Η δημιουργία ενός ΚΠΕ στο νησί θα προσφέρει παιδεία, ενημέρωση, δικτύωση με άλλα σχολεία, που τόσο ανάγκη έχουν τα παιδιά μας, με πανεπιστημιακά ιδρύματα και περιβαλλοντικούς φορείς και θα προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη.
Οραματιστήκαμε επίσης για το μέλλον στην ίδια περιοχή ένα μεγάλο Υδατικό Πάρκο, με την αναπαλαίωση των παλιών Νερόμυλων και την μετατροπή τους σε Μουσειακό χώρο, «ταξιδεύοντας» τον επισκέπτη σε άλλες εποχές συνδυάζοντας τα όλα αυτά με περπάτημα στο υπέροχο Φαράγγι, τις Βάθρες, τον Καταρράκτη και την Λιμνοδεξαμενή, αφού όλα γειτνιάζουν. Σημαντικό επίσης ήταν το «ταξίδι» που έκαναν οι μαθητές, που είδαν, άκουσαν, αποτύπωσαν, μοιράστηκαν ιδέες και απόψεις και ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν τα νησιά και τα προβλήματά τους. Άλλωστε οι στόχοι που θέτουμε ως εκπαιδευτικοί είναι πολλαπλοί. Πνευματικά εφόδια, αξίες , ηθικές αρχές, αλλά και δημοκρατικούς και ενεργούς πολίτες.Συγχαίρω λοιπόν για μια ακόμη φορά την ομάδα των μαθητών και εύχομαι την υλοποίηση του έργου. Ευχαριστώ επίσης όσους βοήθησαν και πίστεψαν στην ιδέα μας. Την Αναστασία την Τερζή , τον πατέρα Μανώλη Καμπούρη(τελευταίο δάσκαλο του σχολείου) και τον Στεργίου Δημήτριο( 10 χρόνια δάσκαλο), την Βραχιώλια Τζαναβάρη Χρυσή(πληροφορίες), τον Βίτσα Αθανάσιο( πληροφορίες), τον Ιωάννη Κολέτσα (συνέντευξη), τον Σουγλή Γεώργιο και Σουγλή Εμμανουήλ, που πρόθυμα με βοήθησαν στον Προϋπολογισμό της ανακατασκευής του σχολείου.
Οι μαθητές: Κούσιαντα Χριστίνα, Κούσιαντα Χρυσή, Παπαγρηγορίου Αντώνης, Ράξενας Ματθαίος, Ταλό Νίκη, Τσιαούση Ουρανία και Ψούνη Στέλλα.
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός : Ταμπάκη Καλλιόπη.
Η Διευθύντρια
Ταμπάκη Καλλιόπη
Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σαμοθράκης
Για μία ακόμη φορά θα συγχαρώ την εκπαιδευτικό, τους μαθητές, αλλά και όλους τους κρυφούς και φανερούς συντελεστές αυτής της επιτυχίας. Εύχομαι από καρδιάς, αυτό να ήταν μόνο η αρχή και το νησί μας να έχει και άλλες παρόμοιες επιτυχίες !!!
Θέτω και ένα θέμα που έχω γράψει επανειλημμένως και πιστεύω εξ αυτού του γεγονότος είναι ευκαιρία η εξέταση υλοποίησης του. Δεν είναι άλλο από την ίδρυση στο νησί μας ενός τμήματος πανεπιστημιακής σχολής. Πρέπει το κράτος να δίνει κίνητρα ώστε οι νέοι να παραμένουν στον τόπο τους για σπουδές ή / και την μελλοντική εργασία τους και γιατί όχι σε τέτοια μέρη να μην προσελκύονται και άλλοι νέοι με μοτιοδοτήσεις, ακόμη και οικονομική ενίσχυση.
Την ειδικότητα του τμήματος δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το προτείνω, στην Σαμοθράκη υπάρχουν πολλά πεδία ενδιαφέροντος για μελέτη, εκπαίδευση και επένδυση. Σύμφωνα με πληροφορίες μου μάλιστα, πολύ σύντομα αναμένεται μία ευχάριστη είδηση με την επιστημονική αναγνώριση ενός προϊόντος του νησιού μας.
Πρέπει η ίδρυση ενός τμήματος πανεπιστημιακής σχολής να διεκδικηθεί...