Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

28 Φεβρουαρίου, 2022

ΣΦΜΣ "Αρμονίας Γένεσις": ΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ..! Χορωδιακό Εργαστήρι "Αντώνης Κοντογεωργίου" 27 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2022 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 29 Ιουνίου - 3 Ιουλίου 2022

6ο Χορωδιακό Εργαστήρι "Αντώνης Κοντογεωργίου"-  Συνάντηση Χορωδιών ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ – 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Φέτος το Xορωδιακό Eργαστήρι θα εμπλουτιστεί με ένα μουσικοπαιδαγωγικό κύκλο μαθημάτων βασισμένο πάνω στη φιλοσοφία του Zoltán Kodály, το οποίο θα αφορά στην καλλιέργεια της ικανότητας μουσικής ανάγνωσης και γραφής. “…θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τα χαρακτηριστικά ενός καλού μουσικού ως εξής:

•    ένα καλά εκπαιδευμένο αυτί,
•    ένα καλά εκπαιδευμένο μυαλό,
•    ένα καλά εκπαιδευμένο χέρι
•    και μια καλά εκπαιδευμένη καρδιά…”
Με αυτά τα λόγια ο Ούγγρος μουσικοπαιδαγωγός, Ζoltán Kodály, θέτει τις προϋποθέσεις για να γίνει κανείς ένας ολοκληρωμένος μουσικός.

24 θετικά αποτελέσματα σε 230 rapid test στην ΚΟΜΥ Σαµοθράκης την εβδομάδα 21-27/2

Για την εβδομάδα που πέρασε (21 - 27 Φεβρουαρίου) τα αποτελέσματα των rapid test της ΚΟΜΥ Σαµοθράκης σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, έχουν ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ – 54 rapid test με 5 θετικά (9.26%) αφορούν σε 1 άνδρα και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 41 έτη

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Μέχρι σήμερα 28/2 η προθεσμία - Πώς η πληρωμή - Ποιοι και πως απαλλάσσονται

Σήμερα Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, προκειμένου να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας
του 2022 ή να θέσουν τα οχήματά τους σε εκούσια ακινησία. 
Όσοι δεν προχωρήσουν στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας εντός της σχετικής προθεσμίας, κινδυνεύουν με πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.
Τα πρόστιμα
Συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι:
  • ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

27 Φεβρουαρίου, 2022

Εθελοντές Αιμοδότες Σαµοθράκης: Η αιμοδοσία της Τρίτης αναβάλλεται

Ενημερωθήκαμε από το ΠΓΝΑ πως η Αιμοδοσία της Τρίτης αναβάλλεται λόγο μη εκτέλεσης του σημερινού δρομολογίου. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα μέσα στο Μάρτιο.

ZANTE FERRIES: Ανεκτέλεστο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το σημερινό (27/2) δρομολογιο του Αδαμ Κοραής - Πίνακας δρομολογίων για Τέταρτη 2/3

Καλησπέρα σας,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Κυριακή 27/02/2022 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν (δυσμενέστερων του δελτίου της Ε.Μ.Υ.), το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ - Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ δεν θα εκτελέσει τα προγραμματισμένα του δρομολόγια από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης στις 15.00 και από το λιμάνι της Σαμοθράκης στις 17.30.

Τα μη εκτελεσθέντα σημερινά (27/02/2022) δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες την Τετάρτη 02/03/2022 με αναχώρηση από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης στις 09.00 και από τη Σαμοθράκη στις 12.00 και στη συνέχεια το πλοίο θα εκτελέσει τα εγκεκριμένα του δρομολόγια σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα:

Ορθά – Κοφτά : Με τον Βουλευτή Εβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Κελέτση

Σήμερα στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" η παρέα ήταν μεγάλη, εκτός από εμένα στο στούντιο του Samothraki Web Radio ήταν ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και στο πρώτο μέρος και ο Φώτης Φωτεινός. Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής φιλοξενήθηκε όπως είχα προαναγγείλει ο βουλευτής Έβρου Νέας Δημοκρατίας κύριος Σταύρος Κελέτσης.
Όσοι δεν μπόρεσαν να ακούσουν την εκπομπή παραθέτω ολόκληρη την εκπομπή και την συνέντευξη του κυρίου Κελέτση ξεχωριστά από το samothrakiradio.gr:

26 Φεβρουαρίου, 2022

Μαργ. Κίρκος: Δελτίο Τύπου - Στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ο Έβρος δεν έπρεπε να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλο το μήκος του

Σαμοθράκη, 26.02.2022
ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Πρόσφατα η Κυβέρνηση πήγε στην Βουλή τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος και υπερψηφίστηκε και πλέον είναι ενεργός. Μέσα σε αυτόν δίνονται κίνητρα ανάπτυξης σε διάφορες περιοχές της Πατρίδας με διαφορετικά κριτήρια και χαρακτηριστικά.
Σοφά μεν η κυβέρνηση έδωσε διαφορετικά κίνητρα σε κάθε περιοχή ανάλογα της τοποθεσίας της και των γενικότερων χαρακτηριστικών. Όμως ο ακριτικός Νομός Έβρου εκτός του ότι είναι ο τελευταίος γεωγραφικά Νομός της χώρας είναι και ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από περιοχή σε περιοχή. Οπότε θεωρώ ότι στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ο Έβρος δεν έπρεπε να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλο το μήκος του. Εδώ αναδεικνύεται η έλλειψη παρατηρητικότητας και ευαισθησίας των τοπικών βουλευτών του Έβρου, κανένας από τους τέσσερις δεν το πρόσεξε για να το επισημάνει. Αντιθέτως ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κύριος Χαρίτου διαμαρτυρήθηκε μεν, αδίκως δε, για την άδικο διαχωρισμό των Νομών της Θράκης.

Ο πρωην Δήμαρχος Σαµοθράκης Αθ. Βίτσας στην ALFA Τηλεόραση - Απαξιώνοντας το ανεξάρτητο Samothraki Web Radio

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ALFA Τηλεόρασης με την Κυριακή Μπασκάκη χθες Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, έγινε αναφορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαµοθράκης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/2 και στο γενικό κλίμα έντασης που επικράτησε.

Αμέσως μετά καλεσμένος ήταν ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Ενωτική Συνεργασία" κύριος Αθανάσιος Βίτσας.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη στο απόσπασμα 34:30 - 50:30, ενώ η αναφορά για την συνεδρίαση του Δ. Σ ξεκινάει από το 21:00.

Κλυδωνισμούς στον ελληνικό τουρισμό προκαλεί η ουκρανική κρίση

Αναταράξεις στον ελληνικό τουρισμό έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να τηρούν στάση αναμονής, μετρώντας ήδη απώλειες.

Μπορεί οι επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης να μην έχουν αποτυπωθεί πλήρως σε επίπεδο προκρατήσεων, ωστόσο, οι πρώτες ακυρώσεις αποτελούν γεγονός, εξέλιξη που εγείρει έντονο προβληματισμό στους κόλπους της τουριστικής αγοράς.

Ενδεχόμενη επέκταση, δε, των πρόσφατων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Μόσχα και «απομόνωσή» της θα επηρεάσει περαιτέρω τις αφίξεις από τη Ρωσία, μια σημαντική δεξαμενή επισκεπτών για την Ελλάδα.

25 Φεβρουαρίου, 2022

Ο Στ. Κελέτσης στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά της Κυριακής

O βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Έβρου κύριος Σταύρος Κελέτσης θα είναι καλεσμένος στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου στο Samothraki Web Radio.

Βασικό θέμα συζήτησης με τον κύριο Κελέτση η πρόσφατη επίσκεψη του στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κύριο Γιώργο Αμυρά, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν το θέμα των δασικών χαρτών. Ένα θέμα που αφορά άμεσα την Σαμοθράκη.

Επίσης θα συζητήσουμε για την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κυρίου Γιάννη Πλακιωτάκη στην Σαμοθράκη, την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, αν και πως θα ωφεληθεί η Σαμοθράκη.

Δήμος Σαμοθράκης: Διακοπή νερού στην Καμαριώτισσα λόγω σύνδεσης στο καινούργιο δίκτυο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ

Διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί στην Καμαριώτισσα σήμερα ημέρα Παρασκευή 25/02/2022 από τις 11.00 εως τις 13.00 λόγω σύνδεσης του οικισμού στο καινούριο δίκτυο.

Στη Βουλή από Γκαρά - Χαρίτση το ζήτημα της ακρίβειας που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στον Έβρο - Ν. Γκαρά: Πληρώνουμε το πιο ακριβό και αργό ίντερνετ στην ΕΕ – Πανάκριβη η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι αγρότες και οι παραγωγοί στον Έβρο λόγω της ακρίβειας, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νατάσα Γκαρά, μαζί με τον Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Χαρίτση.

«Οι εξωφρενικές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος αγγίζουν και ξεπερνούν ακόμη και το 100% ενώ η ακρίβεια σαρώνει όλα τα βασικά αγαθά: τα τρόφιμα, τα καύσιμα, την ενέργεια, τις πρώτες ύλες, το αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα, με την κυβέρνηση να επιλέγει τον ρόλο του παρατηρητή των ανατιμήσεων, διευκολύνοντας τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και φτωχοποίησης της κοινωνίας», σημειώνουν οι Βουλευτές συμπληρώνοντας πως «την ίδια στιγμή στα εμπορικά μαγαζιά η πτώση του τζίρου φτάνει στο 40% - 50% όπως σημειώνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης».

24 Φεβρουαρίου, 2022

Φωτιά σε κάδο σκουπιδιών στην Καμαριώτισσα

Νωρίς σήμερα το πρωί έπιασε φωτιά σε κάδο σκουπιδιών στην παραλιακή ζώνη της Καμαριώτισσας στην περιοχή του λιμανιού, κοντά στον τόπο στάθμευσης των αναπηρικών οχημάτων. Στην τοποθεσία έσπευσε όχημα με άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης και κατάφεραν να την σβήσουν άμεσα, πριν επεκταθεί και προκληθούν περισότερες ζημιές. Ο συγκεκριμένος κάδος καταστράφηκε ολοσχερώς.

ΕΦΕΠΑΕ: Ενημέρωση περί παράτασης υποβολών αιτήσεων χρηματοδότησης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο επιχειρήσεων – 2η φάση 2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής στις 24/02/2022, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για την 2η φάση 2021 του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και ορίζεται ως νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης η Δευτέρα 21/03/2022.
Σημειώνεται ότι υποβάλλονται μόνο τα παραστατικά της συγκεκριμένης περιόδου επιλεξιμότητας δαπανών για χρηματοδότηση (από 01-07-2021 έως και 31-12-2021). Σημειώνεται ότι δε δύναται να υποβληθούν παραστατικά της προηγούμενης φάσης (1η 2021).

Ξεκινά σήμερα η διάθεση των self tests σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία της χώρας

Από σήμεραΠέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 2 Μαρτίου έχουν τη δυνατότητα μαθητές και εκπαιδευτικοί να προμηθεύονται από τα φαρμακεία της χώρας τα self test.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προμηθεύονται από Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως και Τετάρτη 2 Μαρτίου, πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία, με σκοπό να καλυφθούν τις ανάγκες ελέγχου των για το διάστημα από την Τρίτη 1 Μαρτίου έως και την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η διάθεση θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες και όχι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

23 Φεβρουαρίου, 2022

Στ. Κελέτσης: Θα δοθεί οριστική λύση στο θέμα των δασικών χαρτών στη Σαμοθράκη - Η συζήτηση για την ανάπτυξη ενός νέου πλαισίου αξιοποίησης του Ιαματικού Τουρισμού ξεκίνησε από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σαμοθράκη

Ο βουλευτής Εβρου της ΝΔ – Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Σταύρος Κελέτσης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό.

Ο κύριος Κελέτσης αναφέρθηκε σε θέματα που είναι επίκαιρα και αφορούν και την Σαμοθράκη, όπως όσα συζήτησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο γραφείο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κυρίου Γιώργου Αμυρά για τους δασικούς χάρτες και τις περιοχές Natura.

Επίσης ο βουλευτής αποκάλυψε τι είχε γίνει κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη στις ιαματικές πηγές Σαµοθράκης, με ποιον επικοινώνησε και ποια διαδικασία ξεκίνησε.

Ακούστε την συνέντευξη:

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2022 Β΄/ΕΣΣΟ

1. Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2022 Β΄/ΕΣΣΟ, από 08 έως 11 και 14 Μαρτίου 2022, (ενώ από 01 έως 04 Μαρτίου 2022 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:

       α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2024 (έτος γέννησης 2003) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του Νομού Ροδόπης (μόνο των Δήμων Ιάσμου, Μαρώνειας-Σαπών και Αρριανών).

22 Φεβρουαρίου, 2022

24-27/3 "ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ"

Η θεατρική εταιρεία Πεδίο Τέχνης, σε συνεργασία µε τη θεατρική κολεκτίβα Strates -υπότροφη του διεθνούς οργανισμού Ibsen Awards-, διοργανώνει το πρώτο χειμερινό πολιτιστικό φεστιβάλ στο νησί της Σαμοθράκης.  

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 24 μέχρι τις 27 Μαρτίου, και φιλοδοξούν να συνδυάσουν το θέατρο, τη μουσική, το χορό, τη φωτογραφία και την ακροβασία. 

Το ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ επιχορηγείται και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώ πραγματοποιείται με τη στήριξη του ΔΗΜΟΣ Σαμοθρακης, της Zante Ferries, του Centre Culturel Hellénique, του Samothrakiwebradio και του Τα Κύματα Δωμάτια Σαμοθράκη.

Το κατάστημα των ΕΛΤΑ Σαµοθράκης, με την καλή στελέχωση του πλέον προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες

Είμαι ένας άνθρωπος που θέλω και προσπαθώ να είμαι δίκαιος, δεν ξέρω αν το καταφέρνω, αυτό το κρίνουν οι υπόλοιποι για εμένα.
Έτσι λοιπόν επειδή στο παρελθόν όταν το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ υπολειτουργούσε κυρίως λόγω υποστελέχωσης, αναγνωρίζοντας ότι οι/ο τότε υπάλληλοι/-ος δεν είχαν/-ε ευθύνη ίσα ίσα που γινόταν η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Τελικά το ταχυδρομείο μας ΕΥΤΥΧΏΣ έχει μείνει ανοιχτό, γιατί κάποια περίοδο είχαν πυκνώσει και τα σύννεφα για να το κλείσουν.
Στελεχώνεται πλέον με εποχιακό (από όσο γνωρίζω προσωπικό) εκτός του μόνιμου και γίνεται πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς που εργάζονται στο ταχυδρομικό κατάστημα Σαµοθράκης και δευτερευόντως στους αρμόδιους που σε τέτοια ακριτικά μέρη σαν τα δικά μας έχουν υποχρέωση να κρατούν παρόμοιες υπηρεσίες και καταστήματα σε λειτουργία και μάλιστα με το απαραίτητο προσωπικό.

21 Φεβρουαρίου, 2022

39 θετικά αποτελέσματα σε 248 rapid test στην ΚΟΜΥ Σαµοθράκης την εβδομάδα 14-20/2

Για την εβδομάδα Δευτέρα 14/2 - Κυριακή 20/2 σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την ΚΟΜΥ Σαµοθράκης τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΔΕΥΤΈΡΑ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ – 65 rapid test με 8 θετικά (12.31%) αφορούν σε 4 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 34 έτη
ΤΡΊΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ – 41 rapid test με 7 θετικά (17.07%) αφορούν σε 3 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 43 έτη
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ – 44 rapid test με 6 θετικά (13.64%) αφορούν σε 2 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 32 έτη

Γιαξε – Γιαξε : Με την Αντιδήμαρχο Αναστασία Τερζή

Στην σημερινή εκπομπή "Γιάξε Γιάξε" με τους Μανώλη Στεργίου και Νίκο Δεληγιάννη καλεσμένη ήταν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σαμοθράκης κυρία Αναστασία Τερζή.
Η κυρία Τερζή είναι ένα στέλεχος της παρούσας Δημοτικής Αρχής με μικρή και σπάνια παρουσία στα μέσα και όποτε βγαίνει αρθρώνει έναν ουσιαστικό και ήπιων τόνων λόγο. Επανειλημμένα έχω προσπαθήσει να την έχω καλεσμένη στο "Ορθά Κοφτά", αλλά δεν κατέστη δυνατόν.
Στην σημερινή της παρουσία, έκανε έναν απολογισμό, αρχικά, των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής στα σχεδόν 2,5 χρόνια που διοικεί τον Δήμο και στην συνέχεια απάντησε σε σειρά ερωτήσεων.
Ακούστε την εκπομπή από το samothrakiradio.gr:

12 θέσεις εργασίας Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον Δήμο Σαμοθράκης - Αιτήσεις μέχρι 18/3

Οι 12 θέσεις για τον Δήμο Σαμοθράκης στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων βρίσκονται παρακάτω.
Οι αιτήσεις γίνονται μέχρι 18/3 ηλεκτρονικά στο https://www.gov.gr/…/ap…/programmata-koinophelous-kharaktera
ή
στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 4η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23/2/2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Σαμοθράκη 14-2-2022

Αρίθμ. Πρωτ.558

ΠΡΟΣ: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως πίνακα αποδεκτών)

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 4η ΤΑΚΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ».

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης προσκαλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην 4η   δημόσια τακτική συνεδρίασή του για το έτος 2022,που θα διεξαχθεί στις 23-2-2022 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ.

20 Φεβρουαρίου, 2022

Ο ψυχολόγος Στρ. Βραχιώλιας στο "Ορθά Κοφτά" για πολλά θέματα της σύγχρονης κοινωνίας

Σήμερα Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον συντοπίτη μας ψυχολόγο κύριο Στράτο Βραχιώλια.

Μιλήσαμε για τις συνέπειες τις πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στην κοινωνία, για την έξαρση της βίας και της παραβατικότητας, για το πως μπορεί να αποτραπεί αλλά και να διαχειριστεί το bullying.

Οι απαντήσεις του ήταν πολύ ουσιαστικές και χρήσιμες νομίζω.

Εθελοντές Αιμοδότες Σαµοθράκης: Τρίτη 1η Μαρτίου ας κάνουμε την διαφορά!!!

Την Τρίτη 1η Μάρτη ας κάνουμε την διαφορά ...

οι ανάγκες μεγάλες !!! 

οι άνθρωποι στο νησί μας λίγοι !!!

χάρισε 10 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου !!!

19 Φεβρουαρίου, 2022

ΔΙ.Π.Ε. Έβρου: Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23 από 1 έως 20/3

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α’ της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α΄ 25) οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109).

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020/8-5-2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό καταθέτει ο δήμαρχος Σαμοθράκης για το πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα»

Ικανοποιημένος από την μεγάλη συμμετοχή αιτήσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-20» μέσω της Δημοσυνεταιριστικής ΕΒΡΟΣ Α.Ε δηλώνει ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, εξηγώντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων αφορούν το νησί.

Ο κ. Γαλατούμος και σαν μέλος της επιτροπής αξιολόγησης αναρωτιέται αν το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, που αγγίζουν οι προτάσεις, που έχουν ήδη κατατεθεί, θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί, εκτιμώντας πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Επισημαίνει παράλληλα, ότι η εντοπιότητα θα πρέπει να αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις αξιολόγησης και αυτό αποτελεί αίτημά τους.

18 Φεβρουαρίου, 2022

Κυριακή 20/2 "Ορθά Κοφτά" με τον ψυχολόγο Στράτο Βραχιώλια

Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά" (11:00-12:00) θα έχω καλεσμένο τον συντοπίτη μας ψυχολόγο κύριο Στράτο Βραχιώλια.
Θα συζητήσουμε για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην ζωή μας, μάλιστα αμέσως μετά από μία μακροχρόνια οικονομική κρίση. Οφείλονται οι συνεχείς πράξεις βίας σε όλα αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Για πληρωμές και εξυπηρέτηση το γραφείο θα δέχεται Δευτέρα - Τρίτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ  

ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 09.00-14.00πμ.

«Ακούρευτη» θα επιστραφεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Οι περισσότεροι από 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες τελικά θα επιστρέψουν από τα περίπου 8,3 δισεκατομμύρια ευρώ που χορηγήθηκαν, τα 3 δισ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 5,3 δισ. ευρώ θα είναι μη επιστρεπτέα επιχορήγηση.

Η απόφαση που θα πρέπει να πάρουν έως το τέλος του Μαρτίου είναι ένα θα επιστρέψουν εφάπαξ το ποσό που τους αναλογεί προκειμένου να λάβουν έξτρα έκπτωση 15% ή θα επιλέξουν αποπληρωμή σε έως 60 μηνιαίες δόσεις από τον Ιούνιο.

Αυτό προϋποθέτει έως τότε η ΑΑΔΕ να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία εκκαθάρισης των ποσών που αναλογούν σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία και επιχείρηση. Με την έκδοση των εκκαθαριστικών τα οποία θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή», θα ενημερωθούν όλοι για το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος.

17 Φεβρουαρίου, 2022

Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πρόγραμμα «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και EUROBANK για την υπογεννητικότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και EUROBANK για την υπογεννητικότητα

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Τράπεζα Eurobank, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελούν, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, υλοποιούν το πρόγραμμα «Αντιμετωπίζοντας την υπογεννητικότητα» που περιλαμβάνει υλική υποστήριξη των νεογέννητων και των οικογενειών τους με βρεφικά είδη.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται MONO σε εγκυμονούσες γυναίκες, που κατοικούν στις ενορίες της Μητροπόλεώς μας. 

Γ. Πλακιωτάκης: Η 12μηνη επιδότηση της Σαμοθράκης σε … προτεραιοποίηση

Την αναβάθμιση του λιμανιού της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη με έργα 8,5 εκατομμυρίων ευρώ υποσχέθηκε ο 
Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί. Μιλώντας σήμερα στον STATUS 94.2, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει και την ανάπλαση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης της Καμαριώτισσας εφόσον ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες και ανακοίνωσε την θωράκιση των θαλασσίων συνόρων με ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης που σύντομα θα χρησιμοποιεί το Λιμενικό Σώμα. Ερωτηθείς για το πάγιο αίτημα του νησιού για 12μηνη επιδότηση του κόστους των εισιτηρίων της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, είπε ότι παρά το γεγονός ότι το κονδύλιο των επιδοτήσεων αυξήθηκε σημαντικότατα από την παρούσα Κυβέρνηση, το θέμα εξετάζεται σε «προτεραιοποίηση» για την Σαμοθράκη, ως ακριτική περιοχή. 

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης με 3 νέους αγροτικούς γιατρούς! - Ν. Γαλατούμος: Άμεσα θα μετακομίσει στο ενοικιαζόμενο ακίνητο το Κ. Υ.

Το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης έβγαλε ανακοίνωση πως πρόκειται να ενισχυθεί με τρεις νέους αγροτικούς ιατρούς στο δυναμικό του.
Σε συνέχεια της ανακοίνωσής τους αναφέρει πως "Ευχαριστούμε θερμά την Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης για την αμέριστη υποστήριξη της στο έργο μας και ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στους νέους αγροτικούς ιατρούς μας".
Παράλληλα ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Γαλατούμος ανακοίνωσε παράλληλα ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μετακομίσει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης από το Περιφερειακό Ιατρείο σε προσωρινά ενοικιαζόμενο ακίνητο της Καμαριώτισσας με κύριο στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής, οι οποίες έχουν καθυστερήσει, του υφιστάμενου κτιρίου του Κέντρου Υγείας στη Χώρα της Σαμοθράκης.

Open Car: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες για οχήματα

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η νέα υπηρεσία Open Car, η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.
Οι πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης της υπηρεσίας είναι οι ακόλουθες:

16 Φεβρουαρίου, 2022

"Γιαξε – Γιαξε" με τον Δρ. Εμμανουήλ Κουτράκη

Σήμερα Τετάρτη, αντί της Δευτέρας, έγινε
στο Samothraki Web Radio η εκπομπή "Γιάξε Γιάξε" με τους Μανώλη Στεργίου και Νίκο Δεληγιάννη.
Στην εκπομπή καλεσμένος ήταν ο συντοπίτης μας Δρ. Μανώλης Κιυτράκης, στέλεχος του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε) με έδρα την Ν. Πέραμο Καβάλας.
Ειπώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, μεταξύ των οποίων έγινε αναφορά και για το βιβλίο του προγράμματος Pericles
Τι είναι για σένα ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ;
Γα όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν το βιβλίο, η ηλεκτρονική μορφή είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο  www.pericles-heritage.eu. ενώ η έντυπη είναι διαθέσιμη δωρεάν μπορεί να ζητηθεί από το ΙΝΑΛΕ στο email: fri@inale.gr
Ακούστε την συνέντευξη από το samothrakiradio.gr

Χαλάρωση μέτρων: Σε ισχύ από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου – Τι αλλάζει σε γήπεδα, διασκέδαση, τηλεργασία - Επαναφορά σχολικών εκδρομών μετά από 2 χρόνια

Από το προσεχές
Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, τίθενται σε εφαρμογή οι νέες αποφάσεις που αφορούν σε χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα, τη διασκέδαση, τις σχολικές εκδρομές και την τηλεργασία.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

  • Άρση της απαγόρευσης ορθίων στον κλάδο της διασκέδασης
  • Επαναφορά των σχολικών εκδρομών
  • Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%
  • Εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20% 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης δήλωσε:

Πόρους 2,1 εκ. € από το ΕΣΠΑ επενδύει η Διοίκηση της Περιφέρειας στην τουριστική προβολή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο η σύμβαση για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα έργα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Πρόκειται για το έργο «Ενέργειες προώθησης τουριστικού προϊόντος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», προϋπολογισμού 2,1 εκ. €, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Το έργο σχεδιάστηκε στη βάση έξι αξόνων, έξι ειδών τουρισμού τα οποία η Διοίκηση της Περιφέρειας επιδιώκει να αναδείξει:
  • Ο φυσιολατρικός τουρισμός
  • Ο παραθαλάσσιος τουρισμός

Μεγάλη & σημαντική δωρεά στη μονάδα των νεογνών του ΠΓΝΑ!

Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, ευχαριστεί θερμά την αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ̈ΣΥΝ –ΕΝΩΣΙΣ ̈ καθώς και το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση για την ολοκλήρωση της δωρεάς αξίας περίπου 100.000€ στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ), στα πλαίσια του προγράμματος «ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΗΝ ΥΓΕΙΑ».

Συγκεκριμένα η δωρεά περιελάμβανε:

μία (1) σύγχρονη θερμοκοιτίδα ανοικτού/κλειστού τύπου για την νοσηλεία πολύ πρόωρων νεογνών Draeger Babyleo TN500, έναν (1) τελευταίας τεχνολογίας αναπνευστήρα Babylog VN600, ένα (1) σύστημα χορήγησης μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) για την αντιμετώπιση πολύ σοβαρών, απειλητικών για την ζωή αναπνευστικών προβλημάτων των νεογνών και ένα (1) monitor Unique CFM για την καταγραφή και παρακολούθηση της Ισχαιμικής Εγκεφαλοπάθειας στα νεογνά.

Απογραφή: Άρχισε η τρίτη φάση – Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν απογραφεί - Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία

Την έναρξη της τρίτης και τελευταίας φάσης της συλλογής των δεδομένων της «Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών 2021», από σήμερα και έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Σε αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της χώρας έχουν ήδη απογραφεί, επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων.
Ο τρόπος διενέργειας της απογραφής έχει ως εξής:

15 Φεβρουαρίου, 2022

Ν. Γαλατούμος: Το πλωτό ασθενοφόρο στη Σαμοθράκη και η σπουδαιότητά του - Όλα όσα συζητήσαμε με τον Υπουργό (βίντεο)

Στον απόηχο της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κυρίου Γιάννη Πλακιωτάκη στην Σαμοθράκη, για όσα συζητήθηκαν μαζί του και για την χρησιμότητα του πλωτού ασθενοφόρου στην Σαμοθράκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ ΤΗΕΟΡΑΣΗ (YouTube) χθες Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Σαµοθράκης κύριος Νίκος Γαλατούμος.

Ο Δήμαρχος στάθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης του πλωτού ασθενοφόρου, μάλιστα αναφέρθηκε στα 2 πρώτα περιστατικά που χρειάστηκε να μεταφέρει (τον οπλίτη και τον παπα-Μανώλη). Δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει ότι το σκάφος έχει στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

ΕΣΥ: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια – Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Μείωση του αριθμού των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από εγκεφαλικό επεισόδιο αναμένεται να φέρει το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια και τα Εξειδικευμένα Κέντρα Εγκεφαλικών στο ΕΣΥ», το οποίο παρουσίασε σήμερα, η αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εθνική προσπάθεια, που ξεκίνησε το 2019, με στόχο να καλύψει τα σημαντικά κενά στη χώρα μας, όπου λόγω έλλειψης δομών χανόταν πολύτιμος χρόνος.

«Χαίρομαι που η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται σήμερα, δίνοντας τη δυνατότητα να σωθούν ζωές και να προληφθούν αναπηρίες. Πλέον, μπορούμε να μιλάμε για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, που εμφανίζονται και σε νέους ανθρώπους, με πολλαπλές επιπτώσεις για τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

14 Φεβρουαρίου, 2022

Δελτία Τύπου Δήμου Σαμοθράκης για τις επισκέψεις του ΥΦΕΘΑ και του ΥΝΑΝΠ στη Σαμοθράκη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σαμοθράκη, στις 10 Φεβρουαρίου 2022
Στη Σαμοθράκη, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την έδρα της Τακτικής Διοίκησης του 41ου Συντάγματος Πεζικού. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους Διοικητές της Τακτικής Διοίκησης και του Ναυτικού Σταθμού Σαμοθράκης για την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, ενώ στη συνέχεια, παρακολούθησε επίδειξη από το Τμήμα Χρονικής Ετοιμότητας του Συγκροτήματος και επισκέφθηκε τον εξομοιωτή βολής τυφεκίου G3.

Δήμος Σαμοθράκης: Ολοκληρώθηκε η δράση δωρεάν εξέτασης παιδιών στη Σαμοθράκη από ορθοδοντικό ιατρό

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ 
ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ ΙΑΤΡΟ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Δράση του Ορθοδοντικού που εξέτασε εθελοντικά τα παιδάκια στο νησί μας!
Ο Δήμος Σαμοθράκης και το Κέντρο Κοινότητας στα πλαίσια των Ιατρικών Δράσεων του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου με τους Εθελοντές Ιατρούς του Κοινωνικού Ιατρείου Σαμοθράκης και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Έβρου, οργάνωσε Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις για τα παιδιά του νησιού, από Ορθοδοντικό Ιατρό.
Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 - Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς» στη Χώρα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον COVID – 19 και διενεργήθηκε Προληπτικός Ορθοδοντικός Έλεγχος στα παιδιά του νησιού.

38 θετικά αποτελέσματα σε 259 rapid test στην ΚΟΜΥ Σαµοθράκης την εβδομάδα 7-13/2

Σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα των ελέγχων μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ, τα αποτελέσματα από την ΚΟΜΥ Σαµοθράκης για την εβδομάδα 7-13 Φεβρουαρίου είναι τα εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ – 56 rapid test με 9 θετικά (16.07%) αφορούν σε 7 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 46 έτη
ΤΡΊΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ – 49 rapid test με 6 θετικά (12.24%) αφορούν σε 3 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη

13 Φεβρουαρίου, 2022

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΠΑΜΘ σε θέματα Τουρισμού Αθ. Τσώνης στην εκπομπή "Ορθά Κοφτά"

Όπως είχα προαναγγείλει σήμερα θα έκανα το "Ορθά Κοφτά" με τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και καλεσμένο τον μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και νυν Εντεταλμένο Σύμβουλο της ΠΑΜΘ σε θέματα Τουρισμού κύριο Αθανάσιο Τσώνη.
Στο πρώτο ημίωρο της εκπομπής με τον φίλο Παναγιώτη σχολιάσαμε την επικαιρότητα και όχι μόνο, πιστεύω είχαμε μία όμορφη συζήτηση.
Με την προσθήκη στην παρέα μας του κυρίου Τσώνη η συζήτηση έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Τον ρωτήσαμε για διάφορα θέματα της αρμοδιότητας του, ξεκινώντας από την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί συνοδεύοντας τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κύριο Χρήστο Μέτιο, για την σύσκεψη με τον ΥΝΑΝΠ κύριο Πλακιωτάκη. Συνεχίσαμε με την τουριστική προβολή, τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, το χθεσινό θέμα που προέκυψε με το θέμα της διαδρομής "Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου", εκεί έκανα σύνδεση με το θέμα της γραμμής της Καβάλας και της πρότασης μας για την διοργάνωση του φόρουμ που συζητάμε τον τελευταίο καιρό στο ραδιόφωνο.

Ο π. Εμμ. Καμπούρης τέλεσε τον αγιασμό στο πλωτό ασθενοφόρο και μετά το χρησιμοποίησε...

Παρασκευή μεσημέρι ο πάτερ Εμμανουήλ Καμπούρης μαζί με τον επίσης ιερέα γιο του πάτερ Ιωάννη τέλεσαν τον αγιασμό στην τελετή παράδοσης του πλωτού ασθενοφόρου παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κυρίου Γιάννη Πλακιωτάκη και πολλών άλλων επισήμων.

Χθες το μεσημέρι μου ήρθε μία πληροφορία ότι ο πάτερ Εμμανουήλ είχε ένα ατύχημα πέφτοντας από μία ελιά και έσπασε κάποια πλευρά οπότε χρησιμοποίησε και αυτός το πλωτό ασθενοφόρο μιας και χρειάστηκε να διακομιστεί στο ΠΓΝΑ, όπως και ο φαντάρος που κατάπιε χλωρίνη.

Αθανάσιος Βίτσας: Δικαίωση του έργου μας η απόφαση της πολιτείας να χρηματοδοτήσει την α΄ φάση επέκτασης του λιμανιού Καμαριώτισσας

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ
και των επιλογων μας αποτελει η αποφαση της πολιτειας να χρηματοδοτησει την πρωτη φαση υλοποιησης της επεκτασης του λιμανιου της Καμαριωτισσας με 8.500.000 ευρω οπως ανακοινωσε σημερα ο Υπουργός κος Πλακιωτάκης.
Απο το 2014 που το ξεκινήσαμε αμφισβητηθήκαμε, χλευαστήκαμε, το εργο χαρακτηριστηκε " Φαραωνικο " και με μια σειρα αλλων δημόσιων δηλώσεων προσπαθησαν καποιοι να μειωσουν την σημασια του. Σήμερα αναζητούν τροπους για να το σφετεριστουν και βεβαίως να αλλάξουν αυτά που ισχυριζόταν ή διέδιδαν μέχρι χθες.
Ας απαντήσουν με στοιχεία (όχι μόνο λόγια) στα παρακάτω ερωτήματα

12 Φεβρουαρίου, 2022

Δημιουργία διαδρομής στα βήματα του Απ. Παύλου με αφετηρία την Καβάλα και όχι την Σαμοθράκη...

Πολλές φορές ακούω για δράσεις, οδοιπορικά, εκδρομές που είναι αφιερωμένα στα βήματα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου. Όλα όμως ξεκινούν από την Καβάλα.
Νωρίτερα παρακολουθούσα το απογευματινό δελτίο ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ Channel της Καβάλας. Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων, έγινε αναφορά και σε μία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Αλέξη Πολίτη με θέμα το θρησκευτικό τουρισμό.
Στη σύσκεψη έλαβε μέρος ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ.κ. Στέφανος ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας, κ. Μάρκος Δεμπας, ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης, ο υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων, κ. Λευτέρης Κουκουντίνης, αλλά και υπεύθυνοι από το Πειραματικό Εργαστήρι της Βεργίνας.

Διακομιδή οπλίτη του ΣΞ από την Σαμοθράκη στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης μετά από κατάποση χλωρίνης

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο του kranosgr.com και πληροφορίες του συνεργάτη της σελίδας Τάσου Παλαιστίνη, βραδινές ώρες χθες χρειάστηκε να διακομιστεί από την Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη και στο ΠΓΝΑ, με το πλωτό ασθενοφόρο που εγκαινιάστηκε λίγες ώρες νωρίτερα, 25χρονος οπλίτης του Στρατού Ξηράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο οπλίτης κατάπιε ποσότητα χλωρίνης. Σε άλλο μέσο γίνεται λόγος για απόπειρα αυτοκτονίας.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr