Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Δήμος Σαμοθράκης: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Σαμοθράκη 14-16/4

«ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 14 ΜΕ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Ο Δήμος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι οι Κινητές Μονάδες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα είναι στο νησί μας από την Κυριακή 14-04-2024 έως την Τρίτη 16-04-2024. …

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

29 Φεβρουαρίου, 2020

Ο κορωνοϊός θα περάσει, ο «τουρκοϊος»...;;;

Όλο αυτόν τον καιρό οι ειδικοί επιστήμονες τόσο στην Ελλάδα, που δόξα τω Θεώ έχουμε άριστους, καθώς και του εξωτερικού, λένε ότι δεν είναι ούτε τόσο φοβερός, ούτε πιο θανατηφόρος από τον "απλό" ιό της γρίπης.
Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες που υπήρξαν 4 κρούσματα στην χώρα μας, που η υστερία και η τρομολαγνία που μας διακρίνει ως λαό έχει προκαλέσει έλλειψη μασκών (οι οποίες μάλιστα προστατεύουν τους υπόλοιπους, όταν φοριούνται από τους ασθενείς) και αντισηπτικών, όταν αρκεί το καλό πλύσιμο των χεριών.
Όλοι μας γνωρίζουμε την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, παρόλα αυτά σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει: Παρά τα προβλήματα το σύστημα υγείας μπορεί να ανταποκριθεί στον κορονοϊό, καθώς και ο Πρωθυπουργός (...) της χώρας κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείξαμε ότι ήμασταν έτοιμοι για τον κορονοϊό.

ΜΕΛΜΑΡ: ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΣ !!

Μεγάλη διάκριση στον 20ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για το ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ SYRAH
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για το ΑΔΥΤΟΝ ΑΣΥΡΤΙΚΟ
το οποίο βραβεύτηκε για πρώτη φορά.

Φεβρουάριος 2020: Δίσεκτο έτος – Γιατί έχει φέτος 29 ημέρες - Γιορτή σήμερα: Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος

ΔΙΣΕΚΤΟ ΕΤΟΣ: Κάθε τέσσερα χρόνια, όπως και φέτος, ο δεύτερος μήνας του έτους ο Φεβρουάριος έχει 29 μέρες αντί για τις συνήθεις 28 και έτσι το έτος θεωρείται δίσεκτο. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Φεβρουάριος 2020: Δίσεκτο έτος – Γιατί έχει φέτος 29 ημέρες
Όλα έχουν να κάνουν με την περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο, δηλαδή με την διάρκεια του αστρονομικού έτους. Ένα αστρονομικό έτος διαρκεί 365,2422 μέρες.

28 Φεβρουαρίου, 2020

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό - «Η αναστολή άλλων μαζικών συγκεντρώσεων στη χώρα δεν κρίνεται απαραίτητη» (βίντεο) - Σχόλιο/άποψη/άρθρο

Το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Υγείας, στην ενημέρωση που μόλις ολοκληρώθηκε.
«Αφορά επίσης γυναίκα που είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως η ιχνηλάτηση των επαφών της ασθενούς συνεχίζεται και προληπτικά ανεστάλη η λειτουργία σχολικών μονάδων στην Αττική.
Με την εισήγηση ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Παιδείας, επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων περιστατικών στο εξωτερικό.

Εισφορές: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ - Πώς θα επιλέξετε κατηγορία - Αναλυτικές πληροφορίες και πίνακες με εισφορές και συντάξεις για επαγγελματίες, αγρότες και μπλοκάκια. - Τι πρέπει να κάνουν 1,44 εκατ. ασφαλισμένοι

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ μέσω της οποίας 1,44 εκατ. επαγγελματίες και αγρότες μπορούν να επιλέξουν την ασφαλιστική τους κατηγορία για το 2020. Η πλατφόρμα www.efka.gov.gr/epilego/ είναι προσβάσιμη μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr. 
Οι μη μισθωτοί θα έχουν στη διάθεσή τους δύο εβδομάδες έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου για να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική διαδικασία και να επιλέξουν εισφορά κύριας σύνταξης και κλάδου υγείας. Οι επιλογές για τους κλάδους επικούρισης και πρόνοιας δεν θα είναι προς το παρόν διαθέσιμες.

27 Φεβρουαρίου, 2020

ZANTE FERRIES: Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΎΣ

ΔΕΛΤΊΟ   ΤΎΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ δεν θα εκτελεστεί σήμερα από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 14:30 και από Σαμοθράκη προς Αλεξαδρούπολη στις 17:00 και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα αναχωρήσει αύριο 28/2/20 στις 07:00 από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και 09:30 από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη.

Παρουσίασε το βόλεϊ στο Γυμνάσιο Σαμοθράκης ο Π.Ο.Π. Μάκης Δημητριάδης

Στα πλαίσια των δράσεων για την παρουσίαση και διάδοση του αθλήματος της πετοσφαίρισης σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ένωσης, ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Ιωακείμ Δημητριάδης, ταξίδεψε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στη Σαμοθράκη, το ιστορικό νησί της «Νίκης».
Σκοπός της επίσκεψης στη Σαμοθράκη ήταν η διάδοση της Πετοσφαίρισης στους νέους και τις νέες του νησιού και αυτό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γυμνάσιο Σαμοθράκης, όπου έγινε μια πλήρης παρουσίαση του αθλήματος.
Η παρουσίαση είχε τρεις άξονες:

2 βήματα - αποφάσεις ακόμη για το έργο της αποκατάστασης των λιμανιών Καμαριώτισσας και Θέρμων

Άλλες δύο αποφάσεις εκδόθηκαν (μία χθες το μεσημέρι και μία σήμερα το πρωί) που αφορούν την υλοποίηση του έργου της εκβάθυνσης των λιμανιών της Σαμοθράκης.

Η πρώτη εκδόθηκε από το ΥΝΑΝΠ και συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, με ΑΔΑ: ΩΛΗ74653ΠΩ-Τ18 και με θέμα: «Εργασίες αποκατάστασης λειτουργικών βαθών από προσχώσεις στους λιμένες Καμαριώτισσας
και Θερμών Ν. Σαμοθράκης».
Η απόφαση αναφέρει:

Αδήλωτα τετραγωνικά: Πώς θα τα διορθώσετε με τέσσερα "κλικ"

Με 4 “κλικ” στον υπολογιστή τους ή στο κινητό τηλέφωνο μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από σήμερα, Πέμπτη στις 2μμ να δηλώσουν στους δήμους τα “ξεχασμένα” τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους προκειμένου να γλιτώσουν από πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις.
Παράλληλα επισημαίνεται πως η δήλωση της πραγματικής επιφάνειας των ακινήτων θα ολοκληρώνεται σε 4 βήματα ενώ δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού καθώς η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία από το Περιουσιολόγιο Ε9 της ΑΑΔΕ και το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

26 Φεβρουαρίου, 2020

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε ο πρώτος ασθενής στην Ελλάδα – Είναι 38χρονη ελληνίδα στη Θεσσαλονίκη - Σχόλιο - Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: «Δεν φοβόμαστε - Προστατευόμαστε / Ασπίδα μας, η γνώση»

Ο πρώτος ασθενής στην Ελλάδα είναι γεγονός. Είναι γυναίκα 38 ετών από τη Θεσσαλονίκη με ταξιδιωτικό ιστορικό στην Ιταλία και σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία της.
Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Υπουργείο Υγείας, από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και επιστημονικό υπεύθυνο για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, Σωτήρη Τσιόδρα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο γυναίκα είναι στη Θεσσαλονίκη, ενώ εμφάνισε συμπτώματα μετά την επιστροφή της από την Βόρεια Ιταλία. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα είναι καλά στην υγεία της.

Τοποθέτηση Ν. Γκαρά στη Βουλή για ελλείψεις στις δομές Υγείας στον Έβρο

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν. Γκαρά : «Σημαντικές οι ψηφιακές υπηρεσίες - Προτεραιότητα η στελέχωση των δομών Υγείας στον Έβρο»
  • Τοποθέτηση της Βουλευτή Έβρου στη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για τα κενά και τις ελλείψεις στις υπηρεσίες Υγείας στον Έβρο
Τη θέση ότι θα πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα οι προσλήψεις στον χώρο της Υγείας που «πάγωσαν»  με την ανάληψη της εξουσίας από το κόμμα της ΝΔ, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατά τη συζήτηση για την «ηλεκτρονική Υγεία» στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

Εφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς - Σχόλιο

26s1voutsasssΈφυγε σήμερα από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς, σε ηλικία 88 ετών. Ο αγαπημένος ηθοποιός τις τελευταίες εβδομάδες είχε εισαχθεί στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν, μετά από καρδιακό επεισόδιο, και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Γοητευτικός, πληθωρικός, στόφα μεγάλου ηθοποιού, ο Κώστας Βουτσάς διέγραψε τεράστια, επιτυχημένη καριέρα 70 ετών. Ήταν από τους σταρ που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο.
Σπουδαίος κωμικός, άφησε ανεξίτηλο στίγμα στο ρόλο του αγαθού Κωνσταντινουπολίτη με «Το Ανθρωπάκι» (1969) ενώ το αυθόρμητο επιφώνημα του «Φσστ μποινγκ», στο μιούζικαλ «Κάτι να καίει» (1964), έγραψε ιστορία στον εγχώριο κινηματογράφο.

25 Φεβρουαρίου, 2020

Φώτης Μανούσης: Για 4 χρόνια το ΖΈΦΥΡΟΣ σε νέους προορισμούς (Δωδεκάνησα)!

Το μεσημέρι ο κύριος Φώτης Μανούσης ανάρτησε στην σελίδα Σαμοθράκης Ενημέρωση (facebook) το ευχάριστο νέο, ότι το ταχύπλοο της εταιρείας SAOS FERRIES και της θυγατρικής ΦΛΙΠ ΕΝΑ πήρε για 4 χρόνια 3 άγονες γραμμές στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.
Δείτε όσα γράφει:
Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τις άγονες γραμμές
1) Λέρος - Λειψοί - Πάτμος - Αρκιοί - Φαρμακονήσι - Αγαθονήσι - Πυθαγόρειο (Σάμου)

Έγκριση ΥΝΑΝΠ για αντικατάσταση του ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από το ΠΡΩΤΕΥΣ, το πρώτο έφυγε για την ακινησία ενώ το δεύτερο κατεβαίνει για δρομολόγιο

Δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Διαύγεια με ΑΔΑ: 6Ω0Τ4653ΠΩ-3ΘΒ η Απόφαση αντικατάστασης Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π.11800 από το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ Ν.Π.4007, συγκεκριμένα αναφέρεται:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1.Εγκρίνεται η αντικατάσταση του Ε/Γ–Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ Ν.Π.11800 από το
Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ Ν.Π.4007 για το χρονικό διάστημα από 25/02/2020 (ANAX. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 15:30) έως και 07/04/2020, στα δρομολόγια της υπό στοιχείο (δ) συμβάσεως, με το ίδιο
μίσθωμα ανά πλήρες δρομολόγιο. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στην εν λόγω σύμβαση.
2.Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ Ν.Π.4007 , για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, εκτελεστούν σύμφωνα με επισυναπτόμενους πίνακες δρομολογίων, υπό την προϋπόθεση έγκαιρης και ευρείας ενημέρωσης επιβατικού κοινού με μέριμνα και ευθύνη πλοιοκτήτριας εταιρείας καθώς και ανάληψης υποχρεώσεών της που απορρέουν από τις διατάξεις του υπό στοιχείου (β) νόμου της παρούσας.

Σταύρος Κελέτσης : “Ο Ιαματικός Τουρισμός μοχλός Ανάπτυξης της περιοχής μας” - Παρέμβαση στη Βουλή για Τραϊανούπολη & Σαμοθράκη (βίντεο)

Αθήνας, 25.02.2020 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Παρέμβαση στη Βουλή για Τραϊανούπολη & Σαμοθράκη 
Παρέμβαση στη Βουλή για το θέμα της Ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των Ιαματικών Λουτρών του Έβρου, έκανε ο Βουλευτής Σταύρος Κελέτσης, στο πλαίσιο της Επιτροπής Περιφερειών, παρουσία του αρμοδίου Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Λούλη.
Ο Βουλευτής Έβρου, αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση των Ιαματικών Λουτρών στην Τραϊανούπολη και στα Θέρμα Σαμοθράκης, επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κορωνοϊός: “Πιστεύω ότι έχω νοσήσει! Τι πρέπει να κάνω;” – Τα πρώτα βήματα πριν τη διάγνωση - Φ. Κρανιδιώτης: Άμεσος κίνδυνος για όλο τον λαό - Σχόλιο - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό – Τι προβλέπει η ΠΝΠ – «Υγειονομική βόμβα» οι ανοιχτές δομές

κορονοϊόςΤα πρώτα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος εάν έχει την υποψία ότι έχει προσβληθεί από τη νόσο COVID-19, είναι τεράστιας σημασίας τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους συνανθρώπους του. Οι επιστήμονες εξηγούν τι θα πρέπει να κάνετε εάν έχετε βάσιμους λόγους να πιστεύετε ότι έχει προσβληθεί
Ο νέος κορονοϊός βρίσκεται μια ανάσα από τη χώρα μας, προκαλώντας μια μεγάλη εστία μόλυνσης στη γειτονική μας Ιταλία. Οι επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό πλέον να έχουμε εισαγωγή κρούσματος και στην Ελλάδα. Γεγονός που αυξάνει τον βαθμό της ετοιμότητας μας ως χώρα, αλλά και το ατομικό μας καθήκον μας να ενημερωθούμε σωστά και χωρίς πανικό, για το τι θα πρέπει να κάνουμε.
Θέσαμε σημαντικά ερωτήματα στον Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, κ. Δημήτριο Παρασκευή. Πρόκειται για τον Έλληνα επιστήμονα, που τέθηκε επικεφαλής της ελληνικής μελέτης για την γενετική ανάλυση του νέου κορωνοϊού.

Διεύθυνση Κτηνιατρικής ΠΑΜΘ: Δελτίο τύπου ενόψει της περιόδου της σαρακοστής - Συστάσεις προς τους καταναλωτές

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενόψει της περιόδου της σαρακοστής, συστήνει στους καταναλωτές να λάβουν υπόψη τους τα παρακάτω κριτήρια καταλληλότητας για τα τρόφιμα που θα αγοράσουν:
Α. Μαλακόστρακα (γαρίδες, γάμπαρι, καραβίδες, καβούρια αστακοί κ.α)
Τα νωπά μαλακόστρακα φέρουν κέλυφος γυαλιστερό και υγρό, τα πόδια τους είναι στερεά προσκολλημένα στο σώμα, τα μάτια τους είναι διαυγή, το κρέας τους είναι κυρίως λευκό και συμπαγές και η οσμή τους είναι ευχάριστη. Τα αλλοιωμένα μαλακόστρακα έχουν κέλυφος ξηρό και γλοιώδες, τα πόδια τους αποσπώνται εύκολα, τα μάτια τους είναι βυθισμένα, η κοιλιά τους μαλακή και γλοιώδης, το κρέας τους είναι μαλακό, με κηλίδες κίτρινες ή μελανές και παρουσιάζουν δυσάρεστη οσμή.

24 Φεβρουαρίου, 2020

Βιβλίο με τίτλο "Εδεσματολόγιο και Διατροφικές Συνήθειες της Σαμοθράκης" από τον λαογράφο και πρώην ΕΠΟΠ Τάσο Κυριακίδη

Πριν μερικά χρόνια ήρθε στο νησί της Σαμοθράκης με μετάθεση ένας ΕΠΟΠ (πρώην πλέον), ο Τάσος Κυριακίδης, με καταγωγή από ένα χωριό της Καβάλας, ο οποίος έκανε παρέα με έναν οικογενειακό γνωστό μας και άλλους ΕΠΟΠ, κάναμε παρέα και τον γνώρισα καλά.
Ο Τάσος είχε την καλώς εννοούμενη τρέλα με την παράδοση (γενικά), ήταν χοροδιδάσκαλος, για ένα διάστημα ασχολήθηκε και με τον δικό μας Πολιτιστικό Σύλλογο (υπήρχε ακόμη). 
Όπου άκουγε ότι υπήρχε κάποιο ηλικιωμένο άτομο που γνώριζε παλιές ιστορίες ή έθιμα, έπρεπε ο Τάσος να πάει να το βρει, όπου άκουγε ότι κάποια νοικοκυρά έφτιαχνε κάποια παραδοσιακή ντόπια συνταγή, μια και δυο ο Τάσος στην κουζίνα της, δεν του έφτανε μόνο η συνταγή, ήθελε να δει την παρασκευή και να δοκιμάσει κιόλας.

Δρόμοι παράλληλοι για τα ΕΛΤΑ Σαμοθράκης και Πρίνου Θάσου, αλλά με διαφορετική αντιμετώπιση...

Το απόγευμα του Σαββάτου παρακολουθώντας ένα δελτίο ειδήσεων στο περιφερειακό κανάλι της Καβάλας ENA channel, παρουσίασε ένα βίντεο, το οποίο μιλούσε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πρίνο της Θάσου.
Δείτε το και πάμε να το αναλύσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα:

23 Φεβρουαρίου, 2020

Έρχεται το ΠΡΩΤΕΥΣ από Βόλο προς Αλεξανδρούπολη

Έχει ξεκινήσει το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ τον πλου του από τον Βόλο προς την Αλεξανδρούπολη, αυτήν την ώρα (10:15) φαίνεται να βρίσκεται πάνω από την Αλόνησο. Εκτιμόμενη ώρα άφιξης στην Αλεξανδρούπολη όπως αναφέρει η καρτέλα του είναι 7:00 π.μ. Πιθανότατα αύριο να ξεκινήσει και τα δρομολόγια για να φύγει το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ και να επιστρέψει το συντομότερο κοντά μας.

Θεοδ. Βράκας: Υπόμνημα προς τα συναρμόδια Υπουργεία για διαθεσιμότητα 1 εκ περιτροπής Α/Γ του Π.Ν ως πλοίου επιφυλακής για την γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Σχόλιο

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Μακεδονίας Θράκης
Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργό Εθνικής Άμυνας
ΥΠΌΜΝΗΜΑ
Μετα την προσφατο (14/8-22/8/2019) ατύχημα του ακτοπλοικου αποκλεισμου της Νησου Σαμοθρακης,και επειδη είναι πασιδηλος  η  οκονομικη καταστροφη που υπεστη η νησος,εν μεσω Τουριστικης περιοδου και επειδη 1 Ε/Γ-Ο/Γ πλοιο εξυπηρετει την γραμμη Αλεξανδρουπολη Σαμοθρακη.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ:

Η παιδική χορωδία & το εργαστήρι παραδοσιακού τραγουδιού του ΣΦΜΣ "Αρμονίας Γένεσις" παρουσιάζουν "Αποκριάτικα Παραδοσιακά Τραγούδια από όλη την Ελλάδα"

Για την ελληνική παράδοση η Αποκριά αντιπροσωπεύει μια πολύ σημαντική περίοδο: τη μετάβαση από το χειμώνα Θάνατο στην άνοιξη Ζωή! Αυτή την περίοδο ο Έλληνας ήδη από την αρχαιότητα, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την ελπίδα του για την άνοιξη που έρχεται, να επικαλεστεί την γονιμότητα και την καλή σοδειά, να επικοινωνήσει με το διπλανό του με διάθεση περιπαικτική, σατυρική και ερωτική, να αναβαπτιστεί στην ίδια του τη φύση. Μέσα από τον αναρχικό χαρακτήρα της αποκριάς και την επιφανειακή ανατροπή της κοινωνικής τάξης των πραγμάτων, ο Έλληνας προσδοκά την αναβάπτιση και την αναγέννηση, μέσα από τα σύμβολα της γης, της γονιμότητας, της άνοιξης και της ελπίδας που παραμένουν πανανθρώπινα πέρα από τόπο και χρόνο..!

22 Φεβρουαρίου, 2020

Ιδιώτη στην καθαριότητα ως το 2025 αναγκάζεται να βάλει ο Δήμος Σαμοθράκης - Σχόλιο

Στη διεξαγωγή ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «Αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου Σαμοθράκης 2020-2025», (I.B.: Διαύγεια ΑΔΑ: 694ΔΩ1Λ-Ψ0Ξ) συνολικού προϋπολογισμού 545.127,43 €, θα προχωρήσει ο Δήμος, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κατάσταση με τις ελλείψεις κυρίως σε προσωπικό είναι τραγική και η ανάθεση του έργου σε ιδιώτη εμφανίζεται ως μονόδρομος για το νησί.
Ο Δήμος Σαμοθράκης εξυπηρετεί 15 οικισμούς: Χώρα, Αλώνια, Ξηροπόταμος, Μακρυλιές, Δάφνες, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, Καμαριώτισσα, Ποταμιά, Κατσαμπάς, Παλιάπολη, Κάτω Καρυώτες, Άνω Καρυώτες, Θέρμα, Άνω Μεριά,  για την αποκομιδή των σύμμεικτων απορριμμάτων του νησιού με την υποχρέωση μεταφοράς τους στο ΧΥΤΑ Κομοτηνής στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σαμοθράκης και της ΔΙΑΜΑΑΘ Α.Ε. Παράλληλα εφαρμόζει σύστημα συλλογής ανακυκλώσιμων τα οποία και μεταφέρει στο ΚΔΑΥ Αλεξανδρούπολης.

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά: Εκφοβισμός στα σχολεία!

Επιτέλους ,ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, γιατί δεν θέλουμε να παραδεχθούμε ότι ο εκφοβισμός επιπολάζει στον σχολικό χώρο ή έξω ,αλλά κοντά σε αυτόν.
 Αν άλλη φορά οι κόντρες τέλειωναν γρήγορα με μια κάποια παρέμβαση τρίτων, τώρα, οι γύρω, προτιμούν να είναι παρατηρητές και ναι ,να διασκεδάζουν με ένα κινητό στο χέρι που θα φωτογραφίζει ή θα βιντεοσκοπεί.
Ξέρω ότι είναι μεγάλη κουβέντα αλλά είμαι σε θέση, μετά από τριάντα και πλέον χρόνια στις σχολικές αίθουσες, να καταλάβω, τι συμβαίνει.
Εκνευρισμός που γεννά επιθετικότητα! Ναι, καλά ακούσατε ,ο εκνευρισμός αποτελεί την βασική αιτία του εκφοβισμού Γι ' αυτό μην αναλώνεστε σε υποθέσεις για το αν φταίνε οι γονείς ή οι δάσκαλοι. Φταίει η οικονομική κρίση που γεννά πολλαπλές κρίσεις ,καθώς επιφέρει ελλείψεις πολλών αγαθών ακόμα και αυτό της πρόσθετης βοήθειας ,του φροντιστηρίου ,αφού αποτελεί ικανή παράμετρο της επιτυχίας, σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης .

21 Φεβρουαρίου, 2020

Συνάντηση της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης - Ενημερώθηκε ο Δήμαρχος για το αν πρόκειται να παραλάβει σκηνές το Λ.Τ. Σαμοθράκης;

Σε χθεσινή ανάρτηση τόσο της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης, όσο και του ΔΗΜΟΥ Σαμοθράκης αναφέρεται ότι υπήρξε συνάντηση των δύο πλευρών, με την συμμετοχή του Διοικητή του Ά Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης.
Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση συνοδευμένη από μία φωτογραφία από την συνάντηση:
Σήμερα 20-02-2020 αντιπρόσωπος της Ένωσης μας μαζί με τον Διοικητή του Ά Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης συναντήθηκαν με τον τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Γαλατούμο στο γραφείο του για την εξεύρεση λύσεων στα θέματα που απασχολούν το Ά Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης.

Επίδομα γέννησης: Άνοιξε η πλατφόρμα epidomagennisis.gr - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Όσα πρέπει να ξέρετε

Άνοιξε η πλατφόρμα epidomagennisis.gr για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος υποβάλλεται είτε στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στην ιστοσελίδα www.epidomagennisis.gr είτε μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης, για τα παιδιά που γεννιούνται σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία. Στην παρούσα φάση, η διαδικασία της ψηφιακής δήλωσης γέννησης θα λειτουργήσει πιλοτικά σε 15 μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας (Ι.Β.: ένα εκ των οποίων και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης), όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Επαναληπτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λειτουργία ταχυδρομικού πρακτορείου στην Σαμοθράκη - Ποιες αλλαγές έρχονται στην λειτουργία των ΕΛΤΑ Σαμοθράκης

Χθες δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια με ΑΔΑ: ΩΦ9ΓΟΡΡ2-Δ3Λ Επαναληπτική  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λειτουργία Περιφερειακού Ταχυδρομικού Πρακτορείου Γ1 τάξης στην Σαμοθράκη του Δήμου Σαμοθράκης. 
Οπότε προφανώς στην προηγούμενη προσκληση που έληγε στις 14 Φεβρουαρίου δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος.
Δείτε την πρόσκληση:

20 Φεβρουαρίου, 2020

Επίσκεψη του Δημάρχου Σαμοθράκης στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Α.Μ.Θ - Δελτίο Τύπου Αθ. Βίτσα με το ιστορικό του ΤΧΣ

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νικόλαος Γαλατούμος, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της παράταξης «Σαμοθράκη 2020» και της επιτροπής χωροταξίας του Δήμου, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Κατά την επίσκεψη,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Προϊστάμενο πολεοδομικών Εφαρμογών Γεώργιο Τριανταφυλλόπουλο και τους μηχανικούς χωροταξίας και πολεοδομίας κ. Γεωργιτσοπούλου και την κ. Βεζυργιαννίδου.

Το θέμα της γραμμής Καβάλα - Σαμοθράκη έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κ. Αντωνιάδης στην Γ.Γ. ΥΝΑΝΠ

Το ενδεχόμενο  της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καβάλας με την Σαμοθράκη, συζήτησε διεξοδικά στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας Χριστιάννα Καλογήρου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, θεωρεί ότι μια τέτοια επιδοτούμενη σύνδεση, θα αποβεί εξαιρετικά αποδοτική τόσο για την Σαμοθράκη όπως και για την Καβάλα, αφού οι Βαλκάνιοι (κυρίως Ρουμάνοι) τουρίστες, θα έχουν μία ακόμη επιλογή για τις διακοπές τους.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών σε νησιωτικές περιοχές, στον τομέα της Κατάρτισης και της Δια Βίου Μάθησης

Υπογράφηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των Γενικών Γραμματειών: α) Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, β) Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, γ) Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ), που αποτελεί την κεντρική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης που στοχεύει στην ολιστική βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το Δημόσιο προς τους πολίτες. 
Στόχος του Μνημονίου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους των νησιών και ιδίως των μικρών και απομακρυσμένων, μέσω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών  σε νησιωτικές περιοχές, στον τομέα της Κατάρτισης και της Διά Βίου Μάθησης, με έμφαση στη Νεολαία. 

19 Φεβρουαρίου, 2020

Το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ διακόπτει τα δρομολόγια του στις Σποράδες για να έρθει στην γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Δείτε την ανακοίνωση της ΑΝΕΣ FERRIES

Η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΣ FERRIES του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ που εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή των Σποράδων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι το πλοίο από 23/2 έως 7/4 θα αφήσει ανεκτέλστα τα δρομολόγια του στην συγκεκριμένη γραμμή, λόγω μεταδρομολόγησής του στην γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, προκειμένου να αντικαταστήσει το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ θα εκτελεί τα δρομολόγια που έχει ανακοινώσει η ZANTE FERRIES.
Θέλω να πιστεύω ότι η ύπαρξη της ανακοίνωσης είναι ασφαλής και δεν θα διαψευστούμε ακόμη μία φορά. Μένει να δούμε σχετική ανακοίνωση από την ZANTE FERRIES.

Χρ. Αντωνάκη:Το χωροταξικό της Σαμοθράκης βάζει «ταφόπλακα» στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού - Είμαι αντιδήμαρχος, σέβομαι τον ρόλο μου και τους επικεφαλής μου...

Φρένο σε κάθε αναπτυξιακή τουριστική επένδυση στη Σαμοθράκη, βάζει το χωροταξικό σχέδιο της Περιφέρειας, που καταρτίστηκε το 2014. Η Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης Χρύσα Αντωνάκη εξήγησε σήμερα ότι με βάση το χωροταξικό, δεν επιτρέπεται να χτιστεί οποιαδήποτε τουριστική μονάδα αν δεν απέχει τουλάχιστον 500 μέτρα από χαρτογραφημένο ρέμα. Εκτάσεις τέτοιες δεν υπάρχουν διαθέσιμες στο νησί, ενώ ήδη απορρίφθηκαν δύο επενδυτικές προτάσεις που προσέκρουσαν σ’ αυτές ακριβώς τις προδιαγραφές του χωροταξικού. Ο Δήμος Σαμοθράκης έχει θέσει με επίταση το θέμα στην Περιφέρεια, αλλά κάθε τροποποίηση θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια, όπως εκτιμά η Αντιδήμαρχος.

Αναθεση παροχής υπηρεσιών ιατρού εργασίας

Ο Δήμος Σαμοθράκης προβλέπει την ανάθεση παροχής  υπηρεσιών ιατρού εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων του για το διάστημα ενός έτους και ως εκ τούτου ζητά ιατρό εργασίας
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ : 47 ΑΤΟΜΑ (33 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ 14 ΑΝΔΡΕΣ)
 1 ΑΤΟΜΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 8 ΜΗΝΕΣ
Οι ανωτέρω  απασχολούνται στις 18/01/2020 στο Δήμο Σαμοθράκης
Δυνατότητες πρόσληψης  σύμφωνα με τον προγραμματισμό προσλήψεων του έτους 2020. Ζητήθηκαν οι παρακάτω θέσεις για Κοινωφελή Απασχόληση (ΟΑΕΔ):

Με τον δήμαρχο Σαμοθράκης συναντήθηκε ο Γιάννης Ζαμπούκης

Τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.
Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Κιζιρίδης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης, συζητήθηκαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα θέματα αυτοδιοικητικού και τοπικού ενδιαφέροντος, ενώ για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Ζαμπούκης διαβεβαίωσε τον Νίκο Γαλατούμο ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα συνεχίσει να προσφέρει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, κάθε υποστήριξη και διευκόλυνση, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, στον Δήμο Σαμοθράκης.

Μάρτη ή Απρίλη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στη Σαμοθράκη -

Τον προσεχή Μάρτιο ή Απρίλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Σαμοθράκη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβου­λίου ΑΜ-Θ όπως είχε αποφασιστεί τον περα­σμένο Οκτώβριο από το σώμα, κατόπιν κοινής πρότασης 22 Περιφερειακών Συμβούλων των παρατάξεων «Περιφερειακή Σύνθεση» (Χρ. Τοψίδης) και «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» (Κων. Κατσιμίγας).

Στην τότε ειδική συνεδρίαση που είχε συγκλη­θεί η πρόταση για την σύγκλιση του Περιφε­ρειακού Συμβουλίου στην Σαμοθράκη, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετώπισε το περασμένο καλοκαίρι το νησί κατά τον πρό­σφατο αποκλεισμό του αλλά και λοιπά χρονί­ζοντα προβλήματα που παραμένουν άλυτα, είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία με οριστική ημερομηνία υλοποίησής της συνεδρίασης έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

O Γιάννης Γλήνιας επικεφαλής της παράταξης «Σαμοθράκη 2020»

Κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Παράταξης «Σαμοθράκη 2020 » παρόντων των συμβούλων της παράταξης η οποία έλαβε χώρα την 16/02/2020 στη Σαμοθράκη αποφασίσθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 που αντικατέστησε το άρθρο 66 του ν.3852/10 η αντικατάσταση του εκλιπόντος επικεφαλής της πιο πάνω παράταξης Γιώργου Χανού.
Επικεφαλής της παράταξης «Σαμοθράκη 2020 » κατά πλειοψηφία εκλέχθη ο κ. Γιάννης Γλήνιας.

18 Φεβρουαρίου, 2020

Εισφορές: Τι αλλάζει με το ασφαλιστικό - Μέχρι πότε θα πληρωθούν του Ιανουαρίου

Έως τις 12 Μαρτίου 2020 θα πρέπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές του μηνός Ιανουαρίου 2020, όπως αναφέρεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σημειώνεται ότι οι εισφορές αυτές θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα.
Τα ποσά

"Αγώνας δρόμου" για την τοποθεσία της πανελλήνιας συγκέντρωσης μοτοσικλετιστών (βίντεο) - Αναβιώνει το Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης – πιθανότατα μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο (βίντεο)

"Αγώνας δρόμου" για την τοποθεσία της πανελλήνιας συγκέντρωσης μοτοσικλετιστών - Αναβιώνει το Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης
Με την πλάτη στο τοίχο βρίσκεται  η λέσχη μοτοσικλετιστών Έβρου αναφορικά με την διεξαγωγή της φετινής πανελλήνιας συγκέντρωσης μοτοσικλετιστών. Ο πρόεδρος της λέσχης είχε μια σειρά επαφών με την δημοτική αρχή της Σαμοθράκης, όπου και σχεδιάζουν την διεξαγωγή της συγκέντρωσης από την άλλη πλευρά όμως άλλες λέσχες της χώρας έχουν προχωρήσει πιο μπροστά με την εξασφάλιση των κονδυλίων για την χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Άμεση σχέση με το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα έχει Ο υποθυρεοειδισμός

Αθήνα 17 Φεβρουαρίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση σχέση με την εμφάνιση του συνδρόμου  του καρπιαίου σωλήνα, έχει ο υποθυρεοειδισμός  ( όταν ο αδένας δεν παράγει αρκετή θυρεοειδή ορμόνη) σύμφωνα με επιστημονική μελέτη στο Ιατρικό Κολέγιο και Γενικό Νοσοκομείο Smt. Kashibai Navale στην Ινδία.  
Σκοπός της μελέτης  ήταν η αξιολόγηση της σχέσης μεταξύ υποθυρεοειδισμού και του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα. 
Συμμετείχαν είκοσι έξι ασθενείς με διάγνωση πρωτοπαθούς υποθυρεοειδισμού, (45 χέρια), οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια όσον αφορά :

17 Φεβρουαρίου, 2020

Ανακοίνωση ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα Δευτέρα καταβάλλονται συνδεδεμένες και υπόλοιπα ενιαίας - Φιάσκο με τις συνδεδεμένες, έστειλαν τους αγρότες στα ΑΤΜ και τους άφησαν εκτός πληρωμής

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καταβάλλει σήμερα Δευτέρα άμεσες ενισχύσεις για τις αιτήσεις έτους 2019, συνολικού ποσού 60.430.371,65 ευρώ, εκ του οποίου τα 55.815.813,06 ευρώ αφορούν σε συνδεδεμένες ενισχύσεις.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός και έχει αναρτηθεί στο site του, που επανήλθε μετά το πρόβλημα, που προέκυψε την Παρασκευή. Παράλληλα, όπως ανέφεραν παραγωγοί μιλώντας στον ΑγροΤύπο έλαβαν ήδη στις 12.40 τα πρώτα μηνύματα στα κινητά τους για τις πιστώσεις στους λογαριασμούς τους, οι οποίες πιστώσεις ξεκίνησαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ όσον αφορά στην τράπεζα Πειραιώς στις 13.10 το μεσημέρι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση

Δήμος Σαμοθράκης - Δελτίο Τύπου: Ενημέρωση για την έναρξη ανακύκλωσης απορριμμάτων αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
 ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
(ΔΙΧΤΥΑ, ΣΧΟΙΝΙΑ, ΚΑΒΟΙ, ΠΕΤΟΝΙΕΣ)
ΣΤΟ  ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημέρωση από την BlueCycle για την έναρξη ανακύκλωσης απορριμμάτων αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού στον Δήμο Σαμοθράκης.
Την ενημέρωση πραγματοποίησε στέλεχος της BlueCycle κα Ε. Νικητοπούλου ενώ συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης κα Κ. Καραμήτσου Γιαννέλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σ. Φωτεινού, η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου κα Π. Φωτάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Βιώσιμη Σαμοθράκη’’ κος Μ. Στεργίου και ο Αντιπρόεδρος κος Γ. Μασκαλίδης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Παράκτιων Αλιέων Σαμοθράκης κος Δ.Σέλος  καθώς και αλιείς του νησιού.

Λογιστικό Γραφείο Φωτεινού Ι. Φώτιος & Συνεργάτες: Ημερίδα με θέμα "Οι επιδράσεις του νέου Φορολογικού & Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου στους αγρότες, στους ελ. επαγγελματίες & στους μισθωτούς"

Το Λογιστικό Γραφείο Φωτεινού Ι. Φώτιος & Συνεργάτες στα πλαίσια της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: "Οι επιδράσεις του νέου Φορολογικού & Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου στους αγρότες, στους ελεύθερους επαγγελματίες & στους μισθωτούς", που θα διοργανώσει την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 με τους εξής θεματικούς άξονες:

Τέλος στα... αρχαία ρολόγια ΔΕΗ, έρχονται οι έξυπνοι μετρητές

Στην υπεραξία που συνεπάγεται για τον ΔΕΔΔΗΕ ενόψει ιδιωτικοποίησης, η εγκατάσταση πανελλαδικά 7,5 εκατομμυρίων «έξυπνων» μετρητών, έργο προϋπολογισμού έως και 1 δισ ευρώ, «ποντάρει» μεταξύ άλλων η κυβέρνηση για να προσελκύσει επενδυτές.
Το χρονοδιάγραμμα έναρξης του διαγωνισμού τον Σεπτέμβριο, το οποίο αποκάλυψε χθες για πρώτη φορά ο Κ.Χατζηδάκης συνδέεται με μια σειρά θετικών εξελίξεων για την θυγατρική της ΔΕΗ. Τέτοια εξέλιξη είναι και το φιλόδοξο πρόγραμμα εγκατάστασης των «έξυπνων» μετρητών, για το οποίο εξετάζεται η χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως αποκάλυψε επίσης χθες ο πρόεδρος του ιδρύματος, Βέρνερ Χόγερ

16 Φεβρουαρίου, 2020

Κατά μισό εκατομμύριο αύξησε τους επισκέπτες της η ΑΜΘ μέσα σε 3 χρόνια - Βασική «πρωταγωνίστρια» η Θάσος, όπου διανυκτερεύει το 43% των επισκεπτών της ΑΜΘ, ενώ στον Έβρο το 17% – Κατά 63% αυξήθηκαν οι Βούλγαροι επισκέπτες - Σχόλιο: Η Σαμοθράκη δεν αναφέρεται πουθενά...

Με αδιαμφισβήτητη και βασική «πρωταγωνίστρια» τη Θάσο, σε ό,τι αφορά τον τομέα του τουρισμού, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνολικά, κατά την τριετία 2016-2018, παρουσίασε αύξηση επισκέψεων κατά 42%. Επιπλέον, ο αριθμός των εργαζομένων σε καταλύματα και εστίαση, εκτοξεύτηκε από 9.000 το 2013 σε 17.000 το 2018, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 89%, ποσοστό που αποτελεί το 2ο υψηλότερο, μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την κατανομή των διανυκτερεύσεων ανά περιοχή, τη «μερίδα τυ λέοντος» λαμβάνει η Θάσος, με το 43% των διανυκτερεύσεων να γίνονται εκεί, ενώ ο Έβρος λαμβάνει το 17%. Επιπλέον, η Μέση Δαπάνη ανά επίσκεψη στην Περιφέρεια ΑΜΘ κατέγραψε μείωση την περίοδο 2016 – 2018 κατά -21%, ενώ και η Μέση Διάρκεια Παραμονής ανά Επίσκεψη  κατέγραψε μείωση κατά -16%.

Αποκριάτικη εκδήλωση για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς την Τσικνοπέμπτη από τον Δήμο Σαμοθράκης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

15 Φεβρουαρίου, 2020

Πολύ ασθενής σεισμική δόνηση Ανατολικά της Σαμοθράκης

Σεισμός στη Σαμοθράκη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;Προσωπικά δεν κατάλαβα κάτι, αλλά στις 12:29 σημειώθηκε πολύ ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο Ανατολικά της Σαμοθράκης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση εκτιμάται 3,3R.

Αφιέρωμα για τους "Μούτσινους" στο ηλ. περιοδικού "Πολιτιστική Αναζήτηση" της ΠΟΚΕΑΤΕΠ

Πριν λίγο καιρό επικοινώνησε μαζί μου με email ο κύριος Καζάκος Γιάννης Γ.Γ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΑΤΕ και Πειραιώς (ΠΟΚΕΑΤΕΠ) και υπεύθυνος έκδοσης της "Πολιτιστικής Αναζήτησης" (ηλεκτρονικής περιοδικής έκδοσης του Κέντρου μας). Ο λόγος ήταν επειδή στο νέο τεύχος του Φεβρουαρίου είχε ετοιμαστεί ένα άρθρο για τις Σαμοθρακίτικες Απόκριες και τους "Μούτσινους" και τους έλειπαν κάποιες φωτογραφίες του εθίμου και ήθελε την βοήθεια μου, ώστε αν είχα κάποιες να του τις έστελνα. Δυστυχώς δεν είχα κάποιες, βρήκα όμως κάποιες στο ίντερνετ και του τις έστειλα.

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr