγωνισμός μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών, τον οποίο θέλει να προβάλλει μερίδα των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, αλλά μέσα από τον ανταγωνισμό αυτό, μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά πράγματα, για τον τρόπο που σκέφτονται οι πλοιοκτήτες. Σε τοπική εφημερίδα υπάρχει το εξής σχόλιο, το οποίο περνάει «στα ψιλά», ότι μία εκ των τριών εταιρειών, δεν πραγματοποιεί δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος.
Δεν είναι τυχαίο ότι, η εταιρεία αυτή θεωρείται από τις άλλες δύο, τις «παλιότερες» στις τοπικές πορθμειακές γραμμές, ως «ενοχλητικός εταίρος», γιατί, όπως πιστεύουν, ήρθε να τους «χαλάσει τη σούπα», δηλαδή να «σπάσει» το μονοπώλιο. Η εταιρεία αυτή έχει μόνο ένα πλοίο, το οποίο άλλοτε δρομολογεί στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος και άλλοτε στη γραμμή Κεραμωτή-Θάσος (Λιμένας). Οι δύο μεγάλοι «παίκτες», όμως, ζήτησαν (και πρόσφατα) από το Υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, να καταθέσει νομοθετική τροπολογία (σ.σ. στην Ελλάδα εισηγούνται νομοθετικές τροπολογίες και άλλοι εκτός από τους πολιτικούς), ώστε να μην επιτρέπεται σε άλλη εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στη θαλάσσια συγκοινωνία Καβάλας-Θάσου, αν δεν δρομολογήσει πλοία και στις δύο γραμμές. Με την νομοθετική αυτή τροπολογία, όχι μόνο θα αποτραπεί η έλευση κι άλλης, ή κι άλλων ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά έχει στόχο να αποκλείσει και τον «ενοχλητικό εταίρο» με το ένα πλοίο, για να επιστρέψουμε στο καθεστώς μονοπωλίου.

17 Ιουνίου, 2020

Ιαματικά Λουτρά Σαμοθράκης: υπάρχει η πιθανότητα να ανοίξουν για το κοινό αρχές Ιουλίου (βίντεο)

Αρχές Ιουλίου είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν για το κοινό τα Ιαματικά Λουτρά της Σαμοθράκης, αν και, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επέφερε η υγειονομική κρίση του Covid-19, αυτό δεν είναι ακόμα τελείως σίγουρο.
Όπως δήλωσε και ο δήμαρχος της νήσου, Νίκος Γαλατούμος, είναι αβέβαιη ακόμα η εξέλιξη που θα υπάρξει επί του ζητήματος. Αν και το σχέδιο παραμένει να ανοίξουν τα Ιαματικά Λουτρά για τους επισκέπτες στο ξεκίνημα του Ιουλίου, αυτό δεν εξαρτάται από τη δημοτική αρχή αλλά από τις υπηρεσίες και τον συσσωρευμένο όγκο εγγράφων κα θεμάτων που πρέπει να περάσουν, αφού, το τελευταίο διάστημα, όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Δευτέρα 22/6 - Εθελοντική Αιμοδοσία στη Σαμοθράκη

ΔΕΥΤΈΡΑ 22 ΙΟΥΝΊΟΥ 2020
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης θα βρίσκεται στη Σαμοθράκη.
Η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Νικόλαος Φαρδύς του Δήμου Σαμοθράκης

16 Ιουνίου, 2020

Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων υπευθύνου για την λειτουργία της αρμόδιας υπηρεσίας εθελοντισμού και του Εθελοντικού Δικτύου Δήμου στον Αντιδήμαρχο Γρηγόραινα Ιωάννη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   Σαμοθράκη 16-6-2020
ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ
   Αρ. Πρωτ: 2708
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Ταχ. Δ/νση    : Χώρα
Τ.Κ.               : 68002  ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 
Τηλ.              : 2551350800
Fax               : 2551041204
Email            : dim@ samothraki.gr
Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στον Αντιδήμαρχο Γρηγόραινα Ιωάννη
ΑΠΟΦΑΣΗ 178
Ο Δήμαρχος
Έχοντας υπόψη:

  • Τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (Α’ 87), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.1 του άρθρου 68 του Ν.4555/2018 (Α’ 133) Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι, αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων και την αναπλήρωση του Δημάρχου και από το άρθρο 5 του Ν.4623/2019 (Α’ 134).
  • Τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  • Αναγνώστες

    AddToAny

    Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

    myblogs.gr