Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

ΧΡΉΣΙΜΑ ΘΈΜΑΤΑ

Δρομολόγια ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από 1/3 έως 31/5

Αν και τις επόμενες ημέρες και με μεγάλη καθυστέρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιόδου 1/11)23-31/10/24. Τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ από 1 Μαρτίου έως 31 Μαϊου έχουν ως εξής από zanteferries.gr: …

Ισχύοντα δρομολόγια ΚΤΕΛ Έβρου από 22/3

«Συνηθίζω στο blog πάντα να έχω αναρτημένα εκτός από τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών μας συνδέσεων και του ΚΤΕΛ Έβρου, για όποιον ενδιαφέρεται. Πάντα υπάρχουν στο πάνω μέρος του blog στο πλαίσιο "ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ" στην έκδοση ιστού,. Η τελευταία ενημέρωση των δρομολογίων που υπήρχε ήταν αυτά που ίσχυαν από 1 Νοεμβρίου 2021. …

Τουριστικός βοηθός του blog για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από άλλες χώρες για την Σαμοθράκη, σε διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, English, Deutsche, Italiano, Español, Français, Русский, Български, Română)

Τις τελευταίες ημέρες το blog δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από συγκεκριμένη χώρα της Β. Ευρώπης (παλαιότερα συνέβη με άλλες χώρες). Θέλω να πιστεύω ότι είναι για τουριστικούς λόγους. Έψαξα την λέξη Σαμοθράκη στο Google της χώρας αυτής, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. ...

Πωλείται αγροτεμάχιο - οικόπεδο στα πέρα Αλώνια με παλιό κτίσμα (English, Deutsch, български & Română)

«Στην περιοχή των πέρα Αλωνίων, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο, πωλείται ένα αγροτεμάχιο - οικόπεδο, λίγο μεγαλύτερο από 4 στρέμματα εμβαδόν. Με 9-10 ελαιόδεντρα. Στο οικόπεδο υπάρχει ένα παλιό κτίσμα, μη κατοικήσιμο, έχει παροχή νερού, όχι όμως και παροχή ρεύματος, αλλά υπάρχει κοντά δίκτυο, μάλιστα μέσα στο οικόπεδο υπάρχει στύλος με φωτιστικό. …

Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Σαμοθράκης: Ημέρες και ώρες που μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ …

Απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη: Τι ισχύει με την υιοθεσία της Σαμοθράκης από το Διαβαλκανικό - Όσοι μπορούν ας εκμεταλλευτούν τα ωφέλη

«Τις τελευταίες ημέρες κάποιος κύριος, μόνιμος κάτοικος Σαμοθρακης, με ρώτησε αν γνωρίζω τι ισχύει σε σχέση με το Διαβαλκανικό και αν κάποιος πάει για χειρουργείο. Του απάντησα πως γνωρίζω πολύ καλά ότι για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία από διάφορες (αρκετές) ιδιότητες γιατρών είναι δωρεάν. …

Πως μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλιο στο blog με τον νέο τρόπο

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκε ερώτηση αναγνώστη για το πως λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σχολίων Disqus, που έχω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες. …

30 Ιουνίου, 2021

ΥΠΑΑΤ: Δελτία Τύπου - Σήμερα πληρωμές 101 εκατ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα πληρωμές 101 εκατ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ

 Το 2020 ο Οργανισμός κατέβαλε 2 δισ. στους αγρότες

Με την πληρωμή σήμερα 101 εκατ ευρώ για εξόφληση καθεστώτων που αφορούν κυρίως άμεσες ενισχύσεις ολοκληρώνονται οι πληρωμές του 2020 προς τους αγρότες, οι οποίες συνολικά έχουν φθάσει σχεδόν τα 2 δις ευρώ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με στο8χεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ο Οργανισμός καταβάλλει σήμερα 30.06.2021 το ποσό των 101.292.916,95 ευρώ για τα καθεστώτα των άμεσων ενισχύσεων και των ενισχύσεων στα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους (ΜΝΑ) για τις αιτήσεις του 2020. Με την πληρωμή αυτή, ο Οργανισμός ολοκληρώνει τις πληρωμές για τις αιτήσεις 2020, έχοντας καταβάλλει συνολικά το ποσό των 1,97 δισ. ευρώ.

Τραυματισμός επιβάτη εντός του Αδαμ. Κοραής

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, πρωινές ώρες σήμερα για τραυματισμό 74χρονου ημεδαπού εντός του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” Ν.Π. 11800. Συγκεκριμένα, ο 74χρονος παραπάτησε και έπεσε εντός του πλοίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή διενεργείται προανάκριση.

Σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης θα επεκτείνει τις δράσεις του από την επόμενη σχολική χρονιά η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Σε σχολεία της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης θα επεκτείνει τις δράσεις του από την επόμενη σχολική χρονιά η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Πρόκειται για το πρόγραμμα «ίσες ευκαιρίες», από το οποίο, τα τελευταία χρόνια, ήδη έχουν ωφεληθεί περίπου 2.000 μαθητές σχολικών μονάδων των δήμων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η υπεύθυνη ανάπτυξης προγραμμάτων και εθελοντισμού της Ένωσης, Τατιάνα Μουλούλη, από τον Σεπτέμβριο στον σχεδιασμό μπαίνουν και σχολεία της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, με τον αριθμό των επιπλέον ωφελούμενων μαθητών να φτάνει τους 1.300. «Η Ένωση θα είναι στις ακριτικές περιοχές, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, και τα επόμενα χρόνια», διαβεβαίωσε στις δηλώσεις της η κα. Μουλούλη, η οποία βρέθηκε πρόσφατα στον Έβρο μαζί και με άλλα στελέχη του «Μαζί για το Παιδί», με αφορμή τη βράβευση του δημοτικού σχολείου Ριζίων Ορεστιάδας, για τη δράση του «θερμοκηπίου» που δημιουργήθηκε στη σχολική μονάδα με την υποστήριξη της Ένωσης. 

Περιφερειακής Σύνθεση: “Για ποιο λόγο η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τους πολίτες ή το Περιφερειακό Συμβούλιο για την θαλάσσια βλέννα;” - Χριστόδουλος Τοψίδης: “Έκτακτο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο , το πρόβλημα με την θαλάσσια βλέννα”

Σχολιασμός της Περιφερειακής Σύνθεσης για την 9η Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου

Άλλη μία συνεδρίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης όπου οι διοικούντες επιδόθηκαν στο να αποδείξουν την πλήρη έλλειψη αναπτυξιακού οράματος από την οποία πάσχουν αλλά και τον απόλυτο συμβιβασμό με τα προβλήματα και την μετριότητα. Σύμπασα η ημερήσια διάταξη αποτελούνταν από «τυπικά» θέματα ενώ για άλλη μία φορά η ουσιαστική συζήτηση προκλήθηκε αποκλειστικά από την παράταξή μας και εστιάστηκε σε μία σειρά σοβαρών ζητημάτων. 

Έτσι, μάθαμε την … «πρόθεση» της διοίκησης να ασχοληθεί με το θέμα της θαλάσσιας βλέννας που προερχόμενη από την Τουρκία πλήττει το ΒΑ Αιγαίο και συνεπώς απειλεί την Περιφέρεια μας.

29 Ιουνίου, 2021

Εστίαση – διασκέδαση: Τι ισχύει για μεικτούς χώρους και μη εμβολιασμένους - Σε ποιες δραστηριότητες είναι υποχρεωτικό το αρνητικό rapid test - To πλαίσιο για εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους, θέατρα και κέντρα διασκέδασης

Σημαντικές αλλαγές επιφέρουν σε διασκέδαση και εστίαση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, με βασικό άξονα τον διαχωρισμό σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους και σε μεικτούς χώρους. 

Συγκεκριμένα, οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για να προσέρχονται σε κλειστούς χώρους πλην κέντρων διασκέδασης, δηλαδή εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους και θέατρα.

Το ίδιο θα ισχύει και για τα υπαίθρια (από 1/7) και κλειστά κέντρα διασκέδασης (από 15/7).

Επιπλέον, από 15 Ιουλίου δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους, σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα.

Τιμές ακινήτων στα νησιά: Ποιες περιοχές παρουσίασαν τη μεγαλύτερη άνοδο και ποιες τη μεγαλύτερη μείωση - Η Σαμοθράκη στις πρώτες

Σημαντικές μεταβολές παρουσιάζουν οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης ακινήτων στα περισσότερα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη τιμών Spitogatos Property Index (SPI), ο οποίος διαμορφώνεται με βάση τα δεδομένα αγγελιών του Spitogatos (www.spitogatos.gr), της ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα τη μεγαλύτερη άνοδο στις μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης παρουσιάζουν η Σέριφος, η Σαμοθράκη και ο Πόρος, με τις μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης να αυξάνονται κατά 26,2%, 23,1% και 20% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές πώλησης διαμορφώνονται για τα παραπάνω νησιά στα 2.649,5 ευρώ/τ.μ., 1.066,7 ευρώ/τ.μ. και 2.000 ευρώ/τ.μ αντίστοιχα.

Επιτροπή Υγείας Δήμου Σαμοθράκης: Ανακοίνωση σχετικά με τα self & rapid test

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

Αφορά και όλους τους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα (ξενοδοχεία και εστίαση).

Από Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, εξαιρούνται από self test όσοι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί και με τις 2 δόσεις του εμβολίου και εφόσον έχουν περάσει 15 ημέρες από τον τελευταίο εμβολιασμό.

Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν εμβολιαστεί με μονοδοσικό εμβόλιο.

Όσον αφορά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο έλεγχος με self test ή rapid test θα διενεργείται πλέον μια φορά την εβδομάδα.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Σαμοθράκης για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Grafenberg και συνεργάτη κου Holger Dembek

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης εκφράζουν τη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του συνεργάτη μας, πρώην Δημάρχου Grafenberg κου Holger Dembek, τον οποίο είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε Συντονιστή της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας.
Ο κος Holger Dembek υπήρξε ένας πολύτιμος φίλος της Σαμοθράκης από το 2016 που την πρωτοεπισκέφτηκε, θερμός υποστηρικτής της μεταξύ μας συνεργασίας, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Σαμοθράκη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της. Θα μας λείψει η μεθοδικότητα του και το γνήσιο ενδιαφέρον του για πρόοδο.
Στην οικογένεια του και τους συνεργάτες του, ευχόμαστε δύναμη να αντιμετωπίσουν την απώλεια του.

28 Ιουνίου, 2021

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για νέους 18 έως 25 ετών που θα εμβολιαστούν – Όλες οι ανακοινώσεις και σε βίντεο

Η παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη των πρωτοβουλιών για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, σε απευθείας μετάδοση.

Τη χορήγηση προπληρωμένης «Κάρτας Ελευθερίας» σε νέους 18 έως 25 ετών με την πρώτη δόση εμβολίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

“Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως «όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, με ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ”.

Το Camping Varades διοργανώνει πεζοπορικές διαδρομές ως την κορυφή του Σάος, Ιούλιο - Αύγουστο

Το Camping Varades διοργανώνει πεζοπορικές διαδρομές από τα Θέρμα έως την κορυφή του Σάος (Φεγγάρι) με πιστοποιημένους οδηγούς.

Ξεκινάμε αυτήν την Παρασκευή 2 Ιουλίου και κάθε Παρασκευή του Ιουλίου εκτός (23/7) ΚΑΙ κάθε Πέμπτη του Αυγούστου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισότερες πληροφορίες καλέστε μας στο

27 Ιουνίου, 2021

Δήμος Σαμοθράκης: Δελτίο Τύπου - Φιλοξενία ομάδας δημοσιογράφων Ρουμανίας

Ο Δήμος Σαμοθράκης με ανάρτηση του στην σελίδα του στο facebook δημοσίευσε Δελτίο Τύπου, για την φιλοξενία του κυρίου Γιώργου Σταφυλάκη (επικεφαλή του ΕΟΤ στην Ρουμανία καθώς και ομάδας οι οποίοι θα προβάλλουν το νησί στα μέσα ενημέρωσης που εργάζονται.
Αναφέρονται οι δράσεις που έγιναν κατά την παραμονή τους στην Σαμοθράκη. Ενώ τέλος ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί όλες τις επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην φιλοξενία τους.

Από τη βλέννα του Μαρμαρά απειλούνται το Θρακικό πέλαγος και Βόρειο Αιγαίο

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Αρχές της Λήμνου, καθώς χθες εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες βλέννας του Μαρμαρά σε ακτές του νησιού. Η βλέννα που προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, εμφανίστηκε σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα της Λέσβου κυρίως στην παραλία του Αγίου Σώζοντα. Ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε να ερευνηθεί ακριβώς η σύσταση της βλέννας.
Αυτό το διάστημα από το φαινόμενο επηρεάζονται κυρίως περιοχές που δέχονται νερά της Μαύρης θάλασσας, όπως βγαίνουν από το Στενό των Δαρδανελλίων (Ελλησπόντου), οι ανατολικές ακτές της Λήμνου, η Ίμβρος και η Τένεδος. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, πως η βλέννα θα πλήξει και το νησί της Σαμοθράκης, ενώ ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν υπαρκτές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να εμφανιστεί και στις ακτές της Θράκης και της Μακεδονίας.

25 Ιουνίου, 2021

Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως: Πανήγυρις Στασιδίου Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη

25 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανήγυρις Στασιδίου Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη

Την προσεχή Τρίτη 29 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων μεγάλων αποστόλων και πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου. και εις ανάμνηση της επισκέψεως του μεγάλου Αποστόλου στην Σαμοθράκη υπάρχει το «Στασίδι του Αποστόλου Παύλου» στον δρόμο Παλαιόπολης-Θερμών.

Δήμος Σαμοθράκης: Ανακοίνωση πρόσληψης 4 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 3 μηνών, για την κάλυψη πυρασφάλειας – πυροπροστασίας αντιπυρικής περιόδου 2021

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια με ΑΔΑ 6Ν7ΖΩ1Λ-Μ03 η Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τεσσάρων (4) ατόμων, για την κάλυψη εκτάκτων και επειγουσών αναγκών πυρασφάλειας – πυροπροστασίας αντιπυρικής περιόδου 2021.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ EBΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 

Σαμοθράκη 25/6/2021

Αριθ. Πρωτ.: 3042

Το κλίμα, τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της συνάντησης του ΠΣΚΕΘ με την Δημοτική Αρχή

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων και Επαγγελματιών Θέρμων καθώς και των κατοίκων της περιοχής Παλιάπολη - Άνω Μεριά με την Δημοτική Αρχή.

Το κλίμα, τα όσα συζητήθηκαν, τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα της συνάντησης μετέφερε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ALFA Τηλεόρασης και στην Κυριακή Μπασκάκη, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κύριος Παναγιώτης Λαμπρόπουλος.

24 Ιουνίου, 2021

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού στον STATUS για το τριήμερο, την επίσκεψη Ρουμάνων και τις ουρές στο τελωνείο Ορμενίου

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σαμοθράκης κύριος Γιάννης Γλήνιας σήμερα ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη στον STATUS 94,2, μίλησε για αρκετά επίκαιρα θέματα. Όπως για τα θετικά μηνύματα που άφησε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αναφέρθηκε στην δυσαρέσκεια κάποιων ιδιοκτητών εν. δωματίων οι οποίοι δεν είχαν πληρότητα, ανέλυσε την ταυτότητα των επισκεπτών που επισκέφτηκαν το νησί, είπε ότι ήταν τόσο Έλληνες, Βαλκάνιοι αλλά και Δυτικοευρωπαίοι (από Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία), άλλοι ήρθαν για να δουν από κοντά τα πολιτιστικά μνημεία μας, άλλοι για canyoning κλπ. 
Επίσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του γκρουπ των Ρουμάνων δημοσιογράφων και του κυρίου Γιώργου Σταφυλάκη (επικεφαλής ΕΟΤ στην Ρουμανία) και στην σημασία της.

Ειδικότητα βοηθού νοσηλευτή στο Δ.Ι.Ε.Κ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης

Σας ενημερώνουμε, ότι σύμφωνα με την αριθ. Γ6α/Γ.Π. 31368/ 07-06-2021 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, για το Δ.Ι.Ε.Κ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε η λειτουργία της Ειδικότητας:

Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας (Εξάμηνο: Α΄ και Εξάμηνο: Γ΄
κατατάξεις) για την εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022.

Δικαίωμα εγγραφής στα Δ.Ι.Ε.Κ. (Επίπεδο: 5) έχουν μόνο απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ,
καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων (ΤΕΕ Β΄ κύκλου, ΤΕΛ) των Ενιαίων Ειδικών
Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (Επίπεδο: 4).

Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 11η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 24-6-2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ                    

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Σαμοθράκη 24-6-2021

Αρίθμ. Πρωτ :2993

 

ΠΡΟΣ: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως πίνακα αποδεκτών)


ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για 11η ΕΚΤΑΚΤΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ».

Καλείστε να συμμετάσχετε στην  11η ΈΚΤΑΚΤΗ Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 24-6-2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα έναρξης 13:00 μ.μ. και λήξης 13:30 μμ.

Δήμος Σαμοθράκης: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από ΩΡΛ, Ορθοπεδικό, Οφθαλμίατρο στα πλαίσια των δράσεων του Κοινωνικού Ιατρείου - Όλα τα διαθέσιμα ραντεβού έχουν δοθεί

23 Ιουνίου, 2021

Καταργείται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Τέλος τα self tests στους εμβολιασμένους - Σχόλιο

Τη χαλάρωση μιας σειράς μέτρων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,
 Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση της Επιτροπής η κυβέρνηση αποφάσισε:

  • Καταργείται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Το μέτρο αυτό τίθεται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη στις 5 το πρωί.

Από την Δευτέρα 28 Ιουνίου:

22 Ιουνίου, 2021

Ανακοίνωση για την πρόσληψη 1 ατόμου στο κατάστημα ΕΛ.ΤΑ Σαμοθράκης

Σήμερα αναρτήθηκε στην Διαύγεια με ΑΔΑ: ΨΧΝΔΟΡΡ2-9Σ6 η ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την πρόσληψη στο κατάστημα της Σαμοθράκης.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση με όρους, προϋποθέσεις, δικαιολογητικά, προθεσμία κλπ:

Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Θέρμων: Την Τετάρτη η αναβληθείσα συνάντηση με την δημοτική αρχή - Γρηγόραινας: Είχαμε αποκαταστήσει τις εγκαταστάσεις στα Θέρμα πριν αναρτηθούν οι φωτογραφίες

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Θέρμων καλούσε τους κατοίκους από την Παλιάπολη μέχρι και την Άνω Μεριά σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης, η οποία τελικά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του, αναβλήθηκε.
Σε νεότερη ανάρτηση στην σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων και Επαγγελματιών Θέρμων (facebook) γίνεται ενημέρωση ότι η συνάντηση με την παρουσία της δημοτικής αρχής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/6 (αύριο) στις 18:30 στο παλιό δημοτικό σχολείο Θέρμων.

21 Ιουνίου, 2021

Δήμος Σαμοθράκης: Διακοπή υδροδότησης στον οικισμό των Αλωνίων Τρίτη και Τετάρτη

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 22/06/2021 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στον οικισμό των Αλωνίων από τις 9:00 μέχρι το πέρας των εργασιών.

Ζητούμε την κατανόησή σας.

Τέλος τριήμερου: Το στοίχημα κερδήθηκε - Απορία: Με μόνο 2 καραβιές έχουν πληρότητα όλα τα καταλύματα της Σαμοθράκης...;

Είθισται για την Σαμοθράκη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να είναι το πρώτο δυνατό τεστ ενόψει καλοκαιριού, ειδικά αν είναι σε προχωρημένη ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο, όπως φέτος. Φέτος όμως λόγω της ιδιαιτερότητας της όλης κατάστασης το στοίχημα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Το στοίχημα κερδήθηκε, μιας και ήρθε αρκετός κόσμος. Ήρθαν γκρουπ, ήρθαν αρκετοί μοτοσυκλετιστές (σχετικά με τις λίγες διαθέσιμες ημέρες που υπήρχαν) καθώς και μεμονωμένα άτομα - παρέες. Μέχρι εκεί.

Άλλωστε 2 καραβιές ήταν όλες και όλες, της Παρασκευής και του Σαββάτου, ίσως να έφερε και ορισμένους την Κυριακή... Δηλαδή με μόνο 2 καραβιές και αυτές χωρίς την πλήρη χωρητικότητα του πλοίου λόγω κορωνοϊού, έχουν πληρότητα τα καταλύματα του νησιού...; Τα ξενοδοχεία όπως έμαθα ναι είχαν πληρότητα.

Άρα, η είδηση που κυκλοφόρησε από την Παρασκευή και κατέκλυσε το ίντερνετ ότι η Σαμοθράκη "έχει 100% πληρότητα" ή "είναι sold out για το τριήμερο" θεωρώ ότι ήταν παρατραβηγμένο και προκάλεσε αντιδράσεις, ιδιαίτερα από πολλούς ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων. 

20 Ιουνίου, 2021

Καλλιόπη Ταμπάκη: Λίγα λόγια για τοο βραβείο του Γενικού Λυκείου Σαμοθράκης - Ευχαριστίες / Σχόλιο - πρόταση

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση μάθαμε εχθές την βράβευση της ομάδας μας, στο διαγωνισμό του Δικτύου ΔΑΦΝΗ με θέμα «Τα νησιά μας, Φάροι Βιώσιμης Ανάπτυξης». Η ομάδα του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου πήρε το 3ο βραβείο στο διαγωνισμό, για το 
pro
ject με θέμα, Ο Γαλάζιος Χρυσός της Σαμοθράκης, και την πρόταση για δημιουργία ενός Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Ξηροποτάμου. Την σύσταση ενός επίσημου φορέα, με σκοπό να προστατεύει την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, θαλάσσια και χερσαία, διατηρώντας τη βιοποικιλότητα και τα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του τόπου μας, αναπτύσσοντας παράλληλα βιοθεωρία πράσινης ανάπτυξης, με κύριο θέμα το νερό. 

Η δημιουργία ενός ΚΠΕ στο νησί θα προσφέρει παιδεία, ενημέρωση, δικτύωση με άλλα σχολεία, που τόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά μας, με πανεπιστημιακά ιδρύματα και περιβαλλοντικούς φορείς και θα προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη. 

19 Ιουνίου, 2021

Η άγνωστη παρενέργεια από τις μάσκες και πως να την αντιμετωπίσετε αν σας συμβεί

Οι προστατευτικές μάσκες προσώπου είναι απαραίτητες για να μειωθεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού, αλλά η χρήση τους επί πολλές ώρες συνεχόμενα μπορεί να έχει μία απρόσμενη παρενέργεια

Όπως αναφέρουν επιστήμονες από Ευρώπη και ΗΠΑ, αυξάνονται οι ασθενείς με συμπτώματα ξηρότητα και έντονης ενόχλησης ή και πόνου στα μάτια.

«Από τότε που άρχισε η εκτενής χρήση των προστατευτικών μασκών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προστασία μας από τον νέο κορωνοϊό, άρχισαν να αυξάνονται και τα κρούσματα ξηροφθαλμίας», λέει ο Χειρουργός-Οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος-Ι.
Κανελλόπουλος
, MD, ιδρυτής και
επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU Medical School).

Δ. Πέτροβιτς: Ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει το Δημοσιογραφικό Συνέδριο στην Σαμοθράκη τον Σεπτέμβριο

Ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει φέτος το Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης, άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς, -χρόνια Δημοσιογράφος σε δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ-, ανήκε στην οργανωτική επιτροπή από την πρώτη διοργάνωση του Συνεδρίου και όπως δήλωσε έχει για αυτόν ιδιαίτερη σημασία η αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου, που τόσο συνέβαλε στην ανάπτυξη της Σαμοθράκης. Αλλά και την ωραία καλοκαιρινή συνήθεια των Δημοσιογράφων να αγγίζουν και να προσεγγίζουν κοινωνικά θέματα, αλλά και ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά τους ζητήματα, στην αύρα του νησιού της Νίκης!

18 Ιουνίου, 2021

Συλλήψεις αλλοδαπών για μεγάλη ποσότητα και ποικιλία ναρκωτικών στην Σαμοθράκη

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, 45 και 29 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Α' Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω στελέχη διενήργησαν έλεγχο, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΄΄ΔΙΑΣ΄΄, σε χώρο κάμπινγκ στη Σαμοθράκη, όπου εντοπίστηκε ο 45χρονος να έχει στην κατοχή του, εντός οχήματος, τα κάτωθι:

-χαρτάκια εμποτισμένα με LSD, χιλίων εξακοσίων τεσσάρων (1.604) δόσεων συνολικά,

-εκατόν εβδομήντα τρία (173) δισκία έκσταση,

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και πάλι στα ΕΛΤΑ - 1 για το κατάστημα της Σαμοθράκης

Στην πρόσληψη 63 ατόμων με 8μηνη σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης προχωρούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προκειμένου να στελεχώσουν ταχυδρομικά καταστήματα σε νησιά και σε ακριτικούς και ορεινούς δήμους και να διασφαλίσουν, έτσι, την απρόσκοπτη ταχυδρομική εξυπηρέτηση των περιοχών αυτών.

Για την κάλυψη της θέσης απαιτείται απολυτήριο Β/θμιας Εκπαίδευσης και δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου ή μηχανής ενώ θα συνεκτιμηθεί προηγούμενη εμπειρία στα ΕΛΤΑ ή σε άλλο έργο διανομής.

Στ. Καλαφάτης: Mε 590 εκ. ευρώ ενισχύθηκε την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη - Ανάγκη επαναλειτουργίας τελωνείου στη Σαμοθράκης έθεσε ο Χριστ. Τοψίδης

Συσκέψεις με αυτοδιοίκητούς παράγοντες και επιχειρηματικούς φορείς της Θράκης
είχε εχτές στην Αλεξανδρούπολη ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης πρώτη ημέρα της περιοδείας του στον Έβρο.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε στο Επιμελητήριο Θράκης, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στηρίζοντας ουσιαστικά και συμβολικά τους ακρίτες μας. Βρισκόμαστε δίπλα τους. Γι΄ αυτό ως Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, σ΄αυτή την τόσο σημαντική και ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλάει με έργα. Στη δύσκολη περίοδο που πέρασε, ενίσχυσε την περιοχή με συγκεκριμένα μέτρα:

Επιτροπή Υγείας Δήμου Σαμοθράκης: Η ΚΟΜΥ θα διενεργεί Rapid Test την Κυριακή και την Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος) στο κτήμα Μαλαματίνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ του ΕΟΔΥ την
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ και την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 (ημέρες αργίας), θα βρίσκεται και θα διενεργεί TEST RAPID στο ΚΤΗΜΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες και όποιον άλλο επιθυμεί.
ΤΑ TEST θα γίνονται μεταξύ των ωρών 10:00 - 14:00 π. μ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαζικοί έλεγχοι στο ΠΑΡΚΟ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ γίνονται συνεχόμενα από Δευτέρα έως Παρασκευή 9 :00 - 14:00.

17 Ιουνίου, 2021

Self test: Πως και για ποιους θα συνεχιστεί η διάθεση τους, απαλλάσσονται οι πλήρως εμβολιασμενοι - Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 30 εκατ. συσκευές / Νέα χαλάρωση των μέτρων – Τι ανοίγει από το Σάββατο 19 Ιουνίου

Ο Βασίλης  Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε πως η διάθεση των self test στην Αχαΐα, λόγω της άρνησης του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου, θα γίνεται μέσω των σούπερ μάρκετ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην Αττική, αν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος επιμείνει να μη θέλει να διαθέσει τα self test για τους εργαζομένους.

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε πως: «η δράση αυτή είχε επιτυχία και γι’ αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες για Δημόσιο, εργαζόμενους στην εστίαση και τους νέους, με εξαίρεση τα άτομα που είναι εμβολιασμένα».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κοντοζάμάνης: «Όταν ανακοινώσαμε τον περασμένο Μάρτιο την έναρξη της δράσης αυτής, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου είχαμε προγραμματίσει τη διάρκεια της σε 2 μήνες.

Γιαν. Γρηγόραινας: Άσφαλτος στον παραλιακό - Από Σεπτέμβρη η Καμαριώτισσα θα είναι εργοτάξιο για έργα ύδρευσης, μετά θα ξαναστρωθεί άσφαλτος σε όλο το πλάτος του δρόμου

Φωτογραφία από "Σαμοθράκης Ενημέρωση"
Με καθυστέρηση αρκετών ημερών 
ολοκληρώθηκε σήμερα η ασφαλτόστρωση, σε τμήμα του παραλιακού δρόμου της Καμαριώτισσας, ύστερα από τα έργα βελτίωσης του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού. Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Γρηγόραινας ανακοίνωσε όμως ότι μετά τον Σεπτέμβριο, θα χρειαστεί να ξαναγίνουν επεμβάσεις στον ίδιο δρόμο, για την αντικατάσταση των σωλήνων υδροδότησης και αμέσως μετά θα στρωθεί στο σύνολο του δρόμου νέος ασφαλτοτάπητας συνολικά.

Στη Βουλή από τη Ν. Γκαρά το πρόβλημα οικοδομησιμότητας στη Σαμοθράκη

Την Επιστολή του Αντιδημάρχου Σαμοθράκης κ. Ι. Γλήνια, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά. 

Στην επιστολή αναφέρονται τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η σχετική νομοθεσία (Ν.4759/2020-ΦΕΚ 25/Α/9-12-2020 και Ν.4764/2020-ΦΕΚ 245/Α/23-12-2020) και δημιουργεί εκκρεμότητες και αντιθέσεις στα ζητήματα αρτιότητας των εκτός σχεδίου οικοπέδων. Όπως περιγράφει η επιστολή σε μέρη όπως η Σαμοθράκη, που οι ιδιοκτησίες δημιουργήθηκαν από χρησικτησίες, η πρόσφατη νομοθεσία οδηγεί σε στέρηση οικοδομησιμότητας έως και 95% και επομένως σε αδυναμία οποιασδήποτε ανάπτυξης.

Τέλος με την Επιστολή ζητείται η άμεση αποτύπωση και κύρωση δρόμων αστικής και αγροτικής οδοποιίας και η διευθέτηση του νομικού κενού που δημιούργησαν οι ως άνω αναφερθέντες νόμοι.

16 Ιουνίου, 2021

Σχέδιο για ενεργειακή αυτονομία σε Θάσο-Σαμοθράκη-Λήμνο

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ πρόκειται να διαθέσει η Ε.Ε έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι λιγνιτικές μονάδες και η χώρα να μπει σε ένα άλλο στάδιο.

Την συγκεκριμένη είδηση έκανε γνωστή στο Radio ENA 90,5 και στον Απόστολο Ατζεμιδάκη η πολιτευτής με τη Ν.Δ στην Καβάλα και τομεάρχης απολιγνιτοποίησης Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.

Όπως τόνισε η κ.α Χατζηκωνσταντίνου “Υπαρχει ενα εθνικο στρατηγικο σχεδιο απεξαρτησης απο λιγνιτη. Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός Κυριακοης
Μητσοτάκης μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντο κ. Μουσουρούλη αλλά και τις προσπάθειες τıς δικές μου καταφέραμε να πετυχουμε οτι οι ποροι που εχουνε εξασφαλιστει θα διατεθουν στα νησιά Bορείου Αιγαίο για ενεργειακη αυτονομια και βελτιωση υποδομών ωστε να μην εξαρτώνται από άλλους. Αυτό γίνεται για να μπορεσουμε να αξιοποιησουμε τις επενδυσεις αξιοποιησης σημαντικών υποδομών, όπως το δίκτυο ύδρευσης αλλά και το δίκτυο συγκοινωνιών.

Βράβευση του ΓΕΛ Σαμοθράκης στο Μαθητικό Διαγωνισμό του Δικτύου Δάφνη ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΦΑΡΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ - Ανακοίνωση Δήμου Σαμοθράκης - Η πρόταση της ομάδας "Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο παλιό πέτρινο κτίριο του Δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου"

Η αντιδήμαρχος Σαμοθράκης κυρία Αναστασία Τερζή έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

Βράβευση του Γενικού Λυκείου Σαμοθράκης στο Μαθητικό Διαγωνισμό του Δικτύου Δάφνη ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ,ΦΑΡΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ

Τα παιδιά κατέθεσαν πρόταση για την ανακατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου,τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και υδάτινου πάρκου στην ίδια περιοχή,με στόχο την ανάδειξή της και την προστασία του περιβάλλοντος.
Το Λύκειο Σαμοθράκης έλαβε το Γ' Βραβείο Υλοποίησης και αναμένουμε την υλοποίηση του έργου από το Δάφνη σε συνεργασία με το Δήμο Σαμοθράκης.
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στην κ.Ταμπάκη,που εργάστηκε ακούραστα γι αυτή τη συμμετοχή.

15 Ιουνίου, 2021

Τράπεζα Πειραιώς: 1/7 σταματάει η ενημέρωση βιβλιαρίων - Ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω winbank. - Για ένα βιώσιμο αύριο... με ΑΤΜ που ακόμη δέχονται "φακελάκι"...

Από 1 Ιουλίου η Τράπεζα Πειραιώς σταματάει την ενημέρωση βιβλιαρίων λογαριασμών μιας και η έκδοση τους έχει σταματήσει εδώ και καιρό. Επίσης σταματάει και να δίνεται και οποιοδήποτε χαρτί με την κίνηση λογαριασμού.
Η ενημέρωση των λογαριασμών θα γίνεται μέσω:
  •  ΑΤΜ 
  •  winbank στο ίντερνετ
  •  Εφαρμογή (app) της Τράπεζας Πειραιώς
  •  Μέσω email ή sms κατόπιν αιτήματος σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα
Η τράπεζα εδώ και καιρό ενημερώνει συνεχώς τους πελάτες της, αλλά για όσους τυχόν δεν έχουν ενημερωθεί παραθέτω την αναλυτική ενημέρωση από την σελίδα της τράπεζας piraeusbank.gr:

Ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω winbank. Για ένα βιώσιμο αύριο

Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης Κερδίσαμε τον τίτλο του Covid free νησιού με εμβολιασμενο το 60,5% του πληθυσμού - Δεν χάθηκε ούτε 1 δόση - Συνεχίζουμε με το Johnson & Johnson

Κερδίσαμε τον τίτλο του COVID FREE ΝΗΣΙΟΥ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ!

Σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο εμβολιασμός έναντι του COVID-19. Με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer εμβολιάστηκαν 1330 άτομα , που καθιστά το 60,5% του πληθυσμού του νησιού. Αυτό σημαίνει ότι το νησί αποκτά τον τίτλο COVID FREE. Συγχαρητήρια στην εμβολιαστική ομάδα του Κ.Υ. Σαμοθράκης που έπραξε άψογα και αποτελεσματικά. Η διαδικασία του εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας. Δεν χάθηκε ούτε μία δόση εμβολίου.
Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε με την ίδια συνέπεια τον εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Πρόκειται για ένα εμβόλιο κατά του COVID-19 που έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ για ενήλικες άνω των 18.

Γύρω στο 60% έχουν προχωρήσει οι δηλώσεις ΟΣΔΕ - Παράταση για μετά τις 22/6 ζητούν οι πύλες

Στις 22 Ιουνίου 2021 λήγει -με τα σημερινά δεδομένα- η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ έτους 2021 άνευ ποινής.

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζονταν έως και την προηγούμενη εβδομάδα στις 500 περίπου πιστοποιημένες πύλες ΟΣΔΕ της χώρας, η προσέλευση των παραγωγών για τις δηλώσεις τους. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια μικρή αύξηση, όμως αν δεν δοθεί παράταση, τότε θα υπάρξει μεγάλη πίεση στα ΚΥΔ και αυξάνει η πιθανότητα για ενδεχόμενα λάθη, που στοιχίζει... χρήματα στους παραγωγούς.

Όπως λέει στον ΑγροΤύπο ο κ. Κώστας Καλαμάκης, γεωπόνος - μελετητής από την περιοχή του Μεσολογγίου, οι δηλώσεις που έχουν οριστικοποιηθεί δεν έχουν φθάσει καν στο 50% και σε περίπτωση που δε δοθεί παράταση, τότε θα υπάρξουν προβλήματα. Ο ίδιος επισημαίνει πως ούτε αυτές τις ημέρες έχει ανεβεί η προσέλευση γενικά στις πύλες, οι οποίες έχουν φορτωθεί αυτή την περίοδο με πολλά προγράμματα (αρδευτικά, νέοι αγρότες κ.λπ.). Για τους νέους αγρότες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα απαιτηθεί επίσης παράταση, αφού το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και η προθεσμία λήγει στις 17 Ιουλίου.

14 Ιουνίου, 2021

Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Θερμών: Ζητάμε τα αυτονόητα... - Συνέλευση την Τετάρτη 16/6, παρουσία της Δημοτικής Αρχής / Σχόλιο: Τα προβλήματα της Καμαριώτισσας (παραλιακή οδός και παρτέρια Ο.Λ.Α)

Ο σκοπός του συλλόγου μας είναι να βελτιώνει το επίπεδο ζωής των κατοίκων ,να βοηθάει στην λύση των προβλημάτων των επαγγελματιών,να αναβαθμιζει το επίπεδο του τουρισμού μας και να εξωραΐζει τον οικισμό και την περιοχή !!! Δεν μας ενδιαφέρουν τα εκάστοτε πρόσωπα αλλά οι θεσμοί και οι αρμοδιότητες αυτών …( το αναφέρουμε για να προλάβουμε τα κακώς κείμενα ).
Δεν ζητάμε free WiFi, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και φίλτρα αέρα τύπου Μπακογιάννη .
Ζητάμε τα αυτονόητα …
Καθαρό νερό να προσφέρουμε στους τουρίστες
Φροντίδα και κλάδεμα των πλατανιών να μην πέφτουν σε τουρίστες και επιχειρήσεις κόβοντας το ρεύμα στη μέση της σεζόν
Παιδική χαρά να παίζουν τα παιδιά μας αλλά και των επισκεπτών

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Πρέπει να υπάρξει λύση για την αυτόματη καταχώρηση τιμής εισιτηρίου στο σύστημα για την καταβολή του αντίστοιχο Α.ΝΗ.ΚΟ

Όπως μας είπαν όταν εφαρμόστηκε το Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ. Ι.) και έχουμε επαναλάβει πολλές φορές είναι το αντίδωρο, απέναντι στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, που επέβαλαν και ήθελαν από πολύ νωρίτερα οι κατακτητές του ΔΝΤ και οι χαρτογιακάδες της τρόικας και των μνημονίων.
Προσωπικά μέσα από το blog έχω κάνει πολύ δουλειά στο να πείσω τους συντοπίτες μου να αποκτήσουν και να χρησιμοποιούν το Μ. Ι., γιατί με όσα μας έχουν πάρει - υφαρπάξει από τις τσέπες, παίρνουμε ότι δικαιούμαστε, ακόμη και αν αυτό είναι ψίχουλα από ψωμί 5 ημερών (όπως το Μ. Ι.) και ας μας το δίνουν μετά από αρκετούς μήνες.

13 Ιουνίου, 2021

Πανελλήνιες 2021: Οι 18 κανόνες επιτυχίας στις εξετάσεις για τους υποψήφιους όλων των κατηγοριών

Μια ανάσα πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται 110.000 υποψήφιοι, καθώς αύριο Δευτέρα 14 του μήνα, ξεκινούν μία από τις μεγάλες μάχες της ζωής τους, διεκδικώντας μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Στις 8 το πρωί οι μαθητές πρέπει να εμφανιστούν στο εξεταστικό τους κέντρο, έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ covid-19, το δελτίο εξεταζόμενου, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας, μολύβι, γομολάστιχα και εφόσον το επιθυμούν νερό ή κάποιο αναψυκτικό.

Αυτά είναι τα απαραίτητα μαζί με …ψυχραιμία και αισιόδοξη διάθεση. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, ενώ τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ. Παρά το γεγονός ότι φέτος το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια έχει σημαντικές αλλαγές (όπως η βάση εισαγωγής, διπλό μηχανογραφικό κ.α), η ουσία των εξετάσεων παραμένει ίδια, όπως και οι κανόνες για την κατάκτηση καλών ή υψηλών βαθμολογικών επιδόσεων.

Ι. Μ. Αλεξανδρούπολης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Βραδυνή Θεία Λειτουργία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις - Αντίστοιχη Λειτουργία και στον Ι. Ν. Παναγίας Καμαριώτισσας για τους υποψηφίους της Σαμοθράκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βραδυνή Θεία Λειτουργία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Όλοι συμμεριζόμαστε την αγωνία, το άγχος και τους κόπους των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ιδιαίτερα φέτος με την πανδημία του κορωνοϊού. 

Για το λόγο αυτό προσκαλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου της Μητροπόλεώς μας που θα διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και τους συγγενείς τους στην βραδυνή Θεία Λειτουργία, ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά μας αυτά, που θα τελεσθεί το βράδυ της Κυριακής 13 Ιουνίου 2021 από τις 8.00΄-9.30΄ μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

12 Ιουνίου, 2021

Επίσκεψη της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Έβρου στη Σαμοθράκη

ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΎΝΤΡΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΠΕ ΈΒΡΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ

Την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Έβρου κυρία Δήμητρα Βουρδόγλου δέχτηκε σήμερα 11 Ιουνίου 2021 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κος Νίκος Γαλατούμος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού κα Καραμήτσου - Γιαννέλου Αικατερίνη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα των σχολείων (δημοτικών και νηπιαγωγείων) της Σαμοθράκης.

Ζερεφός: Με το λιώσιμο των πάγων ίσως απελευθερωθούν ιοί που είχαν εξαφανιστεί αιώνες

Νωρίτερα έτυχε να παρακολουθήσω στο Mega την εκπομπή "Eco News", μεταξύ των θεμάτων που προβλήθηκαν ήταν και το παρακάτω, το οποίο μου έκανε εντύπωση, το έψαξα και σας το παρουσιάζω:

Καμπανάκι για τον κίνδυνο να απελευθερωθούν ιοί που έχουν εξαφανιστεί αιώνες με αφορμή το λιώσιμο των πάγων έκρουσε ο επίτιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στο «Eco News».

«Υπάρχει αυτή η υπόθεση. Οι πάγοι στην Αρκτική έχουν μείνει οι μισοί από ότι ήταν πριν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Στην περιοχή της νότιας Σιβηρίας αποκαλύφθηκαν εδάφη μετά το λιώσιμο των πάγων. Είναι πιθανό, παλαιοί ιοί που είχαν καταψυχθεί και ήταν εγκλωβισμένοι μέσα στους αιώνιους παγετώνες, να απελευθερωθούν.

11 Ιουνίου, 2021

Οι μοτοσυκλετιστές της Β. Ελλάδας έρχονται για ένα τετραήμερο στη Σαμοθράκη - Ένωση Μοτοσυκλετιστών Αλεξανδρούπολης "Οι Αγριάνες": Ανακοίνωση και αφίσα για την εκδήλωση

Μέσα σε λίγες ώρες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης Φώτης Φωτεινού και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μοτοσυκλετιστών Αλεξανδρούπολης οι «Αγριάνες» Ηλίας Γρηγοράκης κατάφεραν να συντονίσουν την διοργάνωση μιας τετραήμερης συνάντησης μοτοσυκλετιστών στη Σαμοθράκη. Η διοργάνωση, θα γίνει το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος και αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς μοτοσυκλετιστές από την βόρεια Ελλάδα που ετοιμαζόταν όπως κάθε χρόνο για την πανελλήνια συνάντηση της ΜΟΤΟΕ, αλλά ακυρώθηκε για φέτος. Οι κύριοι Φωτεινός και Γρηγοράκης ανακοίνωσαν στον STATUS με ενθουσιασμό, την προετοιμασία της συνάντησης που θα προσπαθήσουν να θεσμοθετήσουν ως ετήσια διοργάνωση στη Σαμοθράκη.

ZANTE FERRIES - Τροποποίηση δρομολογίων Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνος για το τριήμερο 11-13/6

Καλημέρα σας,
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκεύή 11/06/2021, αύριο Σάββατο 12/06/2021 & μεθαύριο Κυριακή 13/06/2021, στα δρομολόγια του πλοίου μας Ε/Γ - Ο/Γ "ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ" γίνονται τροποποιήσεις & προστίθενται επιπλέον προσεγγίσεις, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί.

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ έγινε η αρχή και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (8/6) υπήρξε ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΑΡΑΤΆΞΕΙΣ ένα κλίμα συνεννόησης, σύμπνοιας και συνεργασίας σε σειρά θεμάτων - Στήριξη Δημάρχου στις 22/6 στο δικαστήριο του κυρίου Βίτσα για τα σκουλήκια στο ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Στην διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε 8/6, ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ, έγινε η αρχή και υπήρξε ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΑΡΑΤΆΞΕΙΣ ένα κλίμα συνεννόησης, σύμπνοιας και συνεργασίας. Αυτό μόνο ευχάριστο μπορεί να είναι και μακάρι να υπάρξει συνέχεια...
Αρχικά ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης" κύριος Αθανάσιος Βίτσας, δήλωσε πρόθυμος σε όσα από τα έργα έχει γνώση και εμπειρία μπορεί να στηρίξει και να βοηθήσει την δημοτική αρχή.
Κατόπιν αφού είπε ότι στις 22 Ιουνίου έχει δικαστήριο ως κατηγορούμενος για το θέμα των σκουληκιών που βρέθηκαν στο πλοίο "ΣΑΟΝΗΣΟΣ" κατά την μεταφορά του κοντέινερ με απορρίμματα, καθώς επίσης έχει και 2 δίκες για το ίδιο θέμα των απορριμμάτων τον προσεχή Σεπτέμβριο, ζήτησε την στήριξη της δημοτικής αρχής. 

Νέες ανάσες ελευθερίας από το Σάββατο: Εστίαση με μουσική, χαλάρωση στο ωράριο – Αλλαγές σε σινεμά, συναυλίες, δεξιώσεις / Τουρισμός: Από 16 Ιουνίου οι αιτήσεις για τα 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ – Οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις

Σε εκστρατεία πειθούς για τον εμβολιασμό επιδίδεται η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να φτάσει συντομότερα το οριστικό τέλος της πανδημίας και να μπορέσει η κοινωνία να βρει τον κανονικό της βηματισμό. Οι πολίτες μπορούν από αύριο Σάββατο να απολαμβάνουν τις νέες ανάσες ελευθερίας, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα και η μουσική θα ηχήσει ξανά στα καταστήματα εστίασης.

Παράλληλα, παράδειγμα προς μίμηση αποτέλεσαν ξανά οι νέοι, οι οποίοι έδειξαν τεράστια ανταπόκριση στη χθεσινή «πρεμιέρα» της πλατφόρμας των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια της ηλικιακής ομάδας 25 – 29, καθώς μέχρι το απόγευμα πάνω από 70.000 άτομα είχαν κλείσει το ραντεβού τους. Νέο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Πρωθυπουργός, με την προσέλευση στα Εμβολιαστικά Κέντρα να παραμένει αδιάκοπη. 

Αναγνώστες

AddToAny

Τι γράφουν ελληνικά sites & blogs

myblogs.gr